Affes Statistik-blogg

Sverigedemokraterna – samarbete eller isolering?

Posted in Okategoriserade by Affe on november 27, 2014

teskedsorden_samarbete

tillgangligDetta seminarium fanns på SVT Play men försvann efter tio dagar. Det är lite märkligt med tanke på att det skulle vara tillgängligt i 365 dagar. Jag har frågat SVT flera gånger men inte fått något svar. Du som läser det här – maila gärna SVT och fråga varför detta klipp är borttaget.

Det går att se klippet på Teskedsordens Facebook, men det är inte helt lätt att hitta.
Surfa in på https://sv-se.facebook.com/Teskedsorden
Skrolla tills ni ser ”Tidigare 2014” till vänster. Till höger står det ”Höjdpunkter”. Klicka på det och byt till ”Alla händelser”. Teskedsorden tycker uppenbarligen inte att seminariet var en höjdpunkt.
Skrolla ned till 30 oktober. Där finns klippet inbäddat. Länken till SVT funkar inte, men det inbäddade klippet fungerar, än så länge.

Om någon har möjlighet att spela in seminariet, gör gärna det! Det vore ju synd om det försvann helt.

16 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. swedishsurveyor said, on november 27, 2014 at 8:48 e m

  Hey! Sounds like you are implying that not everyone has ”equal value”

  http://swedishsurveyor.com/2014/11/27/the-power-of-words-politically-incorrect-translations/

  Gilla

 2. Peter L said, on november 27, 2014 at 10:28 e m

  Den länk som finns på facebooksidan leder numera ut i tomma intet. Tror nog SVT kollar din sida Affe och snabbt som ögat fimpade den länken. Skall vi se den debatten får vi nog skicka in en undercoveragent och smuggla ut ett minnesstick, märkligt att man tillåter sig att efterhandscensurera självmålen i en verksamhet som enligt uppgift skall vara fri, obunden och objektiv.

  Gilla

  • Affe said, on november 27, 2014 at 11:58 e m

   Sorry, skulle ha skrivit det. Länken till SVT funkar inte, men däremot det inbäddade klippet i facebook-inlägget.

   Gilla

 3. Peter L said, on november 28, 2014 at 4:48 f m

  Ja du Affe, nu när jag sett klippet är jag mållös. Jag bor utomlands och har inte sett Svensk TV på flera år, det här var därför en upplevelse utöver det vanliga. Om det är dessa personer som representerar eliten i Sverige så kan SD omöjligen misslyckas, bättre valarbetare kan man nog inte tänka sig. Grunden verkar vara en omdefinierad betydelse av ordet främlingsfientlighet så att majoriteten av svenskarna och alla andra människor är främlingsfientliga därefter sätter man likhetstecken mellan främlingsfientlighet och rasism och skuldbelägger därmed mer eller mindre hela mänskligheten. Man sitter och debatterar om hur man skall kunna bluffa väljarkåren och hålla den borta från alternativ information. Den intellektuella nivån är fullständigt katastrofal, dessa människor är vår politiska elit! Ojojoj. Hela samkvämet igenom skryter de om hur mycket de mobbar SDs representanter och väljare, någon seriös genomgång av SD och den egna politiken och hur de står mot varandra saknas helt, allt går ut på att mobba. Det är svårt att tänka sig några mer odemokratiska ståndpunkter än de som här torgförs. Dumheten, inkonsekvensen och arrogansen står i en klass helt för sig själv. Som sagt, SD kan bara sitta tysta och låta dessa känslostyrda dumskallar vinna nästa val åt sig. Jag är övertygad om att Sveriges vanliga fotfolk redan börjat undra om dessa djur är fullt tillräkneliga, därifrån till en avklädning och utstötning av dem är steget inte långt. Problemet som jag ser det är att det kommer krävas 100-tusentals nya oskadade politiker, mediepersoner och tjänstemän för att ersätta dessa galningar då folket visar dem ryggen och söker en ny ledning, här måste blicken lyftas och en plan för framtidens samhälle presenteras. Vi har inte på säkert 40 år haft en utbildning och offentligt liv som respekterar demokrati och respekt för medmänniskor, hur ska vi kunna finna kompetenta människor, som inte lärt sig att framgång kommer av nepotism, korruption, mobbning och undvikande av ansvar, att fylla tomrummet efter dessa svårt miljöskadade politiker. Jag vet att dagens elit är mästare i att vända kappan, men att gå från dagens åsikter till ett långsiktigt hållbart tänkande med respekt för demokratin är ett alldeles för stort för dem, vi behöver nytt oskadat folk, var hittar vi dem? Flera generationer av Sveriges folk har marinerats i denna hjärntvätt.

  Gillad av 2 personer

  • Blodsven said, on november 28, 2014 at 5:04 f m

   Mycket bra analys Peter, och tack Affe för ännu en sanslöst bra satir. Satir och satir förresten, dessa hönsarslen är ju faktiskt inte mer begåvade än så…

   Gillad av 1 person

 4. J said, on november 30, 2014 at 3:35 e m

  Vet inte om klippet nedan är från samma tillfälle, får det dock inte att fungera. Fungerar det för någon annan?
  Hittade denna: http://www.svtplay.se/video/2436303/svt-forum

  Gilla

 5. Anonym said, on december 1, 2014 at 6:20 e m

  Gilla

  • Illwill said, on december 2, 2014 at 11:21 f m

   Wow, bara wow. Det där är så sjukt. Jobbigt för sådana som Affe, att försöka skriva satir när verkligheten är så här illa.

   Gilla

  • Anders Wiman said, on december 26, 2014 at 9:36 f m

   Tack! Det är verkligen bortrensat från både svt och teskedens fb sida..

   Gilla

 6. Illwill said, on december 2, 2014 at 11:32 f m

  Lisa Bjurwald är nog den sämsta ”moderatorn” (och övrigt) jag någonsin har sett. Mm, mm, nej, ja, mm, mm…STFU!

  Gilla

 7. JN said, on december 3, 2014 at 2:43 e m

  skrev följande på svts hemsida, det kommer förmodligen tas bort;

  Det helt objektiva och opartiska statligt finansierade programmet SVT Forum från den 24/10/2014, som vid detta tillfälle var extra opartiskt, har försvunnit från SVT Play trots att det skall vara kvar 365 dagar. Programmet var ett seminarium som handlade om hurvida Sverigedemokrater ska isoleras eller inte med Lisa Bjurwald som programledare, medverkande var Cecilia Wikström, Heléne Lööw och Veronica Palm. Arrangör var Teskedsorden. Ingen sverigedemokrat var närvarande. Varför har detta fantastiska och opartiska program försvunnit? Är det inte oerhört viktigt att svenska folket får ta del av detta objektiva seminarium, där man verkligen understryker hur viktigt det är att ta debatten? Vid detta tillfälle var dock ingen sverigedemokrat närvarande, inte heller någon med avvikande åsikt egentligen. Det viktiga är ändå att man får veta hur man ska förhålla sig till sverigedemokrater så att vi vanliga mäniskor vet hur etikettreglerna lyder? Vart tog programmet vägen? Det är trots allt ett fantastiskt informativt program där alla kommer till tals. Ja utom sverigedemokrater och vanliga svenskar i detta fall. Kommer osökt att tänka på sagan om kejsaren som var naken av någon anledning, kanske för att programmet saknas liksom kläderna, eller vad det kan vara.

  Gilla

 8. Valdemar said, on december 10, 2014 at 8:01 e m

  Hur du sparar filmer från SVTPlay.

  För de flesta filmer (HLS-strömmar ex F4F-filer) använd Pirateplayer:
  http://pirateplay.se/

  Korta inslag ligger ibland som Flash-video och laddas enklast hem med Video DownloadHelper:
  https://addons.mozilla.org/sv-se/firefox/addon/video-downloadhelper/

  Gilla

 9. malmqvisttony said, on december 14, 2014 at 5:33 e m

  Enda anledningen till att man inte skrattar så ögonen blöder är att det för tokigt för att vara sant, och ändå är det det. Carina Hägg, gjorde så gott hon kunde, men henne sparkade Man (S) ut i kylan.

  Gilla

 10. nyktraperspektiv said, on december 26, 2014 at 2:01 f m

  Sådan här satir uppskattas :)

  Gilla

 11. Mr Goodbar said, on december 26, 2014 at 5:49 e m

  Teskedsorden!? Låter som ett stort skämt.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: