Affes Statistik-blogg

Om denna blogg

Det sägs att man kan bevisa vad som helst med statistik och det stämmer nog. Idén till att sammanställa denna statistik har uppkommit pga vad jag upplever vara en usel rapportering i svensk media om brottsutvecklingen.

Då och då kan vi läsa ”goda” nyheter om minskning av något brott. Problemet är att de ofta bara jämför med något eller ett par år tillbaka. Jag är ingen statistiker men jag är inte dummare än att jag inser att det är tämligen ointressant med så korta perspektiv.

Om man vill vara riktigt oseriös så kan man förvilla och vilseleda väldigt mycket genom att rapportera selektivt och med korta perspektiv.

folk_butiksran_1975_2008

När det gäller brottsutvecklingen av butiksrån i Sverige så är det fullt möjligt, om man så vill, att t ex under perioden 1975-2008 producera hela 13 goda nyheter om butiksrån till det svenska folket. 13 gånger pekar kurvan nedåt från ett år till nästa. Några gånger pekar den även nedåt flera år i rad och då kan man tillägga att ”trenden håller i sig, rånen minskar”, ”Fortsatt minskning av butiksrånen” osv. Ingen kan anklaga media eller etablissemanget för att ljuga om de rapporterar på detta sätt. Om de i sammanhanget inte redovisar trenden i ett längre perspektiv så kan man lätt bli bedragen av de ”goda nyheterna”. Något jag personligen anser att svenska folket blivit under ett par decennier. Det är ingenting jag har, eller kan ha, belägg för, men det är så jag upplever det. Var och en får själv avgöra det. T ex genom att ta del av diagrammen på bloggen och se om kurvorna kommer som en överraskning eller inte.

All grunddata på bloggen är officiell och finns att hitta hos källan som anges. En del inlägg innehåller prognoser, framräkningar och uppskattningar. Det händer att diagram finjusteras och korrigeras i efterhand. Om något av mina diagram på andra sidor på nätet skiljer sig från samma diagram på bloggen är det diagrammet på bloggen som gäller.

Håll en civiliserad ton i kommentarerna. Kritisera och skriv gärna vad ni tycker om olika politikers arbete eller uttalanden om det är relevant, men skriver ni att vederbörande är ful, luktar illa, eller är vidrig i allmänhet då tar jag bort kommentaren.

Vill ni kontakta mig i något ärende så skriv bara en kommentar till något inlägg och lägg in 2 länkadresser i kommentaren.

http://www.tv4.se
http://www.svt.se

Då hamnar kommentaren automatiskt i modereringskön och visas inte.

PS: Använd gärna diagrammen hur mycket ni vill. Om jag i blogginlägget har skrivit några kommentarer om själva diagrammet är jag tacksam om ni även länkar till just det inlägget så folk kan ta del av det. Tex så är statistiken som ställer brott mot antal beviljade uppehållstillstånd ganska tveksam av flera skäl men jag valde att göra det i brist på andra siffror. Jag tyckte puckeln som visar sig runt 1993 och 1994 var intressant och vid närmare eftertanke faktiskt fullkomligt logisk. Hade man väntat sig något annat? I krig använder man vapen och man våldtar ganska friskt också.

99 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. kompis_en said, on maj 11, 2009 at 1:44 e m

  Hejsan igen.
  Jag undra om du kan lägga ut bara uppehållstillstånden som ett separat diagram?

  Ha det
  kompis_en

  Gilla

  • affes said, on maj 11, 2009 at 2:20 e m

   Hej,
   Inga problem. Fixat.

   mvh

   Gilla

   • Stefan Månsson said, on juni 21, 2011 at 9:07 f m

    Kolla detta klipp och fundera om det går att göra något lika snyggt för SD. Snacka med folk i partiet som förstår marknadsföring och vikten av att kommunicera med rätt tonläge
    Jag håller på att kolla upp om någon SDkan presentera detta helst på film/video. . Kan väcka mycket debatt om det görs på rätt sätt och inte lika taffligt som när NyD staplade drickabackar. Att förmedla en mer positiv bild av SD´s budskap är medias roll framledes. Gör man ett sånt här utspel så kommer folk att förstå proportionerna vad gäller ”BARNFATTIGDOM” och VAR hjälp skall ges. Slutklämmen är ju suverän. Hör av dig om det kan användas!

    Gilla

   • Stefan Månsson said, on juni 21, 2011 at 9:26 f m


    Länken jag nämnde tidigare:

    Gillad av 1 person

 2. kompis_en said, on maj 11, 2009 at 1:45 e m

  Glömde säga att din blogg och ditt arbete är mycket värdefullt!!

  Fortsätt så.

  Vänliga hälsningar
  kompis_en

  Gillad av 1 person

 3. Thomasson said, on maj 13, 2009 at 5:15 f m

  Oerhört trevligt initiativ!

  Gilla

 4. Bosse said, on maj 15, 2009 at 8:59 f m

  Bra sida för folk som vill gotta sig i elände och brott, bra sida för dom som vill kunna bevisa att invandrare är ett problem, för oss andra är denna sida ett stort skämt i staplar!

  Gilla

  • affes said, on maj 15, 2009 at 11:34 f m

   Eller varför inte
   Bra sida för folk som vill gotta sig i klargörande statistik.
   Bra sida för folk som är trötta på mediaetablissemangets intetsägande statistik som bara jämför med ett eller några år tillbaka.
   Bra sida för folk som vill få reda på om en brant kurva i en brottskategori verkligen är så unik, som kriminologer och nyttiga idioter vill påskina, eller om den bara följer ett obehagligt mönster.
   Bra sida för dom som vill få stöd för misstanken att invandringspolitiken möjligen kan ha medfört problem.
   Bra sida för dom som vill kunna bevisa att brottsutvecklingen inte har redovisats på ett bra sätt för det svenska folket.

   Lästips till Bosse Nyttig idiot

   Gillad av 1 person

  • Thomasson said, on maj 15, 2009 at 12:08 e m

   Föga märkligt inlägg när det kommer ifrån en AFA sympatisör (enligt dig själv, ‘Bosse’).

   Med tanke på senaste tidens ‘demonstrationer’ när man uppenbarligen tar med sig knark och vapen till en tillställning som bevakas av polisen så framgår det ju ganska tydligt att alla hönsen hittat hem hos vissa.

   Nej det är inte rätt att ta med sig knark och vapen alls, men det är ju trots allt lite ‘muppvarning’ om man gör det när lagens arm står där…

   Gilla

 5. kompis_en said, on maj 16, 2009 at 2:53 f m

  Kan det vara så enkelt att ”Bosse” blev förvånad över staplarna och kände sig tvungen att haspla ur sig några floskler för att vara PK?
  Statistik brukar vara det svåraste att kunna argumentera bort, även om man vill tro annat.

  Affe, en (kanske) sista önskan – hur ser uppehållstillstånden ut för Västernorrlands län ut?

  Jag säger det igen – överlägsen blogg!

  Vänliga hälsningar
  kompis_en

  Gilla

  • affes said, on maj 16, 2009 at 11:54 f m

   Jo förmodligen, jag har sett en annan kommentar på ett forum där någon tydligen också blev så förvånad över diagrammen att hon utgick från att något måste vara fel. Att man inte kunde ha två olika storheter som befolkning och brott i samma diagram. Något man givetvis kan ha om man har två Y-axlar som är anpassade efter varandra. Saken är den att ingenting är fel. Jag bara matar in siffror och det här blir resultatet. Jag kan inte tänka mig en bättre referens än befolkningsökningen. Den visar på hur en normal brottskurva borde ha sett ut. Den är ofta ganska normal de första 5-10 åren i diagrammen med små fluktuationer. Sen börjar det hända något.

   Angående den mer dramatiska delen av din kommentar, den med din sista önskan. :-)
   Ja det skulle vara andelen av de som får uppehållstillstånd det året som hamnar i Västernorrlands län. Vet inte riktigt var jag kan hitta de siffrorna. Jag ska leta. Men jag är som sagt lite tveksam till om eventuella jämförelser med olika brott kan ge trovärdiga resultat. I synnerhet när populationen är liten. Det finns många felkällor. Invandraren kan ju flytta veckan efter han anlände till Västernorrland. Många invandrarbrott begås av ligor som på kort tid kan begå hundratals brott, och de finns ju inte i någon befolkningssatistik. I ett sånt fall skulle ett diagram kunna visa en minskad flyktingmottagning samtidigt som brotten ifråga exploderar i omfattning.

   Kom gärna med mer önskemål och tips om statistik.

   mvh

   Gilla

 6. Jonas said, on maj 31, 2009 at 10:42 f m

  Tack för att du arbetar med detta.

  Gilla

 7. Holger said, on juni 7, 2009 at 7:12 f m

  Affe, detta är precis vad jag sökt länge. Fan va bra. Du gör ett fantastisk jobb.
  Bloggen är mkt värdefull för alla som dagligen tvingas besvara påstående som: ”Bevisa det då”.

  Att Sarnecki länge ljugit, det vet vi, frågan är om det ens är lönt att undersöka varför såna som han ljuger. Det är bättre att bara tuffa på och visa eländet precis som det ser ut. Den här bloggen, om du fokucerar enbart på statestik, kan bli hur bra som helst.

  PS Kasta bort inlägg som Bosses, det tar bara onödig tid.

  Gilla

  • Affe said, on juni 7, 2009 at 12:53 e m

   Tack Holger!,
   Med tanke på all positiv respons bloggen fått antar jag att den fyller upp ett tomrum. I morgon fyller bloggen 1 månad och den har haft 4145 besök. Jag har inget att jämföra med men jag gissar att det är ett ganska bra resultat för en första månad.

   Vi som varit med ett tag och själva upplevt den här tidsperioden har nog haft känslan att kurvorna måste se ungefär så illa ut som de gör. Även de som av någon anledning vägrar att erkänna det. Men för de lite yngre och ungdomar kan det nog komma som en stor överraskning. T ex. citatet från Jerzy längst upp på sidan återfinns ju på sidan Brottsrummet.se med undertiteln ”fakta om brott för ungdomar”.

   Om Brottsrummet.se

   ”På Brottsrummet.se kan elever och lärare hitta information om brott och brottslighet.

   Bakom Brottsrummet.se står Brottsförebyggande rådet (Brå) som bland annat ansvarar för brottsstatistiken i Sverige och regelbundet följer brottsutvecklingen.”

   http://www.brottsrummet.se/Bazment/9.aspx

   Gilla

 8. Jonas said, on juni 7, 2009 at 6:05 e m

  fantastisk blog – men kan du ikke samle alle dine data i én PDF?
  Det kunne jeg virkelig godt bruge! :-)

  Gilla

  • Affe said, on juni 9, 2009 at 11:59 e m

   Hej Jonas,
   Tack!
   Kanske kan gå, men den skulle bli ganska ofullständig om jag gjorde det nu. Hur tänkte du isåfall använda PDFn? och vet du hur man sammanställer en sån PDF på ett enkelt sätt? Det är ju egentligen bara ett gäng bildfiler och det känns lite segt att importera varje bild för sig.

   Gilla

   • Victor V said, on november 13, 2009 at 5:50 e m

    Det är bara att dra in de artiklarna man gillar i openoffice och exportera.

    Openoffice hittas här: http://www.openoffice.org/

    Och så klickar man på PDF-ikonen uppe till vänster.

    Använder OOo för diagram så har den en del intressanta funktioner som transparens mm.

    Man kan spara webbsidan, sidanpassa och därefter exportera om man vill göra det den långa vägen.

    Gilla

 9. Jonas said, on juni 10, 2009 at 8:52 f m

  Kunne du så ikke bare lave én postering (normal som nu ELLER som word/pdf) hvor du opridser situationen for hele sverige???

  Gilla

 10. pelle motala said, on juni 27, 2009 at 2:05 e m

  det känns som att det ligger en nergrävd här är det något som du kan bena upp
  pelle

  Gilla

 11. henke said, on juni 29, 2009 at 2:57 f m

  intressant information, sånt här borde folk se istället för den vanliga PK-vänliga statistiken. bra jobbat!

  Gilla

 12. Sven said, on juni 29, 2009 at 8:24 f m

  Tack för ditt arbete! Även om siffororna du presenterar inte skulle visa någonting annat så visar de iallafall att PK-media systematiskt filtrerat sin rapportering ända sedan 1970-talet.

  Det skulle vara intressant med lite data på kommunal nivå. Jag vill veta hur t.ex. Södertälje, Rosengård m.fl. drabbade områden utvecklats både när det gäller utomeuropeisk befolkning och 1:a, 2:a 3:e generationens invandrare – samt brottsligheten i olika kategorier.
  Sedan skulle jag vilja se samma siffror på andra kommuner där ”klasstillhörighet” är ungefär densamma – d.v.s. arbetarklassbakgrund fast utan lika stor invandring.
  Till sist kan en jämförelse med några referenskommuner vara intressant – t.ex. täby, danderyd.

  Anledningen till allt detta är att jag tror att man tydligare kan få en bild av den kommande utvecklingen i övriga kommuner. Min misstanke är att Södertälje bara ligger före i tiden och att utvecklingen kommer vara likartad i större delen av landet om slussarna fortsätter vara öppna.

  Jag skulle också vilja se brottsstatistiken i jämförelse med flöden i det kommunala skatteutjämningssystemet (robinhood-skatten) vägt mot andelen mångkulturella element.

  Framtiden får utvisa. En jämförelse vore iallafall intressant.

  Gilla

  • Affe said, on juni 29, 2009 at 11:11 f m

   Hej Sven,
   Tack för dina ord och tack för dina tips. Jag misstänker att den informationen, om den finns tillgänglig, kräver både mycket tid och resurser för att få fram. Något som jag mer och mer funderar på nu när bloggen börjar bli en plattform. Att försöka ta det till nästa nivå och kunna avsätta mer tid åt detta samt specialbeställa information från SCB, vilket är ganska dyrt. Det är en ekonomisk fråga.

   Men jag ska kolla upp det, det är möjligt att en del info finns att hitta på nätet.

   Gilla

   • Sven said, on juni 29, 2009 at 4:07 e m

    Kanske man kan få nyckeltal från kommunerna direkt – genom ett telefonsamtal. Om jag inte missminner mig är mycket offentlig handling och om kontoren (socialkontor, tekniska kontoret etc.) ska kunna hålla sin budget behöver de kunna dokumentera sina kostnader.

    Nu gissar jag – vilket är dumt när det gäller andras (din) tid. Men se det som ett tips iallafall.

    Ett annat förslag är att du publicerar tabeller med data (typ excel) på en separat sida så att den som vill kan gräva vidare där du lämnar. T.ex. genom att kombinera uppgifter inom olika områden.

    I ett rationellt samhälle skulle du få statliga anslag för forskning. Eftersom ingen annan lyckas gräva fram siffrorna som du har skulle man kunna anta att det är avancerade saker som både myndigheter, institut och journalistkåren går bet på. M.a.o. grundforskning. För det är väl inte så att vi har tankeförbud…

    Gilla

   • Affe said, on juni 30, 2009 at 11:35 f m

    Sven,
    Jag är glad över all feedback och jag ser det som tips. Det där med att gräva vidare har jag tänkt på från start, så all data jag hanterar stoppas in i databaser som jag i en senare fas tänkte bygga ett användarvänligt gränssnitt till. Jag vet ännu inte exakt hur det ska designas men jag får idéer och uppslag hela tiden inte minst från all feedback. I ett sånt gränssnitt skulle man t ex kunna bygga in möjligheten att spara data på olika sätt för vidare undersökning i excel. Se där, där fick jag ytterligare en idé.

    Gilla

   • Sven said, on juni 30, 2009 at 6:09 e m

    Grunden för ideellt arbete som du gör är nog att inte ta i för mycket. Det blir svårt att underhålla i längden. Som jag ser det behöver det inte vara en färdig rapportgenerator med tredimensionella analysverktyg inbyggda. Bara denna blogg är imponerande och sprider ett ljus i mediemörkret som råder i Sverige.

    Enkel rådata som komplement till dina analyser duger utmärkt. Min uppfattning om detta område (som omgärdas av olika sorters ”tankeförbud”) är att det troligen blir sporadiska ansamlingar data som inte går att få heltäckande bl.a. för att myndigheter aktivt låter bli att registrera nyckeltal och annat som skulle behövas för en genomlysning. Det finns helt enkelt inte material för att bygga relationer mellan olika typer av information som man skulle önska.

    Därför gissar jag att det blir lite sporadiska skurar och att det på sikt blir ett lapptäcke av data som kan vara en fantatsisk källa att gräva ur för att hitta uppslag och se mönster som annars vore omöjliga. Då menar jag ett lapptäcke i positiv bemärkelse. Det håller ändå ihop.

    Jag fortsätter följa bloggen med spänning.

    Gilla

   • Affe said, on juli 2, 2009 at 1:30 e m

    Sven,
    Håller med dig. Man får inte ta i för mycket. Även om det kanske inte verkade så i min beskrivning av ”fas två” så är lite av tanken att det skulle betyda mindre arbete för mig. Istället för att manuellt ladda upp rådata som efterfrågas så finns det i en databas som var och en kan ta fram. Även enkla önskemål om specifika diagram skulle besökaren kunna få fram själv. Nåja det är fortfarande på idéstadiet. Apropå nyckeltal hittade jag denna sida. Kanske kan bli en bra resurs.

    http://www.kommundatabas.se/

    Gilla

 13. js said, on juli 4, 2009 at 10:32 f m

  Tack Affe!
  Denna blogg är ett utmärkt komplement till gammelmedia.
  Jag håller med Sven.
  Men jag vill tillägga att du inte skall bränna ut dig.

  Gilla

 14. Marcus said, on augusti 20, 2009 at 7:06 e m

  Hejsan. Extremt intressant läsning. Det du gör är väldigt värdefullt.

  Jag har noterat att kurvorna i många grafer över brottstatistik är nästintill identiska denna, eller åtminstone väldigt lika i karaktär:

  https://affes.files.wordpress.com/2009/06/farliga_17_lander.jpg?w=706&h=455

  Ta exempelvis dessa:
  https://affes.files.wordpress.com/2009/06/sexuellt_utn_mm_1975_2008.jpg?w=533&h=356
  https://affes.files.wordpress.com/2009/07/sverige_folk_misshandel_barn_1981_20081.jpg?w=706&h=456
  https://affes.files.wordpress.com/2009/06/valdtakt_forsok_fullbordade_1975_2008.jpg?w=707&h=407
  https://affes.files.wordpress.com/2009/06/sverige_folk_skadegorelse_1975_2008.jpg?w=706&h=455

  Skulle du kunna sammanställa ett urval av dessa så att man lättare kan jämföra dem? Om inte, skulle du kunna skicka/länka mig till rådatat du använda för dessa kurvor?
  Jag undrar också vad du använder för program när du visualiserar statistiken.

  Det vore extremt användbart för mig, för jag har en bekant som är övertygad PK-ivrare, och jag anser att hon behöver snärtas till på näsan, ordentligt :)

  MVH

  Marcus

  Gilla

 15. Skeåning said, on september 6, 2009 at 2:05 e m

  Mycket bra blogg. Ni kan inte publicera en statistisk jämförelse som berör den svenska polisens uppklaringsprocent gentemot den danska gällande våldtäkter, misshandel och andra grova brott?

  Gilla

  • Affe said, on september 8, 2009 at 10:02 e m

   Jag har letat men inte hittat någon bra källa tyvärr. Det skulle vara mycket intressant att jämföra. Även jämförelser med Storbritannien skulle vara önskvärt. Stöter du på någon bra källa så fixar jag till det. Hos Brå finns ju uppgifterna om den svenska polisen.

   Gilla

 16. Hm said, on september 11, 2009 at 7:32 f m

  Bra initiativ med denna blogg. Skulle vilja lämna en liten kommentar som inte behöver läsas av alla men du har ju inte moderering så det syns ju direkt av alla. Har inte hittat någon e-postadress någonstans.
  Mvh

  Gilla

  • Affe said, on september 11, 2009 at 11:43 f m

   Har skickat mail till adressen du angav. Om inte den fungerar så kan du bara skriva en kommentar till något inlägg och lägga in 2 länkadresser i kommentaren.

   http://www.tv4.se
   http://www.svt.se

   Då hamnar kommentaren automatiskt i modereringskön och visas inte.

   Gilla

 17. Bopp said, on september 23, 2009 at 8:01 e m

  Bra blogg, med bra sammanfattningar. Jag skulle dock kunna tänka mig att alla inte hajar hur de båda Y-axlarna fungerar och att de får tanken om vilseledande statistik. En tydlig liten förklaring i början av filmerna skulle ge bättre effekt. Samt en annan musik. Den mörka stilen leder nog många att tro att det är överdrivet och vinklat. Något mer neutralt skulle passa bättre.

  Något liknande kanske?

  http://skickafilen.se/download.jsp?fileid=vSDTQzz3MCAWivePv2gA

  (copyright-fri)

  Gilla

  • Affe said, on september 24, 2009 at 3:37 e m

   Bra synpunkter. Tackar för dem. Tyvärr går det inte att uppdatera filmer på Youtube, men jag får ha det i åtanke.

   Gilla

 18. Martin said, on september 25, 2009 at 10:08 e m

  Bra jobbat!

  Gilla

 19. Fröken Sverige said, on oktober 13, 2009 at 8:12 f m

  Hejsan Affe!

  Antal mordbränder inklusive grov sådan för år 2008. Vet du siffran på det?

  Mvh

  /FS

  Gilla

  • Affe said, on oktober 13, 2009 at 12:54 e m

   Hej,
   Visst, siffran för 2008, Mordbrand grov mordbrand är 2 466.
   2009 kommer förmodligen bli ännu värre. Något som verkar gälla de flesta grova brott.

   Gilla

 20. Fröken Sverige said, on oktober 13, 2009 at 2:57 e m

  Tack, Affe!

  Det är också den siffran jag sett innan. Men vart hittar jag den? Har du en länk till det?

  Mvh

  /FS

  Gilla

 21. Fröken Sverige said, on oktober 13, 2009 at 3:16 e m

  Tack igen, Affe!

  Det var gällande detta: http://jp.dk/opinion/pittelkow/article1846782.ece#laes

  Det är jag som kallar mig ”Carina”. Så fick jag gjort lite reklam för din blogg där.

  Kan du maila mig, för jag vet inte om jag kvar din mailadress.

  Mvh

  /FS

  Gilla

 22. Olle said, on oktober 19, 2009 at 11:20 f m

  Affe!

  När information analys och fakta representeras och presenteras av privatpersoner medan media och myndigheter ägnar sig åt att sprida lögner och desinformation! I vilket statskick befinner man sig då? Nytt begrepp ”elitiisk konsensusdiktatur”? Där endast vissa frågor är för medborgare bemyndigade att deltaga i?

  Gilla

 23. Olle said, on oktober 19, 2009 at 11:55 f m

  Affe!

  Ett mycket stort problem demokratin brottas med är att vår pkelit styr sina handlingar utifrån fördomar om medborgarnas fördomar.En elitistisk konsensus i hybris.I huvudet på en journalsit eller politiker så har vi medborgare inte förmågan att skilja mellan invandrare och kriminella invandrare.Denna konsensus om medborgarnas fördomar tjänar pkeliten väl.Den gör att de gemensamt kan fly från ansvar och ha sina fördomar om folkerts fördomar som ett legitimt alibi för att fortsätta enligt den linjen.
  Det de inte inser är att de samtigit bygger en öknade konflikt med folket och att deras legitimitet och trovärdighet raseras i allt snabbare takt.Konfliktytan och spetsen riktas menar jag alltmer mot pkeliten själva.
  De håller upp invandrarna som skydd mot kritiken och låtsas att det är invandrarna generellt som angrips.Men de är innerst inne mycket väl medvetna om att det är deras ansvar för utvecklingen det i mycket större utsträckning handlar om.
  Det är också konsensus bland eliten att det är en skendebatt som har tjänar dem väl.
  Vi får hjälpas åt att dra ner fillingarna på skendebattörerna.

  Affe..det är tackvare personer som du som förändringar sker.En eloge till ditt engagemang och stora arbete med datat insamlingen.

  Gilla

  • Affe said, on oktober 19, 2009 at 1:42 e m

   Håller med om varenda ord. Det är ungefär så som jag har formulerat problemet också. Rädslan för SD har sin grund i detta. Nog är det märkligt att svenska politiker gärna vill ha dialog och samtal med Hamas och liknande men inte SD. Det ligger en hund begraven någonstans. Du sätter huvudet på spiken när du skriver om politikernas (och i högsta grad medias) flykt från ansvar. Det är det dagens situation bottnar i och det är därför de är så rädda för SD. De är inte rädda för SD i sig, de är rädda för diskussionen, för frågorna de kommer ställa, för frågorna väljarna kommer ställa sig när någon yttrar obehagliga fakta.

   Politiker och mediafolk har investerat så mycket prestige i detta. De har byggt sina karriärer på att hylla mångkultur okritiskt, på att vara godhetsapostlar och att sprida floskler. Klart att de känner sig hotade när någon då påstår att kejsaren är naken.

   Gilla

 24. Olle said, on oktober 21, 2009 at 6:29 e m

  Hej igen Affe!

  Hur länge har du haft bloggen uppe? Har det hänt något med besöksiffrorna de senaste dagarna? Hur många unika besökare har du haft?

  Gilla

 25. Olle said, on november 5, 2009 at 2:26 e m

  Hej Affe!

  Brå hävdar att inkomst och åldersfördelning och arbetslöshet spelar en större roll än faktorn ”invandrare” för kriminaliten.
  Vad jag har hittat så stämmer inte den uppgiften heller!!! Korrelationerna är betydligt större med ”utländsk bakgrund” än med ålder och inkomst inom grupperna. Har du koll på siffrorna.
  Det verkar svårt att inte dra slutsatsen att arbetslösa och socialbidragsförsörjda invandrare även totalt dominerar inom dessa grupper.Då försvinner ALLA Brås socialförklarings modeller.

  Gilla

  • Affe said, on november 5, 2009 at 3:44 e m

   Hej,
   Ålder har jag inte kollat. Gjorde litegrann med avseende på inkomst och arbetslöshet.
   https://affes.wordpress.com/2009/09/21/ran-och-nyckeltal-i-22-kommuner-sundbyberg-%E2%80%93-lidingo/

   Gilla

   • Olle said, on november 5, 2009 at 9:29 e m

    Hej igen!!

    Va fasen AFFE!! Ingenting verkar stämma i det som BRÅ presenterar. Vi finner bevis på att de ägnar sig åt curvfitting för att de gamla ”sociala” förklaringsteserna skall stämma. Det gapar stora hål i logiken i de officiella förklaringarna. Jämför med Piteå Storuman Östersund och småhålor (flåt Östersund) med hög arbetslöhet och socialbidragsberoendeså blir det tydligt att det saknas politiskt korrekta hållbara sakliga argument. BRÅ är mer en kampanjbyrå för en socialsitisk präglad kriminologi som utgår ifrån att alla gärningsmän är sociala offer utan eget ansvar.Det är spännande att verkligen försöka hitta hur de gjort och försöka förstå varför de fuskat med slutsatser och samband.

    Vilket fantastisk jobb du gjort och gör Affe!!! Nu har vi BRÅ som masken på kroken!
    Undrar hur många myndigheter som håller på med liknande desinformation.För att fly från ansvar är tydligen vår politidskt korrekta överklass beredda att ta till vilka medel som helst.

    Gilla

 26. Allah said, on november 5, 2009 at 9:01 e m

  Hej
  Detta blir nog en snurrig fråga, om jag förklarar mig dåligt finns jag att nå via min egna blogg eller mail

  Men finns det stats över hur mkt fördelat över landet som går till samhället, och då menar jag vanlig drift, skola vård osv. Sen hur stor del som går till invandrar täta områden

  Hmm, finns det klara siffror som pekar på hur stor del av kakan tex invandrare tar kontra svenskar? De är färre än oss, men vad kostar tex projekt Rosengådi relation till andra områden. Man bygger hela tiden bollplaner och fritidsgårdar känns det som.

  Snurrigt värre detta. Borde inte skriva för jag är extremt trött. Men tror jag fick ur lite av det jag menade?? Skrik till annars

  Tackar på förhand

  Roger

  Gilla

  • Affe said, on november 6, 2009 at 2:58 e m

   Hej,
   Det finns nog såna siffror. Förmodligen en hel del jobb att få fram dom. Vet inte om ”invandrartäta områden” alltid innefattar ett och samma område ekonomiskt i kommunbudgeten och då blir det ju knivigt. Jag vet att jag har läst någonstans att Rosengård fick mycket pengar i jämförelse med andra områden. Även att invandrartäta skolor krävde mycket mer resurser. Men jag har aldrig sett någon utförlig statistik.

   Gilla

 27. Olle said, on november 6, 2009 at 3:42 e m

  Ytterligare ett Hej Affe!

  Det blir inte svårt att inse att glappen i statistiken utgörs av faktorer som är kopplade till de inom ”kriminologin” tabubelagda bergreppen kultur attityder och religion.Ett jobbigt faktum de systematiskt försöker springa runt och låtsas inte existerar.
  Hur ska man någonsin kunna komma tillrätta med och åtgärda problem man inte ens har ryggrad nog att erkänna? Ett mycket intressantare vetenskapligt grepp är att faktiskt djupdyka i ämnena istället för att ha som vetenskap att blunda och hoppa över dem.

  Gilla

  • Affe said, on november 6, 2009 at 5:11 e m

   Hej Olle.
   Fick mig att tänka på denna text av Paulina Neuding som är en av de få som har ryggrad att erkänna.
   http://www.magasinetneo.se/tidigare-nummer/nr-5-2008/60

   Den visar ganska tydligt problemen de har att tampas med. I synnerhet hennes slutkläm som man kan spekulera mycket i vad hon kan tänkas mena.

   Gör man en linjär prog-
   nos – utan att tro att linjära prognoser kan ge mer
   än en fngervisning – utifrån Brå:s rapporter från
   1996 och 2005 och den förväntade invandringen
   de närmaste åren blir resultatet väldigt nedslå-
   ende.
   Sverigedemokrater och andra drar naturligtvis
   redan sina slutsatser av den statistiken. Vi som
   tycker att migration i grunden är något gott, be-
   höver dra våra egna.

   Hela problemet i en ask. Hur ska man fortfarande kunna dra slutsatsen att migration i grunden är något gott efter att ha gjort den linjära prognosen. Det är nobelprisklass på den som lyckas med det.

   Gilla

 28. Karl said, on november 6, 2009 at 4:11 e m

  En eloge!
  Fan va bra att någon gör det här, jag har själv tänkt sammanställa en liknande sida men nu slipper jag. Denna blogg är som ett sanningens ljus bland alla ”mörkertal” och ”dynamiska effekter”. Jag ska sprida denna länk så mycket jag bara kan.

  En idé vore kanske att ge sig på lite nationalekonomiska jämförelser också. Arbetskraftsinvandring och arbetslöshet m.m.

  Bra jobbat i alla fall!

  Gilla

 29. Magnus said, on december 8, 2009 at 11:47 f m

  Hej,

  Bra blogg. Det är viktigt att statistik används på ett korrekt och ansvarsfullt sätt som lösnummermedia uppenbarligen inte har förstånd till! Fortsätt ditt goda arbete!

  Jag tycker dock att det finns ett litet för stort fokus på just korrelationen mellan invandraring och brott. Det vore bra om du kunde testa fler faktorer i dina presentationer.

  Ex. så verkar det finnas indikationer att våldet hänger ihop med inkomstskillnader, iaf på landsnivå.

  http://www.equalitytrust.org.uk/why/evidence/violence

  Jag tycker det vore jätteintressant om du kunde ta med inkomstskillnader och kanske även på något sätt klasskillnader i dina analyser och se vad du får för resultat!

  Återigen, tack för ett bra jobb.

  Gilla

  • Affe said, on december 9, 2009 at 5:41 e m

   Hej Magnus och tack,

   Jag håller inte med dig riktigt. Av alla sammanställningar på bloggen är det bara några få där jag har fokuserat på ett samband mellan invandrare och brott. Eftersom kurvorna visade på ett så påtagligt samband.

   Värt att notera är också att jag ser nog lite annorlunda på problemet än vad du kanske gör. Om jag publicerar statistik som t ex visar att rånkurvan och kurvan för andel med utländsk bakgrund i kommunen följer varandra, så säger statistiken inte mer än just precis det. Den säger inte att folk begår rån pga att de har utländsk bakgrund. Statistiken säger ju inte ens att det är de med utländsk bakgrund som begår brotten. Det kan ju vara svenskar som begår rånen. I vilket fall så tenderar det att bli mer rån ju fler med utländsk bakgrund som det finns i kommunen.

   Jag är ganska ointresserad av exakt vad det är som gör att en individ begår brott. Det finns nog väldigt många olika förklaringar. I sammanhanget anser jag att det är en skendebatt. Vad som, enligt mig, borde vara av intresse för t ex en kommunpolitiker som tar del av just den statistiken är att andelen med utländsk bakgrund faktiskt är en parameter de har viss kontroll över. Om de är ansvarsfulla och vill att det ska vara få rån i kommunen då ser de till att hålla ned andelen med utländsk bakgrund, även om de inte fått svar på exakt varför statistiken ser ut som den gör.

   På samma sätt som en ansvarsfull kommunpolitiker skulle arbeta för fler farthinder i kommunen om han skulle ta del av statistik som visade på att det fanns en hög korrelation mellan antalet skadade barn i trafiken och frånvaron av farthinder i kommunen. Han skulle inte behöva ta reda på exakt varför farthindren verkar få ned antalet olyckor innan han agerade. Han skulle, utifrån statistiken, agera direkt för att inte riskera att fler barn än nödvändigt ska råka ut för olyckor.

   Gilla

 30. polle said, on januari 8, 2010 at 2:16 e m

  Hej intressant artikel idag 8 jan i Veckans affarer angaende arbetskraftinvandring.

  Gilla

 31. Anonymous Coward said, on januari 15, 2010 at 10:30 f m

  Hej Affe,

  Tack för bloggen och intressant läsning.

  Är ingen matematiker så jag kanske är helt ute och cyklar eller rentav missat något som redan finns här i bloggen, men jag saknar kurvor som visar att sannolikheten att jag blir ett offer för våldsbrott är större idag än 1975. Om det har blivit farligare att röra sig i kriminella kretsar så är jag inte så oroad eftersom jag inte rör mig i dessa kretsar. Förstår du vad jag är ute efter?

  Mvh,
  Anonymous Coward

  Gilla

  • Affe said, on januari 15, 2010 at 3:29 e m

   Hej,
   Det finns brottsofferundersökningar. Det är det som Brå och andra jämt hänvisar till när de ska förklara för folket att brottsligheten inte ökar. Jag ställer mig ganska skeptisk till tillförlitligheten i att utifrån telefonintervjuver dra några bestämda slutsatser om det. Var man bor spelar naturligtvis en stor roll, åtminstone när det gäller riskerna för rån.

   Trenderna för rån och sexualbrott borde väl ge en indikation på om icke-kriminella är utsatta för större risker idag. Överhuvudtaget är jag tveksam till om kriminellas brott mot andra kriminella syns så väl i statistiken över anmälda brott. De vill väl helst reda ut sånt själva.

   Gilla

 32. C.H said, on mars 11, 2010 at 4:48 e m

  Tycker din sida är suverän.Är ofta inne och kollar…särskilt vid diskussioner med andra.Och naturligtvis när tidningarna publicerar rena lögner.Fortsätt bara…sanningen är viktig.

  Gilla

 33. Affe said, on mars 11, 2010 at 6:07 e m

  Har fått en hel del positiv kritik och uppmuntran på sistone. Jag är involverad i flera projekt för tillfället och har inte mycket tid över tyvärr.

  Vill bara säga att jag suger åt mig varenda gång någon skriver positiva kommentarer och frånvaron av svar från mig beror alltså inte på nonchalans, utan tidsbrist.

  Så tack för all er uppmuntran, det betyder mycket. :-)

  edit: och varför denna kommentar hamnade just här och inte längst ned har jag ingen aning om….

  Gilla

 34. razoreatspoo said, on april 16, 2010 at 8:10 e m

  Intressant sida. Inte för att jag delar dina värdering men därför att statistik sällan ljuger om man läser den rätt. Och du verkar onekligen duktig på att gräva fram statistik.

  Läste ovan ett inlägg av Sven som påpekade att ”Det skulle vara intressant med lite data på kommunal nivå. Jag vill veta hur t.ex. Södertälje, Rosengård m.fl. drabbade områden utvecklats både när det gäller utomeuropeisk befolkning och 1:a, 2:a 3:e generationens invandrare – samt brottsligheten i olika kategorier. Sedan skulle jag vilja se samma siffror på andra kommuner där ”klasstillhörighet” är ungefär densamma – d.v.s. arbetarklassbakgrund fast utan lika stor invandring.”

  Jag antar att detta är ett för stora projekt för dig att sätta dig in i men samtidigt är det en fråga av högsta betydelse. Både för de som tycker att vi skall stänga Sverige Rike för invandrarna och även för de som hävdar att brottslighetet närmast hör samman med socialgrupp och inte huruvida brottslingarna är 1:a, 2:a, 3:e genetarationens invandrare eller inte.

  Gilla

  • Affe said, on maj 6, 2010 at 11:40 f m

   Vilka värderingar är det som du inte delar?

   Gilla

 35. ddayperspective said, on april 30, 2010 at 7:56 e m

  Lägger du till kuvor för beviljade PUT-flyktingar och anhöriginvandring samt kurvor för inrikesfödda resp utrikesfödda blir det tydligare.

  Gilla

 36. Arch3r said, on maj 5, 2010 at 3:28 e m

  Hur många timmar har ni lagt ner på detta arbete? (retorisk) måste vara mängder.
  Precis en sådan här sida har jag längtat efter.
  Tack Affe, bokmärkt!

  Gilla

  • Affe said, on maj 6, 2010 at 11:39 f m

   En och annan timme ja, men kanske inte riktigt så många som man kan få intrycket av. Jag har utvecklat några metoder att visualisera statistiken så ofta går det relativt snabbt att få fram diagrammen.

   Bloggen fyllde i dagarna ett år jag är mycket nöjd med resultatet och glad över all respons jag fått. Bloggen uppmärksammades nästan direkt av varjager-bloggen och politisktinkorrekt så de ska ha mycket cred för framgången.

   Gilla

 37. Mats said, on maj 15, 2010 at 9:05 f m

  Utmärkt inititativ!

  Råa fakta presxenterad utan krusiduller, med tydliga diagram och med bra kommentarer.
  En viktig resurs för vårt land.

  //Mats

  Gilla

 38. chris said, on augusti 26, 2010 at 3:49 e m

  Affe! Du är lysande!

  Dina statistiska genomgångar är suveräna, bl a på grund av att du aldrig överdriver, utan snarare har en mycket god marginal till dina påstående.

  Go on!!

  Gilla

 39. Mats said, on september 21, 2010 at 11:10 e m

  Grymt arbete du gör.
  Något att ta tag i är kanske skolvalet.
  Skrämmande siffror som det går att visa mycket med.

  http://www2.ungdomsstyrelsen.se:8080/skolval2010/resultat.jsp

  Keep up the good work!

  Gilla

 40. Emma said, on november 10, 2010 at 5:04 e m

  Hej Affe!

  Det vore intressant att få en sammanställning av de yrkeskategorier som verkligen bejakar massinvandringen och hur stor del av befolkningen som de i verkligheten utgör.
  Detta därför att det vore intressant att på ett ungefär få reda på hur accepterad den nuvarande invandringspolitiken i verkligheten är. Utöver de kategorier som jag betraktar som självklara bejakare av dennna politik finns givetvis ett antal ”vanliga” medborgare som inte engagerar sig i frågan eller accepterar status quo.

  Jag kan tänka mig följande kategorier:

  Samtliga ”rumsrena” politiker inklusive anslutna partimedlemmar.
  Samtliga journalister och anställda inom olika typer av media.
  Samtliga forskare inom humaniora inom de lärosäten som är beroende av statligt stöd.
  Samtliga invandrare.
  Samtliga socialarbetare.
  Samtliga företagsledare som har möjlighet att använda oskolad arbetskraft.
  Samtliga företrädare för Svenska kyrkan.
  Samtliga aktiva inom nöjesindustrin såsom artister, skådespelare, ståuppkomiker o.dyl.
  Samtliga skönlitterära författare.

  Det finns säkert ytterligare kategorier som välkomnar massinvandringen men jag kommer inte på flera just nu.

  Enligt min uppställning så kommer det att ske en överlappning som visar ett för stort antal anhängare av massinvandringen men jag tycker att det är bra att ha det som utgångsläge.

  Gilla

  • Affe said, on november 17, 2010 at 2:36 e m

   Hej Emma,
   Jo det vore mycket intressant men det är ett jättejobb om det nu överhuvudtaget skulle gå att genomföra en sån undersökning. Som man frågar får man ju svar. De nationella undersökningar som gjorts är ju helt opålitliga så det finns ju inget jämförelsematerial heller.

   Gilla

 41. Anders said, on november 22, 2010 at 12:48 e m

  Hej Affe, hur får man tag på dig via mail eller liknande ifall man önskar? (dvs. privat)

  Gilla

 42. Tobleråna Sahliv said, on mars 29, 2011 at 3:12 e m

  Kan man kontakta dig på nåt sätt? Skulle vilja fråga dig om råd om en sak.

  Gilla

 43. Josef said, on maj 20, 2011 at 9:36 e m

  Bästa Affe,

  I krig, i synnerhet moderna krig, är det regel snarare än undantag med etniska rensningar — en effektiv metod för detta är massvåldtäkter.

  I Sverige sker också etniska rensningar av svenskar; vad jag skulle vilja se är om det finns en klar korrelation mellan förekomst av gruppvåldtäkter och utflyttning av svenskar.

  Nu brukar ju som bekant media underlåta att rapportera om dessa vedervärdiga brott, och ”rättvisan” strunta i att skipa rättvisa, men jag föreställer mig ändå, och hoppas, att lokalbefolkningen får reda på det muntligen. Detta borde rimligen visa sig i statistiken.

  Gilla

 44. Martin said, on juni 11, 2011 at 11:24 e m

  Mycket bra blogg du har, Affe. Tar tacksamt emot all statistik du publicerar då svensk PK-media visar en total undernådighet gentemot invandringspolitikens alla (och de är många) nackdelar. Din blogg är ”bookmarked” här och jag kommer följa den varenda dag med stort intresse. Stort TACK!

  Gilla

 45. Mr X said, on augusti 24, 2011 at 10:39 e m

  Affe, behöver snarast komma i kontakt med dig

  Gilla

 46. O_Rolig said, on oktober 17, 2011 at 8:05 f m

  Jag har tackat förr, men säger igen tack för att du och din blog finns! Även om uppdateringarna varit glesa på sista tiden så ger du pedagogiskt kött på benen till mycket av det man läser och drar slutsatser av på tex PI. Din satir är också den bästa man kan läsa på nätet!

  Gilla

 47. MO?8 said, on januari 15, 2012 at 12:47 f m

  Islamofobi

  Gilla

 48. Mikael Sjödin said, on februari 11, 2012 at 10:37 f m

  Tack för ett ovärderligt arbete, Affe! Dina serierutor är genialiska. Det är sånt som går in hos folk direkt!

  Gilla

 49. chainmail said, on februari 15, 2012 at 10:26 f m

  Hej,
  Utmärkt blogg! Både fakta och humor om eländet…
  Jag undrar om det finns någon sammaställning över invandrares överutnyttjande av välfärden per del såsom vård, skola, tandvård, åldringsvård etc? Du har på ett mycket bra sätt åskådliggjort bidragsdelen…¨
  Mvh trogen läsare

  Gilla

  • Affe said, on februari 15, 2012 at 1:26 e m

   Det kan nog finnas här och var men om det finns sammanställt vet jag inte.

   Gilla

 50. Sandra said, on juli 20, 2012 at 9:05 f m

  Snälla Affe !!!

  Kan du inte ha en FB sida om än bara info om denna blogg och var den finns att läsa?
  Typ ”Affes blogg” så det blir enkelt att söka och hitta FB sidan.

  Vi är många som kan trycka gilla knappen och det syns då i våra loggar på FB och kan då sprida sej betydligt mycket mer än att vi tar det från mun till mun vid möten mellan människor.

  Gilla

 51. Obekväma sanningar (@menakem) said, on september 9, 2012 at 2:15 e m

  Tänkte att den här artikeln kunde intressera dig: http://obekvamasanningar.com/2012/09/08/sanningen-om-hur-och-varfor-sverige-blev-mangetniskt/

  Det är ett ämne som alla invandringskritiker bör vara bekanta med.

  Extralänk: http://www.theoccidentalobserver.net

  Gilla

 52. tjohooooooooooooOo said, on november 22, 2012 at 3:25 e m

  OTROLIGT BRA! dels statistik som jag iaf tycker säger mer än ngt annat dels denna video som VI BARA MÅSTE HA EN SVENSK VERSION AV =D
  game set match!

  Gilla

 53. Lars said, on oktober 6, 2013 at 8:09 e m

  Hur kan Reinfeldt stå i dagens TV-debatt och säga att brottsligheten minskar i Sverige? Kan du reda ut begreppen? Det känns otroligt viktigt nu att skrivbordkrigare och Sverigedemokrater får ammunition att bemöta ett sådant påstående.

  Gilla

 54. Niklas said, on november 24, 2013 at 10:12 f m

  Hej Affe,

  Du gör ett hederligt obetalt jobb. SCB:s tycks bara skriva regeringsvänlig statistik, så din sida är extra trevlig att läsa.

  En sak jag undrat över under många år och som jag tror har med invandringen till väst att göra i hög grad är judarnas överrepresentation inom främst media men även film, som författare etc.

  Skulle du, utan att lägga antisemitisk vinkel reda ut hur stor denna överrepresentation är i Sverige, där efter kan debatten tas utanför din blogg hur detta påverkar Sverige.

  Gilla

 55. Niklas said, on november 24, 2013 at 10:14 f m

  M.a.o. Om jag som svensk säger ett ord i svensk media, hur många säger juden i svensk media?

  Gilla

 56. Mikael Backman said, on augusti 22, 2014 at 9:31 e m

  Hej, kan du inte skicka dina roliga bildsatirer till mig så jag kan göra en android-app av dem?
  De har en understated humor som gillas högt

  Gilla

 57. Björn said, on november 21, 2014 at 7:41 f m

  Hej affe under bara om det finns någon statistik på ensamkommande flyktingbarn hur stor procentsats är flickor av dom som har kommit till Sverige?

  Tack i förväg

  Mvh
  Björn

  Gilla

 58. Daniel said, on september 22, 2015 at 6:40 e m

  Har du jobbat ihop med Hans Rosling Affe ? Han är väl inte i din klass men du kanske kan lära han nåt ? Va tycker du om han förresten ?

  Gilla

 59. Pekka Rousu said, on mars 15, 2016 at 1:10 e m

  Enligt RUT-rapporten så har 25% invandrare jobb efter 8 år

  Ca 20% av befolkningen har deltidsjobb. Jag antar att en deltid är i snitt 50% anställning. Om man antar att även invandrare har deltidsjobb i samma utsträckning så blir siffran 22,5%

  Sedan måste man räkna av de 4 000 som har instegsjobb (lönebidrag 80%). Det kostar förresten 0,8 miljard/år och ger ca 6% riktiga jobb efteråt, så kostnad per riktigt jobb blir 3,5 miljoner! Alternativt räknar man med dessa till 20%.

  Sedan måste man korrigera för 50 000 nystartsjobb som kostar 8 miljarder per år och räkna med endast flyktingar för då försvinner svenskar och arbetskraftsinvandring från EU, USA, Kina, Indien och Thailand. Antar att lönebidraget ligger på 50% vilket innebär att man måste ta bort hälften av dessa arbetande och då får man enbart statistik för flyktingar. Gärna också per land (tänker på Somalia).

  Snitt kanske för flyktingar på 15%? Det är ju något helt annat än mantrat ”de får jobb efter i snitt 8 år”. Det är ju en viss skillnad mellan 100% och 15%, det är 8 ggr sämre!

  Med framtida högre konkurrens på låglönearbetsmarknaden pga det stora antalet som kommit nu så kanske vi talar om 10% i framtiden, jag vet, spekulativt. Men med ökat antal måste ju konkurrensen öka.

  Just att kunna peka på den riktiga arbetslösheten är viktigt. Förut tjatades det om att de skulle vara i jobb inom 8 år, sedan kom SCB och Tino och sa att efter 8 år så var det 50% i jobb och det var ju också fel när RUT hade räknat. Jag tror på allvar att bland de som får komma hit till Sverige är det bara kanske 15% som har jobb efter 8 år och max 20% efter 15 år. Då kan man för evigt säga åt dem att invandring inte tar hand om våra äldre, det vi gör är ju att importera arbetslöshet. ALLA borde då fatta (utom Annie Löf). Jag har dock inte tillgång till den statistik jag skulle vilja ha och du är ju en fena på detta. Just denna statistik tror jag är den allra, allra bästa och enklaste statistik vi kan föra fram. Även om grafer är svåra för vissa att förstå, men en enkel graf som visar jobba eller inte jobba borde vara förståelig och oerhört informativ.

  xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  En annan sak jag tänker på och det är % muslimer. Islam/muslimer för mig är inte bara de som aktiva i församlingar utan Islam är en helomfattande ideologi. Jag har kommit fram att tillsammans med de som kommit och inte finns i statistiken så är de ca 9%. Deras kvinnor från MENA har högre nativitet och jag har läst ca 4 (men olika mellan olika länder) medan svenskor ligger på ca 2. Sedan är ju otroligt många i barnafödande ålder (förutom Turkarna som kom på 70-talet). De som kommer att dö kommande 20 åren är ju nästan noll muslimer. Antar vidare en invandring på låt säga 75 000 nya muslimer varje år. Vad blir % om 20 år. Jag gissar att det blir nästan 50%. I alla samhällen där muslimer är över 50% så existerar inte demokrati (ca 57 muslimska länder finns). De har alla i olika omfattning Sharialagar. När det gäller syn på kvinnor så är det ju inte bra, inte heller hur man ska slakta djur, andelen våld, antal terrordåd, förföljelse av kristna och judar och homosexuella osv osv tills jag nästan gråter. Har kollat på befolkningspyramider och försökt räkna men misslyckas hela tiden. Det skulle vara intressant att se en sådan uträkning. Jag vill inte att Sverige ska bli muslimskt, men hur jag än resonerar så blir Sverige muslimskt, frågan är bara hur snabbt. Man måste ju då definiera vad man menar med ”muslim” och om man har data och gör ett antagande om framtida invandring så borde man kunna räkna på det.

  Om man kan visa arbetslöshet för låt säga 20 år framåt för invandrare och även Islam för låt säga 20 år så kanske folk reagerar. De små stegens anpassning märker inte folk av, men om man får se det för 20 år så kanske folk reagerar.

  Med vänlig hälsning
  Pekka Rousu

  Gilla

 60. Lars said, on januari 31, 2017 at 3:54 e m

  Hejsan!

  Skulle du kunna uppdatera din statistik om Befolkningsförändringen?
  Från 2002-2016 vore en riktig höjdare med samma statistiska förutsättningar som i 2002-2010.
  Ett jättejobb jag vet men din pedagogik är väldigt bra och det krävs om många fler ska förstå vartåt det barkar.

  Gilla

  • Affe said, on februari 3, 2017 at 6:36 e m

   Hej!
   Fixar det i mars när SCB släpper statistiken för 2016.

   Gilla

 61. Anna said, on juni 28, 2017 at 5:15 e m

  Hej!
  Jättebra blogg. Tack! :) Har en fråga, hittar inte uppdaterad statistik om sexualbrott. Har du uppdaterat och jag bara inte hittar det? Tänker med dina superba diagram och förklaringar.
  Mvh/Anna

  Gilla

 62. Stefan Lakso said, on april 30, 2018 at 2:19 f m

  Hej.

  Jag är ombedd att vara ett av flera ombud för att sprida den opartiska Valbarometer sidan valstugan.se

  Och min förfrågan gäller om du har en möjlighet att skriva och sprida nått om de Partimätningar eller sakfrågemätningar som görs på den hemsidan.

  Det är viktigt att dessa mätningar når många och där först primärt 25-50.000 röstande på Valbarometern.

  Vissa har kallat mätningarna ”Ovetenskapliga” samt ”Ej statistiskt säkerställande mm, men vi tror att med nog många röstande så kommer utjämningsefekter att inträffa om nog många röstar på Valbarometern.

  Det vi vet är att Valbarometern har då den presenterats på sociala medier nått just SD och små politiska partier mest, därför ser mätningarna ut som de gör i inledningen som de gör.

  Men mätningarna börjar nu nå ut till även de ettablerade partierna nu sent om sides, och vid ca 25-50.000 röstande beräknas de små partiernas röstkraft ha ebbat ut, varpå de stora ettablerade partierna kommer att bara öka mer och mer i oförändrad långsam takt.

  I något skede så kommer utjämningsefekten att slå in där en normaliserad Valbarometermätning kommer att innfinna sig, med de stora partierna i topp, med SD mycket möjligt i mätningstoppen.

  I Jugovs och Sentios mätningar ligger SD väldigt högt nära Socialdemokraternas mätvärden, men i takt med att missnöjet breder ut sig i Sverige så kommer även SD väljarna att öka i samma takt.

  Denna Valbarometer är realtidsföränderlig för de som röstar, vilket betyder att en röst kommer att bestå på sidan tills den först ändras av den röstande själv.

  Det vore önskvärt att din blogg och andra bloggare tog upp och följde mätningarna till och från så den opartiska mätsidan med dess Valbarometer sprids så mycket som möjligt, dels för att den just är helt ovinklad och bara följer väljarnas avgivna röstnings och mätvärden.

  Men även fkrhoppningsvis för att visa om möjligt att realtidsföränderliga Valbarometrar kan vara tämligen korrekta i dess mätvärden.

  Är detta nått av intresse för er?

  Mvh
  Stefan

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: