Affes Statistik-blogg

Nu får det väl ändå vara nog!

Posted in Betraktelser, Gammelmedia by Affe on september 25, 2010

En sten kastas in i en lägenhet i Göteborg. Utanför står ett gäng på tio personer. Lägenhetsinnehavaren undrar vad som pågår och går ut. Han blir misshandlad och knivhuggen.

Den här gången avlöpte misshandeln helt enligt planerna. Personen som blev knivhuggen var en kandidat för Sverigedemokraterna. Men lynchmobben kunde lika gärna ha tagit fel och av misstag misshandlat en oskyldig, det vill säga en som inte är Sverigedemokrat! Detta har redan hänt. Efter den stora demonstrationen på Sergels torg blev en helt oskyldig person knivskuren av ett gäng.

– Det var tydligen något gäng som hållit sig därvid och av någon anledning trodde man att den här mannen tillhörde Sverigedemokraterna, men det gjorde han ju inte, och gav sig på honom, säger Håkan Westin, befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, till Sveriges Nyheter.

Jag delar Håkan Westins oro och det borde alla göra. Ska vanligt hederligt folk, helt oskyldiga personer som inte ”röstade in hatet” i riksdagen behöva gå omkring och vara rädda?

Någonting måste göras innan det går riktigt illa och någon oskyldig medborgare stryker med. Kanske sy fast ett ”SD” på alla Sverigedemokrater och alla de som röstat på dem? Och för säkerhets skull kanske även alla de som funderade på att ge SD en röst. Gärna gula bokstäver så det syns ordentligt.

Detta löser dock inte problemet med lynchmobbar som behöver vara säkra på vilka fönster stenarna ska kastas in i. Det är inte alltid uppenbart vilka fönster som hör till vilka lägenheter så en tydlig signal behövs även där.

Detta är bara en kortsiktig lösning. Det ser ju inte så trevligt ut med färg på fönstren. På lång sikt borde givetvis alla SD-sympatisörer fösas ihop i speciella stadsdelar så vi vet var vi har dem. En stämpel i passet bör även införas, så att landet de reser till är på det klara med vem de släpper in.

Det finns bara ett problem med de här lösningarna, och det är ett stort problem. Sverigedemokraterna önskar nog inget högre än att detta ska ske. Jag förstår det inte riktigt, men alla våra experter, ledarskribenter, krönikörer, etablerade politiker och tyckare säger ju att SD älskar att ikläda sig offerrollen. De vill tydligen bli misshandlade, knivhuggna och få stenar genom sina fönster.

Men även om det tar emot att göra Sverigedemokraterna glada så bör vi ändå genomföra detta snarast. För inte ska väl vi som står upp mot fascism, vi som är emot hatet, vi som står för mänskliga rättigheter, vi som gillar olika, vi som betraktar mångfald som en möjlighet och enfald som ett hot, vi som bejakar världens rikedom och mänsklighetens skiftande ansikten, vi som är vidsynta och generösa – kort sagt, vi alla som är så in i helvete goda människor.

Vi ska väl inte behöva riskera att drabbas!

SD-politiker misshandlad Ku Klux Klan metoder mot Sverigedemokrater

SvD SvD SvD SvD GP DN DN DN KD SdS SdS Smp DN

Tagged with: ,

37 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. herrn said, on september 25, 2010 at 3:29 e m

  Mycket träffande liknelse!

  Gilla

 2. MartinA said, on september 25, 2010 at 4:06 e m

  Välskrivet!

  Gilla

 3. Realisten said, on september 25, 2010 at 4:16 e m

  Så om man är ensverigedemokrat så är man skydlig och skall dömas att bli misshandlad gärna till döds av demokratiska nysvenskar ?

  Gilla

  • illwillfn said, on september 28, 2010 at 1:48 f m

   Japp, precis det Affe skrev. Han vill att alla SD:are ska skyfflas ihop i ghetton och gasas ihjäl.

   DET VAR PRECIS DET HAN MENADE. Gå och käka lite klister nu, sötnos.

   Gilla

 4. Svensson said, on september 25, 2010 at 5:50 e m

  Så om jag tolkar dina ord rätt, så tycker du att det är okej att springa runt och knivhugga folk så länge dom bara är Sverigedemokrater ?

  Gilla

  • Affe said, on september 25, 2010 at 6:10 e m

   Ironi är vanskligt men i detta fall trodde jag inte att någon skulle kunna missa det.

   Gilla

   • illwillfn said, on september 28, 2010 at 1:46 f m

    Underskatta aldrig människors dumhet. Du bredde på så mycket du kunde, utan att skriva ”VARNING, SARKASM!” med röd, blinkade text och ändå så har du en handfull ”människor” (vi kan väl kalla dem det…antar jag…) som inte förstod någonting.

    Det är människor som Svensson, Lars, Ylva, Danne och Josie som gör att jag är emot allmän rösträtt. Vissa människor bör helt enkelt inte få rösta, de har inte nödvändig intelligens för att veta sitt eget bästa.

    Gilla

   • Affe said, on september 28, 2010 at 1:21 e m

    Ärligt talat så redigerade jag inlägget och betonade ironin ytterligare när jag upptäckte att budskapet inte riktigt gick fram. Detta är förstås lite orättvist mot de som inte förstod och som kommenterade den första versionen, vilket jag beklagar. Nu har det iofs kommit oförstående kommentarer även efter att jag redigerade *suck* så vissa kan nog inte ta in det överhuvudtaget. Hursomhelst, jag tycker att du är lite väl hård. Faktum är att många seriösa artiklar och uttalanden idag nästan tangerar dumheten i mitt inlägg så jag har nog en viss förståelse trots allt.

    Gilla

  • illwillfn said, on september 28, 2010 at 1:35 f m

   Tips för framtiden: då du är extremt korkad så kanske du bör undvika att skriva något eller uttala dig om något? På det sättet kan du låtsas som om du är en människa av normal intelligens och ingen kommer veta bättre, så länge du kan låta bli att dregla ur mungipan…vilket i ditt fall kan bli svårt.

   Gilla

 5. Lars said, on september 25, 2010 at 6:38 e m

  Hur är de ställt med dina funderingar egentligen Du uppviglar ju till mobb

  Gilla

  • illwillfn said, on september 28, 2010 at 1:35 f m

   Se vad jag skrev till ”Svensson” ovan.

   Gilla

 6. Ylva said, on september 25, 2010 at 7:31 e m

  Jag reagerar kraftigt på att det står såhär; ”Ska vi som inte röstade in hatet gå runt och vara rädda?”
  Skulle vilja få en förklaring på det där med hatet.

  Gilla

 7. Pappan said, on september 25, 2010 at 7:39 e m

  Författarna till den artikel över vilken Affe ironiserar (IRONISERAR) visar oss nästa logiska steg i projektet ”krossa nationalststen (och därmed demokratin)”, nämligen att införa multipla värdegrunder i samhället. På den väg vi slagit in är detta det nödvändiga nästa steget. Artikelförfattanra påpekar helt riktigt att mångkulturalismen aldrig har fungerat och inte heller KAN fungera. Vad man bör fundera över är om den över huvud taget var TÄNKT att fungera, eller om den helt enkelt från början var avsedd som en övergångsfas till en situation där vi helt enkelt inte längre har någon inhemsk kultur att försvara. Eller ens någon mångkulturell djungel att botanisera i. Eftersom den vitalaste, fertilaste och numerärt överlägsnaste kulturen förr eller senare konkurrerar ut de andra kulturerna.

  Vilken kultur detta är, det kan man lära sig av den demografiska statistiken. Exempelvis på Affes statistikblogg.

  År 2050 tar, förresten, den arabiska oljan slut. Hmmm…

  Pappan

  Gilla

 8. Nordbo said, on september 25, 2010 at 7:47 e m

  Bra skrivet. :-)

  Gilla

 9. Josie said, on september 25, 2010 at 8:16 e m

  Herregud för fördomsfull man kan vara! Hoppas snarare du råkar illa ut i så fall, för ingen människa förtjänar väl sånt där, även om man är SD:are eller inte. Och sen kan du kalla det ironi om du vill, men då har du nog den sämsta jävla humor man kan ha. Patetiskt är du.

  Gilla

  • illwillfn said, on september 28, 2010 at 1:37 f m

   Nej, snuttan, du är däremot absurt råblåst.

   Gilla

 10. Gammeltanten said, on september 26, 2010 at 12:49 f m

  Affe! Dina statistiska bedrifter på nätet är underbara, men denna minst sagt kusliga, ironiska betraktelse är snäppet bättre. Bland det bästa jag har läst på nätet.

  Ditt otäcka men inte längre omöjliga framtida scenario har faktiskt redan tagit sin början. Den 4 oktober är det dags igen. Hitlers … jag menar Helins och Ohlys hantlangare formerar sig på gator och torg, och fotfolket marscherar lydigt med dem, taktfast och vrålande …

  Gilla

 11. Johnny said, on september 26, 2010 at 1:29 f m

  Etablissemangets definition på rasism = hur många flyktingar/invandrare man förespråkar att ta emot per år. Jag skulle med den definitionen kunna starta ett parti och förespråka 500 000 per år och kalla alla andra partier för rasister och främlingsfientliga. Skulle Jan Helin hjälpa mig att tala om för hela Sverige att övriga partier skulle vara invandringsfientliga då? Skulle han hjälpa mig att piska upp stämningen och hatet mot alla andra partier då?

  Gilla

 12. Per said, on september 26, 2010 at 6:38 f m

  Välformulerad, ironisk artikel. Mycket bra. Dessutom bjuder vissa kommentatorer på stor, omedveten humor.

  Gilla

  • illwillfn said, on september 28, 2010 at 1:42 f m

   Ibland undrar man om man ska skratta eller gråta, men alla dessa idioter (Svensson, Lars, Danne, Josie och Ylva…etc) är trots allt svenskar (antagligen) så det blir nog att gråta en skvätt ändå.

   Bra artikel, Affe, synd bara att funktionen för kommentarer inte har en spärr som förhindrar de infernaliskt korkade från att skriva kommentarer.

   Gilla

 13. danne said, on september 26, 2010 at 9:26 f m

  humor? låter mera som något tagit direkt hur Hitlers och nazisternas bok. Eftersom det ju var exakt detta de gjorde mot judarna under andrevärldskriget.

  Osmaklig humor är väl rätt ordet här. Men i det nya fina! Sverige passar det som hand i handske.

  Gilla

  • Gammeltanten said, on september 26, 2010 at 8:40 e m

   Den här kusligt skickliga IRONISKA betraktelsen var kanske alldeles FÖR skicklig. Tyvärr har flera av kommentatorerna här tydligen inte förstått att betraktelsen föreställer en FIKTIV (låtsad) insändare, som ska illustrera den skrämmande LIKHETEN mellan våra nutida SD-hatare och de nazistiska judehatarna i Tyskland på 30-talet.

   Den FIKTIVA insändaren menar alltså att han själv, som är en ”god och oskyldig SD-hatare”, inte ska behöva gå och oroa sig för att bli förväxlad med någon av de ”onda och hemska Sverigedemokraterna”. Därför föreslår han ett system för att hålla isär de ”goda och oskyldiga SD-hatarna” från de “onda och hemska Sverigedemokraterna”. Som av en “tillfällighet” har det föreslagna systemet väldigt mycket gemensamt med Hitler-Tysklands system för att sortera bort judarna.

   Och den 4 oktober får vi återigen höra stöveltrampen och ropen från de ”goda och oskyldiga” SD-hatarna – i verklighetens Sverige …

   Gilla

  • illwillfn said, on september 28, 2010 at 1:39 f m

   Hört talas om sarkasm?

   Seriöst, vad i h-ve är det för efterblivna j-la idioter som läser här, Affe? Var har du hittat detta mänskliga avskräde? De är dessutom så absurt blåsta att de inte ens vet om att de är blåsta.

   Jag gissar att flera av dem är offer för Göran Perssons EU-anpassade Göran Linde-skola, men inte ens det är ursäkt nog.

   Gilla

 14. BLU-82 said, on september 26, 2010 at 3:12 e m

  Affe sätter huvudet på spiken. Ett utrotningskrig förs mot de etniska svenskarna. Inse det.

  Gilla

 15. Enoch said, on september 26, 2010 at 7:50 e m

  Personerna som klagar på den här fyndiga texten har inte vett att uppskatta välskriven satir.

  Gilla

 16. Beige said, on september 26, 2010 at 10:21 e m

  Bra skrivet! Vem kunde ana att dessa tendenser fanns i oss ”svenskar”! Skrämmande!

  Gilla

 17. Notarien said, on september 26, 2010 at 10:21 e m

  Rasismparagraf splittrar Danmark

  ”Om vi tittar tillbaka på 1930-talets Tyskland så startade judeförföljelserna faktiskt med ord. Man talade nedsättande om den här befolkningsgruppen tills man fick upp en sådan stämning bland folk att man kunde få dem med på de mycket grymma saker som sedan kom att hända, säger imam Abdul Wahid Pedersen”.

  En klockren beskrivning av hur en ”befolkningsgrupp” i Sverige ”hanteras” just nu 2010!
  (Ledtråd: Ej invandrarna…)

  Gilla

 18. Vinteuil said, on september 27, 2010 at 11:23 f m

  Mycket träffsäkert – huvudet rakt på spiken. Sverige v2.01.0 ser verkligen inga gränser. Kan ingen befodra denna till alla tidningar! Och så många andra ställen för den delen också! Folk måste få upp ögonen snart.

  Gilla

 19. Bengt Lundström said, on september 28, 2010 at 7:43 f m

  Framtiden är redan här. Se er omkring och begrunda människornas självförvållade elände. Flyktingströmmarna ökar då antalet människor ökar på jorden, p.g.a. att naturresurser som vatten och odlingsbar jord(inte bara oljan) minskar och även de allmänna överlevnadsmöjligheterna p.g.a. klimatförändringarna förvärras. Mänskliga rättigheter förlorar sin betydelse då det blir allt svårare att överleva på många håll. Hänsynslöshet och råhet tar över. Lokala konflikter, såväl som ett globalt krig vi står inför är bara i sin början… Allt flera av oss står snart inför valet att Döda, eller Dö.

  Gilla

 20. Emma said, on september 28, 2010 at 10:48 f m

  Snygg, klockren satir Affe!

  @illwillfn: Bra försök där. Men satirdyslektiker brukar sällan gå att bilda är min erfarenhet..

  Gilla

  • illwillfn said, on september 28, 2010 at 12:10 e m

   Jo, samma. Nackskott i pannan är enda lösningen.

   (för de som inte förstod: läs Affes tråd under denna, som handlar om de rabiata barnen på Flashback)

   Gilla

 21. Galgenhumor « Levned og meninger said, on oktober 1, 2010 at 7:42 e m

  […] Galgenhumor Posted in Uncategorized by Ulla Lauridsen on 1. oktober 2010 https://affes.wordpress.com/2010/09/25/nu-far-det-val-anda-vara-nog/ […]

  Gilla

 22. Morten - - - said, on oktober 1, 2010 at 9:37 e m

  Fin ironi – så tæt på den ferske virkelighed, at ikke alle – tankevækkende! – opfatter den …

  Sverige giver mig angst! Det svimler for mig, når jeg læser de autentiske udtalelser fra jeres magtelite, og jeg beundrer jer for, at I ikke går fra forstanden selv i hele dette vanvid. Det er mit inderlige håb, at der snart sker betydelige omvæltninger til det bedre. Detteher er mentalt dybt skadeligt.

  Med venlig hilsen,

  En dansker fra det Danmark, der omsider slap ud af vanviddet –

  – – –

  Gilla

 23. […] bör också räknas den kulturella och mentala miljön, där ”godheten” formligen löper amok efter att SD valts in i […]

  Gilla

 24. Anders said, on oktober 2, 2010 at 7:03 e m

  Men Affe.. du glömde lagstiftningen om den obligatoriska armbindel som alla SD-medlemmar och sympatisörer måste bära.

  Expo bistår självfallet med att kartlägga vilka personer som är skyldiga att bära en sådan armbindel.

  Gilla

  • Illwill said, on oktober 2, 2010 at 11:53 e m

   Expo? Nä, Anders, det behövs inte. ABOG (OGAB?) kan ta hand om det, de jobbar så bra ihop.

   Jan Helin och Läderlasse, kan det bli bättre än så?

   Gilla

 25. Handskakning said, on oktober 6, 2010 at 11:39 f m

  Det mest fascinerande i detta sammanhang är att de journalister som hetsar mot allt vad (Sd) heter tycks besitta cerebrala spärrar, så att de inte känner någon som helst koppling och skuld till illdåd och våld mot (Sd)-anhängare när sådant inträffar, trots att de i årtionden har format populasens sinnen som lera utifrån mångkulturens behov.

  Handskakning

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: