Affes Statistik-blogg

Hakkors i pannan – ingen stor nyhet

Posted in Betraktelser, Gammelmedia, Medias mörkning by Affe on september 12, 2010

I valrörelsens slutspurt tränger sig två personer in i en politikers hem. Misshandlar och skär in ett hakkors i pannan på honom. Detta händer efter att partiet som politikern är aktiv i har smutskastats, rasistförklarats, nazistförklarats, idiotförklarats osv av svensk media. Våldsmännen tyckte förmodligen att de gjorde ”en bra sak”. Precis som Pim Fortuyns mördare säkerligen tyckte efter att holländsk media demoniserat och smutskastat Fortuyn.

Förmodligen finns det en stark psykologisk spärr hos alla de i etablissemanget som demoniserat och nazistförklarat SD. De kan inte koppla ihop att de har ett indirekt ansvar i detta. Förmodligen krävs det ett mord innan poletten trillar ner.

Till höger ser ni skärmdumpar tagna kl 16:30 dagen efter dådet. Där ser man hur Expressen och Aftonbladet nyhetsvärderade händelsen. De gröna rektanglarna visar vad jag såg när jag surfade in på sidan. Det andra fick jag skrolla mig till.

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. BLU-82 said, on september 13, 2010 at 8:09 f m

  David fick ett hakkors inskuret i pannan , och i Växjö knivmördades en svensk av en ”berikare” med ett knivhugg i ryggen. Spiralen av våldsam kriminalitet snurrar allt fortare, Sverige går under som nation medan etablissemanget låtsas som om allt är som det ska vara och att ” det går bra för Sverige ” som Göran Persson ofta sa i tid och otid.

  Gilla

 2. torquewille said, on september 13, 2010 at 11:57 f m

  Det er virkelig skremmende! å se hvor korrupt den svenske makteliten er, og hvilke fascistiske virkemidler den ser gjennom fingrene med, og bidrar til å gi legitimitet!

  De gir legitimitet til fascistisk vold, møteterror, intimidasjon, grove overfall i politikeres egne hjem, skadeverk av representanters hus og hjem og bilde. Legitimiering både med sin demonisering og med sin passivitet overfor fascistiske krefter i Sverige!

  Enda mer skremmende blir det når man ser det i sammenheng med at man i Sverige ikke har hemmelige valg som andre vestlige demokratier. Dette blir jo da i sum udemokratisk.

  Og det er mange som kommenterer dette, også fra moderat hold i Norge. Bla. den konservative bloggen Minerva, som gjengir en dansk artikkel der Sverige blir karakterisert som et ytringsfrihetens U-land.
  http://www.minerva.as/2010/09/06/sverige-%E2%80%93-et-ytringsfrihetens-u-land/

  Er det rart det blir krig i verden?

  Det underlige er at det politiske parti som blir utsatt for og offer for fascistiske metoder som man i Nord-Europa må helt tilbake til hitlertyskland for å finne maken til, er de som blir demonisert.

  Sverigedemokratene har blitt det for den korrupte svenske eliten som jødene var for Adolf Hitler. Og i likhet med Adolf Hitler som hadde sine støttespillere i de såkalte stormavdelingene, som drev fascistisk vold for å stoppe politiske motstandere, så ser man altså også at den politiske overklassen i Sverige nå legitimerer slike krefter i 2010.

  Det tragisk og skremmende og sitte å se på en utviklingen, der det ikke virker som om det er noen i den svenske eliten som har såpass mot, integritet og demokratisk sinnelag at de hegner om dette angrepet på det svenske demokratiet.

  Det er helt forferdelig! Og dette er Norges naboland, ikke en bananrepublikk! Jeg finner ikke ord for hvor ille jeg synes dette er.

  Gilla

 3. bringitup said, on september 13, 2010 at 2:10 e m

  Detta är fullständigt galet – media smutskastar SD och sedan fördömmer man inte det våldet som uppkommer på grund av denna skräckpropaganda som media själv står för.
  Man knappt rapporterar om saken.

  Gilla

 4. infideljerk said, on september 18, 2010 at 7:43 e m

  Blir intressant att se hur media följer upp nyheten att hakkorset i pannan kan ha gjorts av offret själv. Grejar du det? För du är verkligen en av dom som tycker till själv – och jag skulle uppdkatta om du höll stilen.

  Gilla

  • Affe said, on september 19, 2010 at 4:02 e m

   När det gäller nyhetsvärderingen som mitt inlägg handlar om så är den lika relevant och skandalös även om det skulle visa sig att von Arnold gjorde hakkorset själv.

   Gilla

   • Besökare said, on september 24, 2010 at 12:18 e m

    Och det har förstås inget nyhetsvärde att utredningen visar på att han med all förmodan ljög, så det väljer du att inte uppdatera inlägget med. Tur att du inte är underkastad samma pressetiska regler som de nyhetsmedia som ändå valde att publicera nyheten om den ihopdiktade incidenten – det viktiga är ju vad de försöker undanhålla (trots att de publicerar det) och inte vad du skulle vilja undanhålla.

    Gilla

   • Affe said, on september 24, 2010 at 7:06 e m

    Nej, det viktiga är hur de nyhetsvärderade när de fick reda på att en politiker hade fått ett hakkors inristat i pannan mitt under en valrörelse. Vad som hände sedan är helt irrelevant när det gäller deras första nyhetsvärdering.

    Gilla

 5. Pappan said, on september 25, 2010 at 8:09 e m

  Bäste signatur ”Besökare”,
  Lördagen den 18 september blev rubrikerna desto större. Då ”framkom” det, som du skriver, att von Arnold ”troligen” gjort något så fullkomligt osannolikt som att ha skurit in hakkorset i sin egen panna. Hur ”framkom” detta? Jo, en ”rättsläkare” skall ha sagt det. Rättsläkare? Det finns inte tillräckligt med rättsläkare i Sverige för att täcka upp mordfallen ens.

  Till fall som von Arnolds anlitar man underläkare, inte rättsläkare.

  Två saker är dock egendomliga:
  Det ena är att denna underläkare alias rättsläkare uttalar sig å tjänstens vägnar på en lördag — dessutom den lördag som råkar vara dagen innan valet, och det när han skall ha undersökt von Arnold redan under onsdagen (dådet skedde fredagen dessförinnan).
  Det andra är att han uttalar sig i ett fall som är under utredning. Rättsläkare, och för den delen även underläkare, är underkastade sekretesslagen och får, vad jag vet, inte uttala sig i fall som fortfarande är under utredning.

  Det hela är lika ljusskyggt som fallet Lindberg (Kapten Klänning), som ensam får bära hundhuvudet för vad, enligt de första nyhetsrapporterna, en hel sk sexring sysslat med.

  Pappan

  Gilla

 6. adde said, on oktober 7, 2010 at 8:29 f m

  Hakkors i pannan – ingen stor nyhet?????
  Nej inte om man gör det själv.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: