Affes Statistik-blogg

Det är en klassfråga.

Posted in Betraktelser by Affe on september 5, 2009

s-affischDet är en klassfråga.

En Bromöllabo i 90-årsåldern misshandlades på fredagskvällen i sitt hem av två rånare. Mannen fick föras till sjukhus och hans tillstånd är oklart. Mannen hade svullnader i ansiktet och sårskador på armarna.

Det är en klassfråga.

När den 20-åriga kvinnan försökte hjälpa sin pojkvän slogs hon också ner.
– Det sista jag minns var minst åtta par fötter som sparkade från alla håll. Sen svartnade det för ögonen, säger kvinnan.

Det är en klassfråga.

Den äldre mannen skulle vårda en grav vid 10.30-tiden och tog en vattenkanna ur bilen när han attackerades av ett gäng yngre män. Enligt uppgifter hos polisen misshandlades mannen och rånades på sin plånbok.

Det är en klassfråga.

En kvinnlig expedit slogs medvetslös av en rånare i en fruktbutik på Redbergsvägen

Kvinnan hittades medvetslös på golvet, troligtvis efter ett slag i huvudet med en glasflaska

Det är en klassfråga.

– De hoppade jämfota på hans huvud. En av gärningsmännen ska också ha skrattat efter att ha utdelat en spark, säger Johan Allard, kriminalinspektör vid Södertäljepolisen.

41-åringen ligger fortfarande i respirator på Karolinska sjukhuset.

Det är en klassfråga.

När flickan låg ner krävde de att få hennes mobiltelefon men 16-åringen vägrade att lämna den ifrån sig.

Då blev de två männen aggressiva och sparkade henne flera gånger i ansiktet.

Det hela är enkelt. Det är en klassfråga.

Kvinnan i familjen steg upp och överraskade rånarna på bar gärning. Hon fick då ta emot ett slag mot huvudet och skadades lindrigt

Det är en klassfråga.

En kvinna i 70-årsåldern chockades svårt efter att ha blivit rånad i NK:s parkeringshus. Hon fick föras i ambulans till sjukhus.

Det är en klassfråga.

Mannen lutade sig över den 87-åriga kvinnans sjukhussäng och hälsade med ett artigt ”hej”. Sedan stal han handväskan med nycklarna till hennes lägenhet.

Det är en klassfråga.

En 26-årig kvinna var tidigt på lördagsmorgonen på väg hem på Drottninggatan när hon i närheten av sitt hem blev upphunnen av fyra killar i 15-årsåldern. Hon fick en spark i ryggen och föll framåt. Enligt polisanmälan minns hon inget mer efter det, men hon tror att hon fick fler sparkar eftersom hon har flera blåmärken.

Det är en klassfråga.

Ett ungdomsgäng överföll en 80-årig man på Navestadsgatan.

Det är en klassfråga.

Två pojkar i 15-årsåldern rånade en kvinna på sena söndagskvällen. De inte bara hotade henne med soft airgun. De sköt henne också.

Det är en klassfråga.

En 69-årig man med rullator rånades vid middagstid i söndags på Idrottsvägen.

Det är en klassfråga.

En man i 30-årsåldern rånade och tog stryptag på en kvinna i 80-årsåldern. Han ringde på kvinnans lägenhetsdörr och sade att det var något han skulle kontrollera. Väl innanför dörren tog han stryptag på kvinnan och knäppte upp hennes guldhalsband.

Det är en klassfråga.

Vid 03.30 under natten mot söndagen utsattes en 30-årig kvinna för en mycket brutal misshandel på Järnvägsgatan. Helt oprovocerat ska en man kommit fram och sparkat henne i ansiktet när hon satt på en trapp. Kvinnan hade kramper när hon fördes från platsen i ambulans.

Klassfråga.

Margareta Andersson, 87, övertalades att släppa in en okänd försäljerska i sin lägenhet.
Efter besöket var alla hennes pengar borta.

Klassfråga.

En 53-årig kvinna gick längs med Regeringsgatan strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen när hon blev upphunnen av tre pojkar i 14-15-årsåldern, som knuffade in henne i ett träd i höjd med Wrangelska parken. — En av pojkarna ska då ha tagit fram en kniv och hotat henne till livet.

Det är en klassfråga.

Ett äldre par i Nacka utanför Stockholm utsattes för ett brutalt rån på torsdagsmorgonen. Tre knivbeväpnade män tog sig in i villan, misshandlade och bakband paret.

Det är en klassfråga.

En 61-åring och en 27-åring var på väg att hämta sin bil när de ser ett gäng bestående av 20-30 ungdomar som försöker sätta eld på en bil. När de säger till ungdomarna blir de attackerade med sparkar och slag och den äldre mannen blir slagen i huvudet med en sten.

poster_2Det är en klassfråga!

En rullstolsburen man blev under natten mot lördag misshandlad på Kyrkogatan i Eskilstuna.

Det är en klassfråga.

En gravid kvinna misstänks ha våldtagits under natten till fredagen

Det är en klassfråga.

Det var vid 1.30-tiden som de tre boende i huset, en äldre man och två kvinnor, vaknade av inbrottstjuvarnas oljud. Mannen, som är i 75-årsåldern, misshandlades med ett basebollträ och fick föras till Mora lasarett.

Det är en klassfråga.

En 81-årig kvinna utsattes för ett brutalt rån i sin bostad i centrala Stockholm i förmiddags. Två män trängde sig in i lägenheten, tejpade fast kvinnan och stal hennes smycken.

Det är en klassfråga.

Vid 14-tiden på söndagseftermiddagen utsattes en en äldre dam med rullator för grov stöld.

Det är en klassfråga.

83-årigt par fängslades med handbojor och rånades mitt på blanka förmiddagen.

Det är en klassfråga.

Två äldre kvinnor brutalt rånade i sina hem i Laholm.
Kvinnorna, båda i 75-årsåldern, bor i var sin lägenhet omkring 700 meter från varandra. Första rånet uppmärksammades då hemtjänsten besökte den ena kvinnan, som bland annat fått slag i huvudet. I båda fallen blev kvinnorna nerslagna av unga män

Klassfråga.

Rånaren hoppade på honom bakifrån, 77-åriga Lars föll och fick ta emot flera hårda slag i ansiktet där han låg på marken. Han slog mig fördärvad, säger Lars själv om misshandeln.

Klassfråga.

Rånaren knuffade omkull den 74-årig kvinnan och sparkade på henne när hon låg ned.

Det är en klassfråga.

Den 87-åriga damen blev omkullknuffad i en hiss, varpå gärningsmannen ryckte åt sig hennes väska.

Det är en klassfråga.

Strax därefter slog han den 81-åriga damen till marken med ett kraftigt slag mot huvudet. Efter att ha tagit damens väska lämnade han henne blödande på marken

Det är en klassfråga.

Den 103-åriga kvinnan blev överfallen i juli i år. Rånaren välte omkull damen och hennes rollator – sedan försvann han med hennes mobiltelefon och handväska.

Det är en klassfråga.

Utgav sig för att vara polis i syfte att undersöka falska sedlar. Kollade den 82-åriga kvinnans plånbok, tog med pengar till okänt värde. Slog därefter kvinnan och knuffade omkull henne.

Det är en klassfråga.

En 81-årig kvinna våldtogs i går morse i sin lägenhet i Malmö.

Det är en klassfråga.

En äldre man hade där blivit överfallen och rånad i sitt eget hem av fyra yngre män som trängt sig in i huset. Mannen blev misshandlad och bestulen på kontanter innan de fyra männen lämnade villan.

Det är en klassfråga.

En familj har utsatts för ett väpnat rån i sitt hem i centrala Malmö. Kvinnan knivhöggs i magen.

Det är en klassfråga.

Under tisdagen blev en tioårig pojke rånad på sin mobiltelefon vid Östra Kyrkogården

Det är en klassfråga.

När den 83-åriga kvinnan öppnade sin ytterdörr till bostaden på Koppargården kom två tonårskillar bakom henne och tryckte in henne i lägenheten. Därefter krävde de den gamla kvinnan på pengar.

Det är en klassfråga.

Överfölls av ett gäng unga killar – hon slogs blodig med batong och våldtogs.

”Till slut reste han sig upp. Sparkade mig i underlivet. Sedan gick han”

Det är en klassfråga.

En 85-årig gammal dam blev brutalt rånad på sin väska på Askims torg vid lunchtid på lördagen. Kvinnan kämpade emot rånaren här han började rycka i väskan, men rånaren gav sig inte. Den äldre damen trillade omkull och började blöda.

Det är en klassfråga.

Äldre lantbrukar-paret vaknade av att taklampan tändes i deras sovrum. I dörren stod tre maskerade män beväpnade med hagelgevär, pistol och kniv. Paret hotades, bakbands och misshandlades, kvinnan så svårt att hon bröt lårbenshalsen och numera tvingas sitta i rullstol.

Det är en klassfråga.

Rånaren trängde sig in i hallen hos Alfred, 86, och slog honom i ansiktet med full kraft. Liggande på hallgolvet fick han ta emot flera hårda sparkar – innan rånaren tog hans plånbok.

Det är en klassfråga.

Tagged with: ,

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. logifech said, on september 5, 2009 at 12:13 e m

  När jag var liten skulle vem som helst som ens tänkte tanken på att ge sig på äldre människor bli nerslagen av till och med sina närmaste kamrater. Den gamla goda tiden… för evigt förlorad?

  Gilla

 2. Efraim Barkbit said, on september 5, 2009 at 3:31 e m

  Varför har alla etniska utrensningar börjat?

  Ledtråd: Det börjar på m och slutar på r

  Svar: Mångkultur ..ja jag vet muslimer passar in med, men de har inte varit inblandade i alla etniska utrensningar även om de varit med i många…

  Gilla

 3. Alt skrider « Snaphanen said, on september 7, 2009 at 3:29 e m

  […] være religiøs, for at tro det slutter helt, dvs. købe den officielle ortodoksi, at det “är en klassfråga“. Men man kunne dog begynde med at bure forbryderne inde i stedet for at invitere […]

  Gilla

 4. conlon said, on september 8, 2009 at 9:00 e m

  Lysande upplägg och pedagogisk effekt. Krävs nog en Göran Greider för att inte förstå ironin. Egentligen är det hela ju så sorgligt. men i valet 2010 åker kanske skygglapparna äntligen av.

  Gilla

 5. BLU-82 said, on september 11, 2009 at 5:54 f m

  Det är detta mångkriminella helvete dårar som Lena Sundström och andra med henne kämpar för med näbbar och klor. Det duger inte att sticka huvudet i sanden och vart fjärde år gå och rösta på nationens dödgrävare, nästa gång kan det vara man själv eller någon anhörig som skändas på det mångkriminella samhällets blodiga altare.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: