Affes Statistik-blogg

Invandrarna och brotten 3 – Östasiatisk upprättelse

Posted in Kriminalstatistik - Sverige, Migration by Affe on juli 22, 2012

Invandrare är överrepresenterade i brottsligheten. Men det finns mycket stora skillnader mellan olika invandrargrupper. Invandrare från Östasien är i många fall till och med underrepresenterade.
Västasiaternas överrepresentation i brottslighet är till exempel 3,8 jämfört med östasiaternas 1,0. Även om man förstår vad det betyder är det ändå svårt att bilda sig en uppfattning.

För att göra skillnaderna åskådliga har jag räknat ut hur mycket mer/mindre polisanmälda brott Sverige hade haft 2011 om alla invandrare hade varit från ett speciellt ”ursprungsområde”. Dessa hypotetiska exempel kan man sedan jämföra både med varandra och med den nuvarande invandringen.1

Eftersom det rör sig om ett ordentligt antal staplar lämpar det sig väl med ett interaktivt diagram för denna framställning. Klicka på bilden till höger för att komma dit. Och känner du någon östasiat, förmedla gärna länken. Han/hon kommer att bli glad.

I det interaktiva diagrammet redovisas överrepresentationen i brottslighet för alla ”ursprungsområden” som Brå kallar det. Iran, Indien samt två hemliga länder redovisas också. De hemliga länderna har extrema värden åt olika håll. Brå vill inte avslöja vilka länder det är.

Det och andra saker som Brå har ”bedömt inte är meningsfullt” att redovisa, samt deras klåfingrighet, deras omdefinieringar, deras omkategoriseringar och rent allmänt hur usel BRÅ-rapport 2005:17 är jämfört med den tidigare rapporten, kommer jag att ta upp i ett senare inlägg.

Vad diagrammen inte visar
En sak som framställningen inte visar är brottslighetens karaktär. Det är inte bara antalet brott som ändras för de olika ursprungsområdena utan även typen av brott. I scenariot där alla invandrare hade kommit från Norden minskar brotten men typiska missbrukarbrott, rattfylleri och stöld ur och från motorfordon hade ökat. För Nordafrika och Västasien hade brotten inte bara ökat. Gatuvåldet (misshandel av obekant man) hade ökat mycket kraftigt.

Uträkning
En beskrivning av hur jag räknade ut de hypotetiska exemplen finns att läsa här.

1.Mer om den uppskattningen finns i inlägget ”Invandrarna och brotten 1 – Samtliga brott” samt i ”Invandrarna och brotten – Uträkning” där jag mer i detalj redogör för hur jag gick tillväga.

========== =========== =========== =========== ===========

Andra inlägg i samma serie

Invandrarna och brotten 1 – Samtliga brott
Invandrarna och brotten 2 – ”Svartskallemajoriteten”
Invandrarna och brotten 4 – Hiram förbättrar statistiken
Invandrarna och brotten 5 – Våldtäkt

Datakällor och länkar

BRÅ-rapport 1996:2 ”Invandrares och invandrares barns brottslighet”
BRÅ-rapport 2005:17 ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet.”
Utländsk eller svensk bakgrund (fin indelning), hela riket, efter ålder i tioårsklasser och kön. År 2002-2011
Befolkningsstatistik 1999 del 3
Efterkrigstidens invandring och utvandring
Statistik över anmälda brott

39 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] comments « Invandrarna och brotten 1 – Samtliga brott Invandrarna och brotten 3 – Östasiatisk upprättelse […]

  Gilla

 2. […] Invandrarna och brotten 3 – Östasiatisk upprättelse « Affes Statistik-blogg said, on juli 22, 2012 at 9:18 e m […]

  Gilla

 3. yaser said, on juli 25, 2012 at 2:44 e m

  Kan testosteron ha en roll här?

  Afrikaner säg ha mycket testosteron, östasiater lågt.

  Gilla

  • elina said, on juli 25, 2012 at 7:28 e m

   Nej, det är inställningen till livet, viljan att klara sig själv, respekt för överhet och samhället, sina medmänniskor samt religion. Och förstås utbildning och fostran och från vilket samhälle man kommer ifrån. Fast det sistnämnda håller ju på att krackelera..

   Gilla

   • yaser said, on juli 25, 2012 at 7:45 e m

    ”nej” som i ”nej, testosteron är inte huvudorsaken” eller ”nej, testosteron kan inte vara en delorsak”.

    Gilla

  • Illwill said, on juli 26, 2012 at 10:40 e m

   Ha en roll…allting kan ha en roll, men testosteron i sig gör inte folk mer våldsamma.

   http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=strange-but-true-testosterone-alone-doesnt-cause-violence

   Vidare så påstår i alla fall en grupp att afrikaner inte har högre nivå testosteron än vita män. Däremot är det ju möjligt att ration testosteron/östrogen kan påverka.

   http://jcem.endojournals.org/content/92/7/2519.full

   Hur det står till med araber vet jag inte, men med tanke på arabers hårväxt (båda könen) så skulle det väl inte direkt förvåna mig om de (ni?) har mer testosteron än de borde ha för att kunna bete sig som människor. Skämtar bara såklart, som ovan nämnt så är det inte testosteron som gör att araber och afrikaner beter sig som djur, det är något annat…och deras s.k ”kulturer” och religion (läs: islam) är vad de är pga det folk som skapat skräpet. Att extremt våldsamma människor som har problem med att tänka skapar en efterbliven och fullständigt ond ”kultur” är ju inte direkt förvånande.

   Gilla

   • yaser said, on juli 26, 2012 at 11:46 e m

    wow, du lyckas säga emot dig själv i en och samma kommentar.

    Först säger du att det inte är testosteronet, utan det är kulturen som gör de våldsamma.

    Sen säger du att de har en ond kultur för att de är våldsamma.

    Så vilken är orsak och vilken är verkan?

    Gilla

   • yaser said, on juli 26, 2012 at 11:52 e m

    Verkar som att jag läste fel.

    Jag har ett förslag på vad denna ”något annat” skulle kunna vara.

    Vad säg om 100 år av kolonialism (Balfourdeklarationen), pupet-diktatorer (för många för att nämna), statskupper mot folkvalda ledare (OPERATION AJAX), finansiering av våldsamma kulter (britterna gjorde wahhbism till vad det är idag), skapande och stödjande av onda monarker (britterna skapade Saudierna, USA finansierar dem), bla bla bla (det är ändå ingen på denna site som läser så här lång och bryr sig om att bemöta seriöst).

    Gilla

   • yaser said, on juli 27, 2012 at 12:04 f m

    ”bla bla bla (det är ändå ingen på denna site som läser så här lång och bryr sig om att bemöta seriöst).”

    Jag tar tillbaka det där och ber om ursäkt.

    Gilla

 4. yaser said, on juli 27, 2012 at 12:01 f m

  Intressant länk, Illwill, tackar. För att citera från den:

  ”Castration experiments demonstrate that testosterone is necessary for violence”

  ”stosterone has a facilitative effect on aggression”

  Vilket är vad jag hävdade.

  ”You don’t have a push-pull, click-click relationship where you inject testosterone and get aggressiveness”

  Vilket är också i linje med vad jag tror. Kultur och moral påverkar i väldig hög grad, det är ett samspel.

  Den andra länken var också intressant, tackar. Skall studera den senare.

  Gilla

  • Capensis said, on juli 28, 2012 at 5:11 f m

   ”Vad säg om 100 år av kolonialism (Balfourdeklarationen), pupet-diktatorer (för många för att nämna), statskupper mot folkvalda ledare (OPERATION AJAX), finansiering av våldsamma kulter (britterna gjorde wahhbism till vad det är idag), skapande och stödjande av onda monarker (britterna skapade Saudierna, USA finansierar dem)…”

   Så innan allt detta var muslimska samhällsbyggen fridsamma och toleranta? Som osmanska imperiet?

   För att ta en parameter i mängden: När började araberna med slavhandel? Och när slutade de?

   Om wahabism kan man läsa på wikipedia:

   ”Wahhabism är en mycket strikt fundamentalistisk eller exoterisk riktning inom sunniislam som grundades av Muhammad ibn Abd al Wahhab på Arabiska halvön under 1700-talet. Den utvecklades ur den hanbalitiska rättsskolan.

   Dagens fundamentalistiska ledare inom exempelvis wahhabismen citerar gärna muslimska tänkare från så långt tillbaka i tiden som 1300-talet. En av de mest kända av dessa tänkare är Taqi al-Din Ibn Taymiyya, en 1300-tals-tänkare som verkade i Egypten.

   Han förespråkade ijtihad – självständigt beslutande – att gå tillbaka till de ursprungliga texterna, att göra en självständig tolkning och inte bara följa de, som han menade, korrupta rättslärda.

   Anhängarna av denna riktning strävar efter att följa Koranen och sunna så som man menar att profeten Muhammed och de första generationerna muslimer efter honom gjorde.”

   Så snarare än att vara en ”kult”, är wahabism äkta islam. Och Wahhab islams motsvarighet till Martin Luther. Det är inte heller första gången som muslimerna runt Mekka trycker på reset-knappen. Inbördeskriget som ledde al-Andalus fall är ett annat exempel.

   Gilla

   • yaser said, on juli 29, 2012 at 1:18 f m

    De första 120 åren efter profeten gick åt helvete eftersom Abu Bakr, Umar och Uthman gjorde statskup mot Ali, Muhammads tilltänkta efterträdare. Efter de tre personerna så fick Ali makten en kort stund, men sen tog Banu Umayyad över makten. Banu Umayyad var Muhammads ärkefiender, och bland de första de gjorde var att mörda muhammads båda barnbarn samt nästan alla deras följeslagare. Detta resulterade i att folk fick slutligen nog av dem och deras välde föll.

    Först när dessa 120 år tog slut så kom en ganska rättfärdig ledare vid namn Umar II, som dog 720. Den Islamiska guldåldern startade 750 (konst, vetenskap, medicin, agrikultur, higyen…)

    http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_Golden_Age

    science in medieval Islam was practiced on a scale unprecedented in earlier human history or even contemporary human history

    http://en.wikipedia.org/wiki/Science_in_the_medieval_Islamic_world <- notera avsnittet "Role of Persians"

    Självaste evolutionsteorin var formulerades av muslimerna under 1000 talet:

    http://y4ser.wordpress.com/2012/01/18/muslimer-och-evolution/

    Detta höll på ända tills korstågen började på 1100-1200 talen. Dödstöten kom i och med att mongolerna anföll det islamiska riket och plundrade sönder landet (bibliotek, odlingsfält) samt mördade 100 000 tals personer.

    För första och kanske enda gången i historien så tog ett anfallande folk och konverterade till den religion som hörde till det erövrade folket! Mongolerna konverterade till Islam. Faktum är att Islam sprider sig överallt där landets ledare inte medvetet förtrycker det. Tex var det ingen som erövrade indonesien, men de är ändå muslimer:

    Det osmanska riket reste sig efter mongolernas slakt. Dock lyckades de inte återhämta sig tills dess forna glans. Under 1700 talet så använde sig britterna, som hade nyligen blivit en supermakt, två vägar för att sätta käppar i hjulen på osmanerna.

    Dels använde man sig av frimurare. Dessa hade gjort en utmärkt jobb i frankrike (franska revolutionen)…

    (notera ögat högst up i bilden)

    … så britterna skickade in frimurana till grekland för att starta revolter även där. Detta följde man upp genom att skicka en militär arme, en arme som sänkte hela den muslimska flotta, något som skapade inbördeskrig mellan turkarna och egypterna.

    Den andra vägen var genom att sponsra extremister i arabiska halvön. Dessa "muslimska" extremister beväpnades av britterna och deras teologi valdes tidigit ut för att skapa maximalt konflikt med resten av muslimerna: saudierna stog för armen, med wahhabism var deras islamiska tolkning. Läs mer här:

    http://y4ser.wordpress.com/2012/03/07/wahhabism/
    http://y4ser.wordpress.com/2012/02/24/ottomanska-riket/

    Påståendet "Wahhab [är] islams motsvarighet till Martin Luther" är djupt obildat. No offence, jag kan förstå att du har fått det intrycket, eftersom väst knappast kommer att försöka undergräva sin egen islamversion, något som man har försökt bygga upp i över 250 år.

    Dessa brittiska interventioner i den osmanska riket forsatte under hela 1700 och 1800 talet, tills osmanerna gick under i början på 1900 talet. Britterna var helt enkelt slugare. Under mitten av 1800 talet så bestämde sig britterna för att skapa ytterligare en splitring i regionen. Grekland var borta, egypten hade man vänt mot turkarna, saudierna hade tagit över arabiska halvön och man ville ha ännu en part i Jerusalem. Judarna ansågs kunna fylla denna roll. Det intressanta är att de judiska rabinerna var kraftig emot denna idé ända tills andra världskriget. En minoritet av rabinerna är fortfarande emot det.

    Efter första världskriget lyckades britterna krossa ottomanska riket. Saudierna fick behålla Mecka och Medina.

    Efter andra världskriget etablerade man Israel, som var planerad sedan 1800 talet. För att försäkra sig om att området hölls i konflikt behövde man ha en kontrollerad opposition. Efter att nazisterna besergrades så flyttade man majoriteten av dem till USA (OPERATION PAPERCLIP), varpå man etablerade CIA därefter. CIA är nazisterna!

    En av de mest framstående nazisterna hetter Otto Skorzeny. Efter kriget hjälpte Otto till att flytta nazisterna till USA och själv gick han med i CIA och frimurarna. Därefter tränade han upp Yasser Araffat, som sedan valdes till att bli den kontrollerade motsåndet mot Israel.

    en.wikipedia.org/wiki/Otto_Skorzeny <- läs själv, jag hittar inte på!

    I Irak så kom Saddam Hussein till makten genom CIA. Här berättar Christofer Hitchens om det, 1 timme 25 minuter till 1 timme 27 minuter:

    Iran installerades Shahen av CIA och britterna.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Ajax <- läs själv, jag hittar inte på!

    Saudierna var som sagt redan under brittisk kontroll från när de etablerades under 1700 talet. Man såg till att ge dem ännu mer kraft genom att íngå oljedeals med dem.

    Jag skulle kunna gå vidare, men då räcker inte wikipedia till, vilket skulle öppna för att jag som vanligt blir kallad konspirationsteoretiker. Hey, om det inte står i wikipedia så kan det inte vara sant, eller hur?

    Gilla

   • yaser said, on juli 29, 2012 at 1:46 f m

    ”För att ta en parameter i mängden: När började araberna med slavhandel? Och när slutade de?”

    Jag tolkar det där som att ”vi i väst har minsan inga slavar”.

    Nej det är sant, ni har outsourcat det till Kina. Och där ni vill ha naturresurser så skäms ni inte för att bara ta för er. Självklart efter att ha ”demokratiserat” landet först.

    Ta och kolla in ”slavery Nike” på youtube, eller kolla in vad oljebolagen och diamantbolagen gör i afrika.

    Kolla, om du är ärlig med dig själv så kommer du ganska fort fram till att ALL skit som ALLA muslimer har gjort genom tiderna inte når upp till det jänkarna har gjort i ENBART i Irak. Om du lägger till allt väst har gjort i Afrika, mellanöstern,Japan, Indien, Australien, Sydamerika, och pre-USA Amerika så kommer du fram till en sannare verklighetsbeskrivning.

    Och då har vi endå enbart nöjt oss med att analysera historia ur västs ögon, inte ur resten av världens ögon. Vill du gå djupare kan du läsa Antony C. Sutton’s böcker om Ryssland och Tyskland.

    Gilla

   • yaser said, on juli 29, 2012 at 2:25 f m

    Kolla, Capensis, Illwill.

    Jag är inte ute efter att säga att muslimer är änglar och ni är önskan personifierade.

    Det ni säger i stort är:
    1) det ni kallar ”Islam” är ond
    2) muslimer begår brott i eran land
    3) era ledare beter sig som förädare

    Jag håller med er i alla tre punkter!

    Det ni kallar ”Islam” är wahhabism, och ja, det är en ond ideologi som behöver förintas. Ni har min stöd där!
    Ja, muslimer begår brott när de kommer hit, och det är hemskt.
    Ja, era ledare är förädare!

    Det jag försöker göra är att be er vidga era vyer. Muslimerna kommer inte hit utan anledningen, utan det beror på att era ledare har under århundraden gjort livet surt för oss.

    Här i väst har ni tillåtits bli bildade i naturvetenskap och industri i syfte att få fram teknologi som används för att kuva de muslimska länderna och ta deras naturserurser. Man har ljugit för er här i väst, eftersom ni är goda människor och inte hade gjort det annars. Kina erövrades genom kommunism och används som ett enda enorm slavläger.

    Man har låtit er i väst få lite av det goda man har tagit från resten av världen, men 90% har används för att bygga enorma internationella företag. Och nu när dessa företag och banker är större än nationer, så är festen slut för er i väst! Det är dags för er att råka ut för samma behandling som vi i resten av världen har råkat ut för.

    Robottar kommer att ta över alla industriell arbete inom 20 år och då behövs inte kina. Inom 10 år tar robottar över armen, och då behövs inte USA. Saudisk olja kommer inte längre att användas från och med slutet av i år (man använder alaskas olja), så mellanöstern behövs inte längre. Sydamerika har aldrig behövts, och Afrika har man plundrat som om den vore obebod sedan industriella revolutionen.

    90% av mänskligheten är obsolet ur dessa galningars ögon inom 10-20 år! Det är kört för oss allihoppa!

    De gör till och med monument där de säger att målet är att bibehålla en befolkning på 500 miljoner invånare:

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

    Kolla, vi är inte era fiender. De många invandrare är obildade, fattiga och korkade efter att ha råkat ut för 300 år krig. De är offer, precis som de svenskar som blir offer för deras deras brott.

    Så länge ni har som mål att bekämpa detta problem direkt kommer ni att misslyckas, eftersom invandringsvågen är blott ett vapen som används mot den svenska befolkningen. Ni måste anfalla de personer som håller i denna vapen, det är eran enda chans, och det är vår enda chans.

    Här är förädarna:
    http://y4ser.wordpress.com/2012/05/15/makteliten-svenskar/

    Här är den internationella grupp de är del av:
    http://y4ser.wordpress.com/2012/05/05/new-world-order/

    Här håller de sina möten:
    http://y4ser.wordpress.com/2012/05/15/bilderberggruppen/

    Och det här är vad de innerst inne vill göra med era barn!

    Gilla

   • yaser said, on juli 29, 2012 at 2:26 f m

    gud… ”och ni är önskan personifierade.” = ”och ni är onskan personifierade.”

    Gilla

  • Capensis said, on juli 29, 2012 at 4:53 e m

   Tack för ditt utmärkta exempel på muslimsk historieförfalskning och paranoia.

   För att peta lite i högen: den muslimska ”guldålder” med vetenskapliga framsteg du hänvisar till, var resultatet av militär erövring av de högkulturer som omgav arabiska halvön. ”Arabisk” medicin är egyptisk och grekisk, matematiken indisk och grekisk, arkitekturen persisk, navigationen fenicisk, jordbruket mesopotamskt och sumeriskt.

   Korsriddarna skapades som svar på den arabiska aggressionen, inte tvärtom. Det var när de gamla kristna områdena i Syrien, Armenien, Babylonien, Anatolien och Mellanöstern erövrats av muslimerna, och kristna pilgrimmer anfölls, mördades eller såldes som slavar, som riddarmunkordnar växte fram som respons.

   Och ja, islam sprider sig överallt där de styrande inte förmår skydda sin befolkning, på samma sätt som maffia sprids där den inte motarbetas av staten. Dvs genom skräck och hot. Och ja, skydd mot detta kanske kan uppfattas som förtryck av muslimerna själva. Södra Thailand är ett utmärkt exempel på muslimskt ”missionsarbete”, liksom Bali och Niger.

   Att Djingis Khans Gyllene Hord konverterade utan denna utpressning är mer talande än vad du tydligen förstår :).

   Ottomanska imperiet gick inte under för att britterna var ”slugare”. Den gick under för att deras expansion stoppades vid Wien den 12/9 1683. Och precis som vid det första muslimska erövringståget som tog slut vid Poitiers 732, så innebar avsaknaden av nya högkulturer att kannibalisera att den islamska världen långsamt degraderade tillbaka till det analfabetiska stamsamhälle som koranen är en blueprint för.

   Och apropå att skylla brända bibliotek på mongolerna:

   ”When in 637 CE the caliph’s armies under the command of Sa’ad ibn Abi Waqqas captured Khvarvaran’s capital Ctesiphon (a residence of the Persian Sassanid kings), they burnt its palaces, libraries and archives. According to an account in Tarikh al-Tabari by Al-Tabari, Sa’ad ibn Abi Waqqas wrote to Caliph Umar about enquiring as to what should be done with the books at Ctesiphon. Umar wrote back, ”If the books contradict the Qur’an, they are blasphemous. On the other hand, if they are in agreement, they are not needed, as for us Koran is sufficient.” Sa’ad ibn Abi Waqqas then ordered the huge library at Ctesiphon destroyed and its priceless books, the work and wisdom of the generations of Persian scientists and scholars were thrown into a fire or into the River Euphrates.”

   Biblioteket i Stesifon var den antika världens näst största, överträffat enbart av Alexandrias.

   Gilla

 5. Swedish Dissident said, on juli 27, 2012 at 9:56 e m

  När man för in gener som substantiell förklaringsmodell – både hos en individ och mellan grupper – är det nästan alltid i ett samspel med olika miljöfaktorer (sociokulturella och socioekonomiska, med flera), men att det kan finnas olika slags genetiska+miljörelaterade förklaringar, t.ex. impulskontroll, är vid det här laget visserligen kontroversiellt, men likväl troligt. Det finns också starka korrelationer mellan IQ, som i hög grad är medfött. och våldsbrott, och eftersom populationer från Mellanöstern och Afrika har lägre genomsnitts-IQ än européer och östasiater så finns ett kausalsamband därvidlag. Detta sker både direkt (de mindre smarta fattar sämre beslut i konkreta sitatuoner) och indirekt (de mindre smarta hamnar på en sämre plats i det meritokratiska samhället och löper därmed högre risk för att begå att hamna i dåliga eller potentiellt dåliga miljöer – gäller förstås även européer och östasiater). Dessutom handlar det om inclusive fitness och hur olika folkgrupper ser på varandra – det är lättare att integrera/assimilera individer och grupper från genetiskt och kulturellt liknande sfärer, t.ex. finnar och norrmän i jämförelse med araber. Det blir också naturligt att betrakta de förra som mer ”svenska” än de senare, och det gäller oftast även tvärtom:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Inclusive_fitness#Inclusive_fitness_and_altruism

  Det är lite för mycket populism än så länge bland svenska ”kulturnationalister så man missar ofta lite av målet, men det känns som att man gradvis börjar närma sig verkligheten alltmer och även väger in etniska och genetiska faktorer i förklaringsmodellerna.

  Gilla

  • Swedish Dissident said, on juli 27, 2012 at 10:12 e m

   Ursäkta – var en del slarvfel i kommentaren, och det var inte meniningen att videon skulle bli inklippt (även om den är sevärd).

   Gilla

  • Anonym said, on juli 28, 2012 at 8:35 f m

   Intelligens är ett mått på förmågan att använda förvärvade kunskaper för att lösa nya problem. De kunskaper som en etnisk svensk har är vitt skilda från de kunskaper som en etnisk massai har – det vill säga svenskar och massaier är ”programmerade” för att lösa helt olika problem eftersom livsbetingelserna är fullständigt olika och jag menar FULLSTÄNDIGT OLIKA! Vi svenskar skulle följaktligen framstå som ointelligenta i ett test som är konstruerat efter massaiernas livsföring och omvänt.
   Intelligens är ett begrepp som används mycket ”slarvigt” av många även av människor som är väl medvetna om problemen med begreppet. Ofta förväxlas det med klokhet eller vishet som är helt andra begrepp som inte kan kvantifieras.
   Så vi är alla ointelligenta om vi inte är på mammas gata!

   Gilla

   • Nülle said, on juli 28, 2012 at 9:43 f m

    Till 95% struntprat. Vi lever på samma jord, med samma fysiska lagar och samma behov av att äta, skita, älska, tävla, etc etc.

    Det som skiljer massajerna (som är sköna på sitt sätt) från oss är faktiskt mest att de är kvar på stenåldersnivån, både tekniskt och kulturellt (bortsett från ev. mobiltelefoner o dyl, sprungna ur helt andra kulturer…)

    Den mer intelligente och/eller kreative kommer lättare på bra (eller kluriga) lösningar, oavsett om man är vilde eller ingenjör. Det krävs nämligen förmåga till LOGIK för att kunna använda sina erfarenheter effektivt.

    Gilla

   • Swedish Dissident said, on juli 28, 2012 at 4:34 e m

    Skillnaden mellan dig och mig angående dessa frågor, är att du reflekterar fritt och jag är påläst. Utan att gå in på många av de saker som man behöver ta hänsyn till när man diskuterar dessa saker seriöst så kan man i alla fall fastslå att man inte behöver väga in masajer eller andra ”primitiva” folkgrupper i bilden. Inom den industrialiserade världen finns det forskning som bekräftar att olika rasgrupper har olika uppmätt intelligens (fenotypisk IQ), och att den korrelerar med våldsbrottsfrekvens. Om genomsnittet för svarta är 85 och 89 för marockaner i exempelvis Holland, medan den är 100 för europeiskättade holländare, så finns det en hel del fler män i åldersriskspektrumet 15-50 som har en relativt låg IQ, mellan 70-80, och således riskerar det som jag skissartat beskrev ovan. IQ hos en vuxen individ är till cirka 75% medfött (heriditärt) och troligen har dessa högre intelligenspotential än vad testen visar men det är beside the point. Populationsjämförelser och cad skillnaderna beror på är mer komplext och ingenting jag ska gå in på här.

    Gilla

   • yaser said, on juli 28, 2012 at 5:56 e m

    IQ test är enbart en serie med godtyckligt utvalda frågor. De frågor man använde i början var lättare för män att svara på, så de fick fler poäng¨på IQ testen. Man tyckte inte om detta, så man inkluderade flera frågor som var enklara för kvinnor att svara på, tills män och kvinnor fick i snitt lika många rätt.

    Detta var ganska naturligt med tanken på att det var vita män som utformade testen. Men nu har man en situation där visa folkraser får fler eller färre poängän andra folkraser.

    Jag är ganska övertygad om att man kan lägga in frågor som skulle göra att afrikaner fick fler poäng, om man ville.

    Gilla

 6. Robert said, on juli 28, 2012 at 2:18 e m

  kan du räkna ut hur mycket fler brott statistiskt sett sverige får om vi exempelvis får 100.000 nya medborgare från ”övriga afrika” t ex?

  Gilla

  • Affe said, on juli 28, 2012 at 4:36 e m

   Det beror på hur gamla de är. Men om alla är i brottsaktiv ålder (15-54 år) går det att räkna ut på ett ungefär. Med utgångspunkt från Brå-rapport 2005:17.
   Av svenskarna (som är riktvärdet) är 5 procent registrerade för brott. 100 000 svenskar ger alltså 5 000 brott.

   Övriga Afrika har en överrepresentation på 5.3 (kallas överrisk i 2005-rapporten).
   Multiplicera svenskarnas 5 procent med 5.3 så får du procentandelen som är registrerade för brott för Övriga Afrika = 26.5 procent (det står 26.3 i 2005-rapporten men de har fler decimaler).

   100 000 svenskar (eller östasiater) = 5 000 personer registrerade för brott.
   100 000 övriga afrikaner = 26 500 personer registrerade för brott.

   Gilla

  • Swedish Dissident said, on juli 28, 2012 at 4:38 e m

   Låter sig inte göras, men prova att läsa Steven Pinkers ”The Better Angels of Our Nature” (2011) så för du en hel del svar. Finns föresläsningar på YouTube. Det är till övervägande del miljöfaktorer som ligger bakom våldsbrottsfrekvenser runtom i världen, i alla fall direkt. Indirekt kan det gå att spåra arvsrelaterade orsaker, t.ex. att européer ligger bakom de flesta civilisatoriska framsteg, vilket i sin tur kan bero på klimatrelaterade intelligensskillnader, men det är svårare att bevisa och inget man behöver gå in på för att förstå den övergripade bilden. Mordfrekvensen är som högst i Colombia, Venezuela och vissa afrikanska stater. Nyckeln är att ha en stabil stat, rätts- och polisväsende, god ekonomi, social tillit,med mera.,

   Gilla

   • yaser said, on juli 28, 2012 at 8:02 e m

    ”européer ligger bakom de flesta civilisatoriska framsteg”

    Detta är inte verklighetsförankrad i en metadiskussion kring våld och vetenskaliga framsteg, med fokus på genetik. En sådan diskussion måste ta hänsyn till att läget var omvänt tidigare, då mellanöstern tillvarotog och vidareutveklade grekernas arv, medan europerna specialiserade sig i tortyrverktyg.

    Gilla

 7. Swedish Dissident said, on juli 29, 2012 at 11:42 f m

  yaser: Har ej sagt att araber eller andra folkgrupper inte har skapat värdefulla saker, men våldsminskningar runtom i världen beror på införandet av en Leviathan, d.v.s. en suverän makthavare och något slags statsapparat som har våldspotential. Européer var också först med att avskaffa slaveri. Detta är dock inte av någon större vikt för diskussionen.

  Gilla

 8. yaser said, on juli 29, 2012 at 2:32 e m

  Well, jo, det stämmer väl. Om man etablerar en våldsmonopol så är det enbart våldsmonopolet som utövar våld.

  Frågan därefter blir om det är önskvärt att leva under en sådan system. Historien lär ut att sådana system har en tendens att bli korrumperade. Fråga tyskarna.

  USA’s grundares ursprungliga idé gick ut på att det inte skulle finnas någon våldsmonopol, helst inte ens någon armé. Det är faktist själva poängen med det andra tillägget till deras konstitution. Det var en bra idé som glömdes bort.

  Men känns som att jag har tappat den röda tråden.

  Gilla

 9. […] Invandrarna och brotten 1 – Samtliga brott Invandrarna och brotten 2 – “Svartskallemajoriteten” Invandrarna och brotten 3 – Östasiatisk upprättelse […]

  Gilla

 10. […] [Invandrarna och brotten 3 – Östasiatisk upprättelse] […]

  Gilla

 11. Jocke said, on juli 30, 2012 at 8:29 f m

  En religion vars grundare ”fullbordade” äktenskap med en nioåring, alltså per dagens definition var pedofil, kan aldrig fungera i ett modernt samhälle.

  Gilla

 12. Jocke said, on juli 30, 2012 at 8:30 f m

  Det skulle inte förvåna mig en sekund om det hemliga afrikanska landet var Somalia. Vad tror ni andra?

  Gilla

 13. Johan G said, on augusti 7, 2012 at 10:17 f m

  Siffrorna för östasiater är förmodligen missvisande. De lever i kolonier och umgås mest med
  varandra. Den brottslighet östasiater begår riktar sig mot egna gruppen och gruppen talar inte med polisen. Det är åtminstone min erfarenhet av kontakter med kinesiska och vietnamesiska grupper. I det kan de liknas med syrianerna där det också finns en maffia som främst begår brott inom gruppen.

  Gilla

 14. […] and crime 1 – All offenses Immigrants and the breaks 2 – “WOG majority” Immigrants and the crimes 3 – East Asian redress Immigrants and the crimes 4 – Hiram improves statistics Immigrants and the crimes 5 – […]

  Gilla

 15. […] and crime 1 – All offenses Immigrants and the breaks 2 – “WOG majority” Immigrants and the crimes 3 – East Asian redress Immigrants and the crimes 4 – Hiram improves statistics Immigrants and the crimes 5 – […]

  Gilla

 16. […] and crime 1 – All offenses Immigrants and the breaks 2 – “WOG majority” Immigrants and the crimes 3 – East Asian redress Immigrants and the crimes 4 – Hiram improves statistics Immigrants and the crimes 5 – […]

  Gilla

 17. […] and crime 1 – All offenses Immigrants and the breaks 2 – “WOG majority” Immigrants and the crimes 3 – East Asian redress Immigrants and the crimes 4 – Hiram improves statistics Immigrants and the crimes 5 – […]

  Gilla

 18. […] and crime 1 – All offenses Immigrants and the breaks 2 – “WOG majority” Immigrants and the crimes 3 – East Asian redress Immigrants and the crimes 4 – Hiram improves statistics Immigrants and the crimes 5 – […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: