Affes Statistik-blogg

Hur mångkulturellt bor de toleranta?

Posted in Integration by Affe on oktober 29, 2013

upprop_20cUppdatering Främlingsfientligheten som tränger in i våra vardagssamtal ska inte längre bemötas med tystnad – stöd ett Sverige för oss alla, skriver Jan Scherman, Steffo Törnquist, Lasse Kronér och Erik Ullenhag tillsammans med flera hundra kända och okända svenskar. Uppropet publicerades den 13 september i både Aftonbladet och Expressen.
Det här handlar förstås om väldigt toleranta människor. De tycker att Sverige räcker till för alla. Att mångfalden har gett och ger oss omistliga värden. De skriver bland annat under på att:

”Alla vi som bor här har ett ansvar. Vi kan inte flytta över det på någon annan.”

Var bor då dessa moraliska föredömen som uppmanar oss andra att göra upp med vår intolerans och bli lika goda människor som de? Hur mångkulturellt bor de toleranta? Detta har ett antal personer på Flashback tagit reda på.

Stockholm

I Stockholms kommun har i genomsnitt 30,3 procent utländsk bakgrund.1. De ljusaste stadsdelarna på kartan har en population där mindre än 30 procent har utländsk bakgrund. Klicka på stadsdelen för att visa exakt procentandel. De blå prickarna visar var undertecknarna av uppropet bor. Adresserna är hämtade från folkbokföringen 2013. Obs! Kartan är helt anonymiserad. Alla adresser som visas på kartan är ändrade litegrann och alla namn är borttagna. Det går inte på något sätt att koppla en prick på kartan till en enskild individ. Klicka på bilden för att komma till kartan på Google Maps.

stockholm_webb

Undertecknarna bor till stor del på Norrmalm, Östermalm och Södermalm – alla dessa områden har låga andelar invånare med utländsk bakgrund. Ett annat populärt ställe är villaområden i Bromma. Ett litet fåtal (6 av 187) bor i områden där andelen med utländsk härkomst är över 40 procent. Alla dessa har själva invandrarbakgrund.

goteborgGöteborg
I Göteborg ser man ett liknande mönster som i Stockholm. Två stycken bor i ett område där 40 procent har utländsk bakgrund. Övriga sjutton bor i områden där mångfalden lyser med sin frånvaro.

Ingen bor i mångkulturella Biskopsgården eller Bergsjön.

malmoMalmö
I Malmö är inte mönstret lika tydligt. Undertecknarna bor ganska jämnt utspridda i områden med olika andelar invånare med utländsk bakgrund.

Observera att färgläggningen är annorlunda på Malmökartan.2.

Information om källor och metod:

Personer som bor utomlands, har hemlig adress, bor på en anvisad plats på grund av sitt ämbete eller har ett så vanligt namn att de inte kunde identifieras är inte inkluderade. De utgör tillsammans 52 personer av de 488 som skrev under uppropet. En person förekommer två gånger i uppropet.

Kartor och data för andelen av befolkningen med utländsk härkomst är hämtade från Stockholms stad (2012), Statistisk årsbok Göteborg (2011) och Malmö stad (2012).

På Stockholmskartan är det fem områden som inte visas eftersom de har mycket liten befolkning. Dessa är Lunda (industriområde) samt Farstanäset, Orhem, Flaten och Skrubba (parkområden). På Malmökartan är det 27 sådana områden. De visas med endast kantlinjer.

Stort tack till det grävarbete som har gjorts av Flashbacksignaturerna: KennethKaunda, Teleskoptampong2, P4n0pl147h305 och några till.

Uppdatering
Det har inte tydligt framgått, men kartorna är helt och hållet anonymiserade. Inga namn finns med och alla adresser är ändrade. Detta handlar inte om att hänga ut enskilda individer. Det handlar om att exponera en grupp. En grupp hycklare.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article17468676.ab

1.Google Maps är lite otydlig i rutan som förklarar färgerna på stadsdelarna. 0-20 procent betyder i dessa kartor 0-29,9 procent. Utländsk bakgrund = Utrikesfödd eller född inrikes med två utlandsfödda föräldrar.
2.Det går, på gott och ont, inte att detaljstyra Google Maps. I detta fall har det resulterat i att färgerna för stadsdelarna inte är lika för alla tre kommuner. Den viktigaste skillnaden är att Malmös ljusaste områden betyder 0-39,9 procent utländsk bakgrund. Till skillnad från Göteborg och Stockholm där samma färg betyder 0-29,9 procent utländsk bakgrund.

42 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Läs på Affes Statistikblogg: […]

  Gilla

 2. David said, on oktober 29, 2013 at 4:27 e m

  Tack för en fin översikt. Intet nytt under solen på hycklarnas marknad.

  Gilla

 3. Tolerancens adressser « Snaphanen said, on oktober 29, 2013 at 4:28 e m

  […] Var bor då dessa moraliska föredömen som uppmanar oss andra att göra upp med vår intolerans och bli lika goda människor som de? Hur mångkulturellt bor de toleranta? I Stockholms kommun har i genomsnitt 30,3 procent utländsk bakgrund.1. De ljusaste stadsdelarna på kartan har en population där mindre än 30 procent har utländsk bakgrund. Klicka på stadsdelen för att visa exakt procentandel. De blå prickarna visar var undertecknarna av uppropet bor. Adresserna är hämtade från folkbokföringen 2013. De adresser som visas på kartan är inte exakta, för att inte peka ut någon enskild individ. Klicka på bilden för att komma till kartan på Google Maps og se videre på Affes Statistik-blogg, der også vider de tolersante kvarterer “der ikke flytter ansvaret over på andre” i Malmø og Gøteborg. Hur mångkulturellt bor de toleranta? […]

  Gilla

 4. oldman94 said, on oktober 29, 2013 at 7:39 e m

  Om alla har samma fakta så drar man förmodligen liknande slutsatser också…pss (på samma sätt) så kan slutsatserna bli markant olika ifall man inte grundar sin uppfattnong på samma fakta…..och förhållandena där man bor är naturligtvis välkända medan förhållandena där man aldrigt varit är ganska okända……

  Gilla

 5. Antisocialist said, on oktober 29, 2013 at 11:30 e m

  Bra jobbat. Nu har vi det även på pränt vilka hycklare de är.

  Gilla

 6. akevonkiohling said, on oktober 30, 2013 at 2:12 e m

  Jag har alltid varit misstänksam mot dessa pratmakare, som gör sig breda över sitt engagemang för e fattiga, för att sedan dra sig tillbaka till rödvinet och pastejerna i sina gemak!

  Gilla

  • Veritas said, on oktober 31, 2013 at 1:33 e m

   Snarare champagne och gåslever – vilket patetiskt gäng av hycklare dessa idioter är!

   Gilla

 7. Teleskoptampong2 said, on oktober 30, 2013 at 11:55 e m

  För den som är intresserad finns Flashbacktråden här:
  https://www.flashback.org/p45896902#p45896902

  Gilla

  • Maja Dacke said, on oktober 31, 2013 at 8:42 e m

   Stort tack till dig!!!

   Gilla

 8. […] Mer information om kartläggningen finns på Affes statistikblogg. […]

  Gilla

 9. Anonym said, on oktober 31, 2013 at 11:52 f m

  Hahaha… När jag såg upproret tänkte jag precis på att man borde kolla upp de som skrev under men att det vore ett övermäktigt arbete att göra själv. Jag är dock inte det minsta förvånad. Resultatet är det samma som jag ande…

  Gilla

 10. Max Morris said, on oktober 31, 2013 at 2:59 e m

  AUTS ! TACK
  Precis samma gänget som bor i bostadsrätter & villor och skriver hatartiklar mot vita i förorten. Jag har börjat kalla gänget för Bromma reservatet efter Aftonbladets Jan Helin.
  Deras strategi är så uppenbart. De har bostadslån över öronen och alla som har gjort bostadsköp vet att efterfrågan bestämmer priserna och är absolut faktor nr 1. De är alltså redo för att offra resten av samhället bara deras investeringar inte sjunker… SÅ RÄDDA ÄR DE FÖR BANKERNA.

  Bankerna och utlåning är det riktiga onda i det här sammanhanget. och idioter som gör som bankerna vill.

  Gilla

  • Maja Dacke said, on oktober 31, 2013 at 8:50 e m

   Vad tror du de tänker och hur de reagerar när dollarraset och bankkrascher och allt annat kommer? Och ingen kommer undan – inte ens det goda Sverige. Kanske: ‘Tja, då var det ju bra att vi inte amorterade av något …’ Men nöjer sig bankerna med det? Och vad tror du de säger när all världens folk kommit hit och ingen har något att ‘bjuda på’ längre? Stockholmsområdet kommer att ligga väldigt risigt till. Tror du inte det?

   Gilla

 11. Max Morris said, on oktober 31, 2013 at 3:01 e m

  Nu saknas det bara en faktor, vilken skuldsättningsgrad har man i olika områdena?

  Min vilda gissning är, att samma grupp som kommer upp här kommer också upp i lånestatistiken.

  Gilla

 12. Kulturkrig said, on oktober 31, 2013 at 5:17 e m

  Lysande arbete Affe!

  Gilla

 13. […] och blå prickar visar var de människor som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra bor. Affes statistikblogg förklarar […]

  Gilla

 14. Upprop för godhet | Jan Millds blogg said, on november 1, 2013 at 4:16 e m

  […] VAR BOR DE SJÄLVA? […]

  Gilla

 15. […] statistikblogg publicerade i veckan en sammanställning som visar att Sveriges kulturelit gärna talar varmt om mångkultur, samtidigt som de själva […]

  Gilla

 16. Nisseson said, on november 3, 2013 at 11:19 e m

  Kartan är ju guld värd för de som funderar på att flytta till stockholm och inte vet vilka områden de kanske skall fundera en gång till över, om de inte vill bo i ”utanförskap”.

  Går den att utöka så man får med Solna och kringområden till Stockholm?

  Den verkar för övrigt matcha kartan från 2010 över medelinkomst ganska bra, även om den inte har samma upplösning.

  http://www.svd.se/nyheter/stockholm/ombildningen-okar-klyftorna_7384324.svd

  Gilla

 17. elina said, on november 5, 2013 at 6:56 e m

  Tack igen! Det var som man misstänkte.

  Gilla

 18. Nisse said, on november 8, 2013 at 1:03 f m

  Detta bevisar… Vaddå? Att det finns områden med större mängd människor med utländsk härkomst? Det är ju inte direkt nånnyhet.Det finns brister i ”statistiken” ovan:

  1. Den visar var personerna är skrivna, inte var de annars uppehåller sig.
  2. Den visar inte deras bekantskapskrets. De kanske umgås mycket med folk med utländsk härkomst?
  3. Den visar inte personernas födelse orter. De kanske också talar av erfarenheter tidigare i livet?

  Om man vänder på argumentationen, ska vi kanske vi titta lite på var SD’s riksdagsföreträdare är bosatta? De flesta bor i nuläget i Stockholms innerstad, även om de i en del fall är skrivna på andra adresser. Det visar på samma sak, att de också bor i områden med mindre mängd personer med utländsk härkomst. (Affe kanske skulle kunna hjälpa till med en fin karta på även detta..) Vad visar det på? Att de har kontakt med gräsrötterna? Knappast.. Att de tillhör eliten i samhället? Definitivt. Att de tycker att folket på Södermalm är ”fågelskrämmor”? Japp. Citatet kommer från Jimmie Åkesson tidigare idag. Funkar säkert jättebra när man ska ragga röster i samma stadsdel..

  Gilla

  • Affe said, on november 8, 2013 at 12:50 e m

   Du behöver inte vara orolig.

   Om SD:s riksdagsföreträdare skulle gå ut i ett upprop med en tirad av floskler som hyllar mångfald och menar att vi inte kan lägga över ansvaret på någon annan.

   Då skulle det bli en karta över var de bor också.

   Gilla

 19. Eva said, on november 9, 2013 at 5:01 e m

  Tack Affe för ovanstående och för övrigt allt ditt arbete!
  Jag skulle också vilja veta hur mycket alla dessa godhetsapostlar tjänar och HUR MYCKET DE BETALAR SKATT!
  Tror granskningen inte skulle vara så populär.

  Gilla

 20. Bosse Essén said, on november 10, 2013 at 6:03 e m

  När landsförrädarna glorifierar ett mångkulturellt samhälle, så har de nog inte tänkt på följderna. Invandrarna har redan tagit med sig sin kultur såsom: ”hedersmord”, könsstympning, hustrusexslaveri, giftemål med minderåriga, slakt utan bedövning bl a. Muslimer har fortfarande stening av kvinnor som blivit våldtagna (för att de inte skall göra om det). De ligger 2.000 år efter i utveckling. Det som västvärldens kvinnor har kämpat för under många år: rösträtt, jämställdhet mm, kommer att förloras. Kvinnokampen får börja om igen.

  Gilla

 21. Loa said, on november 24, 2013 at 12:32 f m

  Justa löner har de också, de som predikar mångkultur, tolerans och solidaritet:
  http://www.exponerat.info/loneligan-hos-lognarna-guillou-97-mkr-helin-4-mkr-mattsson-3-mkr/

  Gilla

 22. Anonym said, on november 26, 2013 at 12:07 f m

  Tynnered borde vara blodröd…lite fel gjorda med färgen runt Frölunda kan jag säga. Har bott där hela mitt liv!

  Gilla

 23. Anonym said, on november 26, 2013 at 12:09 f m

  Eller kannebäck heter det på kartan….inte tynnered.

  Gilla

  • Teleskoptampong2 said, on november 27, 2013 at 10:17 f m

   Jag dubbelkollade Kannebäck i Göteborgs statistik, och 35,8% stämmer. Eftersom det ligger i spannet 30-50% blir det ljusröd färg på kartan. För att få mörkaste färgen måste man ha över 70%. Så även om det känns som stor andel med utländsk bakgrund där så är det inte alls lika många som till exempel Norra Biskopsgården.

   In other news: uppropet Oss Alla har lagts ned! Sidan är stängd och domänen avregistrerad. Eftersom uppropet skulle pågå så länge det var nödvändigt, ”i åratal om så behövs”, får man anta att främlingsfientligheten är utrotad nu. Bra jobbat, Sveriges mediaelit.

   http://www.friatider.se/makthavarnas-pk-kampanj-blev-ett-praktfiasko

   Gilla

 24. Per said, on december 4, 2013 at 7:56 e m

  Vore intressant om du kunde göra en uppföljning av PISA resultaten. Det bode gå att korrelera andelen invandrare i klasserna med skolresultaten på samma sätt som du gjorde karta med kändisarna. Jag skulle uppskatta en kurva som plottar ett ”scatter”-diagram över andelen invandrare i relation till reslutat.

  Gilla

 25. aggravateddissidence said, on december 6, 2013 at 4:42 e m

  Affe! Jag har en bekännelse att göra. Jag har aldrig talat om för dig hur mycket jag älskar din blogg och det arbete du lägger ner!

  Gilla

 26. […] Ja, var bor de goda själva? […]

  Gilla

 27. lasse öhman said, on december 16, 2013 at 6:13 e m

  Mycket intressant, och avslöjande…………….som vanligt!

  Gilla

 28. […] kan s.a.s. smörja kråset, med väl tilltagna arvoden. Politiskt korrekta journalister kan också leva en materiellt behaglig tillvaro. De svenskar och invandrare som tvingas bo i […]

  Gilla

 29. Anna said, on april 2, 2014 at 2:15 e m

  Är bara nyfiken på var herr Ullenhag själv bor ? Östermalm, Bromma ?

  Gilla

  • TT2 said, on april 2, 2014 at 3:11 e m

   Det är inte så intressant var en viss person bor, vilket är anledningen till att kartorna är anonymiserade. Tittar man på endast en person kan de alltid komma med undanflykter till varför de behöver bo där de bor. Men om mönstret upprepar sig för 500 personer går det inte att göra sådana invändningar.

   Om du är intresserad av var någon bor är det bara att kolla Ratsit.se eller någon liknande sida.

   Gilla

  • Antisocialist said, on maj 3, 2014 at 9:58 e m

   Han bor på Östermalm.

   Gilla

 30. […] en extra knorr kan konstateras att ”de toleranta” själva med större eftertryck än andra svenskar väljer bort […]

  Gilla

 31. […] För det är det mångkulturen är – en mångfaldig enfald som går ut på att man löser samhällsproblemen genom att segregera i stället för att integrera. En politik som förkastats utav flera europeiska statschefer och ekonomer, men som makthavare, kändisar och journalister prisar – ofta på behörigt avstånd, så de slipper uppleva den själva. […]

  Gilla

 32. […] För det är det mångkulturen är – en mångfaldig enfald som går ut på att man löser samhällsproblemen genom att segregera i stället för att integrera. En politik som förkastats utav flera europeiska statschefer och ekonomer, men som makthavare, kändisar och journalister prisar – ofta på behörigt avstånd, så de slipper uppleva den själva. […]

  Gilla

 33. Invandringens kostnader | anachronos93 said, on december 8, 2015 at 4:03 e m

  […] Och förresten – de kommer från Angered och Bergsjön – den sorts områden som få vill bo i, framför allt inte de politiker och journalister som prisar mångkulturen på behörigt avstånd så att de slipper uppleva […]

  Gilla

 34. […] på en lag. Det där kan hon utmärkt väl fixa på egen hand. Nå, hon är inte ensam. Se den förödande kartläggningen på Affes statistikblogg av de kändisar som skrev under det upprop mot främlingsfientlighet, som […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: