Affes Statistik-blogg

Fickstölderna skenar

Posted in Kriminalstatistik - Sverige by Affe on augusti 16, 2013

fickstold_1975_2012

(Siffrorna till vänster visar hur stor befolkning Sverige hade haft om proportionen brott-folkmängd hade varit likadan som 1975.)

Och som om inte det vore nog visar halvårsstatistiken januari-juni att vi går mot ett nytt rekord 2013.

2012: 24 152
2013: 24 682 (preliminära siffror som brukar vara i underkant)

Fickstöld (9817, 9818): Stöld från person, som har stöldobjektet under omedelbar uppsikt, oavsett på vilken plats stölden sker. Koden får inte användas vid tillgrepp från t.ex. sovande eller svårt berusad person och inte heller vid tillgrepp ur eller från persedel, som hänger i t.ex. kontorsrum, omklädningsrum eller garderob. Då ska respektive kod för lokal där stölden ägt rum användas (0846, 0888, 0847, 0851, 0852) eller koden 0880 för annan stöld. Fickstöld som förövas under personbefordran (transport) kodas som fickstöld. Väskryckning har egna koder (9819, 9820).
2013_Klassificering_av_brott

Tagged with:

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fickstölderna skenar « Avpixlat said, on augusti 16, 2013 at 2:50 e m

  […] Affes Statistik-blogg […]

  Gilla

 2. Eddy Karlsson said, on augusti 16, 2013 at 3:51 e m

  Tack Affe för din statistik. Det vi svenskar, i stor majoritet, vill vi se i media är en öppen redovisning av vilka personer och folkslag som begår olika kriminella handlingar inom vårt lands gränser. Med tanke på den stora invandringen till Sverige är det ett angeläget och berättigat krav i tider där brottsligheten tycks öka. Det är för att kriminaliteten är en stor kostnad för samhället och framför allt grunden till mycket lidande för helt oskyldiga människor. PK-media (fulmedia) i samarbete med sjuklövern har en annan uppfattning. De föredrar att vilseleda, mörka och fara med halvsanningar. Det känns trist att ständigt och dagligen behöva konstatera detta och leva med det. Det minsta som krävs är att fulmedia och sjuklövern till att börja med förklarar på vilka moralfilosofiska och humanistiska principer deras resonemang vilar.

  Gilla

 3. […] Affes statistikblogg  […]

  Gilla

 4. lasse öhman said, on augusti 17, 2013 at 10:39 f m

  Skönt att Affe är back in business again så man får hårda fakta att luta sig emot i olika diskussioner!

  Gilla

 5. […] publicerade Affes statistikblogg siffror som visar hur antalet fickstölder i Sverige har utvecklats. Affe har sammanställt statistik från […]

  Gilla

 6. […] ser ut att gå mot ett nytt rekord. Affes Statistik-blogg rapporterar om fickstölderna som skenar och halvårsstatistiken januari-juni indikerar att vi går […]

  Gilla

 7. Blodsven said, on augusti 18, 2013 at 4:53 f m

  Undrar vilken kod alla oanmälda stölder har, då folk råkat ut för ohyran för att sedan tro att man tappat grejerna? Då blir siffrorna ännu dystrare, men snutens statistik ljusare.
  Skönt att du är tillbaks igen Affe!

  Gilla

 8. Pensionsrederiet al-Estoniyya said, on september 7, 2013 at 11:22 f m

  Affe, kan du fixa fram brottstatistik etc, för alla dagens ghetton, och jämföra med hur dessa ghetton var för typ 30 år sen?

  En del dryga PK-idioter vill gärna framhärda att dessa områden alltid varit samma gangsterscener med skottlossningar och mord etc.

  Själv är jag ytterst tveksam. Vet t.ex. att mitt ghetto (Södra Biskopsgården) var en jätteexklusiv adress när det byggdes, med stans första rulltrappa, exklusiva boutiquer på Vårväderstorget etc.

  Vet också att på 60-70-talen bodde mängder med flyktingar i olika städer, i vad som idag är dom mest fashionabla områdena i städerna. Dvs gamla flådiga stenhus, som på den tiden ansågs omoderna eftersom dom kunde sakna dusch inomhus osv.

  Invandrarna har vad jag är övertygad om, alltid spridit våld och skit runt omkring sig, oavsett om dom så bott mitt inne i stan. Ser ingen som helst koppling mellan bostadsort och skit.

  Hade Örgrytes befolkning bytt plats med Biskopsgårdens, skulle våldet och skiten förflytta sig dit istället.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: