Affes Statistik-blogg

Tidningsbud från Uzbekistan

Posted in Betraktelser, Migration by Affe on juli 20, 2009

uzbekRing!

Manpower Uzbekistan.

Hej, mitt namn är Svenne, jag ringer från tidningsutdelarna i Borlänge. Vi har en ledig tjänst här och skulle behöva ett kompetent tidningsbud. Vi har visserligen 450 000 arbetslösa här i Sverige men de har inte riktigt rätt kompetens. Har ni någon som kan arbetskraftsinvandra hit?

Inga problem, jag har en kille här som verkligen kan det där med att dela ut tidningar. 10 års erfarenhet. Gör aldrig några misstag. Jag kan skicka honom. Han har en fru och 13 barn också. Är det ok?

Givetvis. Arbetsmarknaden är ju inget nollsummespel.Migrationsverket släppte i dagarna den senaste rapporten om arbetskraftsinvandringen. Eftersom den var så detaljerad denna gång så kollade jag in antal lediga jobb i platsbanken för några av de yrken som vi idag importerar arbetskraft till, och satte det mot arbetskraftsinvandringen. Observera att de olika staplarna över tid inte har något med varandra att göra. Platsbanken handlar bara om idag och invandringen spänner över 6,5 månader. Jag tycker ändå att staplarna ger en tydligare bild av hur till den milda grad sanslöst idiotiskt detta är.

platsbanken

Inte helt lätt att göra en jämförelse eftersom migrationsverket hittar på egna jobbkategorier. T ex kategorin, ”tidningsdistributör, vaktmästare m. fl”. Var finns logiken i det och vad döljer sig bakom ”m. fl”?

Jag har valt såna jobb som inte kräver någon eller inte speciellt lång utbildning Med viss tvekan för hela Storhushåll-stapeln. Där kan det eventuellt finnas några mer kvalificerade jobb, specialistkockar t ex. Överlag är det iaf. jobb som hundratusentals svenska arbetslösa kan ta, men våra politiker vill hellre sysselsätta människor från Irak, Iran, Egypten, Ghana, Bangladesh, Bosnien, Pakistan, Libanon, Nigeria, Syrien, Libyen, Afghanistan, Azerbadjan, Kazakstan, Mongoliet, Uzbekistan m fl..

Varför då?

tidningsbudoch varför berättade de inte om detta på Rapport i morse? De hade ett inslag om den ”kraftigt ökande arbetskraftsinvandringen” men fick det att låta som att det bara rörde sig om kompetens som saknades i Sverige.

Vad är det för kompetens ett tidningsbud från Uzbekistan har som saknas i Sverige?

Vad är det för kunskaper de 9 städarna från Irak kan tänkas besitta?


På AFs webbsida kan man hitta information om olika yrken och även prognoser om hur arbetsmarknaden ser ut för det yrket i framtiden.
Jag sökte på ”städare” och fick fram prognosen.

Under 2008 minskade antalet lediga platser anmälda till Arbetsförmedlingen markant och under andra halvåret ökade arbetslösheten bland städarna. Antalet deltidsarbetslösa och timanställda har minskat under en följd av år, men ligger fortfarande på en hög nivå jämfört med andra yrken. Arbetslösheten bland städarna är högre än den genomsnittliga arbetslösheten i Sverige. Under det kommande året väntas mycket hård konkurrens om arbetstillfällena i landet som helhet.Sagt av Tobias Billström 19 feb 2008

Det är ett faktum att viss kompetens inte finns i Sverige i dag trots att vi fortfarande har en arbetslöshet. Dessa svårigheter att rekrytera skapar stora problem för vissa arbetsgivare att hitta personal.

De grundläggande förutsättningarna ska vara att det finns ett behov på arbetsmarknaden och att de invandrade arbetstagarna ges samma villkor som gäller för arbetstagare som redan är bosatta i landet.

Redovisning av arbetet med nya regler för arbetskraftsinvandring

Behöver Sverige invandrad arbetskraft?

Svd

Arbetskraftsinvandring hjälper inte offentlig sektor

23 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Tidningsbud från Uzbekistan, Affes Statistikblogg […]

  Gilla

 2. Rickard said, on juli 22, 2009 at 4:41 e m

  En så klockren statistik! Det är som sagt helt befängt att statistiken inte visas för allmänheten i tv-rapporter etc. Ofta hör jag invandrare anklaga svenskar för att de skulle vara för fina för att t.ex vara städare. .. Och att invandrarna skulle vara några slags ”hjältar” som kom och tog de jobben. -Så f-n heller! De flesta jag känner skulle hellre vara t.ex städare än arbetslösa… Så tror jag även de flesta resonerar.

  Gilla

  • Affe said, on juli 23, 2009 at 11:39 f m

   Jag har själv jobbat som städare vid flera tillfällen. Förutom att det kan vara slitigt och dåligt betalt tycker jag det är helt ok. Man kan tänka på annat och ändå utföra ett bra jobb. Jag får saker gjort (i huvudet) samtidigt som jag tjänar pengar. Hellre det än ett jobb med högre status som kräver mitt engagemang i något som jag tycker är ointressant.

   Jag håller med dig. Det är en myt. Med nuvarande invandring från ”hederskulturer” tror jag tvärtom att förhållandet kan vara det diametralt motsatta. Se detta inlägg.

   Gilla

 3. Gustaf Janson said, on juli 24, 2009 at 10:43 e m

  Jag säger som Affe, jag är t o m UTBILDAD städare (hygienteknik, mekanisk och kemiinducerad rengöring) på ett sjukhus och jag har jättesvårt att se att detta skulle varav ett ”dåligt” jobb.

  Gilla

 4. Regimkritikern said, on juli 27, 2009 at 5:18 f m

  Mycket, mycket intressant! En fråga bara: Hur (varifrån) lyckades du få fram den där tabellen med SSYK-koder indelat efter medborgarskap? Jag har sökt med ljus och lykta efter någon möjlighet att få fram yrken/medborgarskap men inte lyckats. Alltså: Berätta, snälla!

  Gilla

 5. R said, on juli 27, 2009 at 9:29 f m

  Det som gör det extra intressant är att politikerna inte formulerar expansionen av arbetskraftutbudet som ett reformliknande steg mot någonting som skulle kunna likna en arbetskraftmarknad baserad på principen tillgång och efterfrågan.

  De säger ingenting, motiverar inte sitt handlande, och om de säger någonting så säger de att de håller den svenska modellen intakt med allt som det medföljer.

  Vad håller politikerna på med?

  Vart försvinner all den nya arbetskraften? In i en marknad som inte är en del av den svenska modellen? Vad händer då med det solidaritetskontrakt på arbetsmarknaden som vi säger oss värna i det här landet?

  Gilla

  • Affe said, on juli 27, 2009 at 10:14 f m

   ”Vad håller politikerna på med?”

   Jag sökte på “amnesti” samt “regularisering”, som det så fint heter på nyspråk, på miljöpartiets hemsida. Det senaste som var skrivet på sidan med de orden var 11 november 2008. Efter det…ingenting. Kan det bero på att orden inte behövs längre?

   Som av en tillfällighet klubbades beslutet om arbetskraftsinvandring den 12 november. Miljöpartiet hade då nått en uppgörelse med regeringen.

   Så här skriver Valtersson om denna nya “gröna” arbetskraftsinvandring som de vill kalla det.

   “Asylsökande som etablerat sig på arbetsmarknaden under sin handläggningstid ska få möjlighet att få söka arbetstillstånd direkt om deras asylansökan avslås.”
   http://mp.se/templates/mct_177.aspx?number=158940

   Efter fyra år med jobb kan de söka permanent uppehållstillstånd.

   Det är detta som är ”uppgörelsen” med MP. MP får sin älskade amnesti (läs fri invandring).
   En del av den nya arbetskraftsinvandringen är egentligen en långsam amnesti. Förmodligen rör många av de lågkvalificerade jobben en “papperslös” och gömd “flykting” som därmed får amnesti bakvägen. Media håller tyst om det, som i Rapport 20 juli t ex. Inte ord om städjobben eller tidningsbuden.

   Varför var det så viktigt att få bort kontrollen som arbetsförmedlingen gjorde innan? En helt logisk kontroll OM man verkligen vill att arbetskraftsinvandringen ska röra sig om bristyrken och import av kompetens. AF kollade då upp så det inte var t ex städare och tidningsbud som fick arbetstillstånd. Det finns ju tiotusentals arbetslösa svenskar som kan ta de jobben. Var det inte ett bristyrke så stoppade AF tillståndet

   Det finns bara en förklaring till att AF kopplades bort i den nya uppgörelsen. Politikerna vill inte att det bara ska röra sig om bristyrken.

   De (och media) vill däremot framställa det som det. Jävla lögnare.

   Borgarna får som de vill. Lönedumpning/Amnesti.
   Miljöpartiet får som de vill. Amnesti.
   Media får som de vill. Amnesti.
   Svenska arbetare/arbetslösa som både kan och vill ta okvalificerade jobb får inte som de vill.

   Gilla

   • R said, on juli 27, 2009 at 4:11 e m

    Tack för det utförliga svaret Affe! Jag förstår nu att alla parter, utom svenskarna, verkligen får det de vill ha. Det som har hänt och händer dagligen kan man verkligen beskriva som en överenskommelse över partigränserna.

    Nu när jag har läst ditt inlägg så känner jag att det kan sluta hur som helst i Sverige. Jag måste erkänna att jag är lite orolig för framtiden, och jag är nog inte ensam.

    Gilla

   • Affe said, on juli 27, 2009 at 5:24 e m

    Man kan ju också undra var facket håller hus?
    Företräder de sina medlemmar?

    Gilla

   • Lättare med svenskar said, on december 19, 2009 at 2:50 f m

    Det är fackets orimliga krav på att de små arbetsgivarna ska stå för ett livslångt underhåll i form av lön till de anställda (oberoende av om de uträttar något arbete, eller bara är till besvär) som gör att det kan vara intressant att ta in motiverad personal från andra länder i långtbortistan.
    Om facket istället lät de små arbetsgivarna bestämma själva vilka som ska hjälpa dem att driva sina företag, så skulle det sannolikt vara ytterst svårt för en irakier utan svensk erfarenhet och svensk-kunskaper att konkurrera med en svensk. Därmed skulle problemet med okvalificerad invandring på svenskars bekostnad vara löst.

    tex städ och restaurangbranch är ju dominerat av småföretag vars ägare riskerar personlig konkurs om de anställer en svensk som av någon anledning inte orkar jobba (tex fel status, lättja, ointresse, skador från fritidsverksamhet, lite förskyld, har barn som skriker på natten, glömska, hunden kräktes, … )

    Hellre en duktig svensk (född eller invandrad) än besväret med migrationsverket.

    Gilla

 6. […] Tidningsbud från Uzbekistan, Affes statistikblogg […]

  Gilla

 7. peter a said, on augusti 3, 2009 at 4:38 f m

  Riksdagspartierna forsoker desperat hitta pa nya metoder att ta in fler asylfall till Sverige. De fa asylfall som ska utvisas far en ny mojlighet att stanna kvar, de kan byta status och bli arbetskraftinvandrare. Var regering gor altsa allt de kan for att sa manga som mojligt ska kunna bli kvar i Sverige.

  Varfor?

  Stod arbetet med vitboken:

  Gilla

 8. Arbetslös p.g.a regeringens "Åtgärder för Fler i arbete" said, on augusti 9, 2009 at 8:50 f m

  När jag våren 2007, som nyutexaminerad teknologie magister inom elektronik, sökte jobb som FÖNSTERPUTSARE fick jag nästan genast svaret –

  ”Tack för din ansökan.

  Vi söker enbart personal med 3 års erfarenhet av fönsterputsning.”

  Tidigare i våras när jag, efter en anvisning från Arbetsförnedringen, sökte jobb som Nätverkstekniker hos Borås Stad fick jag efter ett tag svaret –

  ”Hej!
  Tack, för din ansökan till tjänsten som Nätverkstekniker-Windows i Borås Stad
  Efter en lång och utdragen rekrytering har vi nu hållit samtliga intervjuer och kommit
  fram till att vi inte hittat funnit den kompetens vi söker. Vi har därför beslutat att
  avbryta rekryteringsarbetet tills vidare.
  Det är väldigt roligt att intresset är så stort för att jobba med detta och du är
  naturligtvis välkommen att höra av dig igen, om du ser att vi söker nya medarbetare som
  ligger i linje med din bakgrund och dina intressen.”

  Sommaren 2008 gick jag även miste om mitt livs chans till en anställning som elektronikkonstruktör p.g.a att ALLIANSregeringen drog tillbaka pengar till arbetsprövningen och Arbetsförmedlingen i Borås ”Inte ansåg sig ha råd att bevilja åtgärden mer än för de sämst ställda på arbetsmarknaden”. Senare läser man i Aftonbladet att höga chefer i Arbetsförnedringens ledning varit ute och SUPIT BORT 3.3 MILJONER KRONOR av skattebetalarnas pengar, samtidigt som man säger till mig att ”Det inte finns pengar” till åtgärden.

  Följden av att jag nekades de åtta veckornas arbetsprövning (till en uppskattad kostnad på MAX 30000 kronor) blev att företaget vilka var mycket intresserade av att anställa mig till slut tröttnade och AVBRÖT rekryteringen!

  ”Tack” alliansen för detta! Nu vet jag, och förhoppningsvis resten av era väljare, vad ni menar när ni inför valet 2010 återigen utlovar ”Åtgärder för Fler i arbete”!

  ”Hej (ansvarig rekryterare hos bemanningsföretaget)

  Stadsmakterna har ställt till det med arbetsprövningen.
  Just nu finns inte det att tillgå, mer än för de sämst ställda på
  arbetsmarknaden och dit räknas inte (undertecknad).
  Jag har gjort en förfrågan hos chefen och de har sagt nej.
  Men jag fick också det svaret att efter semestern kan det vara löst.
  Jag skall överklaga det beslutet hos cheferna och åter kommer till Dig.
  Vi avvaktar lite.
  Det finns också ett annat sätt som jag kan besluta själv, men det ger inte så
  mycket pengar för företaget. ca. 4000 i månaden.
  mvh. (min AF-handläggare)

  (ansvarig rekryterare hos bemanningsföretaget) (2008-05-18 09:32):
  Hej (min handläggare),
  Nu har vi kommit överens med (undertecknad).
  Det kan bli mycket bra.

  Arbetsprövning 2 månader, 8 veckor 11/8 – 3/10.
  Inte bra att starta under semestertiden, därför startar vi i aug.

  Allmän visstids anställning 2008.10.06-2009.04.05, 6 månader, och därefter
  förlängning om allt går enl. plan.

  Jag önskar bekräftelse på godkänd arbetsprövning hos (företaget) under tiden
  8 veckor, 11/8 – 3/10.

  Kan du skicka dem på mail eller per post till mig.

  Med vänliga hälsningar !

  (ansvarig rekryterare hos bemanningsföretaget)”

  Ärendet är anmält till ”Arbetsförmedlingens” jurister men hittills har jag inte sett röken av vare sig någon ekonomisk ersättning eller så mycket som en YNKA URSÄKT! Uppriktigt sagt har jag inte några större förhoppningar om att få någon ersättning eller en ursäkt hellre. Som arbetslös i Sverige har man som bekant inga mänskliga rättigheter utan förväntas uppvakta arbetsgivare (som hellre importerar arbetskraft från Uzbekistan och, i bästa fall, efter ett par månader ändå bara skickar svaret ”Tack för visat intresse! Tyvärr…….”) med välskrivna ansökningar och hålla käften!

  (Suck)

  Gilla

 9. Dexter said, on augusti 10, 2009 at 11:30 f m

  ”Vad är det för kunskaper de 9 städarna från Irak kan tänkas besitta?”

  De kanske besitter VILJAN att jobba(?) till skillnad från bidragsparasiterna som redan slagit rot i landet. Låter det vara osagt att det verkligen förhåller sig så, men visst är det en tankeställare.

  Gilla

 10. […] Tidningsbud från Uzbekistan, Affes Statistikblogg […]

  Gilla

 11. anders said, on november 9, 2009 at 4:54 e m

  Jag har jobbat som tidnings bud i 4år och inte träffat någon arbetskolega från Uzbekistan.
  Däremot tror jag de saknas en del bakom den statistiken, som varför just dem söker till premo. (arbetsgivaren i 08träsket) Jag vet inte exakt hur det ligger till, om det handlar om folk som saknar svenskt medborgarskap men det är så jag mins det i alla fall.
  Så kan de få anställning 6 månader i taget, vilket gör att att det finns en del kolleger från Indien och länder runtomkring, och jobbar medman de studerar. jag skulle tro att det är en del av förklaringen till statistiken

  Gilla

 12. Yussuf said, on januari 1, 2010 at 12:18 e m

  Det finns en sak som statistiken inte visar: vilka söker jobben. Jag driver bl.a. ett städbolag. På grund av de lägre sociala avgifterna för ungdomar – samt kravet från många kunder på städare som kan svenska – har jag i ett års tid försökt rekrytera ”helsvenska” ungdomar till mitt företag. Totalt har det rört sig om tio heltidstjänster och ett antal deltidstjänster. Resultatet hitintills är noll. Nada. Uppemot tusen ansökningar om jobb för alla dessa tjänster totalt och ett ytterst litet fåtal har varit helsvenska ungdomar. Och av dessa har alla varit personer i andra änden av landet som säger sig vilja chansa, utan aning om boende eller annat kan ordnas. De tiotusentals unga svenskar i närområdet som torde vara utan jobb struntar tydligen blankt i att ens söka.

  Sverige har enorma problem med invandring, integration, sjuklig bidragshysteri och vansinnigt hög arbetslöshet bland ungdomar. Migrationspolitiken går att beskylla för mycket, men min personliga erfarenhet – och en jag delar med flera andra vänner och bekanta som likt mig har egna företag – är att helsvenska ungdomar är klart ovilliga att ta ”skitjobb” istället för att få bidrag och bo hemma. I jämförelse är t.ex. en uzbek, för vilken kollektivavtalslön och jobb i Sverige är en dröm nära bortom hopp, ett otroligt mycket säkrare kort. Inte nog med att personen inte kommer se ett social stigma i sitt jobb som städare, denne är därtill evigt tacksam över chansen istället för bitter över nödvändigt ont.

  Kort och gott, en rejäl jävla attitydsförändring behövs i det här landet kring att göra rätt för sig!

  Gilla

  • Affe said, on januari 1, 2010 at 2:21 e m

   Hej Yussuf,
   Om det är som du säger, och jag har ingen anledning att betvivla dina erfarenheter, så är det för jävligt. Jag har själv argumenterat mot påståendet att svenskar inte vill ta de här jobben men det är ju möjligt att attityderna har förändrats mycket de senaste 20 åren. Felet ligger ju i att de tillåts få bidrag även om de nekar till ”skitjobb” som de mycket väl kan ta. Den bästa lösningen (för samhället) kan i vilket fall som helst knappast vara att importera outbildad arbetskraft.

   Jag tror ändå inte det är hela sanningen. Städjobb må ha dålig status i vissa kretsar men lagerarbetare och att jobba i restaurang kan inte ligga så långt ned på skalan. Inte för någon med dåliga betyg iaf. De kan ju inte förvänta sig få jobb som hjärnkirurg om de skitit i skolan.

   Gilla

 13. […] Affes Statistikblogg Tidningsbud från Uzbekistan […]

  Gilla

 14. Uffe said, on januari 9, 2010 at 9:53 f m

  Jag pluggar på universitet och lyckades inte få jobb under sommaren 2009 vilket innebar en smärre ekonomisk katastrof. Jag sökte, under våren, ett stort antal av dessa s.k. ”skitjobb” som det hävdas att inga svenskar vill ha till exempel städare. Som redan framgår ovan fick jag ingen anställning på grund av mycket hård konkurrens om ytterst få jobb i finanskrisens svallvågor.

  Utifrån vår jävla skitregerings perspektiv är alla vi svenskar högutbildade och har bra efter utbildningen adekvata jobb. De arbetslösa svenskarna är alla personer som läst en utbildning där antalet jobb är i disproportion med antalet studenter som examineras. Under alla oss högutbildade svenskar finns de stackars invandrarna som fungerar som våra betjänter då de städar, kör buss, kletar kebab med mera. Min poäng är hursomhelst såklart att den bilden är så jävla snedvriden och fel vilket visas i de skyhöga arbetslöshetssiffrorna. Precis som i mitt högst personliga fall 2009 finns det många andra svenskar som gladeligen skulle ta anställning och utföra ”skitjobb” för att ta dem ur arbetslöshetsträsket, alliansen verkar ha en annan inställning och tycker Sverige behöver importera ännu mer skitfolk från diverse skitländer, ofta muslimska. Jag har börjat tvivla på, att när jag skaffar barn, låta dem växa upp i det här landet.

  Gilla

 15. […] Privata Affärer ”Tidningsbud från Uzbekistan” […]

  Gilla

 16. Janis Jopplin said, on september 13, 2013 at 3:36 f m

  Denna utvecklingen är extremt farlig för Sverige. Det är tråkigt att så litet skrivs om detta på Affes blogg.

  Orsakerna till arbetslösheten i västvärlden samt Japan är relativt klara.

  På 1960-talet började den rika världen placera tillverkningsindustrin i tredje världen där lönerna är lägre. Sedan 1965 har hälften av alla arbeten i industrin försvunnit. Priserna för olika varor har därför gått ned. Idag är det relativt billigt att köpa en TV-apparat. Samtidigt har det mesta av vinsten inte setts av konsumenterna men överförts till högre chefer och aktieägare. Under 1960-talet införde också samtliga västerländska länder en liberal invandringspolitik mot tredje världen. I Sverige har den (som Affe så korrekt beskrivit) varit konstant hög sedan 1970-talet trots att marknaden för arbetskraft sedan länge har varit mättad.

  Effekten av att utlokalisera industrier till tredje världen och den höga invandringen har fram tills nyligen drabbat arbetarklassen. I Sverige började staten på 1970-talet kompensera för arbetslösheten genom att utöka staten, landstingen och kommunernas organisationer. Krisen på 1990-talet hindrade dock denna trend från att fortsätta och stat, landsting och kommuner tvingades att skära ned alternativt införa anställningsstopp. Trots befolkningsökningen så har andelen arbeten varit relativt konstant i offentlig sektor. Vidare började staten expandera universiteten och skolorna i hopp om att det skulle leda till positiva ekonomiska effekter. Det var det också ett effektivt sätt att snabbt få ned arbetslösheten. Mellan 1994-2006 strävade S-regeringen efter att hälften av Sveriges ungdomar skulle läsa vidare vid universitet. Vid 2000-2005 började vi se de destruktiva ekonomiska effekterna av expansionen av skolor och universitet. Trots en, av bankerna genom lån och spekulation stimulerad högkonjunktur började arbetslösheten bland akademiker växa likväl bland ungdomar och andra grupper. För att kompensera för denna arbetslöshet hade Socialdemokraterna under flera år permanent sjukskrivit och förtidspensionerat människor.

  Svensk arbetsmarknad har tre stycken pooler. Den första poolen är kvalificerad arbetskraft (industriarbetare, snickare, elektriker osv.), den andra poolen är akademiker och den tredje poolen är okvalificerad arbetskraft (Mcjobs). Sverige har internationellt sett få sådana arbeten. Primärt har de varit avsatta för universitetsstudenter, gymnasister och tillfälligt arbetslösa. Sverige har nu fått ett uppenbart problem. Invandringen från tredje världen (som utgör det mesta av invandringen) råkar inte ha kunskaper, erfarenheter eller det sociala, språkliga och kulturella kapital att få andra arbeten än arbeten än dessa arbeten och de är inte bara få men det mesta av dessa arbeten är sådana få människor klarar av att utföra. Den här ”ökningen” av arbeten det talas om är arbeten inom försäljning. De flesta av dessa försäljningsyrken ligger i moralitetens gränsland med löner omkring 50-100 kronor i timmen, utan möjlighet att arbeta mer än halvtid, kontrakterad för 1-3 månader i taget samt det faktum att om du inte säljer får du inte vara kvar. Det är få som klarar av att arbeta inom försäljning och de som gör det är primärt gymnasister och universitetsstudenter som har det som korta extra-knäck.

  Jag läste att Sverige behöver 65 000-100 000 nya undersköterskor i Sverige för att ”fylla behovet” under de kommande tjugo åren. Problemet är bara att kommuner, stat och landsting skär ned eller håller en konstant nivå av antalet anställda undersköterskor. Även om behovet av dem är stort finns det ingen efterfrågan på dem eftersom det offentliga inte anställer. Vidare är de flesta tjänsterna timanställningar under nätterna och vikariat. Staten har en begränsad mängd pengar och kommer inte göra större investeringar i sjukvården och äldreomsorgen vilket innebär att färre undersköterskor kommer göra mer arbete i framtiden. Att utbilda 65 000-100 000 undersköterskor innebär att Sverige kommer utbilda människor till något det inte finns efterfrågan på – vilket är precis samma sak som hände med ”akademikerna”.

  Sverige beräknas ha en konstant arbetslöshet på omkring 20 procent om 20 år oavsett om det är högkonjunktur eller ej och invandringen är en stor del av förklaringen men inte bara. Om 20 år kan vi nog vänta hos en etnisk underklass från tredje världen på omkring 25 procent av befolkningen där mer än hälften är arbetslösa. Sedan kommer vi ha en stor pool av arbetslösa etniska svenskar, de flesta män. Många av dem kommer vara barnen till dagens medelklass.

  Den enda lösningen är antingen att vi hårt reglerad invandringen och inför återvandringsprogram samt gemensamt med övriga EU och USA stoppar utlokaliseringen av arbeten till tredje världen eller att vi inför neo-liberala policys vilket innebär att hela välfärdsstaten eller det mesta av dem måste bort i utbyte mot mycket låga skatter. I slutändan skulle det leda till kåkstäder i Sverige eftersom ”arbetslösa inte bara kan utvandra och ta jobb i Kina”, som neo-liberalerna tror. I bästa fall kommer vi alla sova på fabriksgolvet.

  Valet är ganska simpelt egentligen. Antingen röstar Europa på partier som är villiga att stoppa invandringen och utflödet av jobb till tredje världen genom höga tullar och intern västerländsk handel eller så kommer hela Europa se ut som Albanien. .

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: