Affes Statistik-blogg

När Brå talade sanning.

Posted in Betraktelser, Kriminalstatistik - Sverige, Migration by Affe on augusti 26, 2010

Sverigedemokraterna våldtäktsrapportBrå:s reaktion på Sverigedemokraternas granskning av våldtäktsdomar är intressant. SD har granskat 114 domar för våldtäkt mot vuxna från hela landet. Granskningen visar samma resultat som Brå:s egen tidigare forskning: utrikes födda är starkt överrepresenterade i våldtäktsbrott. I den här undersökningen är 48 procent av de dömda gärningsmännen utrikes födda. Det ska ställas mot att de utgör 14 procent av befolkningen. Vid grov våldtäkt är 64 procent av gärningsmännen utrikes födda. Störst överrepresentation har irakier. De utgör 1,26 procent av befolkningen men utgör 10,53 procent av de dömda våldtäktsmännen.

Brå är en statlig myndighet vars verksamhet ska vara objektiv och vetenskaplig. Men verksamheten utgår från en tydlig politisk agenda, och man skyr inga medel för att bortförklara undersökningen. Med sin ”våldtäktsexpert” Klara Hradilova-Selin i spetsen går Brå emot sin egen tidigare forskning och agerar som om de vore ett politiskt parti i den pågående valrörelsen.

I Brås rapport från 2005 finns ett stycke som egentligen säger allt. Detta korta stycke är kanske det viktigaste som Brå någonsin har producerat. Det är logiskt, självklart och borde föranleda våra politiker att allvarligt fundera över vår nuvarande invandringspolitik.

Det står på sidan 11 där man tar upp frågan om varför överrisken bland utrikes födda har ökat sen förra rapporten, 1996.

Att överrisken för de utrikes födda har ökat beror inte på att vissa invandrargrupper i dag i större utsträckning är registrerade för brott än för 12 år sedan.

Ökningen förklaras i stället i huvudsak av att antalet personer i Sverige som tillhör de flyktinggrupper, som redan i tidigare studier visat sig ha en särskilt hög överrisk, har ökat.

Vad detta stycke säger är att om vi fortsätter med dagens invandring så ökar vi medvetet brottsligheten i Sverige. Undrar hur FI-ordföranden Gudrun Schyman tänker tackla detta problem?

Genusundervisning i förskolorna i Irak, Somalia och Afghanistan?

Tagged with: , ,

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ringis said, on augusti 27, 2010 at 5:04 f m

  Hittade precis din blogg och gillar den skarpt. Bokmärkt!
  Du har en ny läsare.

  Gilla

 2. etvisvitae said, on augusti 27, 2010 at 2:00 e m

  Finns det någon uppgift på hur stor andel av befolkningen andra generationens invandrare är?

  Gilla

 3. chris said, on augusti 28, 2010 at 9:37 e m

  Suveränt hittat, igen!

  Gilla

 4. Nordbo said, on augusti 29, 2010 at 6:06 e m

  Självmordsbombare och självmordsfeminister.

  Gilla

 5. Cavatus said, on september 5, 2010 at 11:12 e m

  Tänkte just på det när Schyman i debatten mot Åkesson skulle lösa problemet med genuspedagoger på dagis och i skolan: hur gör vi då med alla som kommer hit i vuxen ålder? Det kommer ju då att ha gått miste om denna salvelsefulla utbildning. Vad ämnar Schyman göra med dessa ”olycksbarn”? Eller är de undantagna från genuspropagandan? Om så är fallet, torde då inte vara så att de är i än högre grad benägna att hemfalla åt våldtäkter då de inte lärt sig att man inte gör så här i världens mest jämställda land?

  Gilla

 6. adde said, on oktober 7, 2010 at 8:21 f m

  När du är ändå på hugget skulle jag uppskatta om Du/Ni undersöker sexuella övergrepp mot barn. Ska vi skicka hem svenska medborgare med utlänsk bakgrund bör vi bli av med svenska gubb pedofiler..

  SDs så kallade undersökning är för svag föratt dra den slutsatsen. En pajas skulle kunna göra bättre undersäkning. Gör en undersökning från 2000-2010 istället.

  Gilla

 7. […] är invandrare från MENA-länderna (Mellanöstern och Afrika) grovt överrepresenterade (se här). BRÅ har påpekat att: Att överrisken för de utrikes födda har ökat beror inte på att vissa […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: