Affes Statistik-blogg

Våldsbrott 1975-2011

Posted in Kriminalstatistik - Sverige by Affe on januari 12, 2012

Inget nytt under solen. Som vanligt slår anmälda våldsbrott rekord. Jag noterar att det är 30 316 fler våldsbrottsanmälningar 2011 jämfört med 2004. Det är fler än det totala antalet anmälningar som gjordes 1975.

De svaga siffrorna till vänster är folkmängden som hade behövts för att matcha 1975 års siffror. Till exempel, om vi 2011 hade haft samma förhållande folkmängd/brott som vi hade 1975 så hade Sverige haft 35,2 miljoner invånare.

Bloggvänlig storlek

Tagged with:

29 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Erik L. said, on januari 12, 2012 at 5:11 e m

  Går det att göra ett liknande diagram över Malmö och Södertälje?

  Gilla

  • Affe said, on januari 12, 2012 at 5:41 e m

   Tyvärr finns det inte statistik för kommunerna längre tillbaks än 1996. Eller, det finns ju, men Brå anser inte att det är intressant för oss att få reda på.

   För Malmö har jag gjort en uppskattning här:
   https://affes.wordpress.com/2011/03/16/malmo-valdsbrott-och-ran-slar-rekord/

   Anmälda våldsbrott i Malmö 2011 är 5 419

   Gilla

   • Erik L. said, on januari 12, 2012 at 5:55 e m

    Uppgifterna skulle antagligen få läsarna att gå i taket, snacka om uppseendeväckande staplar!

    Gilla

   • Magnus99 said, on januari 12, 2012 at 7:25 e m

    Så brå har statistik per kommun men skickar inte ut det? Skulle Sd kunna begära tex brottsstatistik för Malmö under åren 1990-2011?

    Gilla

   • Affe said, on januari 13, 2012 at 4:23 e m

    Jag antar att de har statistiken. Om de inte har det sammanställt så har jag svårt att se att de inte skulle ha befogenheten att göra det.

    Gilla

 2. B. W. de Silva said, on januari 12, 2012 at 5:26 e m

  ”… om vi 2011 hade haft samma förhållande folkmängd/brott som vi hade 1975 så hade Sverige haft 35,2 miljoner invånare. ”
  Detta var ett ytterst beskrivande förhållande, hur oerhört många fler grova brott som sker i det här landet i förhållande till folkmängden – och det låtsas våra makthavare inte om.
  Det är ett förljuget land vi tvingas leva i, där Sanningen hela tiden förnekas oss. Det finns ett mönster som går rakt igen det politiska och offentliga Sverige där vi inte ska få reda på hur illa det ligger till. Det var lika dant med Palmemordet, Ubåtsincidenterna och Sänkningen av Estonia – vi ska inte få veta hur det verkligen låg till.
  Jag retar mig också på (nya) Efterlyst, som blir allt mera politiskt korrekt. Dock måste man vara ganska så korkad och aningslös om man inte begriper att dessa ”ungdomsgäng” som Hasse Aro alltid pratar om vid rån och våldtäkter, är uppenbart invandrargäng som det handlar om. Det syns på filmsnuttarna som ändå visas, trots att det pixlats och skuggats av bara sjutton.
  Ska inte snart Hasse Aro märka hur idiotiskt och etablissemanget handlar. De kan inte längre kan lura oss mera?

  Gilla

 3. […] nytt under solen. Som vanligt slår anmälda våldsbrott rekord. Affes Statistikblogg noterar att det är 30 316 fler våldsbrottsanmälningar 2011 jämfört med 2004. Det är fler än […]

  Gilla

 4. […] mer här. Like this:GillaBli först att gilla denna […]

  Gilla

 5. O_Rolig said, on januari 13, 2012 at 11:11 f m

  En favorit i repris. Tack återigen för att du finns och förtydligar det som stat och media inte vill kännas vid.

  Gilla

 6. […] Affes statistikblogg 2012-01-13, 13:33 (uppdaterat 2012-01-13, 13:33) | Kategori(er): Brott, Inrikes, Invandring/mångkultur /* […]

  Gilla

 7. Misslyckande said, on januari 13, 2012 at 12:45 e m

  Med extrem massinvandring där 1,3 miljoner beviljats PUT 1980-2010 så medföljer extrema konsekvenser

  Men fortsätt fyll på det inte finns bostäder och jobb åt pga visionen, det går nog säkert bra?

  Gilla

 8. Misslyckande said, on januari 13, 2012 at 1:28 e m

  Det ser inte så bra ut?

  Fakta massinvandring 2011

  http://22misslyckande.wordpress.com/2011/10/08/1/

  35% utlandsfödda arbetslösa

  218.000 arbetslösa invandrare

  Var 3 ung invandrare arbetslös

  67% socialbidragsberoende

  Gilla

 9. […] Affes statistikblogg Bookmark on Delicious Digg this post Recommend on Facebook share via Reddit Share with Stumblers Tweet about it Subscribe to the comments on this post Inlägget skrevs: 2012-01-14 01:23 Kategori: Kontakter ← Tidigare nyhet […]

  Gilla

 10. […] Affes statistikblogg Dela det här:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

  Gilla

 11. […] pressas de av kommuninvånare som på det mest småskurna och egoistiska vis muttrar om islamisering, bostadsbrist, skattetryck, våldtäkter, rån, knivskärningar, mord och andra marginella företeelser. De verkar inte kunna förstå att mångkultur alltid har ett […]

  Gilla

 12. […] stark information, känsliga personer och personer med högt blodtryck uppmanas till försiktighet! Våldsbrott 1975-2011 Varför det ser ut på detta viset i Sverige…? Tjaaa, om någon borde veta så är det väl den […]

  Gilla

 13. Magnus J. said, on januari 16, 2012 at 4:24 e m

  Så hur kan då Jerzy påstå att vi inte alls har någon ökning av våldsbrottsligheten?

  Nu vet jag förstås att Jerzy inte direkt är ärligheten personifierad, men min skeptiska natur gör att jag väldigt mycket skulle uppskatta en tydlig bevisföring för dessa markant högre siffror. Det skulle ju också göra dem mer slagkraftiga i diskussioner med mångkulturkramare.

  Gilla

  • Anonym said, on mars 27, 2012 at 8:11 e m

   Jerzy Sarnecki är professor i allmän kriminologi, vilket han har varit i snart 20 år… Med tanke på att han har forskat och undervisat om bland annat våldsbrott i sådär en 35 år så borde han väl veta vad han talar om… som till exempel det faktum att det som visas i statistiken över anmälda brott inte alls behöver spegla den verkliga brottsutvecklingen i samhället. Alla andra kriminologiska källor tyder på att våldsbrottsligheten har stagnerat. Det enda som har ökat är andelen ANMÄLDA våldsbrott, vilket mycket väl kan bero på en minskad tolerans för våldshandlingar i det svenska samhället. För 20 år sedan skulle ingen grundskola anmäla ett slagsmål mellan två pojkar på skolgården, nu har flera skolor en nolltolerans för våld, allt ska anmälas oavsett hur unga de inblandade barnen är…Tidningarna skriver inte om detta för att det är tråkiga nyheter… Avsaknad av våld och blod säljer inga lösnr

   Gilla

   • Magnus J. said, on mars 27, 2012 at 10:18 e m

    Nu tror jag nog att de flesta kan enas om att det faktiskt existerar erfarna akademiker som mest bara svamlar eller ljuger, och personligen ser jag tveklöst Sarnecki som en av dessa.

    Och det där med ökad anmälningsbenägenhet köper jag fortfarande inte. För som jag skriver nedan finns i själva verket starka skäl för att anta att anmälningsbenägenheten i själva verket minskat: ”I ett samhällsklimat med allt brutalare brottslighet är det en logisk utveckling, för vem vill riskera att råka än mer illa ut efter att ha framträtt som vittne i en rättegång? Lägg därtill ett ökande antal ‘utanförskapsområden’ där misstron mot samhället i allmänhet och polisen i synnerhet är utbredd.”

    Dessutom har storstädernas akutmottagningar en helt annan bild av utvecklingen än vad Jerzy har. Se t.ex.: http://stockholm.lny.se/okat-vald-marks-pa-sjukhus-162397/

    Gilla

   • Sofia said, on augusti 28, 2012 at 10:35 f m

    Det är tvärtom så att i dagens samhälle anmäler vi bara de allra gövsta brotten för vi vet att trygga Sverige har förvandlats till ett gangstersamhälle, där polisen saknar resurser att ta hand om allt.

    Gilla

 14. R said, on januari 21, 2012 at 5:04 e m

  Diagrammet påvisar en ökning av antalet ANMÄLDA brott. Det går inte att veta om den faktiska brottsligheten ökat enbart baserat på dessa siffror.

  Gilla

  • Magnus J. said, on januari 23, 2012 at 9:18 e m

   Finns det några logiska skäl att anta att anmälningsbenägenheten ökat?

   Jag kan i alla fall inte se några. Tvärtom finns mycket som talar för att den minskat. I ett samhällsklimat med allt brutalare brottslighet är det en logisk utveckling, för vem vill riskera att råka än mer illa ut efter att ha framträtt som vittne i en rättegång? Lägg därtill ett ökande antal ”utanförskapsområden” där misstron mot samhället i allmänhet och polisen i synnerhet är utbredd.

   Gilla

 15. Tor said, on februari 2, 2012 at 2:26 e m

  Datakälla SCB, BRÅ står det. Kan man be att få exakta hänvisningar till publikationer och sidnummer?

  Gilla

 16. […] Affes statistik Share this:E-postFacebookTwitterLike this:GillaOne blogger likes this […]

  Gilla

 17. […] Denna statistik kommer från Affes Statistik-blogg. […]

  Gilla

 18. Informationernes Systembolag « Snaphanen said, on december 19, 2014 at 1:10 e m

  […] Som demokrat er det naturligvis yderst tilfredsstillende at overvære, at ydre faktorer tvinger en magtelite på hælene, selvom jeg også mener, at denne klasse har ødelagt Sverige for altid. Det er ikke så synligt endnu, som det bliver i løbet af få årtier. Til den tid, vil det være synd, hvis svenske mediers opførsel går i glemmebogen. Det ville også være synd, hvis man glemte den lille klike, der er ansvarlige for ufatelige milliardudgifter, hundrevis af døde svenske og hundredetusindvis af voldsofre. […]

  Gilla

 19. […] Affes  GT  […]

  Gilla

 20. […] kritiskt tänkande människa begriper att våldsbrotten faktiskt ökat genom åren men att vården har blivit bättre på att rädda liv, vilket gör att människor inte dör lika […]

  Gilla

 21. […] er politikernes masseimport af stærkt kriminelle personer. Voldsforbrydelser er steget med 330 procent siden 1975, seksualforbrydelser er øget med 873 procent. Sverige har ikke brug for at komme op […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: