Affes Statistik-blogg

Utländsk bakgrund i 80 kommuner

Posted in Migration by Affe on april 4, 2011

Statistik som rör befolkning visas för det mesta i procent men det kan även vara intressant med faktiska tal. Det blir lite mer påtagligt då.

I det här inlägget har jag tittat på utländsk respektive svensk bakgrund i ett antal kommuner år 2002 samt år 2010. Staplarna i diagrammet visar skillnaden i de olika grupperna.
Exempel:
2002 fanns det i Göteborg 121 458 personer med utländsk bakgrund.
2010 fanns det 153 842 personer. Det är en ökning med 32 384 personer.
Ökningen för de med svensk bakgrund under samma period är 6 446 personer.

(Personer med utländsk bakgrund definieras som personer som är utrikes födda, eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar. Personer med svensk bakgrund definieras som personer som är födda i Sverige med två inrikes födda föräldrar eller en inrikes född och en utrikes född förälder.)
………………………………….
EDIT: Jag blev inte nöjd med formatet i detta inlägg och bestämde mig för att göra om det hela. Här finns den bättre versionen där alla kommuner finns med och där det är lättare att hitta

Befolkningsförändringar i län och kommun. Del 1
Stockholms län, Uppsala län
Södermanlands län, Östergötlands län
Jönköpings län, Kronobergs län
Kalmar län, Gotlands län

Befolkningsförändringar i län och kommun. Del 2
Blekinge län, Skåne län
Hallands län, Västra Götalands län

Befolkningsförändringar i län och kommun. Del 3
Värmlands län, Örebro län
Västmanlands län, Dalarnas län
Gävleborgs län, Västernorrlands län
Jämtlands län, Västerbottens län
Norrbottens län

Hela Sverige
………………………………….

Datakälla SCB

GP DN

18 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Manckerstroem said, on april 4, 2011 at 10:28 e m

  Siffror som berör, och som borde få de flesta svenskar att reflektera, men inga siffror vi kommer att få se i DN eller Expressen, om man skulle våga sig på en gissning. Överleva eller dö ut, är alternativen, och för att ha en möjlighet att välja, måste vi få fler att aktivera sig.

  Gilla

  • Citronen said, on april 4, 2011 at 10:48 e m

   På tal om att aktivera sig, så vill jag tipsa om http://www.tabloiderna.se

   Det finns fortfarande lite tidningar kvar, så det är ännu inte för sent att anmäla sig som utdelare. Stötta gärna också projektet för en ny tabloid till hösten.

   Gilla

 2. Citronen said, on april 4, 2011 at 10:30 e m

  Mycket intressant, tack för det!

  Tycker mig se ett samband med samhällsutvecklingen och förfallet på en del håll och kanter, om man säger så… Ja, på de flesta håll faktiskt…

  Gilla

 3. Illwill said, on april 5, 2011 at 5:47 f m

  Affe, kom igen, det är fusk att presentera fakta med källor och saker. Hur ska PK kunna tävla med det? Just ja, genom att kontrollera media och se till att en ytterst liten procent av folket vet vad som händer i landet.

  Väldigt bra inlägg annars, tack.

  Gilla

 4. Thomas! said, on april 5, 2011 at 6:15 f m

  Man undrar en aning; ”Vart tar alla svenskar vägen?”
  Flyttar de ”etniska svenskarna” utomlands, månntro?
  Snart pensionär och då bättrar frugan och jag på den ”negativa gula stapeln” och flyttar till ett varmare klimat även politiskt!
  Tack och adjö, Sverige!

  Gilla

 5. Lukas said, on april 5, 2011 at 7:06 f m

  Ett stolt folk som har frigjort kvinnor och börjat ägna sig åt nöje istället för att upräthålla den demografiska tillväxten. Våra hycklande politiker vet vad som håller på att ske och därför satsar de helhjärtat på de nya väljargrupper och i synnerhet muslimer. Det är ju den gruppen som visar den starkaste tillväxten! Om 30 år är den multikulturella reformen fullbordat och läget i Riksdagen blir mycket annorlunda: etniska partier längs religiösa skiljelinjer t ex Syriansk kristna nationella fronten, Afganska Mujahedin, irakisk shiitiska partiet, bosniska folkfronten… Några andra förslag?

  Libanon är föregångslandet för våra kära politiker och den ”intelektuella” eliten. Jag tvivlar på att det går att vända utvecklingen.

  Gilla

 6. Zral Nosh said, on april 5, 2011 at 7:41 f m

  Läser vi in vad som inte framgår av den knivskarpa uppdelningen av vad som är svenskt och utländskt, förstår vi följande (som lugnar något): Många fall handlar om svenskar som gift sig och skaffat barn med andra nordbor, européer och säkert inte minst inom de sk germanska och anglo-sachsiska folkgrupperna, väldigt grovt beskrivit Tyskland, Nederländerna och Storbritannien. Förr var det också helt naturligt att gilla landet man bor i, så om den ena av föräldrarna var svensk, man bodde i Sverige och födde barn i Sverige lär de ”utländska” influenserna vara möjlliga att betrakta som helt försumbara. Ärligt talat tror jag att i de flesta fallen gäller det även sverigefödda barn där båda föräldrarna kommer från ett europeiskt land. Vi måste vara realister. Sverige kan inte isolera sig från omvärlden. Vissa influenser måste accepteras och utgör heller inget hot, utan kommer med tiden också helt smärtfritt anses tillhöra det svenska.

  PROBLEMEN FINNS I den utomnordiska invandringen och särskilt dem med islam som i själva verket ÄR en politisk ideologi, en teokrati än en religion, med globala diktatoriska ambitioner hos religionsföreträdarna, dvs imamer och alla mer eller mindre tydliga islamister (vi ska ALDRIG bortse ifrån ett okänt antal ”sleeper cells”)!

  Islamisten Aldebe som Moderat riksdagsman utgör ett gott exempel på hur kloka regeringar och riksdag varit genom tiderna efter andra världskrigets slut… Vansinnet spred sig och för en sisådär 20-30 år sedan hade det slagit rot i vårt land för att sedan växa till vad vi har idag…

  Min personliga uppfattning är att Sverigedemokraterna ska vara tydliga med att man inte delar upp människor i äkta svenskar och andra, utan de som tillber islam visavi alla andra religioner och agnostiker… Båda våra regeringar har haft sina inte så ädla skäl för den politik de bedrivit. I sak har allt handlat om att försöka besitta makten. JAG ser inget annat hot än från islam och islamisterna!

  Gilla

  • Affe said, on april 5, 2011 at 8:47 f m

   Man får använda det material som finns. Våra kära myndigheter har sett till att statistiken är ofullständig.

   Visst stämmer det att många i stapeln för utländsk bakgrund utgör personer som du listar, men det är inte bara där statistiken är grumlig. T ex. alla barn till bortgifta döttrar som är födda i Sverige finns i stapeln för ”svensk bakgrund”. Ur ett integrationsperspektiv har de säkert minst lika stora problem som andragenerations invandrare och många av dem betraktar sig säkerligen som icke-svenskar. Dessa barn utgör förmodligen en starkt växande grupp och kommer för alltid finnas i stapeln för ”svensk bakgrund”.

   Gilla

 7. Galne Gunnar said, on april 5, 2011 at 8:46 f m

  Aldrig har MASSINVANDRINGEN illustrerats så tydligt. Mycket bra jobbat!

  Gilla

 8. Less said, on april 5, 2011 at 9:29 f m

  Stort tack för ditt arbete med all statistik du ordnar fram på din sida!

  Gilla

 9. […] om utländsk respektive svensk bakgrund i kommunerna. Förändringar 2010 jämfört med 2002. Se första inlägget för de 80 största […]

  Gilla

 10. […] BT Tack till Affes Statistik-blogg […]

  Gilla

 11. Josef Boberg said, on april 5, 2011 at 8:50 e m

  Om grundorsaken till ALLA invandrarbekymmer HÄR.

  Gilla

  • Illwill said, on april 6, 2011 at 5:41 f m

   Din blogg skrämmer mig. Tyvärr är det alldeles för mycket arbete nedlagt för att det ska vara på skämt. Josef, jag skulle råda dig att söka hjälp (ärligt talat). Sättet du skriver indikerar att allt inte står rätt till.

   Gilla

   • Stefan said, on april 10, 2011 at 12:00 e m

    Josef har svar på ALLA frågor, men han kan bara formulera dem med egna begrepp som ingen annan förstår…

    Gilla

   • Josef Boberg said, on april 11, 2011 at 5:13 e m

    Jo… – Stefan – det kan Du ju ha åt hållet rätt i – egomässigt sett.

    Gilla

 12. Peter said, on april 6, 2011 at 6:24 f m

  Det är speciellt intressant i Stockholm med förorter; att ”The White Flight” verkar pågå för fullt – från fattiga till rika kommuner. Till sist finns det dock inget ställe att fly till, förutom de rika som kan flytta till Gated Communities.

  Gilla

 13. Kim said, on april 8, 2011 at 12:52 e m

  Affe, du har med både humor och obehagliga fakta dragit ögonen till dig! Angående Jerzy Sarneckis undersökning om brottsligheten bland invandrare. Stämmer det att bara de som klarade grundskolan var med i statistiken, och hur var det med gymnasiet? Var kan man läsa om undersökningen?

  MVH Kim.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: