Affes Statistik-blogg

Malmö våldsbrott och rån slår rekord

Posted in Kriminalstatistik -- Skåne län by Affe on mars 16, 2011

Både rånen och våldsbrotten totalt verkar slå rekord i Malmö 2010. Siffrorna för 2010 är än så länge preliminära. De brukar vara lite i underkant innan den definitiva statistiken kommer.

För våldsbrott gjorde jag även en uppskattning bakåt. Brå vill inte ta fram statistiken för kommunerna innan 1996. Det grå fältet är inte exakta siffror för våldsbrotten i Malmö utan en uppskattning baserad på Skåne län. Av alla våldsbrott i Skåne 1996-2010 har Malmö stått för i genomsnitt 34 procent.

Kurvan för 1975-1995 är alltså 34 procent av de anmälda våldsbrotten i Skåne län för respektive år.

Anmälda rån

År 2005 var ett rekordår för rån i Malmö. Det uppmärksammades en hel del, framför allt personrånen som utgör det stora flertalet rån. Sydsvenskan visade siffrorna för polischefen i Köpenhamn.
”Han skrattar först när Sydsvenskan presenterar Malmös personrånsstatistik för honom, ber att få siffrorna upprepade flera gånger.

– Jag är chockerad över antalet personrån som genomförs i Malmö. Det är otroligt höga siffror med tanke på invånarantalet. Detta måste sysselsätta Malmöpolisen något oerhört, säger han.

Polisen i Köpenhamn för inte någon specifik statistik över personrånen i den danska huvudstaden. Så litet är problemet, menar de.

Nu verkar det alltså bli ett nytt rekord. Kan mycket väl bli över tusen rån när de slutgiltiga siffrorna kommer.

Malmö är en strålande underbar stad.

Danskar chockas av Malmös rånsiffror
DN GP Skånskan

10 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. gotiskaklubben said, on mars 16, 2011 at 10:49 f m

  Bra Affe! Såg den där stackarn kackla i dansk TV.

  Gilla

 2. Anna said, on mars 16, 2011 at 6:38 e m

  Det är ett möte med nya kulturer!

  Gilla

 3. Silver said, on mars 16, 2011 at 7:53 e m

  Undrar hur brottsligheten ser ut i Malmö när siste svensken flytt, går den ner men ökar som f*n i omnejden tro..?

  Gilla

 4. Robin Shadowes said, on mars 16, 2011 at 8:23 e m

  Musslornas taktik är att ständigt utöka sitt revir. När man har full kontroll över Malmö så kommer man expandera till dom mindre orterna runt omkring. Man tar och börjar flytta till orter som Staffanstorp, Vellinge, Arlöv o s v. Efter det kommer man nog att satsa på att ta Lund. Samtidigt kommer mussarna i Landskrona att försöka knyta ihop Glumslöv, Råå, Helsingborg och Svalöv samtidigt som man kommer försöka knyta ihop denna nordväst-skånska enklav med den sydvästra delen. Då kommer vi ha ett mindre kalifat bestående av halva Skåne.

  Gilla

 5. Kalleman said, on mars 16, 2011 at 10:03 e m

  Detta hade jag inte en aaaning om,
  det måste vara ett räknefel!

  Alla gillar ju Malmö!

  Gilla

 6. Roland Pettersson said, on mars 19, 2011 at 1:35 e m

  Muslimer klarar inte av att leva i frihet. Muslimer måste hela tiden ha en Saddam Hussein eller en Muhamar Khadaffi som håller dom i örat.

  Gilla

 7. Illwill said, on mars 20, 2011 at 12:01 e m

  Tyvärr så tror jag att Roland har rätt. Till skillnad mot PK så går jag på erfarenhet, fakta, logik och information…och om samtliga länder med en majoritet araber ser ut på samma sätt, och samtliga länder med en majoritet afrikaner ser ut på samma sätt så börjar jag undra. När dessa människor sedan kommer till civiliserade länder så har vartenda (utan undantag) land fått EXAKT samma sorts problem med den berikande nya befolkningen. Kommer det somalier/irakier så får man problem med våldtäkter, överfall, misshandelsfall, rån osv…det finns inte ett enda land som är ett undantag. På samma sätt finns det inte ett enda afrikanskt land där de svarta med jämna mellanrum inte börjar hacka ihjäl varandra med machete. Sydafrika klarade sig rätt länge, då de hade ett styre som höll de svarta i skick…oavsett vad man tycker om det styrelsesätt så fungerade det (Sydafrika är det enda land i Afrika som på modern tid kan ses som ett produktivt land).

  Man kan inte bygga civilisationer med en befolkning som har snitt-IQ på 68 (t.ex Somalia) och man kan inte bygga civilisationer om befolkningen följer en efterbliven, extremt våldsam ideologi. Men tydligen kan man riva ner en civilisation genom att importera tillräckligt många våldsamma analfabeter.

  Gilla

 8. Ingenjören said, on mars 21, 2011 at 9:42 f m

  Hmm, inte så imponerande ökning av anmält våld, motsvarande ökning för Hallands län under samma tidsperiod är ju 523% (455-2838). Så det speglar nog mer en allmän ökning av anmälningar. Men det är det kanske inte politiskt korrekt att nämna här?

  Gilla

 9. Ingenjören said, on mars 21, 2011 at 9:46 f m

  Ojdå, såg just att du redan skrivit om detta: https://affes.wordpress.com/2011/03/09/valdsbrott-1975-2010/ Antalet våldsbrott har ju ökat med 315% i Hela Sverige, så ökningen i Malmö är ju faktiskt exakt i linje med snitt. Detta visar svart på vitt att det inte kan vara invandringen(och i synnerhet inte muslimsk invandring) som är svaret på varför våldsbrotten ökat, ty annars hade ju våldsbrottsligheten ökat mer i Malmö än i riket som snitt. Då fick vi det utrett än gång för alla! Tack!

  Gilla

 10. Pålacken said, on augusti 2, 2011 at 10:02 e m

  Malmö har jag flyttat ifrån för att aldrig flytta dit igen.
  Besöken i Malmö är som att komma till utlandet.

  Sist fick jag tankeställare; väntar på grönt vid en korsning och tvärs över korsningen ser jag fett reklampelare, 10x5m nånting och på den ”BAGDAD KÖTT” sen lite arabiska under….. wtf????

  Skall hälsa på bekanta som bor i lägenhet från MKB (kommunalt); i trappan på anslagstavlan information minst på 2-3 språk (arabiska obligatorisk)…. wtf?????

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: