Affes Statistik-blogg

En miljon muslimer i Sverige om 20 år.

Posted in Betraktelser, Gammelmedia, Migration, Prognoser by Affe on februari 4, 2011

När CNN kablar ut en nyhet där Sverige nämns och det är dödstyst om den nyheten i svensk media, då vet man att det är läsvärt.
(Gammalt djungelordspråk)

Detta hände för några dagar sedan när CNN redovisade en rapport från ansedda Pew Forum on Religion and Public Life. Jag har gjort sökningar efter ”pew forum” på de stora svenska tidningarna och SVT men inte hittat något om detta. Jag kan förstås ha missat det.

Rapporten handlade om den muslimska befolkningstillväxten 20 år framåt i olika länder. Angående Europa står det bland annat så här i CNN:s Richard Allan Greenes inlägg:

And two western European countries – France and Belgium – will become more than 10 percent Muslim. Sweden will hover just below that level, at 9.9 percent.

Det finns en hel del intressant i rapporten. Till exempel finns det uppgifter om antalet muslimer i Sverige. Siffror för både 1990 och 2010.

Det kan ju tyckas märkligt eftersom det annars är så oerhört svårt att få fram en siffra. De senaste tio åren har den vanligaste siffran varit ca 400 000, men många andra siffror har nämnts. Till exempel från socialdemokratiska Broderskapsrörelsens medlemstidning valåret 1998 där det stod:

det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige – och att de tillsammans skulle kunna lyfta vilket parti som helst till oanade höjder.”

Pew Forum har tagit uppgifter från Eurostat och FN. Om de siffrorna duger till dem ska de väl duga till oss också tycker man.

Man kan och ska ha diskussioner om hur man ska definiera och hit och dit men helst inte under flera årtionden. Sverige verkar vara formligen besatt av detta. En konsekvens av att man aldrig kan komma överens om några siffror är att diskussionen kvävs redan innan den har börjat.

Sveriges brottsutveckling och brottsstatistik är ett strålande exempel på det. Osäkerheten som hela tiden kablas ut från Brå och våra favoritkriminologer förlamar hela debatten.

Alarmistisk rapport?
Man kan tro att rapporten är alarmistisk och att svensk media därför i sin oändliga visdom och godhet vill skydda oss från propaganda och islamofobi. Men rapporten har inte alls någon alarmistisk ton, snarare tvärtom. Alan Cooperman som leder Pew Forum menar att:

…den muslimska minoriteten i Europa kommer att växa till cirka 10 procent av den totala befolkningen i flera europeiska länder, men där stannar det.

– Det är långt ifrån det scenario om ett framtida ”Eurabien” som populister menar.”

Detta reflekteras även i artikeln i Dagen som har skrivit om rapporten. Rubriken är ”Låga födelsetal minskar muslimsk tillväxt”.

Så varför är det så tyst i övriga svenska media om detta? Varför fylls inte ledarsidor och kolumner med denna nyhet som verkar vara en rak höger mot alla ”näthatare” och inte minst ”islamofoberna” i SD?

Svaret på den frågan hittar man nog i siffrorna som redovisas för Sverige. Som redan nämnts kommer Frankrike och Belgien enligt rapporten att ha över 10 procent muslimer 2030. Närmare bestämt 10,3 respektive 10,2 procent (mellankolumnen i bilden till höger).

I tredje kolumnen redovisas den beräknade ökningstakten. Där ligger Sverige i topp bland de västeuropeiska länderna med 5.0.

Skillnaden i procentandel muslimer 2010 mellan Frankrike (7,5 procent) och Sverige (4,9 procent) är 2,6 procentenheter. Den skillnaden har 2030 minskat till 0,4 procentenheter. Med andra ord knappar vi in på Frankrike med nästan 0,1 procent varje år. Vilket i sin tur innebär att om den beräknade ökningstakten håller i sig ytterligare några år till efter 2030 har vi omkring 2035 gått om Frankrike. Detsamma gäller även i jämförelse med Belgien som vi går om cirka 2038.

Grafiken nedan visar Sveriges avancemang mycket tydligt.

Kort sagt, enligt Pew Forums rapport kommer Sverige inom en snar framtid att ha flest muslimer per capita i hela Västeuropa.

Speglar detta verkligen folkviljan i Sverige?

http://pewforum.org/future-of-the-global-muslim-population-regional-europe.aspx

DN Dagen SvD

47 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bengt said, on februari 4, 2011 at 5:19 e m

  Tack Affe!
  Det var bra information, den kommer jag att ha nytta av.
  Sådan fakta är svår att slingra sig ur, om man inte bara är ute efter valboskap som är den hela sanningen när S och M gläfsar.
  MEN nu har det kommit in andra krafter som stör deras perversa tilltag.
  Det ska bli roligt och se hur mycket MP horar runt nu, till slut måste de väl byta namn till något mer passande!?

  Gilla

 2. Anonym said, on februari 4, 2011 at 5:41 e m

  Tack Affe!
  Underbart! Hoppas att det blir fler. Det är så trevligt att du vill ha in många miljoner muslimer in till Sverige i tider då det är så PK att hata muslimer.

  Gilla

  • Robin said, on februari 4, 2011 at 6:00 e m

   Helst ska vi ersätta alla Svenskar med muslimer. Sen ska vi ha sharialagar. Det är det enda rätta. Var det så du menade?

   Gilla

 3. Utlandssvensk said, on februari 4, 2011 at 7:05 e m

  Affe,
  Tack för den fina presentationen av materialet.

  Jag håller med om att det är extremt svårt att få fram bra siffror i Sverige. Vad gäller denna rapport tycker jag att siffran för antalet muslimer i Sverige 1990 (147.000) ser rimlig ut.
  Men att tillväxten mellan 1990 och 2010 endast skulle vara 300.000 finner jag osannolikt. Bara under epoken Westerberg (1991-1994) borde det ha kommit minst 150.000. Sen är de som kommer genomgående unga, så en stor andel måste ha fått (många?) barn mellan nu och 1990.
  Har du någon uppfattning om detta, Affe?
  Jag misstänker att ökningen 1990-2010 ligger närmare 600.000 än 300.000, dvs. att det nu finns 750.000 muslimer i Sverige.

  Gilla

  • Robin Shadowes said, on februari 4, 2011 at 9:09 e m

   Med tanke på den lägenhetsinventering som staten har gjort borde det gå att få fram tämligen exakta siffror om hur många muslimer som befinner sig på vår mark. Fast den statistiken lär sannolik bli lika hemligstämlplade som Stasi-listan och Tsunami-banden…

   Gilla

 4. Snaphanen said, on februari 4, 2011 at 9:25 e m

  Affe, det er nok ”best case scenarion, hvis Uhrskov forleden på JP har ret:

  Muslimsk invasion afblæses?
  Dato: d. 28.01.11, 23:47
  Af: Morten Uhrskov Jensen

  http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2011/01/28/muslimsk-invasion-afbl%C3%A6ses/

  Gilla

 5. Magnus A said, on februari 4, 2011 at 11:46 e m

  Mycket bra! Detta ingen överdrift om invandring fortsätter som nu.

  Reality check: Med SCB:s siffror för 2009, drygt 30000 _netto_invandrade muslimer, kommer deras invandring plus högre födelsetal och lägre dödlighet genom yngre åldersstruktur per decennium ge en ökning på säg 330000. (Av dem är en andel såklart oerhört sekulariserade, men det kan röra sig om så lite som 1/5. Kanske är 1/3 mer hängivna försvarare av sharia och grader finns däremellan.)

  Idag finns, utifrån Pew, ca 470000 muslimer i Sverige (*). Säg att 420000 av dem lever om 20 år. Addera 660000 muslimer via nämnda höga (netto)invandring. Knappt 1.1 miljoner muslimer fås om 20 år i linje med Pew, då deras 1 miljon är från 2010 istället för mitt 2011. Pew kan vara marginellt försiktiga och dina slutsatser inte överdrivna.

  (*)Till Pews 451000 för 2010 addera drygt halvår muslimsk nettoinvandring.

  En fördel för Sverige och Norden i stort är att födelsetal för vår ursprungsbefolkning är relativt hög, nämligen grovt 1.8 barn per kvinna. Det innebär en långt mindre minskning av ursprungspopulation än om vi hade haft Storbritanniens kanske 1.6 eller Tysklands kanske 1.3-1.4. Jag antar att vår ursprungsbefolkning kan minska med säg 15-20 procent till 2050 medan Tysklands kan typ halveras tills dess, och det påverkar därmed storleksförhållande väldigt mycket. Men massinvandring är ett grundproblem som torde försvåra att upprätta kulturell och värde- och identitetsmässig styrka som behövs för en framtidstro som också löser problemet med låga födelsetal. (Därför är även invandring som ”lösning” på detta ett feltänk. Har Sarrazin tankar om detta?)


  ”Smånotiser”:

  När det gäller ”låga födelsetal minskar muslimsk tillväxt” vill jag minnas det ansågs viktigt för demografisk utveckling i arabvärlden och för islams styrka globalt?

  Vad gäller födelsetal är väl dessvärre ofrånkomligt att mer radikalt religiösa får flera barn, långt över reproduktionstal (ca 2 barn per kvinna), vilket ju Eric Kaufmann tagit upp.

  Gilla

  • Utlandssvensk said, on februari 5, 2011 at 12:36 f m

   ”Reality check: Med SCB:s siffror för 2009, drygt 30000 _netto_invandrade muslimer, kommer deras invandring plus högre födelsetal och lägre dödlighet genom yngre åldersstruktur per decennium ge en ökning på säg 330000”

   ja, just det. Pga detta finner jag det osannolikt att antalet muslimer endast ökade med 300.000 under 20 år (1990-2010)

   Vidare finner jag det orimligt att nettoökningen pga nativitet är så låg som du antyder, dvs. endast 30.000 på 10 år.

   Gilla

   • Magnus A said, on februari 5, 2011 at 2:35 f m

    @Utlandssvensk. Eh? När du skriver ”Pga detta finner jag det osannolikt att antalet muslimer endast ökade med 300.000 under 20 år (1990-2010)” tänker du ju väldigt fel. Det är trivialt ologiskt, om man säger. ;) Så här:

    För reality check 1990-2010 måste man utgå från muslimsk invandring den perioden (den vet nog SCB med sin ”land-statistik” grovt vad den är). Detta räcker att säga.

    Tilläggas kan dock att jag minns att vissa år denna period total nettoinvandring inte ens var lika stor som dagens muslimska nettoinvandring, så omöjligen var muslimsk nettoinvandring den perioden lika stor som idag. Torde snitta max hälften. Kollade på muslimsk nettoinvandring tidigare på 00-talet, som var betydligt lägre än 2009.

    Hoppas detta räcker som svar. Jag finner inga skäl att kraftigt ifrågasätta Pew, men iofs är metod att ta fram antal med religionstillhörighet inte exakt. Andra argumenterar att antal muslimer är såväl några 10000-tal flera som några 10000-tal färre.

    .
    Utlandssvensk: ”Vidare finner jag det orimligt att nettoökningen pga nativitet är så låg som du antyder, dvs. endast 30.000 på 10 år.”

    Skrev jag inte. 30000 är netto där även subraktion av döda jag nämner ingår. Jag gjorde iofs osäkra och inte ens sannolika antagandet (men ändå rimliga, ungefär som att det blir samma väder som idag om några dagar) att nettoinvandring muslimer är konstant 30000 per år. Sedan påpekade jag alltså att vissa dör. Vidare får man en ökning genom högre födelsetal — reality check på det: I åldersmässigt jämt fördelad population skulle på 20 år 20-25 procent av den dö. I detta fall antog jag pga den unga åldersförelningen att bara cirka hälften så stor andel dör, säg 50000 av dagens muslimer och 30000 av genomsnittliga tillskottet i muslimska populationen kommande 20 år (en linjär ökning från 0 till 600000)… (Tillskottet är yngre och talen ”tillyxade” men inte alltför långt ifrån sanningen).

    30000 döda subtraheras från ökning, så jag adderar alltså 90000 till ökning! 45000 per decennium — inte som du påstår 30000 — säger jag alltså att bl a högre födelsetal ger. Nu är dock 45000 per decennium för många, liksom även 30000 är det. I alla fall om muslimers födelsetal snittar vid säg 2.6 (tror det är 2.4 för utomeuropeisk invandring), för då blir överskott bara grovt 30000-50000 under samtliga 20 år (finns mycket att tänka på där, även vid vilken ålder kvinnor bland muslimers resp. ickemuslimer föder, åldersfördelning för dessa grupper mm). Men med 32000 (dvs 2000 fler) muslimska invandrare per år (var ca 31500 år 2009) stämmer 660000 i tillskott på 20 år. så här:

    Plus 50000 pga högre födelsetal, plus 40000 pga ”32000” ist för ”30000” samt minus 30000 avlidna. Det ger summa summarum plus 60000 ovanpå nämnda 600000 och det är i alla fall realistiskt.

    Jag tycker du ska redovisa en beräkning som visar 30000 i högre populationsökning per decennium pga födelsetal. Jag har gjort den beräkning men har inte lust att lägga ned tid på förklara den iofs rätt enkla beräkningen som jag ändå befarar att ingen här (vis av erfarenhet ”på nätet”) begriper. Beräkningen är även om den är mycket enkel (för den som läst >80 p matematik på universitetet och har IQ 145 iaf, men ajg tror även att andra förstår den) lite tidsödande att presentera, och jag tror ärligt talat inte att så många här förstår den men att fler ignorera mig och ev. ogillar mig för att jag visar nåt man har har ”magkänsla” för inte stämmer.

    Eller ska jag göra en presentation av enkel överslagsräkning inom vilka ramar siffran ligger? Det gör jag gärna om du ber mig, så kanske du uppskattar den mera… :)

    Gilla

   • Magnus A said, on februari 5, 2011 at 2:49 f m

    Hoppsan, jag rör till det i mitt svar. Efter att jag skrev om födelsetal gör jag ”reality check” på antal avlidna.

    Vidare kan allt som nämns s a s slå med ett antal tusen åt ett eller annat håll, men flera sådana 5-procents-osäkerheter gör inte mycket när man är ute efter storleksordning (i en bloggkommentar).

    När jag i min första kommentar skrev 660000 räknade jag fram allt det jag nu nämnt i huvudet och hade ingen lust att göra en utläggning av vilka komponenter som ingick i angiven ökning, diverse beräkningar mm. En komponent var faktiskt 1000-2000 fler än 30000 per år invandrade muslimer.

    //mvh, Magnus

    Gilla

 6. Magnus A said, on februari 5, 2011 at 12:02 f m

  Bilden på Sarnecki är oslagbar! :)


  (Apropå dubbling av andel muslimer på 20 år ska man — a’la Kaufmann — ha klart för sig att minst 3 barn per kvinna för de som från mer religiöst radikala områden ger högre ökning för dem. Om invandring från bl a Somalia fortsätter som nu (eller ökar) kommer andel radikala bland den dubbla andel muslimer (minst 1 miljon) som vi då har att öka dramatiskt. Kanske nära 3-dubbling av de muslimer som starkt förordar sharia (nu 150000?) är nog tänkbart. 430000 motsvarande 40 procent av muslimer om 20 år…? Poängen att ökningen fortsätter och inte fungerar för vårt samhälle.)

  Gilla

  • Utlandssvensk said, on februari 5, 2011 at 12:40 f m

   ”Poängen att ökningen fortsätter och inte fungerar för vårt samhälle”

   Jo, det stämmer. Men det är bara en tidsfråga innan det upphör att vara ”vårt” samhälle…

   Gilla

 7. Galne Gunnar said, on februari 5, 2011 at 2:49 f m

  Global Muslim Population to Double by 2030:

  Gilla

 8. Galne Gunnar said, on februari 5, 2011 at 4:07 f m

  Douglas Murray’s Words of Wisdom on Islam and Our Zeitgeist:

  Gilla

 9. Utlandssvensk said, on februari 5, 2011 at 10:43 f m

  Magnus A,
  Jaha, där fick jag en känga: ”tänker du ju väldigt fel. Det är trivialt ologiskt”

  För all del. Om man påstår något bör man helst backa upp det med siffror, vilket jag inte gör. Men jag har faktiskt följt migrationsverkets siffror till och från i många år och får helt enkelt erkänna att jag är gruvligt trött på att rota i detta. Det känns som att de avsiktligt gör det svårt att spåra hur många som kommer från ett visst land. Visst, det går men kräver en del jobb.

  Jag hade väl hoppats att du eller Affe skulle göra jobbet åt mig :)

  Vad gäller åldersstukturen på immigranterna tror jag att detta är en massiv faktor. Ett exempel för att förklara hur jag tänker:

  Låt oss anta 8 milj innevånare, fördelat:
  4 milj 0-40 år gamla
  4 milj 41- 100

  Om vi då tar in 1 miljon där samtliga ligger i gruppen 0-40 har vi 1/9 andel immigranter.

  Under de kommande 40 åren kommer andelen immigranater och deras barn att öka till 1/5 om vi har samma födelsetal för alla grupperna och ingen ytterligare immigration.

  Antalet i immigrantgruppen kommer att gå från 1 till 2 miljoner under denna period.

  Låt oss då säga att det fanns 150.000 muslimer 1990 och att det under Westerberg (91-94) anlände ytterligare 100.000, dvs en total av 250.000 1994.
  Jag misstänker (OBS påstår inte att jag vet) att enbart dessa 250.000 borde generera en tillväxt på cirka 50%, 125.000 mellan 1994 och nu, mest pga åldersstruktur men även pga högre födelsetal.
  Då har vi 375.000 och ska lägga till immigrationen plus åldersstruktureffekten hos de som kom mellan 1994 och nu.
  Nu var immigrationen klart lägre under sossarna (1994-2006), låt oss säga 15.000 per år. Om vi då tar dessa som en grupp får vi 180.000 (15.000 * 12).
  Sen kan vi använda din siffra för perioden med alliansen, dvs. 30.000 per år, vilket ger 120.000

  Så då har vi 300.000 i immigration mellan 94 och 2010. Lägg till 25% pga ålderseffekten på denna grupp och vi får 375.000.

  Således totalt 750.000.

  Visst, det är slarvigt och öppet för kritik på alla möjliga sätt. Men 450.000 verkar alldelses för lågt vad gäller antalet muslimer i Sverige 2010.

  Gilla

 10. Utlandssvensk said, on februari 5, 2011 at 11:20 f m

  Ett tillägg:

  När jag säger muslim menar jag en person från ett muslimskt land. Visst det finns även kristna som har kommit från dessa länder och man kan debattera i vilken utsträckning de övriga är sekulariserade.

  Gilla

 11. Affe said, on februari 5, 2011 at 6:27 e m

  Som svar på en del av kommentarernas frågor kan jag säga att javisst, jag ställer mig tveksam och frågande till vissa saker i rapporten men det var inte det jag ville ta upp i inlägget.

  Först hade jag rubriken ”Varför så tyst i svensk media?” men insåg att ingen skulle nog reagera på en sån rubrik. :-) Så jag bytte till nuvarande rubrik som iofs också är relevant men egentligen var det tystnaden i svensk media och orsaken till det som jag ville framhålla mest.

  Om rapporten är för försiktig och innehåller underskattade siffror så är det ju bara desto mer uppseendeväckande att media vill undanhålla. Att det trots som Snaphanen påpekar kanske är ett ”best case scenario” så är beräkningarna för svenska förhållanden ändå så uppseendeväckande att media håller tyst om det.

  Gilla

 12. Utlandssvensk said, on februari 5, 2011 at 9:15 e m

  Affe,

  Jag hade hoppats på en grundlig genomgång där du visade mig hur man ska räkna :)

  Men visst verkar det lågt med 450.000.

  tycker du att det ligger något vettigt i mitt sätt att resonera eller har jag helt fel?

  Gilla

 13. […] Inkorrekts gode vän Affe på Affes Statistikblogg bestämde sig för att gräva lite djupare i siffrorna som presenterades på Pew Forum. Att Sverige om 20 år kommer att ha fördubblat sin muslimska […]

  Gilla

 14. mittmoto said, on februari 6, 2011 at 12:04 e m

  Jag hoppas att du räknat fel någonstans, för annars vill jag inte vara med längre.
  Dessa siffror måste ut till Svenska folket på ett eller annat sätt.

  Gilla

 15. Lelle said, on februari 6, 2011 at 1:12 e m

  Man skall ta all statistik med en nypa salt.

  Ofta kan man läsa om att det finns 300 000 eller 400 000 muslimer i Sverige, ibland t o m 1 miljon eller 1,5 miljon (jo det är sant, har läst det själv i ansedd tidning).

  Man gör ett stort misstag. Många av dem som kommer från muslimska länder är kristna (de muslimska länderna är snart tömda på kristna.) Men ännu fler är icke troende, dvs de är uppväxta i muslimska länder men har lämnat islam, är inte med i muslimska samlingar eller inskriven i någon församling. De har inget till övers för islam.
  Så tro inte att alla från arabländerna är muslimer…..

  Det organ som sköter bidragen till samfunden, alltså alla samfund inte endast kristna, anger 80 000 muslimer i Sverige, ungefär lika många som katolikerna. Det innebär att t ex Pingströrelsen har fler medlemmar.

  Gilla

  • Affe said, on februari 6, 2011 at 2:47 e m

   Du har helt rätt. Men då kan man förmodligen anta att det är liknande nypor med salt för de andra länderna. Med andra ord, vad som är intressant är trenden inte de exakta siffrorna.

   Trenden för Sverige är inte rolig och det var förmodligen pga det som det nästan var knäpptyst i svensk media om detta.

   Gilla

 16. Galne Gunnar said, on februari 7, 2011 at 2:29 e m

  F.d. statsministern Göran Persson (S) ljuger i SVT:

  Gilla

 17. Louis-Alexandre said, on februari 8, 2011 at 10:44 f m

  I Frankrike står nyhet av muslimer på första sidan av tidningen Figaro. (Höger)

  http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2011/02/07/01016-20110207ARTFIG00664-la-population-musulmane-en-forte-progression.php

  Gilla

 18. Hakan said, on februari 10, 2011 at 12:47 f m

  Kan detta va sant. 2010-2030 är 20 år. Idag tar vi i mot knappt 100 000 per år. Det gör 2 miljoner + befolkningsökningen från de som redan är här. Enligt PEW (som jag är mycket skeptisk till organisation) är ökningen från 451 000 idag till 993 000 om 20 år. Dvs en ökning med 542 000. Men hur går det ihop med att vi med nuvarande takt kommer att ta i mot cirka 2 miljoner+ befolkningsökningen. Detta verka vara maskirovia så att svennebanan ska fortsätta och sova framför ”Bonde säker fru” och inte känna sig hotad och börja rösta på dumma partier.

  Gilla

 19. Ulfbert said, on februari 10, 2011 at 12:55 e m

  En undran bara….
  Om man tittar på den statistik som visas i diagrammen får man ju tanken
  att de länder med liten population drabbas värst.

  Som exempel, ponera att Island fick en invandringstakt likvärdig Svensk migrations-
  politik.
  Dvs, samma antal inflyttade från muslimska länder.

  Hur lång tid skulle det ta innan Islänningarna var i minoritet i sitt eget land?
  Skulle vara intressant att få veta.
  Någon som kan räkna på det?

  Gilla

  • Illwill said, on februari 10, 2011 at 8:33 e m

   Förstår inte riktigt din fråga. Menar du per capita eller ”samma antal” (som du skrev)?

   Det bor drygt 320 tusen på Island, så skulle de ta emot ”samma antal inflyttade från muslimska länder” som Sverige så skulle de vara i minoritet på under 5 år.

   Per capita så skulle det uppenbarligen ta lite längre tid, men om deras media är som vår så skulle de få höra att de enbart har 16 muslimer i landet…även efter de själva hade blivit en minoritet.

   Gilla

 20. John said, on februari 10, 2011 at 11:38 e m

  Affe, sluta aldrig med din blogg. Enastående arbete!

  Gilla

 21. […] undersökta länder i den så kallade Pewrapporten från Pew Forum on Religion and Public Life. Om tjugo år, 2030, kommer en miljon muslimer att bo i Sverige – mest i hela Västeuropa per capita näst efter Frankrike och […]

  Gilla

 22. […] en riktigt intressant  tabell i ovan ämne inne hos Affes Statestik Blogg. En blogg jag rekommenderar dig att kolla […]

  Gilla

 23. Anonym said, on juli 31, 2011 at 4:30 e m

  Det innebär att om 20 år så är 90 eller 80 procent ickemuslimer i Sverige beroende på vilka siffror man väljer, av dessa är förmodligen ett stort antal muslimer som inte lever enligt strängt islamiska regler. Precis som det är idag. Många av deras barn kommer inte att välja islam heller. Så visst är den sk arabiska faran lika overklig som den gula var liksom de som ansåg att kommunisterna kommer att regera världen. Allt beror ju som alltid på att vi hela tiden försvarar demokratin och allas lika värde. Ser fram mot en intressant och positv utveckling i Sverige där framtida problem inta alls har med invandringen att göra. Viktigare saker finns.

  Gilla

 24. Jan said, on september 11, 2011 at 12:14 e m

  Sverige har c:a 5% muslimer per capita, USA har 0,0078% muslimer per capita. Det betyder att vi har 641 ggr så många muslimer som USA per capita.
  Med tanke på deras nativitet, kommer Sverige om 100-150 år vara uteslutande ett muslimskt land, kanske med 70-90% muslimer.
  Nu tror jag visserligen att de invandrande muslimer kommer att sänka sin nativitet då de anländer till Sverige och detta av bekvämlighetsskäl. Det finns ingen anledning för dem att skaffa sej så många barn som de har i sina gamla hemländer när de kommer till Sverige. Dessutom acklimatiserar de sej mer och mer till ett svenskt tankesätt och levnadsstil, även om de fortfarande har kvar sin islamistiska grund och tro.

  Gilla

 25. Anonym said, on september 11, 2011 at 6:08 e m

  Förmodligen kan vi bortse från vilka som bebor Sverige om 100-150 år om vi inte ägnar oss åt de mera närliggande problemen med klimat, ekonomi som ju blir mer och mer global och det innebär att om vi lyckas ta vara på de som till äventyrs vill bo och arbeta i vårt land har vi det bra förspänt.

  Gilla

 26. […] Affes statistikblogg […]

  Gilla

 27. […] af at deltagerne har været holdt hen i stor uvidenhed, så der er langt mellem snapsene. Med over 500.000 muslimer i landet og over 26 % af befolkningen med udenlandsk, overvejende ikke-vestlig baggrund, så har […]

  Gilla

 28. blaj said, on juni 9, 2012 at 10:47 f m

  Hur vet man att det är muslimer?

  Gilla

 29. Anonym said, on oktober 19, 2012 at 11:36 f m

  Läs Merith Wagers blogg sida. Hon är insatt i ämnet.

  Gilla

 30. Fuck USA said, on januari 23, 2013 at 7:27 f m

  Tyvärr svenskar ni kan ej kicka oss ut ,vi har nästan byggt upp hela swed

  Gilla

 31. Sultan aga... said, on november 25, 2014 at 6:06 e m

  Mashallah!!! Hoppas bara kommer mera mera. Muslimer!!

  Gilla

 32. Anonym said, on november 25, 2014 at 7:06 e m

  Jag tycker att det låter helt SJUKT hur folk ”debatterar” i de här kommentarerna. De enda inläggen jag kan hålla med om är Anonym ovan som skriver att ”arabiska faran är lika stor som gula faran, eller kommunisterna” och Anonym ovan som skrev ”vi behöver inte bry oss om vem som kommer bo här om 100-150 år om vi inte tar itu med närliggande problem som miljö och ekonomi”.

  Most people are brainwashed, so it seems…

  Gilla

 33. Anonym said, on november 25, 2014 at 7:06 e m

  Check yourself!

  Gilla

 34. Yassir said, on december 7, 2014 at 7:46 e m

  Islam är en religion där den viktigaste delen av den är att sprida ideologin och göra så att så många så möjligt blir muslimer (mission) till vilket pris som helst även om det innebär att ljuga eller sminka sanningen brutalt. Så meningen är att hela världen blir muslimsk och de har jobbat på det mha oljepengar sedan 80-talet. Det finns mkt annat som jag inte kan ta upp här för då blir det hundra sidor. De ljuger som säger annat för det är tillåtet om syftet är att sprida islam. Då är alla medel tillåtna. Jag har varit muslim och lämnat islam för 10 år sedan. Jag och många andra försöker varna och tala om till folk hur islam är och vilka planer de har i väst men det är ingen som lyssnar. De tror att vi pratar och snackar skit om muslimer som personer men de fattar inte att det är islam, världens farligaste ideologi vi pratar om. Islam har ingen ras och det finns svenska muslimer (etniska) som har hjärntvättats så varför är alla rädda för att öppna käften?! inte det emot demokrati..just det men det är bara början. Efter 10 år kommer ni att förstå vad jag menar lite tydligare. På ”jimmie åkesson, vi kallar dig till islam” en fb-grupp sitter de redan och diskuterar att de kommer garanterat att ha en miljon muslimer om 10 år bara. Just det och där anklagar de även vissa invandrare som är emot islam för SD, rasister, smutsiga djävlar och sionister. Och de är bara piss i havet av alla grupper som finns. T.ex. hizb ut tahrir..mm. Grattis Sverige! Ni är godtrogna idioter!

  Gilla

 35. Yassir said, on december 7, 2014 at 7:52 e m

  Det är inte bara homosexuella som muslimer vill utrota eller rena bort utan det är allt som har med demokrati att göra. Du ska lyda regeringen för enligt islam är människorna i makten är folks ”förmyndare” (jag hittar inte motsvarande ord till arabiskan), barnaga är ett måste och barn ska lyda föräldrarna blint då du hamnar i helvetet direkt om inte så, kvinnor blir aldrig myndiga och måste lyda sina män, fäder, bröder..mm. De måste dessutom täcka sig då de är alltid ansvariga för männens lust och all sort av upphetsning hos mannen skylls på kvinnan. kvinnor ärver än idag i alla muslimiska och arabiska länder halva vad deras bröder ärver oavsett situationen (alltså om det är de som är försörjare) för att det står så i koranen och det går inte att ändra. Att förbjuda folk att äta griskött och dricka alkohol även om de inte tror i islam är ingen nyhet. Sex utanför äktenskap är straffbart enligt islam och om jag åker med min tjej på besök i en av de mest moderna gulf-länderna så måste jag ha äktenskapsbevis innan vi bokar rum tillsammans annars åker vi i fängelse. Onani är förbjudet enligt islam för män och kvinnor och det rekomenderas att fasta och vara utan mat ist för att få bort lusten (kolla islamisk center om ni inte tror mig). Om de vill att islam får fäste här får de först gå över våra lik här vi ex-muslimer först. Dessa jävla hycklare!!! det gäller bara att Sverige vaknar någongång och fatta att det inte handlar om invandrare utan ISLAM!

  Gilla

 36. Lars Karlsson said, on januari 31, 2015 at 12:30 f m

  Det finns lögn, förbannad lögn och statistik!

  Ovanstående statistik visar inte på någon större vilja av oberoende statistik.

  Jag kan ju då komma med en annan statistik ifrån .migrationsinfo.se:

  ”För år 2010 beräknade det oberoende forskningsinstitutet PEW att ungefär 451 000 personer i Sverige, hade rötter i muslimska länder. Generellt råder det dock osäkerhet i siffror om religionstillhörighet. Härkomstland är till exempel inte en tillförlitlig indikator, då många människor som immigrerar har en annan religion än majoritetsreligionen i landet man utvandrat ifrån. Bland annat har kristna ofta flytt förföljelser i Irak. Andra vill ta avstånd ifrån religion då de upplevt religiöst förtryck i sina ursprungsländer. Det finns naturligtvis även människor med muslimsk kulturell bakgrund som definierar sig som muslimer men som inte är troende och praktiserande muslimer.

  År 2011 var 110 000 personer betjänade av islamiska församlingar, enligt SST, nämnden för Statligt Stöd till Trossamfund. Statistiken bygger på en självskattning av församlingarna över antal regelbundna besökare och ger därför enbart en fingervisning om hur många som faktiskt deltar i trossamfundets aktiviteter. Därtill kan deltagandet vara i någon av trosamfundets aktiviteter, vilka inte nödvändigtvis är religiösa.”

  Ska vi ta din statistik som sanning eller ska vi se ovanstående statistik som sanning, eller ligger den någonstans emellan?

  Och räknar du och din intagna statistik på att krig råder i Mellanöstern? Räknar den procentmässigt?
  Räknar den med Sveriges befolkningsökning ( varav de flesta INTE är muslimer )?

  Och det roliga/tragiska är att den tabell du visar, visar att Sverige kommer att en ganska låg procentuell muslims invandring.

  Av den lista på 8 nationer som visar kommer Sverige att hamna på 7:e plats AV ÅTTA procentuellt när det gäller muslimer i Sverige.

  Och muslimer är i stort sett lika lite eller mycket fanatiska som kristna.

  Så din ”uppsats” visar i princip ingenting.

  Gilla

 37. Gott Nytt År 2016! « Snaphanen.dk said, on december 30, 2015 at 5:15 e m

  […] utstyrsel på gator och torg har också ökat markant. År 1990 fanns det enligt statistik 147 000 muslimer i Sverige. Hur många av dem som är bokstavstroende eller sekulariserade går inte att få fram. År 2010 […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: