Affes Statistik-blogg

Svenskar i minoritet år 2050?

Posted in Betraktelser, Migration, Prognoser by Affe on september 5, 2010

Av alla inlägg som publicerats på bloggen sen den startades på våren 2009, är kanske detta det viktigaste. Det handlar om Sverige år 2050. Fyrtio år framåt i tiden kan kännas mycket avlägset men många som lever idag kommer att få uppleva det.

1997
Första diagrammet visar hur det såg ut för tretton år sedan. Längre tillbaka har jag inte hittat siffror på.

2009
Nästa diagram visar hur det såg ut 2009. Botkyrka kommun blev den första av de större kommunerna där svenskarna blev i minoritet. Det skedde 2007. Två andra kommuner sticker ut. Södertälje och Malmö.

I ett tidigare inlägg tittade jag på våldsbrott i alla Sveriges kommuner. Jag slog ihop antalet våldsbrott per kommun, för de år som finns dokumenterade 1996-2009, och slog ut det per capita utifrån invånarantalet 2009. Om man bortser från Stockholms kommun som säkerligen får lida av att det är ett populärt resmål, så hamnar just Botkyrka i topp. På andra och tredje plats hamnar Malmö och Södertälje.

Första prognosen för 2050
Här baserar jag beräkningen på utvecklingen i respektive kommun från 1997-2009. Jag räknade fram medelvärdet per år och använde det i framräkningen. Med andra ord, om utvecklingen fortsätter i samma takt som den gjort de senaste 13 åren så kommer det att se ut så här. Sju kommuner har passerat 50 procent och Haninge är mycket nära.

Andra prognosen för 2050
När jag tittade på utvecklingen 1997-2009 i de olika kommunerna noterade jag en märkbar ökning de senaste fyra åren.

Man kan utifrån retoriken lätt förledas att tro att de rödgröna är mer ivriga när det gäller att förändra Sverige. Men statistiken säger något annat.

Jag gjorde därför en till prognos där framräkningen istället baseras på åren 2006-2009. Om utvecklingen fortsätter som den har gjort under den borgerliga regeringen så kommer det att se ut som i diagrammet nedan.

I 13 av de 25 största kommunerna kommer svenskarna att vara i minoritet. Och bara några år senare har ytterligare tre kommuner Västerås, Örebro och Norrköping passerat 50 procent.

Några frågor man kan ställa sig
Det kanske är ett sammanträffande att Botkyrka, Södertälje och Malmö är så pass våldsamma. Det kanske även är ett sammanträffande att Botkyrka kommun har den lägsta graden av tillit mellan människor, som studien ”Tillitens geografi” från Ersta Sköndal Högskola visade.

Det kan vara sammanträffanden och allt kanske blir frid och fröjd i Sverige även om prognoserna stämmer.

Oavsett det, har vi inte ett ansvar för både senare och tidigare generationer svenskar? Är det inte så som Vilhelm Moberg skrev 1941 i boken ”Svensk strävan”?

Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Missa inte Julia Caesars krönika ”Landet vi ärvde” som tar upp detta idag på snaphanens blogg.

Datakälla: http://www.scb.se – Statistikdatabasen – Allmän statistik

DN SvD HD GP

Tagged with:

116 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] finns att läsa här. AKPC_IDS += "21350,"; […]

  Gilla

 2. kuntakinte55 said, on september 5, 2010 at 8:14 f m

  Tack för att du tar upp ämnet, men jag tror inte på dina beräkningar.
  1. Invandringstakten ökar, den är inte konstant, det kommer fler och fler per år.
  2. Invandrarna skaffar betydligt fler barn än svenskarna.
  3. Svenskarna tvingas fly allt fler områden än bara Rosengård, och fler flyttar utomlands.

  Jag tror invandrarna tar över helt mellan 2020 och 2035, allra senast 2040.

  Dessutom finns ett antal indikatorer på att invandrarna redan tagit kontroll över viktiga samhällsfunktioner, exempelvis media eller den så kallade ”public service” som informerar om de alternativ vi har inför valet.

  Gilla

 3. Peter said, on september 5, 2010 at 10:51 f m

  Det är nog försent att stoppa vandringen mot Islam. Försvarsmakten tänker rekrytera ur muhammedanhopen till den nya stående armestyrkan vilket betyder att dom kommer att ha vapnen. Dom kommer att veta var våra vapenkistor och krigsförråd finns. När de etniska svenskarna förvirrat vaknar 2050 och inser att dom är i minoritet har muhammedanerna full kontroll. Över samhället och försvarsmakten. Då är det försent att göra motstånd.

  Men jag tror nog att dom tar över långt innan 2050. Moderaterna har nominerat en av dom farligaste imamerna vi har i Sverige till riksdagen. Vi har fullt av universitetsutbildade ungdomar som är islamister och som tagit examina i statskunskap och andra viktiga examina. Många muhammedaner utbildar sig inom juridiken.

  Dessa högutbildade ungdomar kommer sen att rekryteras till dom politiska partierna där ledarna matchar fram dom till höga positioner inom respektive parti och sen till högre ämbeten i samhället. Det sker redan idag. I Finland finns det ett muslimskt politiskt parti nu och det är bara en tidsfråga innan vi har ett liknande parti i Sverige.

  När EUArabia är ett faktum (och nu går det fort mot denna utveckling), kan det bli så att svenskar som då bryter mot ”hetslagarna” och döms till fängelse, kan få sitta av tiden i t.ex ett marockanskt fängelse (enligt EU). Och där blir man inte långlivad som etnisk svensk…

  Läs på denna utmärkta danska blogg om hur våra politiker kommer att föra in Sverige och Europa i EURABIA. Hur våra svenska politiker tänker använda vårt kommande försvar och soldater mot oss om vi gör motstånd mot den svenska islamiseringen.

  http://euro-med.dk/?p=10836

  Gilla

  • Robin Shadowes said, on november 19, 2010 at 3:02 e m

   Precis vad jag har varnat för många gånger tidigare. Tror vi kommer vara mohammedaner senast 2020.

   Gilla

 4. […] Ytterligare sex kommuner kommer att ha mer än 40 procent invandrare: Borås, Jönköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro. Gävle och Halmstad kommer att ligga mycket nära 40-procentsgränsen. Sammanlagt 19 av de 25 största kommunerna kommer alltså att ha mer än 40 procent invandrare 2050. Det blir resultatet om invandringen fortsätter i samma takt som den haft sedan den borgerliga alliansregeringen kom till makten 2006. Enligt samma prognos kommer både Malmö och Botkyrka att närma sig 90 procent invandrare 2050. (Svenskar i minoritet år 2050?) […]

  Gilla

 5. Salomon said, on september 5, 2010 at 12:54 e m

  Det finns en krönika av Julia Ceasar som reflekterar över denna utveckling – oerhört välskrivet, avslöjande och sorgligt
  http://snaphanen.dk/2010/09/05/s%c3%b8ndagskronik-landet-vi-arvde/#more-73534

  Gilla

 6. Magnus J. said, on september 5, 2010 at 7:48 e m

  Det är i praktiken givetvis omöjligt att räkna på en sådan här sak med någon som helst säkerhet. Det finns allt för många olika faktorer inblandade. Bara det faktum att detta är en MÖJLIG utveckling borde dock vara nog för att mana till eftertanke.

  Men det är klart, de politiskt korrekta brukar ju inte sällan försäkra att det minsann är totalt oväsentligt vilka människor som befolkar framtidens Sverige (även om det till övervägande del är konservativa muslimer, får man anta)…

  Är det förresten den officiella definitionen av ”utländsk bakgrund” som du använt (dvs. född i utlandet eller med båda föräldrarna födda i utlandet)?

  Gilla

 7. Terese said, on september 5, 2010 at 10:23 e m

  Is it OK att anwända swengelska här? Såg på politiskt inkorrekt sida, att endast swenska var tillåtet? :D

  Gilla

 8. kadawerhielm said, on september 6, 2010 at 4:59 e m

  Det är skrämmande och inget jag önskar mina barn. Jag hoppas Sverige får behålla sin svenskhet åtminstone några år till. Som ett kristet land. Vet inte riktigt vad som är värst. Ett kommunistiskt eller muslimskt Sverige. Här har barnen en stor uppgift. Att bevara Sverige som ett fritt ickekommunistiskt och kristet land.

  Gilla

  • illwillfn said, on september 7, 2010 at 5:25 e m

   Sverige är inte ett kristet land. Detta är något jag hoppas de allra flesta är väldigt glada för. Bara tanken att någon sjuk ideologi baserad på spöken skulle styra det land jag bor i…alltså, det vore inte acceptabelt.

   Gilla

 9. Christer said, on september 6, 2010 at 7:19 e m

  Affe, du är grym. Keep up the good work!

  Gilla

 10. herrn said, on september 6, 2010 at 8:46 e m

  Lysande Affe, som vanligt!

  Gilla

 11. […] Gå ind til Affes Statistik-blogg og læs. Sverige er akkurat lige så langt ude, som antaget. Link HER. […]

  Gilla

 12. Packet måste ut! « Demokratbloggen said, on september 7, 2010 at 5:09 f m

  […] Mer än var femte invånare är invandrare […]

  Gilla

 13. BLU-82 said, on september 7, 2010 at 6:45 e m

  Kuntakinte 55 har rätt. Säkerligen tar Ibrahim Baylan över efter M. Sahlin och då kommer det att hända grejer här i samhället. En islamistisk-stalinistisk diktatur kommer att införas inom 50 år i Sverige och i EU. EU parlamentet består idag av stalinistiska ja sägare och dessa vill inget hellre än att införa islamismen. Överste Khaddafi är deras fyrbåk.

  Gilla

 14. Nationalist said, on september 7, 2010 at 8:26 e m

  ”försent att stoppa” osv.. jaså? Beror det inte på hur långt man är beredd att gå?
  Tänker ni (som personer, inte sdare eller vad ni nu är) låta utvecklingen gå så långt eller tänker ni, när det blir klart och tydligt att det inte kan gå på annat sätt (vi är inte där nu, men valet är i mycket ett ödesval) göra något INNAN utvecklingen till shariastat alt. svenskar i minoritet fullbordas?

  Jag tror på demokratin men om den inte fungerar som det är tänkt: Att Svenskar skall styra Sverige och att Sverige skall fortsätta vara ett fritt land.. är iaf jag beredd att gå utanför den. Dess funktion är faktiskt att garantera att folket skall styra sitt eget land, gör den inte detta är det egentligen inte ens demokrati.

  Detta kanske låter radikalt..? Kom då ihåg, regeringar i tom de mest demokratiska länderna har rätten att upphäva demokratin och införa undantagstillstånd om landets överlevnad står på spel.. om regeringen ska föreställa sig som representanter för folket.. varför skulle då folket inte ha denna rätt?

  För att bara sitta och acceptera den utveckling som talas om här är väl knappast ett alternativ? Tänker ni bli flyktingar och främlignar i vårt eget land? Eller ens i utlandet?
  ..Kan det ens kallas ett alternativ??

  Gilla

  • Robin Shadowes said, on november 19, 2010 at 3:06 e m

   Jag kan tänka mig göra vad som helst för att rädda kvar Sverige som svenskt, statskupp, revolution eller vad som nu krävs. Räcker inte demokratin till för att rädda vårt land från undergång, så måste man gå utanför demokratin. Nöden har ingen lag.

   Gilla

 15. Viking said, on september 11, 2010 at 6:51 f m

  Dette er rett og slett trist, håper dere svensker våkner og tyr til motstand før det blir så ille. Jeg melder meg frivillig til kampen

  Gilla

  • Anonym said, on juli 22, 2011 at 1:42 e m

   Du kan hjelpe kjempe for å suge på min *** og alle innvandrere *** så blir jag much much glad :))

   Gilla

 16. morgan said, on september 11, 2010 at 11:46 f m

  Tack Viking. Vi kommer att behöva dig..

  Gilla

 17. Tor said, on september 14, 2010 at 3:16 e m

  En fråga som uppstår är när övergår en invandrare till att bli ”fullvärdig” svensk? Låt oss säga att en person med invandrarbakgrund som är svensk medborgare talar flytande svenska, har ett välavlönat arbete och har varken begått brott eller tagit emot bidrag. Denne person bör rimligtvis anses som fullt integrerad, eller hur? Är denna person fortfarande invandrare som är värt att ta upp i prognoser som denna? Om så, vart går gränsen? Vid blodsband, efternamn, generation x ??

  Gilla

  • William said, on juli 9, 2011 at 7:23 e m

   Aldrig, svenskhet sitter i blodet och i generna. Det är inte något du bara får. Är du född arab, så är du en arab

   Gilla

 18. […] har inget svar på om Sverige kommer att bli islamiserat. Jag konstaterar bara att landet, med godtrogna och konflikträdda invånare och där eget ansvar […]

  Gilla

 19. Utträngd said, on oktober 17, 2010 at 12:17 f m

  Stämmer mycket bra dessa framtidsnedslagningar!
  Har själv räknat lite på detta.
  Kvinna föder 1990, 1992, 1994, 1996, 1998, 2000 ett barn och varannan gång blir det en flicka.
  Med döttrars första barn vid 20 års ålder och räknat till 2030 så har dessa kvinnor blivit 28 plus ev. födslar vid 14 års ålder.

  Muliplicera 100.000 kvinnor med 28 så får du 2,800.000. Detta är 1/4 av 10.000.000. Lägg dessutom till Männen så får vi runt 2.000.000 till. ALLTSÅ, 2028 det i stort sett lika många invandrare som ”vita”. Så efter år 2030 kan vi hälsa och tacka våra humana politiker som avlade fram mångkulturen.

  Tittar vi på de svenska idag så är vi c:a 7.000.000

  Gilla

 20. Orolig said, on november 11, 2010 at 11:42 e m

  OMG! Fick känslan av att det blev över 100% i Södertälje där mot slutet! *rädd*

  Gilla

 21. […] Oxford professor i demografi, David Coleman skriver en feature i Prospect Magazine med titlen When Britain becomes “majority minority”. Den er ikke online nu, men vi kan nok finde den i løbet af dagen. Den er dog allerede refereret adskillige steder. Sveriges indvandring er den dobbelte per capita, svenskere kommer i mindretal inden 2066. De aktuelle gæt ligger på lidt før 2050, men i flere byer og kommuner kommer svenskere i mindretal længe inden 2050. […]

  Gilla

 22. Sven said, on december 1, 2010 at 7:36 e m

  Vad spelar det för roll? Skaffa en hobby eller något och låt andra sköta tänkandet.

  Gilla

 23. […] Ferguson, der netop har udgivet Civilization: The West and the Rest diskuterer to stor spørgsmål på otte minutter med Ziauddin Sardar, “specialist i islams fremtid.” Hvem har skylden for Mellemøstens misére ? 500 års ottomansk imperialisme eller én generations vestligt ? Og hvem vil dominere fremtiden ? De er nogenlunde enige om, at Kina og Indien vil dominere økonomisk og islam demografisk. “Vesten som vi kender det idag, vil ikke eksistere om 20-30 års tid,” siger Sardar. Som det ser ud i disse år, nej næppe, at undgå den demografiske del af profetien i Europa haster, i flere områder er det for sent. Se eller gense f.eks. denne video om svensk demografi. […]

  Gilla

 24. […] asylanter. Den makalösa demografiska förändringen som skett i Malmö garanterar att Ilmar har goda förhoppningar att sitta kvar på sin maktposition så länge han så […]

  Gilla

 25. […] Svenskar i minoritet år 2050? Befolkningsförändring i Sverige Befolkningsförändringar i län och kommun. Del 1 Stockholms län, Uppsala län Södermanlands län, Östergötlands län Jönköpings län, Kronobergs län Kalmar län, Gotlands län Befolkningsförändringar i län och kommun. Del 2 Blekinge län, Skåne län Hallands län, Västra Götalands län Befolkningsförändringar i län och kommun. Del 3 Värmlands län, Örebro län Västmanlands län, Dalarnas län Gävleborgs län, Västernorrlands län Jämtlands län, Västerbottens län Norrbottens län Share this:TwitterFacebookE-postLike this:GillaBli först att gilla denna post. Taggad med: befolkningsprognos, demografi, massinvandring, utländsk bakgrund […]

  Gilla

 26. En rejse: 2011 i billeder « Snaphanen said, on december 30, 2011 at 8:10 f m

  […] Hjem fik en tidlig betydning ved at bo flere år i Østen. Man kunne sende et telegram, hvis nogen døde, ellers var alle kære væk i uvished meget, meget længe. Måske var det tidens nåde, at man lærte sig at længes i årevis. I halve år anede man ikke et klap om hjemme, den tekniske affortryllelse af verden var endnu ikke gennemført, det var givetvis også grunden til, at jeg overhovedet slog rod fjerne steder og tog dem helt til mig. Jeg var 22 i 1973 og blev en singaporeaner med hud og hår. Derfor blev først opmærksom på min baggrund ved den fuldstændige seperation og en hjemkomst, eller rettere – min kærlighed til det tabte blev først vakt, da jeg havde forladt og mistet næsten alt og var vendt tilbage. “Evigt ejes kun det tabte,” siger Ibsen. “Julesorgen”, siger min veninde med Grundtvig, hun er præst. Ved vi først hvem vi er, når det er for sent? Svenskerne gør, det ved jeg. Sverige er dømt til undergang. […]

  Gilla

 27. »Dem og dem« « Snaphanen said, on mars 17, 2012 at 2:05 f m

  […] et årti efter at svenskerne bliver et mindretal i Sverige […]

  Gilla

 28. […] Dhimmiernes liv under tyrkerne. Tyrkiets historie er kvalmende fra start til slut. For kun 100 år siden var der 25 % kristne i Tyrkiet. I dag er der 2 promille. Herrefolket har myrdet og deporteret de andre. De koloniserede Mellemøsten i 700 år, alligevel skal Europa have skylden for elendigheden i de få årtier, de gjorde det. Mellemøstens fejlslagne stater er skabt af det Ottomanske Imperiums grundlæggende kulturindflydelse. Der er 74 mio tyrkere i Tyrkiet og lige så mange “tyrkfone” udenfor, f.eks. i de tidligere sovjetiske republikker. Det er 140 millioner mere eller mindre forarmede, fanatiske tyrkere. De skal være EU borgere hele bundtet, synes den svenske vittighed af en opblæst udenrigsminister, der ikke er tilfreds med at have lagt en bombe under sit eget land. Det har han gjort så grundigt, at han vil gå over i historien. […]

  Gilla

 29. Anonym said, on april 23, 2012 at 12:19 f m

  Saker och ting förändras helt enkelt, ska det vara så sjukt svårt att ta in? vi har inte alltid gått på denna jord, Sverige har inte alltid funnits. Lev livet istället för att oroa er för en liten plätt land som garanterat inte oroar sig för er.

  Gilla

 30. stefan said, on april 28, 2012 at 10:50 e m

  När man ser upplägg och bakomliggande arbete samt layout i övrig, förstår jag varför pk eliten påstår att inv kritiker/sd väljare är outbildade bondläppar med bakåtkeps.
  Skämt givetsvis, all tacksamhet åt den otroliga analytiker affe, skulle vilja veta vad som är hans övriga gebit.

  Gilla

 31. […] en ‘failed state’ fra engang i sidste halvdel af dette århundrede. Om kun 38 år er svenskere i minoritet i 13 af de største kommuner. For os der har holdt øje med detaljerne over tre årtier, er den det allerede i det små. Der går […]

  Gilla

 32. […] att om 38 år, dvs 2050, är med nuvarande politik etniska svenskar i minoritet i tretton av Sveriges största kommuner. Men utvecklingen är inte skriven i sten. Med träget […]

  Gilla

 33. »Eyes wide shut« « Snaphanen said, on september 4, 2012 at 2:54 f m

  […] og 70 til 80 procent i de store byer. Englændere vil komme i mindretal i deres land, akkurat som oprindelige svenskere vil blive et mindretal i Sverige omkring 2050. Det er et faktum, som er installeret. En artikel fra The Mail i går registrerer demografiens […]

  Gilla

 34. Hovedet på sømmet: Sverige « Snaphanen said, on september 8, 2012 at 1:45 f m

  […] dette er altså i et land, hvor over 26 % af befolkningen nu har rødder i udlandet, de færreste af dem i den vestlige kulturkreds. Jeg ved ikke hvad […]

  Gilla

 35. […] artiklen handler om hele Norge. Det er en dramatisk ændring. Det har længe været anslået, at svenskere bliver en folkegruppe på under 50 % i midten af dette århundrede. Det kan allerede næppe undgås, om der så går ti år mere eller […]

  Gilla

 36. […] snart i hela kommuner, som Botkyrka, Södertälje och Malmö. Med nuvarande invandringstakt blir svenskarna i minoritet i hela landet innan år 2050. Det är om senast 38 år. Vi bevittnar stölden av ett helt land […]

  Gilla

 37. Roland said, on oktober 9, 2012 at 7:25 e m

  Bättre att bo i Tajland eller nå´t. Då slipper jag försörja MENA.

  Gilla

 38. […] “Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land”. Vi har läst hur undersökningar gjorts i bl.a. Norge där siffrorna är entydiga. Det lär inte dröja många decennier innan norrmännen är i minoritet och i Oslo lär det gå ännu snabbare. Tror någon att Sverige som bedriver Europas mest extrema invandringspolitik utgör ett undantag? Ingen politiker eller journalist tänker lägga fram fakta i fallet, utan man får förlita sig på sociala medier som exempelvis Affe som visar att vi svenskar kan vara i minoritet redan 2050, länk. […]

  Gilla

 39. […] om inde i hovedet, hvilket ikke er for stor en mundfuld for svenske politikere. Byen havde i 2009 45 % udenrigsfødte, hovedsageligt kristne irakere. Se også Tusentals flyr från Södertälje, Søndagskronik: Flykten […]

  Gilla

 40. […] or parent born abroad 2009″. Tidligere oplysninger indikerer da også, at 2050 er omkring det tidspunkt hvor oprindelige svenskere er i mindretal i Sverige. I årtierne op imod år 2100 vil man kunne sige, at svenskerne har afskaffet sig selv […]

  Gilla

 41. […] det lyder som en lovlig rabiat udlændingepolitik, skal man huske at svenskerne er på en kurs, der endnu hurtigere (og her) vil gøre dem til mindretal i eget land. Dermed opnås den åbenbart meget attråværdige […]

  Gilla

 42. Ulf Lind said, on juli 5, 2013 at 4:23 f m

  Robin Shadows. Du har rätt i allt du säger. Så tror jag också. Tyvärr.

  Gilla

 43. […] vara det nya Sverige. Uträkningarna för dett skiljer sig åt en smula, här finns en av dessa: https://affes.wordpress.com/2010/09/05/svenskar-i-minoritet-ar-2050/ och https://affes.wordpress.com/2013/10/17/folkutbytet-fortsatter/ Man kan nog gissa att det […]

  Gilla

 44. […] länder (se föregående källa och addera med anhöriginvandringen). Etniska svenskar beräknas vara en minoritet i Sverige före 2050 om invandringen fortsätter i samma […]

  Gilla

 45. […] anhöriga) per capita jämfört med andra demokratiska välfärdsländer i väst. Etniska svenskar beräknas vara en minoritet i Sverige senast kring 2050. Allt detta gör det objektivt sett korrekt att […]

  Gilla

 46. […] länder (se föregående källa och addera med anhöriginvandringen). Etniska svenskar beräknas vara en minoritet i Sverige före 2050 om invandringen fortsätter i samma […]

  Gilla

 47. […] som är viktigt och det som man kan konstatera är dock trenden. Svenskar är på väg att bli minoritet i sitt eget land, och att det är en tidsfråga är ett […]

  Gilla

 48. D4n said, on mars 11, 2014 at 1:37 e m

  Matematik är inte alltid så lätt men en algoritm som ger befolkningsandelar över 100% (Södertälje 2050) är självklart felaktiga i sin konstruktion. Om arbetslösheten ökar från 0% till 20% på fem år betyder inte det att alla kommer vara arbetslösa om 25 år.

  Sverige har haft invandring och utvandring under lång tid (sedan den första människan satte sin fot här) och kommer säkert fortsätta på det spåret liksom resten av världen. Det känns underligt att man tänker sig att landets kultur skulle frysas fast vid en viss tid (går det ens? Amish?). Och vilken tid ska då väljas för området Sverige? Ska vi välja jägare-samlare-kultur med mest samiska inslag för 10000 år sedan, nationalstats-tänket kring år 1900 och bojkotta pizza och hamburgare eller ska vi låta naturen ha sin gång och utveckla nuets Sverige till något bra för oss som lever här?

  Gilla

 49. […] Om utvecklingen fortsätter spår SCB att folkmängden i Sverige kommer att uppgå till 11,8 miljoner år 2060. Etniska svenskar kommer vid det laget att vara en minoritet i sitt eget land. […]

  Gilla

 50. […] Om utvecklingen fortsätter spår SCB att folkmängden i Sverige kommer att uppgå till 11,8 miljoner år 2060. Etniska svenskar kommer vid det laget att vara en minoritet i sitt eget land. […]

  Gilla

 51. Minoritet i sitt eget land | Señor H said, on april 16, 2014 at 2:38 f m

  […] 2060. Etniska svenskar kommer vid det laget att vara en minoritet  i sitt eget land. Läs här. Relaterat: Svenskar i minoritet år 2050? Relaterat: Svenskar under 45 snart i […]

  Gilla

 52. […] point of no return mener jeg det tidspunkt, hvor det ikke længere kan undgås, at svenskere bliver et mindretal blandt andre i deres eget land. Det er formentlig passeret for ti år siden, men hvis der er en sidste chance […]

  Gilla

 53. […] Läs här […]

  Gilla

 54. […] ligger i demografien, og den viser, at gammelsvenskere kommer i mindretal i Sverige midt i dette århundrede. Det kunne måske være ligegyldigt, hvis det ikke allerede var gået som […]

  Gilla

 55. […] Principielt kan vi komme i mindrtal i Danmark, ligesom svenskerne uvægerligt kommer i Sverige omkring 2040-2050. Det er […]

  Gilla

 56. […] Adskillige udafhængige kilder vurderer, at oprindelige svenskere kommer i midretal mellem 2040 og 2060 (med den nuværende udvikling). Man kan selv gå ind på SCB og tjekke efter, men det er tidskrævende. Se i stedet disse instruktive grafikker Utlandsk bakgrund i alla kommuner og Svenskar i minoritet år 2050. […]

  Gilla

 57. […] prognose fra UN ser ikke lovende ud for svenskerne, men de har jo selv villet det […]

  Gilla

 58. Sverige. | Hodjanernes Blog said, on oktober 28, 2014 at 5:30 e m

  […] høj-lix dansk. Malmø har allerede flertal af de fremmede – Stockholm får det inden for 10 år. Tror svenskerne virkelig at folkehjemmet består om 30 år? Mit bud er, at Sverige bliver som landene, hvor indvandringen kommer fra – værre sandsynligvis, […]

  Gilla

 59. […] beundrer den svenske model og det bør gøre amerikanerne nervøse, eftersom Sverige bliver et tredie-verdens land om 15 år på linje med Libyen […]

  Gilla

 60. […] Svenskar i minoritet år 2050? […]

  Gilla

 61. […] sett någon ifrågasätta så kommer svenskar som etnisk grupp att vara i minoritet ca år 2050 (se här för en indikation >>). Om nu dessa siffror är riktiga, trenden torde hur som helst vara rätt, så är ju frågan om […]

  Gilla

 62. […] Det ville  rage mig langsomt og tjene Danmark. Disse politikere nedlægger Danmark – som de svenske har nedlagt Sverige – eller befolkningen nedlægger dem. Der forekommer mig ikke andre […]

  Gilla

 63. Svensk entusiasme « Snaphanen said, on januari 16, 2015 at 12:26 f m

  […] Det ville  rage mig langsomt og tjene Danmark. Disse politikere nedlægger Danmark – som de svenske har nedlagt Sverige – eller befolkningen nedlægger dem. Der forekommer mig ikke andre muligheder, Derfor er jeg […]

  Gilla

 64. Svensk said, on januari 19, 2015 at 9:19 f m

  Att lära barnen stoppa all invandring från mellanöstern och arab världen

  Gilla

 65. “Splittergruppen?” « Snaphanen said, on januari 31, 2015 at 7:08 e m

  […] være indvandrere og efterkommere. Det ser således ud til, at oprindelige svenskere bliver et mindretal i Sverige før 2050-2060 – hvis pengekassen […]

  Gilla

 66. […] prognos som gjordes på Affes statistikblogg (andra har gjort liknande prognoser eller uttalanden) visar […]

  Gilla

 67. […] beregnes med den nuværende udvikling til at blive et mindretal i Sverige i midten af dette århundrede. Englændere ligeså. Når noget så ekstremt kan ske, taler vi om […]

  Gilla

 68. […] gammelt land. Flygtningekonventionen af 1951 må opsiges af denne regering. I Sverige er det for sent, i Danmark kan det nås […]

  Gilla

 69. […] svenske folk, men det kan ikke skjules, den kommer senere end 12 time ikke mindst når man ser på demografien. Det er opløftende for en som undertegnede, der har ventet på en politisk reaktion i 15 år, men […]

  Gilla

 70. […] Sverige, der er ved at melde sig demografisk ud af Norden, er de selvfølgelig forargede. Skrämseltaktik ska stoppa asylsökande. Vi ved nu i […]

  Gilla

 71. […] Svenskar i minoritet år 2050? […]

  Gilla

 72. […] år 2060. Etniska svenskar kommer då att vara en minoritet  i sitt eget land. Läs här. Relaterat: Svenskar i minoritet år 2050? Relaterat: Svenskar under 45 snart i […]

  Gilla

 73. […] länder (se föregående källa och addera med anhöriginvandringen). Etniska svenskar beräknas vara en minoritet i Sverige före 2050 om invandringen fortsätter i samma […]

  Gilla

 74. […] Hvis de svenske politikere virkelig ville løse nogle af de problemer, der har skabt, kunne de lade hæren omringe ghettoen og søge den igennem uden varsel og smide alle ud af landet, der kunne knyttes til et våben. Men madammestyret m/k kunne ikke engang komme på sådan en idé. Det løser kun imaginære problemer, resten skaber det. Så der vil intet ske, deres galopperende cancer vil brede sig til middelklassekvarterer, til højere middelklasse og til nabolande. Svenskere vil flygte, ikke 50 000 om året, men 300 000. Endestationen efter retsstatens opløsning er multipelt organsvigt og døden. Om så SD fik 60 procent af stemmerne i 2018, ville de aldrig kunne rydde op i den ruinhob 40 års svenske politikere har efterladt til dem. Et ‘tipping point’ blev passeret engang før år 2000. Nu er resten af afviklingen bare en ond skæbne, den der kaldes demografi. […]

  Gilla

 75. »Demografi er skæbne« « Snaphanen.dk said, on september 21, 2016 at 8:32 e m

  […] sov. 36 procent af de under 5-årige tyskere, er af fremmed herkomst. Vi ved, at svenskere kommer i mindretal i Sverige omkring 2050, og det er ikke meget bedre i Holland, England og […]

  Gilla

 76. Lidt musik? « Snaphanen.dk said, on mars 27, 2017 at 4:45 e m

  […] efter endnu et “galent kvartsekel.” Ethvert skriveri om Sverige er en elegi, katastrofen er […]

  Gilla

 77. […] allerede ville være for sen, Et jordskredsvalg næste år, ville ikke ændre på, at svenskerne kommer i mindretal i deres eget land i midten af dette […]

  Gilla

 78. BBC’s burkaforsvar « Snaphanen.dk said, on augusti 7, 2017 at 5:04 e m

  […] hvis Malmø er modellen for resten af Sverige,” skrev Lars Åberg. Problemet er, at den er. Et dusin nye Malmøer står parat i dette […]

  Gilla

 79. […] afhængigt af variable faktorer sker om 10-30 år, vil fremmede så kunne administrere et højteknologisk, kompliceret land som Sverige? Der vil […]

  Gilla

 80. Børnedemo i Stockholm « Snaphanen.dk said, on augusti 9, 2017 at 7:56 e m

  […] Man kan se Roger Sahlströms video fra Mynttorget. Børnedemoen flyttes nu til Medborgerplatsen efter et påstået angreb med kanonslag, som ikke forekommer på Sahlströms video. Sveriges største, rabiate moské må forventes, at kunne beskytte de “mindreårige flygtninge.” Det er islam og Det Muslimske Broderskabs fremmeste ambassade/kaserne i Norden, så sandt som islam langt overvejende er politik. Islam sejler selvsagt under falsk flag som “religion,” og jo tidligere europæerne forstår det, jo bedre er deres muligheder for at overleve politikernes demografiske attentat imod dem. I Sverige, må man anse løbet for kørt. […]

  Gilla

 81. Børnedemo i Stockholm « Snaphanen.dk said, on augusti 9, 2017 at 8:00 e m

  […] muligheder for at overleve politikernes demografiske attentat imod dem. I Sverige, må man anse løbet for kørt på basis af 40 års […]

  Gilla

 82. […] “nej.” Sverige vil forsvinde før eller siden, med svenskere i minoritet i Sverige fra omkring 2050, kan det blive om et par generationer eller […]

  Gilla

 83. […] “nej.” Sverige vil forsvinde før eller siden, med svenskere i minoritet i Sverige fra omkring 2050, kan nationen være opløst om et par generationer eller […]

  Gilla

 84. Haram på Nørrebro « Snaphanen.dk said, on september 24, 2017 at 4:59 f m

  […] I Singapore har de smarte kinesere opdaget det, de inddæmmer aktivt islam ved i praksis ikke at tillade muslimske mænd af gifte sig med vantro kvinder. Det er europæerne for dumme til, de opdager det ikke før islam har udløst krig i Europa endnu engang, fordi de selv er kommet i mindretal (hold øje med Sverige.) […]

  Gilla

 85. […] har de allerede tabt deres første krig i 200 år. Midt i århundredet er svenskere i kommet mindretal i Sverige, år 2100 er det svært at tænke sig, at Sverige eksisterer […]

  Gilla

 86. […] har de allerede tabt deres første krig i 200 år. Midt i århundredet er svenskere i kommet mindretal i Sverige, år 2100 er det mere end vanskeligt at forestille sig, at Sverige eksisterer […]

  Gilla

 87. […] Programmet blev sendt 27 marts i år, men jeg har ikke haft det før. George Igler, prof. David Coleman og Anne Marie Waters medvirker. Den omtalte Standpoint-artikel og engelsk demografi af David Coleman er Uncontrolled Immigration Means Finis Britanniae. Englænderne står til at komme i mindretal i deres eget land omkring 2050, ligesom svenskerne. […]

  Gilla

 88. […] er altså den egentlige begrundelse for 40 års politik, som vil føre til at svenskerne kommer i mindretal i Sverige, og at andre (givetvis islam) vil gribe den politiske magt inden alt for længe? Det […]

  Gilla

 89. […] er altså den egentlige begrundelse for 40 års politik, som vil føre til at svenskerne kommer i mindretal i Sverige, og at andre (givetvis islam) vil gribe den politiske magt inden alt for længe? Det […]

  Gilla

 90. […] brudt sammen længe inden da. Nyfødte svenskere i dag, skal vide, at deres voksenliv bliver i minoritet, hvis de forbliver i […]

  Gilla

 91. […] i partiprogrammerne. Indtil videre har svenskerne fundet sig i at blive udryddet, og snart er de for få til at protestere. Det samme gælder alle vesteuropæere, men vi er noget bagud i forhold til […]

  Gilla

 92. […] der er altid lidt tilbage at forebygge, men det væsentlige i Sverige er sket, det er nemlig demografien. Demografi er skæbne, og det gælder i højere grad, når demografi er islam, end når det drejer […]

  Gilla

 93. […] der er altid lidt tilbage at forebygge, men det væsentlige i Sverige er sket, det er nemlig demografien. Demografi er skæbne, og det gælder i højere grad, når demografi er islam, end når det drejer […]

  Gilla

 94. […] Man skal ikke overvurdere politikerne, og det er nok det forkerte spørgsmål. Det rigtige vil være: Hvorfor fortsætter politikerne deres ødelæggelse af vore lande, nu hvor den er så grundigt dokumenteret? Thomas Gür sagde for 16 år siden i et interview med Weekendavisen. Det var dengang en svensker måtte til Danmark for overhovedet  at kunne udtale sig frit. Det er lidt bedre i dag, ikke frivilligt eller fordi svensk journalistik pludselig hylder ytringsfrihed, det er takket være internet. Desværre er løbet i mellemtiden kørt demografisk. […]

  Gilla

 95. […] Thomas Gür blev for 16 år siden interviewet af Weekendavisen. Det var dengang en svensker måtte til Danmark for overhovedet  at kunne udtale sig frit. Det er lidt bedre i dag, ikke frivilligt eller fordi svensk journalistik pludselig hylder ytringsfrihed, det er takket være internet. Desværre er løbet i mellemtiden kørt demografisk. […]

  Gilla

 96. click to homepage…SOMETHING 2 KNOW said, on februari 26, 2018 at 9:51 f m

  […] Ytterligare sex kommuner kommer att ha mer än 40 procent invandrare: Borås, Jönköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro. Gävle och Halmstad kommer att ligga mycket nära 40-procentsgränsen. Sammanlagt 19 av de 25 största kommunerna kommer alltså att ha mer än 40 procent invandrare 2050. Det blir resultatet om invandringen fortsätter i samma takt som den haft sedan den borgerliga alliansregeringen kom till makten 2006. Enligt samma prognos kommer både Malmö och Botkyrka att närma sig 90 procent invandrare 2050. (Svenskar i minoritet år 2050?) […]

  Gilla

 97. […] længere sandsynligt, ikke i den nuværende form. Man skal huske, oprindelige svenskere er kommet i mindretal ca. 2040-2050 medmindre store, uforudsete begivenheder […]

  Gilla

 98. […] present trends continue, native Swedes will become a minority in their own country in a few decades. Probably before 2060, but perhaps even before the year 2040. […]

  Gilla

 99. […] også med demografiske fremskrivninger, der siger at ‘gammelsvenskere’ udgør under 50 procent af befolkningen i cirka 2040 eller senest i […]

  Gilla

 100. […] et skæbnevalg, hvor svenskerne har en af de sidste muligheder for at forebygge, at de bliver  en minoritet i deres eget land. I de følgende år, vil demokratiets vindue lukke, og voldens vil åbne. I en […]

  Gilla

 101. […] et skæbnevalg, hvor svenskerne har en af de sidste muligheder for at forebygge, at de bliver  en minoritet i deres eget land. I de følgende år, vil demokratiets vindue lukke, samtidigt som voldens vil […]

  Gilla

 102. […] med landet. Og så er 504.000 endda kun en femtedel af alle dem, der er kommet. Svenskerne kan komme i mindretal i deres eget land alligevel, blot senere end 2040 – […]

  Gilla

 103. […] Sverige er nu 28 procent af befolkningen af fremmed herkomst, 19 procent er ‘udenrigsfødte.’ Jeg er enig med […]

  Gilla

 104. […] for det i Riksdagen først, og hvornår bliver der det? Det er ikke lige rundt om hjørnet. Der er 2.3 mio. fremmede i Sverige  idag, og de forøger sig eksplosivt. Hvor længe vil svenskerne overhovedet bevare den […]

  Gilla

 105. […] for det i Riksdagen først, og hvornår bliver der det? Det er ikke lige rundt om hjørnet. Der er 2.3 mio. fremmede i Sverige  idag, og de forøger sig eksplosivt. Hvor længe endnu vil svenskerne overhovedet […]

  Gilla

 106. […] for at komme i Risdagen. Problemet er, at det er 15 år for sent. Den virkelige modstander er nu demografien, ikke svækkede gammelpartier tyndt befolket med politisk talent. Uhrskov skriver om ham i Nyt […]

  Gilla

 107. […] for at komme i Risdagen. Problemet er, at det er 15 år for sent. Den virkelige modstander er nu demografien, ikke gammelpartier tyndt befolket med politisk talent. Uhrskov skriver om ham i Nyt parti vil […]

  Gilla

 108. […] de næste tre år. Man har tidligere regnet med, at oprindelige svenskere kom i minoritet i Sverige omkring 2050, men med den nuværende takt bliver det inden. 83 procent af svenske vælgere har på grund af […]

  Gilla

 109. Galskap said, on november 25, 2018 at 9:10 f m

  2050? Det är mycket opptimistiskt. Ni svenner är döda i 2028. Ni har nio år kvar.

  Märkligt hur 3 milliarder människor kan kallas en minoritet. Muslimer är en minoritet sejer dom. Jag sejer det är ju 3 milliarder av dom för helvete! 10 millioner svenner, 3 milliarder muslimer, förklar för mej vem som är minoriteten.

  Om jag öpnnar en förening som hyllar Breiviks manifest, då bliver alla galna och skriker rasisme!! Men när skiten kommer från en `minoritet`, för eksempel islam som hyllar den sataniska dråpsmanualen koranen, då måste alla hålla kjeften och gilla det. Oavsett. För det kommer ju från en minoritet! Hat och vold är ok, bara det kommer från en `minoritet` på 3 millijarder människor. Tokigt.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: