Affes Statistik-blogg

Al Pacino i Gottsunda och Backa

Posted in Betraktelser by Affe on september 7, 2009

Scarface-movie-02I Uppsala, Västerås och Göteborg gör fattiga ungdomar revolt mot samhället genom stenkastning och bilbränder. skriver Aftonbladet

Jan Helin chefredaktör på Aftonbladet slår ytterligare ett slag för linjen som ökar på offerrollen, som ger dem förevändningarna, ursäkterna att fortsätta. Han, och alla andra som ”vill förstå” är lyckligt omedvetna om att de i högsta grad är en del av problemet.

De bränner och förstör och säger att de hatar polisen. I Göteborg, Malmö och Uppsala.
De sätter skräck i hela bostadsområden där de minst privilegierade i Sverige bor.

Varför?

Vi kan ha två inställningar till den frågan. Antingen säga att den är ointressant – de ska hålla käft och sluta. Eller så säger vi att frågan måste besvaras för att få ett slut.

Jag är övertygad om det senare.

Tänk om det inte är så jävla komplext egentligen? Det kanske inte behövs forskare som ska ägna tre år för att försöka ta reda på detta oerhört komplexa. En ganska simpel fråga som sällan ställs är om ungdomarna har kul. Våndas de och går de ”i strid” mot polisen mot sin vilja för att de bara måste, eller har dom helt enkelt bara jävligt kul? Pumpar inte adrenalinet och är det inte bara så mycket häftigare än dataspelet? ”The real thing.”

En del ser frustrerade ungdomar som inte fått några chanser. Jag ser Robert de Niro- Al Pacino- wannabe’s.

Jag ser klankultur i form av maffiaideal. Den trötta coola maffialooken. Respekt, heder, lojalitet, ”jag älskar dig mannen” osv. Jag ser Scarface.

scarface-7029Då kontrar Jan Helinarna med ”javisst, men VARFÖR har de dessa ideal?” och försöker få det till att det bara är ett symptom på orättvisorna. De stackars ungdomarna tvingas in i detta pga diskriminering och ”fattigdom”. De tvingas alltså in i en kultur och ett ideal som de ändå älskar och ser upp till. De tvingas in i situationer som de tycker är jättehäftiga. Vilket sammanträffande… och vilken tur de har. Det är ju inte ofta man blir tvingad att göra något/bli något som man ändå ville.

Vad Jan Helin och andra ”intellektuella” egentligen säger är att vi ska spela med i den här löjliga teatern. Skitungar som vill vara Scarface ska vi möta på deras nivå. Visa ”respekt” för.

Man kan inte hindra ungar från att tycka maffia, gangsters och Scarface är häftiga och coola men när samma ungar får för sig att leva ut sina drömmar måste foten ner direkt. Inte det minsta respekt ska visas mot detta.

Vad man bör fråga sig är varför maffia och gangsterideal är så populära bland dessa ungdomar. Kan det vara så att föräldrarna har ett finger med i spelet? Det har så att säga kommit med modersmjölken. Heder, lojalitet, respekt. Den egna gruppen går före allt annat.

Jan Helin och andra kommer aldrig söka efter svaren där. Nej, det skulle ju kunna kränka någon. Allting är ju så mycket mer komplext.

Poliser misstänks för misshandel

Fått nog av polistrakasserier

Polisens fel

Stenkastning försenade räddningstjänsten

Stenkastning mot brandbil

Stenkastning stoppar Uppsalabussar

Tagged with: , , ,

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Måna o Öhly said, on september 7, 2009 at 5:09 e m

  Det är väl också bara en tidsfråga innan dessa ”missförstådda och trakasserade” små bus-ungar får tag i skjutvapen/sprängmedel.
  Utbildning i koranläsning, vapen och stridsteknik lär dom få av hemvändande ”jihadkrigare” från Somalia och andra liknande konflikter.

  Den ljusnande framtid är vår…

  Gilla

 2. Bernt said, on september 7, 2009 at 6:37 e m

  Helin har faktiskt en poäng, det här är rätt logiskt. Utsatta ungdomar från getton med hög arbetslöshet blir oftare kriminella. Det är ett realistisk karriärval, från deras horisont.

  Som en reaktion på detta, så kommer Sverigedemokraterna antagligen in i riksdagen 2010.

  Frågan är hur flyktingsmottagningen kunnat missköttas, så att vi kommit så långt… :-(

  De enda som tjänar på detta är SD. (Och Socialdemokraterna/Vänsterpartiet, som har många fler väljare i en klassisk ”intressegrupper” — utsatta och bidragsberoende.)

  Gilla

  • Affe said, on september 7, 2009 at 8:25 e m

   ”Utsatta” ungdomar?

   Ja herrejösses vad utsatta de är. Bortskämda ungar som borde få bo nåt halvår i Kabul, Bagdad eller Mogadishu. Sen kan dom få komma tillbaka och berätta hur utsatta de känner sig i Sverige. De är inte alls utsatta. De har tvärtom sitt livs chans till utbildning och att skapa sig ett bra liv. Det är bara det att de aldrig får höra det. De får bara höra hur utsatta de är, hur rasistiska svenskarna är, och hur alla experter och politiker ”förstår” att de blir kriminella.

   Gilla

 3. Jonas said, on september 7, 2009 at 9:08 e m

  ”Utsatta ungdomar” . Dessa så kallade utsatta flinar glatt när stenen krossar rutan på polisbilen. Dom flina glatt åt samhället och socialarna som bjuder på saft, dom flinar glatt när dom i TV fått visa sin så kallade ånger.

  Gilla

 4. Blodsven said, on september 8, 2009 at 4:16 f m

  Isåfall kan ju Helin & andra PK-arsel förklara varför alla svenska ungdomar som är jävligt utsatta för arbetslöshet och annan misär, inte bildar klaner och bränner ner skolor, bilar och allt va fan som står i vägen. Vågar påstå att samhället ställer större krav på våra ungdomar, samt att Helin och PK-svinen inte ägnar en minut åt denna grupp. Men å andra sidan när ägnade sig Aftonhoran åt sanning eller verklighet?

  Gilla

 5. Thomasson said, on september 8, 2009 at 5:19 f m

  Får hålla med Blodsven.

  Jag kan förstå att ordvalet ‘utsatta’ är så populärt. Men det är som med 99% av övriga diskussioner ang. politik/brottslighet/religion.

  Man måste jämföra grupperingen man samtalar om med andra grupperingar i samhället. Som dessa ‘intelligenta yngre’ med andra. Snabbt ser man då, om man inte är naiv och blundar för sanningen, att det inte handlar om ‘utsatta’ grupperingar utan om något helt annat.

  Visst, rötägg finns ibland oss alla. Men samtliga gånger, är det en och samma grupp av ‘individer’ som gör sig skyldiga till den dagens headlines. Nån som vill förklara närmare?

  Gilla

 6. Sonny Sumo said, on september 9, 2009 at 8:03 e m

  Ungarna har säkert skitkul. Men det känns faktiskt som om allt detta är organiserat på något slugt sätt…..

  Gilla

 7. BLU-82 said, on september 10, 2009 at 12:55 e m

  Socialdemokraterna och Nya Socialdemokraterna , dvs Moderaterna, har ju inbyggt i sin världsbild att samhället består av motsättniningar mellan grupper, den sk klasskamps tanken. Då är det ju fullt förståeligt att riksdags-7-partiet kräver invasion av främmande grupper så att deras ideal och vision om Klasskampen skall kunna leva vidare och frodas. Sens moral, riksdags-7-partiet är en samling socialistiska kommunister och de är på god väg att slå de sista spikarna i nationen Sveriges kista, och förvandla hela härligheten till en marxistisk svinstia. En väg ut ur denna marxistiska svinstia kommer det att bli mycket, mycket svårt att finna. Ja, så ligger landet…

  Gilla

  • logifech said, on september 10, 2009 at 1:37 e m

   Tja, vi kan ju alltid ta och sno kommunisternas idé om en blodig revolution…

   Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: