Affes Statistik-blogg

Utländsk bakgrund i kommunerna 2002-2027

Posted in Integration, Kriminalstatistik - Sverige, Migration, Prognoser by Affe on juli 28, 2018

Att Sverige har förändrats de senaste decennierna är det nog ingen som förnekar. Men hur stor är förändringen, och hur ser det ut tio år framåt om det får fortsätta på samma sätt? Så här ser utvecklingen i procent ut i Sveriges 25 största kommuner.

Observera att definitionen på ”utländsk bakgrund” skiljer sig från den officiella definitionen som är mer snäv. Mer om denna mer rimliga definition, som har föreslagits av ekonomen Jan Tullberg, kan du läsa om i detta inlägg.

Den första tabellen visar hela befolkningen. Personer med utländsk bakgrund är överrepresenterade i brottsstatistiken. Om man är intresserad av den demografiska förändringens eventuella påverkan på brottsligheten är hela befolkningen ett dåligt mått. Personer med svensk bakgrund dominerar kraftigt bland de äldre, och äldre människor är inte speciellt brottsaktiva.

Bättre då att begränsa urvalet till den problematiska grupp som i alla tider har stått för en stor del av brottsligheten. Framför allt den brottslighet som skapar otrygghet. Våldsbrott, rån, hot etc. Den gruppen är unga män.

Nedan visas utvecklingen i samtliga kommuner. Vissa kommuner har ett stort inslag nordiska invandrare. Vanligtvis på grund av att kommunen gränsar till Norge eller Finland. Eftersom nordiska invandrare har en förhållandevis låg brottsaktivitet finns det anledning att markera vilka kommuner som har ett starkt nordiskt inslag.1 Om över 40 procent av alla utrikes födda män i kommunen hade nordiskt ursprung 2015 är den markerad med turkos bakgrund.

Jag har även gjort en enkel framskrivning baserad på de senaste tio åren. Om utvecklingen fortsätter i samma stil som den har gjort den senaste tioårsperioden blir detta utfallet. Om utvecklingen har varit extra extrem i kommunen blir även framskrivningen extrem. Framskrivningen bör därför inte i första hand ses som en prognos, utan mer som ett mått på hur stor den demografiska förändringen har varit det senaste decenniet.

Samma tabell som ovan men sorterad efter utländsk bakgrund 2017.


Källor

SCB Statistikdatabasen

1.Det finns fler kategorier utrikes födda som har en låg brottsaktivitet. Till exempel östasiater. Tyvärr är den officiella statistiken över demografin i kommunerna mycket bristfällig, så det går inte att utläsa hur stort inslag av andra lågbrottsaktiva grupper det finns i kommunen. Och än mer bristfällig kommer statistiken att bli då SCB 2015 slutade att uppdatera tabellen som jag har använt.

187 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Utländsk bakgrund i kommunerna 2002-2027 […]

  Gilla

 2. Pekka Rousu said, on juli 28, 2018 at 11:41 e m

  Med tanke på att de funnits här i så stor mängd så länge så kanske man också bör börja tänka på tredje generationen. Botkyrka kommer nog inte att ha så många blonda män i åldern 18-44 år per 2027.

  Reflektion 2. White flight har varit stor på sina ställen, men vänta tills när allting-bubblan brustit och vi blir tvungna att sänka socialbidrag. DÅ får vi se våld. Det ovanligt sällan förekommande fjösiga låtsasvåldet vi sett hittills är en västanfläkt och då blir det white flight på riktigt. Frågan är bara vart vita ska ta vägen… Kil är vackert, fin natur.

  Flyttar själv till Tjeckien till hösten. Där är de tjecker till 95 procent och så 3 procent blandat vita och 1-2 procent zigenare (de sistnämnda med fabulöst stor arbetslöshet, brottslighet och utslagning föga överraskande). Inga svarta eller bruna och så få muslimer så ett bostadskvarter i Tensta har fler muslimer. Och så har Tjeckien en valutareserv som är dubbelt så stor som statsskulden och kommunerna där har nästan inga skulder alls medan de i Sverige har idag ca 750 miljarder och det växer med minst 100 miljarder per år och inom några år har kommunerna/landstingen lika stor skuld som statsskulden (vilken för övrigt kommer att öka inom några få år ordentligt om du frågar mig). Och så en detalj. Tjeckien har ännu 30 procent av den arbetande befolkningen inom industri (Sverige 8 och stadigt minskande) och de producerar saker som människor vill ha och har Europas lägsta arbetslöshet på 2 procent. Jag tycker det är bra med ett land som faktiskt produceras fysiska saker. Ja, jag vet, jag är gammeldags och fattar inte fördelen med att i princip alla jobbar inom tjänstesektorn och offentlig sektor. Gissa vilka två länder som har flest respektive minst antal sjukhusplatser per invånare i hela Europa. Ja, du gissade rätt och dessutom finns inget som heter sjukhusköer eller vakter vid sjukhus. När jag talat med Tjecker om sjukhusvakter så förstår de helt ärligt inte vad jag pratar om, de tror att jag ljuger. Det enda som irriterar mig är att Tjeckien har så patetiskt lite guld i valutareserven och att de inte utnyttjar reserven idag för att göra sig skuldfria eller att i vart fall endast ha Tjeckiska pensionspengar i form av obligationer i valutareserven. Tjeckien har idag ca 77 procent av det svenska BNP/capita i PPP-dollar (alltså i verklig köpkraft) men jag tror att de om sju år har över 100 procent av Svenskars köpkraft och offentliga skulder på 0 procent. Och så ska de bygga ännu mer kärnkraft för att exportera ännu mer el och inte som i Sverige lägga ner all kärnkraft. Varifrån Sverige ska få el utan kärnkraft och en massa elbilar dessutom har jag ingen som helst aning om men det är inte mitt problem.

  Medel-IQ faller i Sverige dramatiskt. Vita ca 100 och Mena oftast ca 85 och Sub-Sahara 70. Skulle gissa på att vi idag har kanske 95 och i befolkningen 25-65 år så är det nog nedåt 92. Sånt kan man ju också tänka på. Korrelationen är stor mellan IQ å ena sidan och andra sidan våldsbrott av alla slag och BNP. Vi får lågt medel-IQ, mycket våld och dålig BNP. Just en rolig trippel! Och så en rolig bieffekt till. Från dagens de facto muslimprocent på 12 så kommer vi 2027 (med framskrivning tillsammans med ett friskt barnafödande från muslimer) ha kanske 20 procent muslimer och bland nyfödda 40 procent. Kom ihåg att muslimer har i runda tal dubbelt så stora barnakullar så en generation senare så blir det …. tja, många muslimer blir det i alla fall. Tjoflöjt! Det här kommer att bli en riktig UTMANING.

  Gillad av 2 personer

  • Kurt Boström said, on juli 30, 2018 at 10:04 e m

   Vilka jävla dynga! (din kommentar)

   Gilla

  • Anonym said, on augusti 1, 2018 at 5:12 f m

   Med tanke på ditt namn, Pekka, så är du nog en av ”dem”.

   Gilla

  • Madhu said, on september 2, 2018 at 8:56 f m

   Så många intressanta iakttagelser. Vi kommer själva flytta till Thailand. Finns det möjlighet att komma i kontakt med dig på något sett. Så roligt att kunna byta erfarenheter.

   Gilla

 3. Bosse said, on augusti 1, 2018 at 12:05 e m

  Affe!

  Hur stor total del av de som hör till ”utländsk bakgrund” hör 50% av gruppen ”en utrikes, en svenskfödd förälder”? Måste vara en ganska liten del, va?

  Mvh

  Gilla

 4. […] är anpassad för nordligt klimat,eller den som är anpassad för stark sol söder om ekvatorn, i en slags märklig självutplånande rasism, så är det ändå INTE ekologiskt hållbart, helt oavsett vilken extrem hållning […]

  Gilla

 5. […] I det här blogginlägget kan du längre ner se det pågående folkutbytet i din egen kommun. Statistik och diagram har gjorts av Affes statistikblogg. […]

  Gilla

 6. […] I det här blogginlägget kan du längre ner se det pågående folkutbytet i din egen kommun. Statistik och diagram har gjorts av Affes statistikblogg. […]

  Gilla

 7. […] Intressant här är Karin Wanngårds definition av ”stockholmare” och ”medborgare”. Varför skulle stockholmarna och medborgarna inte känna att stadens politiker står på deras sida om ett demokratiskt politiskt parti håller möte i Kungsträdgården? Här döljer sig en gravad hund, och detta är vad det handlar om: i Stockholms stad har nu 37,9 procent av invånarna utländsk bakgrund. Se tabell på Affes statistikblogg. […]

  Gilla

 8. […] Intressant här är Karin Wanngårds definition av ”stockholmare” och ”medborgare”. Varför skulle stockholmarna och medborgarna inte känna att stadens politiker står på deras sida om ett demokratiskt politiskt parti håller möte i Kungsträdgården? Här döljer sig en gravad hund, och detta är vad det handlar om: i Stockholms stad har nu 37,9 procent av invånarna utländsk bakgrund. Se tabell på Affes statistikblogg. […]

  Gilla

 9. […] Därför återpublicerar jag två statistiska sammanställningar av hur befolkningen kommer att se ut i svenska kommuner, med utgångspunkt från statistik från SCB, Statistiska Centralbyrån. Sammanställningarna har gjorts av Affes statistikblogg. […]

  Gilla

 10. Ivar L said, on september 24, 2018 at 7:28 f m

  Fantastiskt jobb Affe! Sådana här tabeller kommer att visa sig oerhört värdefulla. Var och en är fri att bilda sig en egen uppfattning om vad siffrorna leder till.

  Om jag får komma med en kritik eller snarare önskan så är det en tabell med utländsk bakgrund totalt sett också. Visserligen är det unga män som begår mest brott, men rent demografiskt är totalen också av stor betydelse. Män föder t.ex. inte barn vilket har betydelse för demografin. Forskning (har tyvärr glömt källan, men en artikel i Forsking och Framsteg) visar dessutom att barn i huvudsak ”ärver” sin mammas religion, vilket också talar för att man inte enbart skall fokusera på unga män.

  Gilla

 11. Valresultat 2018 – Ale kommun said, on oktober 20, 2018 at 8:45 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 12. Valresultat 2018 – Alingsås kommun said, on oktober 21, 2018 at 8:15 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 13. Valresultat 2018 – Alvesta kommun said, on oktober 21, 2018 at 8:20 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 14. Valresultat 2018 – Aneby kommun said, on oktober 21, 2018 at 8:21 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 15. Valresultat 2018 – Arboga kommun said, on oktober 21, 2018 at 8:23 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 16. Valresultat 2018 – Arjeplog kommun said, on oktober 21, 2018 at 8:25 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 17. Valresultat 2018 – Arvidsjaur kommun said, on oktober 21, 2018 at 8:30 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 18. Valresultat 2018 – Essunga kommun said, on oktober 22, 2018 at 5:08 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 19. Valresultat 2018 – Fagersta kommun said, on oktober 22, 2018 at 5:09 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gillad av 1 person

 20. Valresultat 2018 – Falkenberg kommun said, on oktober 22, 2018 at 5:10 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 21. Valresultat 2018 – Falköping kommun said, on oktober 22, 2018 at 5:11 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 22. Valresultat 2018 – Falun kommun said, on oktober 22, 2018 at 5:12 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 23. Valresultat 2018 – Filipstad kommun said, on oktober 23, 2018 at 10:59 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 24. Valresultat 2018 – Finspång kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:00 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 25. Valresultat 2018 – Flen kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:02 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 26. Valresultat 2018 – Forshaga kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:03 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 27. Valresultat 2018 – Färgelanda kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:04 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 28. Valresultat 2018 – Gagnef kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:05 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 29. Valresultat 2018 – Gislaved kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:06 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 30. Valresultat 2018 – Gnesta kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:07 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 31. Valresultat 2018 – Gnosjö kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:08 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 32. Valresultat 2018 – Gotland kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:10 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 33. Valresultat 2018 – Grums kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:11 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 34. Valresultat 2018 – Grästorp kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:12 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 35. Valresultat 2018 – Gullspång kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:13 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 36. Valresultat 2018 – Gällivare kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:14 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 37. Valresultat 2018 – Gävle kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:15 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 38. Valresultat 2018 – Göteborg kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:17 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 39. Valresultat 2018 – Götene kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:18 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 40. Valresultat 2018 – Habo kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:19 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 41. Valresultat 2018 – Hagfors kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:20 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 42. Valresultat 2018 – Hallsberg kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:21 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 43. […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 44. Valresultat 2018 – Halmstad kommun said, on oktober 23, 2018 at 11:24 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 45. Valresultat 2018 – Hammarö kommun said, on oktober 24, 2018 at 8:04 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 46. Valresultat 2018 – Haninge kommun said, on oktober 24, 2018 at 8:04 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 47. Valresultat 2018 – Haparanda kommun said, on oktober 24, 2018 at 8:04 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 48. Valresultat 2018 – Hedemora kommun said, on oktober 24, 2018 at 8:04 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 49. Valresultat 2018 – Herrljunga kommun said, on oktober 26, 2018 at 1:39 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 50. Valresultat 2018 – Hofors kommun said, on oktober 26, 2018 at 1:39 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 51. Valresultat 2018 – Huddinge kommun said, on oktober 26, 2018 at 1:39 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 52. Valresultat 2018 – Hultsfred kommun said, on oktober 26, 2018 at 9:02 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 53. Valresultat 2018 – Hylte kommun said, on oktober 26, 2018 at 9:02 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 54. Valresultat 2018 – Hudiksvall kommun said, on oktober 26, 2018 at 8:32 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 55. Valresultat 2018 – Håbo kommun said, on oktober 27, 2018 at 8:03 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 56. Valresultat 2018 – Hällefors kommun said, on oktober 27, 2018 at 8:03 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 57. Valresultat 2018 – Härjedalen kommun said, on oktober 27, 2018 at 8:03 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 58. Valresultat 2018 – Härnösand kommun said, on oktober 28, 2018 at 1:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 59. Valresultat 2018 – Härryda kommun said, on oktober 28, 2018 at 1:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 60. Valresultat 2018 – Hässleholm kommun said, on oktober 28, 2018 at 1:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 61. Valresultat 2018 – Höganäs kommun said, on oktober 29, 2018 at 12:27 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 62. Valresultat 2018 – Högsby kommun said, on oktober 29, 2018 at 12:28 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 63. Valresultat 2018 – Hörby kommun said, on oktober 29, 2018 at 12:28 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 64. Valresultat 2018 – Höör kommun said, on oktober 29, 2018 at 12:28 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 65. […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 66. Valresultat 2018 – Kalix kommun said, on oktober 30, 2018 at 10:56 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 67. Valresultat 2018 – Kalmar kommun said, on oktober 30, 2018 at 10:56 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 68. Valresultat 2018 – Karlsborgs kommun said, on oktober 30, 2018 at 10:56 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 69. Valresultat 2018 – Karlshamn kommun said, on oktober 30, 2018 at 10:56 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 70. Valresultat 2018 – Karlskoga kommun said, on oktober 30, 2018 at 10:57 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 71. Valresultat 2018 – Katrineholm kommun said, on november 1, 2018 at 9:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 72. Valresultat 2018 – Kil kommun said, on november 1, 2018 at 9:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 73. Valresultat 2018 – Kinda kommun said, on november 1, 2018 at 9:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 74. Valresultat 2018 – Kiruna kommun said, on november 2, 2018 at 11:42 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 75. Valresultat 2018 – Klippan kommun said, on november 2, 2018 at 11:42 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 76. Valresultat 2018 – Knivsta kommun said, on november 2, 2018 at 11:43 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 77. […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 78. Valresultat 2018 – Kramfors kommun said, on november 3, 2018 at 11:36 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 79. […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 80. Valresultat 2018 – Krokoms kommun said, on november 4, 2018 at 3:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 81. Valresultat 2018 – Kumla kommun said, on november 4, 2018 at 3:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 82. Valresultat 2018 – Kungsbacka kommun said, on november 4, 2018 at 3:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 83. Valresultat 2018 – Kungsör kommun said, on november 5, 2018 at 9:07 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 84. Valresultat 2018 – Kungälv kommun said, on november 5, 2018 at 9:07 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 85. Valresultat 2018 – Kävlinge kommun said, on november 5, 2018 at 9:07 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 86. Valresultat 2018 – Köping kommun said, on november 5, 2018 at 9:07 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 87. Valresultat 2018 – Laholm kommun said, on november 6, 2018 at 8:17 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 88. Valresultat 2018 – Landskrona kommun said, on november 6, 2018 at 8:20 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 89. Valresultat 2018 – Laxå kommun said, on november 6, 2018 at 8:22 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 90. Valresultat 2018 – Lekebergs kommun said, on november 7, 2018 at 10:03 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 91. Valresultat 2018 – Leksand kommun said, on november 7, 2018 at 10:03 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 92. Valresultat 2018 – Lerums kommun said, on november 8, 2018 at 8:45 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 93. Valresultat 2018 – Lessebo kommun said, on november 8, 2018 at 8:45 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 94. Valresultat 2018 – Lidingö kommun said, on november 8, 2018 at 8:45 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 95. Valresultat 2018 – Lidköpings kommun said, on november 9, 2018 at 9:10 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 96. Valresultat 2018 – Lilla Edets kommun said, on november 9, 2018 at 9:10 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 97. Valresultat 2018 – Lindesbergs kommun said, on november 9, 2018 at 9:10 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 98. Valresultat 2018 – Linköpings kommun said, on november 10, 2018 at 1:21 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 99. Valresultat 2018 – Ljungby kommun said, on november 10, 2018 at 1:22 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 100. Valresultat 2018 – Ljusdals kommun said, on november 10, 2018 at 1:22 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 101. Valresultat 2018 – Ljusnarsbergs kommun said, on november 11, 2018 at 9:01 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 102. Valresultat 2018 – Lomma kommun said, on november 11, 2018 at 9:01 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 103. Valresultat 2018 – Ludvika kommun said, on november 11, 2018 at 5:51 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 104. Valresultat 2018 – Luleå kommun said, on november 12, 2018 at 4:10 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 105. Valresultat 2018 – Lunds kommun said, on november 12, 2018 at 4:10 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 106. Valresultat 2018 – Lycksele kommun said, on november 13, 2018 at 5:07 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 107. Valresultat 2018 – Lysekils kommun said, on november 13, 2018 at 5:07 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 108. Valresultat 2018 – Malmö kommun said, on november 13, 2018 at 5:07 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 109. Valresultat 2018 – Malung-Sälen kommun said, on november 14, 2018 at 9:58 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 110. Valresultat 2018 – Malå kommun said, on november 14, 2018 at 9:58 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 111. Valresultat 2018 – Mariestads kommun said, on november 14, 2018 at 9:58 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 112. Valresultat 2018 – Marks kommun said, on november 15, 2018 at 5:01 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 113. Valresultat 2018 – Markaryd kommun said, on november 15, 2018 at 5:01 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 114. Valresultat 2018 – Mellerud kommun said, on november 15, 2018 at 5:01 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 115. Valresultat 2018 – Mjölby kommun said, on november 16, 2018 at 12:33 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 116. Valresultat 2018 – Mora kommun said, on november 16, 2018 at 12:33 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 117. Valresultat 2018 – Motala kommun said, on november 16, 2018 at 12:33 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 118. Valresultat 2018 – Mullsjö kommun said, on november 16, 2018 at 12:34 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 119. Valresultat 2018 – Munkfors kommun said, on november 16, 2018 at 12:34 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 120. Valresultat 2018 – Mölndal kommun said, on november 17, 2018 at 2:13 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 121. Valresultat 2018 – Mönsterås kommun said, on november 17, 2018 at 2:13 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 122. Valresultat 2018 – Mörbylånga kommun said, on november 17, 2018 at 2:13 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 123. Valresultat 2018 – Nacka kommun said, on november 18, 2018 at 8:41 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 124. Valresultat 2018 – Nora kommun said, on november 18, 2018 at 8:41 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 125. Valresultat 2018 – Norberg kommun said, on november 18, 2018 at 8:41 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 126. Valresultat 2018 – Nordanstigs kommun said, on november 19, 2018 at 8:32 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 127. Valresultat 2018 – Nordmalings kommun said, on november 19, 2018 at 8:32 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 128. Valresultat 2018 – Norrköpings kommun said, on november 19, 2018 at 8:33 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 129. Valresultat 2018 – Norrtälje kommun said, on november 20, 2018 at 8:30 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 130. Valresultat 2018 – Norsjö kommun said, on november 20, 2018 at 8:30 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 131. Valresultat 2018 – Nybro kommun said, on november 20, 2018 at 8:31 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 132. Valresultat 2018 – Nykvarn kommun said, on november 21, 2018 at 8:40 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 133. Valresultat 2018 – Nyköping kommun said, on november 21, 2018 at 8:40 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 134. Valresultat 2018 – Nynäshamn kommun said, on november 22, 2018 at 9:10 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 135. Valresultat 2018 – Nässjö kommun said, on november 22, 2018 at 9:10 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 136. Valresultat 2018 – Ockelbo kommun said, on november 22, 2018 at 9:11 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 137. Valresultat 2018 – Olofström kommun said, on november 22, 2018 at 9:11 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 138. Valresultat 2018 – Orsa kommun said, on november 23, 2018 at 8:36 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 139. Valresultat 2018 – Orust kommun said, on november 23, 2018 at 8:36 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 140. Valresultat 2018 – Osby kommun said, on november 23, 2018 at 8:36 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 141. Valresultat 2018 – Oskarshamns kommun said, on november 24, 2018 at 8:52 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 142. Valresultat 2018 – Ovanåker kommun said, on november 24, 2018 at 8:52 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 143. Valresultat 2018 – Oxelösunds kommun said, on november 24, 2018 at 8:53 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 144. […] Om vi vill ha ledtrådar till hur Sverige kan ligga i Europas topp när det gäller gängskjutningar kan vi ta en titt på den här tabellen, gjord av Affes statistikblogg. […]

  Gilla

 145. Valresultat 2018 – Pajala kommun said, on november 25, 2018 at 8:43 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 146. Valresultat 2018 – Partille kommun said, on november 25, 2018 at 8:43 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 147. Valresultat 2018 – Perstorps kommun said, on november 25, 2018 at 8:43 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 148. […] kan se på Utländsk bakgrund i kommunerna 2002-2027 hvor ildevarslende den svenske demografi er. Blandt 15-44 årige er indvandrere og efterkommer […]

  Gilla

 149. Valresultat 2018 – Piteå kommun said, on november 26, 2018 at 10:42 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 150. Valresultat 2018 – Ragunda kommun said, on november 28, 2018 at 12:04 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 151. Valresultat 2018 – Robertsfors kommun said, on november 28, 2018 at 11:19 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 152. Valresultat 2018 – Ronneby kommun said, on november 28, 2018 at 11:19 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 153. Valresultat 2018 – Rättviks kommun said, on november 29, 2018 at 11:42 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 154. Valresultat 2018 – Sala kommun said, on november 30, 2018 at 6:20 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 155. Valresultat 2018 – Salem kommun said, on november 30, 2018 at 6:20 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 156. Valresultat 2018 – Sandviken kommun said, on december 1, 2018 at 7:07 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 157. Valresultat 2018 – Sigtuna kommun said, on december 2, 2018 at 7:07 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 158. Valresultat 2018 – Simrishamn kommun said, on december 3, 2018 at 6:02 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 159. Valresultat 2018 – Sjöbo kommun said, on december 3, 2018 at 6:02 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 160. Valresultat 2018 – Skara kommun said, on december 4, 2018 at 7:10 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 161. Valresultat 2018 – Skellefteå kommun said, on december 4, 2018 at 7:10 f m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 162. […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 163. Valresultat 2018 – Skurup kommun said, on december 5, 2018 at 1:08 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 164. Valresultat 2018 – Skövde kommun said, on december 6, 2018 at 1:08 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 165. […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 166. Valresultat 2018 – Sollefteå kommun said, on december 7, 2018 at 1:00 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 167. Valresultat 2018 – Sollentuna kommun said, on december 8, 2018 at 2:17 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 168. Valresultat 2018 – Solna kommun said, on december 8, 2018 at 2:17 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 169. Valresultat 2018 – Sorsele kommun said, on december 9, 2018 at 1:02 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 170. Valresultat 2018 – Sotenäs kommun said, on december 10, 2018 at 12:52 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 171. Valresultat 2018 – Staffanstorp kommun said, on december 11, 2018 at 12:13 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 172. Valresultat 2018 – Stenungsund kommun said, on december 12, 2018 at 12:37 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 173. Valresultat 2018 – Stockholm kommun said, on december 13, 2018 at 12:29 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 174. Valresultat 2018 – Storfors kommun said, on december 14, 2018 at 12:17 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 175. Valresultat 2018 – Storuman kommun said, on december 15, 2018 at 1:47 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 176. Valresultat 2018 – Strängnäs kommun said, on december 16, 2018 at 12:36 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 177. Valresultat 2018 – Strömstad kommun said, on december 17, 2018 at 12:40 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 178. Valresultat 2018 – Strömsunds kommun said, on december 18, 2018 at 9:46 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 179. Valresultat 2018 – Sundbybergs kommun said, on december 19, 2018 at 10:54 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 180. Valresultat 2018 – Sundsvall kommun said, on december 20, 2018 at 10:54 e m

  […] här om hur stor andel av invånarna som har utländsk bakgrund i vissa […]

  Gilla

 181. kao said, on september 11, 2019 at 2:29 e m

  Förvånad över statistiken? Någon?
  Mvh
  //Kao

  Gilla

 182. /Gr/etard said, on december 16, 2019 at 6:59 e m

  Well, THAT’S an entirely different world than Greece. Greece is unironically 95+% Greek in most cases, with the exceptions all located in Athens regions. And still, they are not as demographically altered as these Swedish municipalities.

  Gilla

 183. […] vackra land. Folkutbytet är redan en realitet i flera kommuner, och de närmaste åren kommer ännu fler kommuner ha en svensk minoritet. Födelsetalen är under ersättningsnivån, bostadsbristen är skriande, otryggheten […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: