Affes Statistik-blogg

Ullenhag och SCB hade fel på 36 år

Posted in Migration by Affe on mars 19, 2015
”Myt 1
Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.

Påståendet är direkt felaktigt. I dag är knappt 15 procent av befolkningen född i ett annat land. Statistiska Centralbyrån räknar med en näst intill oförändrad andel i framtiden, andelen beräknas öka till 16,5 procent 2050.”

ullhagDetta skrev dåvarande integrationsminister Erik Ullenhag på sin berömda mytsida 2011.

Nu har befolkningsstatistiken för 2014 kommit. Utrikes födda utgör nu 16,5 procent av befolkningen.

SCB hade fel på 36 år.

Relaterat:
Ullenhags myter – Myt 1
Utrikes födda efter region, ålder i tioårsklasser och kön

14 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. rostaratt (@rostaratt) said, on mars 19, 2015 at 6:47 e m

  Dock inte ensamt SCB som misskalkylerar/skyler sanningen med dess konsekvenser,87%stödjer indirekt ökande våldsproblematik,fler arbetslösa/bostadslösa.Situationen är defacto oavsett myter och felkalkyler ohållbar.Återigen,stoppa viseringarna,vi har inte kapacitet oavs etnicitet.
  Ponera,en företagare/ett företag som vacklar ekonomiskt-vad gör denna?varslar-sist in först ut,och det är inte på ngt sätt och vis rasistiskt,utan således för företagets främsta med dess ekonomi.
  När ska vår regering komma till insikt med att detta faktiskt är dem bortstötta SD,s främsta ideologi.Dvs för landet som sådant, det handlar inte om färg som vissa vänstermedia/folk mm målar upp, färg behövs bara för att måla upp orden/islamofobi/rasist som inte har ngn riktig existens.

  Gillad av 1 person

 2. Lars Karlsson said, on mars 19, 2015 at 8:27 e m

  Får man vara hur blind som helst när man skriver om statistik? 2011, hm hade inbördeskriget i Syrien startat då? Ska man hålla på med statistik så kanske det vore bra att förstå statistik, Affe!

  Gilla

  • Affe said, on mars 19, 2015 at 8:56 e m

   Om man plockar bort syrierna blir det 16,1 procent. Andelen 16,5 procent skulle skjutas upp i kanske 1-2 år.

   Fel på 34 år istället för 36 år. Är det så mycket bättre?

   Gilla

   • Lars Karlsson said, on mars 19, 2015 at 11:29 e m

    Det vet inte 2050!

    Med tanke på att jorden kommer att värmas upp mer än beräknat nu när forskarna har upptäckt att Atlantens varma ytvatten går i 30-åriga cykler så förväntas det varma ytvattnet, som nu ligger på 1500 meters djup, att stiga upp till ytan inom 5 år. Och då kommer det snart att uppstå klimatflyktingar i många miljoner och vem vet vi kanske är är 15 miljoner 2050.

    En prognos är en prognos är en prognos.

    Gilla

  • rostaratt (@rostaratt) said, on mars 19, 2015 at 10:21 e m

   Nja Lars,blind vill jag inte säga,än om möjligt,eventuellt, kan det vara ngt att beakta, för det skedde trots allt ngra ändringar när grundlagen dels reformerades 2010dvs året dessförinnan,det är precis som du själv citerar(Syrien startat) ,,allt startar ngn stans och utan att bevandra sig i orsak och verkan ur helhetsperspektiv eller ha insikt då så vore det det ytterst dumdristigt att kommentera dementera.Missförstå mig rätt men det omöjliggörs att föra statestik/differera med samma skolfotografi under flera årskurser.Så oavsett höger el för den delen vänster så är det rätt och riktigt med all information, noterade dock inte att det talats om Syrien,så jag tar mig friheten att nämna dig Lars lite som som Stewe W.Vilket håll vi nu väljer är fritt,men klart står att arbetslöshet och bostadslöshet ej är lösbart med att importera detsamma.Oavsett etnicitet/viseringarna måste ändock starkt begränsas el stoppas.
   Mvh enkom realist.

   Gilla

   • Lars Karlsson said, on mars 19, 2015 at 11:19 e m

    Ja du tänker på Wonder, ja jag är en ett underverk :-).

    Men du ska ha tack för ett bra svar. Det är inte ofta det kommer annat än förolämpningar när man diskuterar om invandringen.

    Men hade svenska folket röstat ram en Allians som totalt struntade i att bygga bostäder, rusta infrastrukturen mm istället för att bara sänka skatter som har varit totalt verkningslös ( SD röstade ju också för dem ) så hade det med hyfsad säkerhet varit mindre bostadslöshet och samtidigt hade byggsektorn och infrastruktursektorn samtidigt skapat många jobb.

    Men vill man bara sänka skatter och strunta i hur samhället ser ut så blir det naturligtvis svårt att ge bostäder till en växande befolkning.

    Men det jag reagerade på var ”Ullenhags Myt”.
    Många opinionsbildare och marknadsexperter, plus Borg, räknar ju ständigt fel.
    Men även om dessa inte kan se in i framtiden så betyder det inte att 4 år gammalt uttalande är en myt, utan en felprognos.

    Mvh

    Larte

    Gilla

  • jannemelin said, on mars 20, 2015 at 9:29 f m

   Vad fan har det kriget att göra med procenten invandrare i Sverige att göra? Vad har du tagit?

   Gilla

  • Ari said, on mars 20, 2015 at 5:09 e m

   Varför skall Sverige eller Europa ta emot massvis med flyktingar från Mellanöstern ? Hur många flyktingar har Europa skickat till Mellanöstern sen, säg, 1800-talet ? Noll ?

   Fullständigt vansinne, denna FN-stöddda flyktingkommers.

   Gilla

  • Illwill said, on mars 26, 2015 at 12:59 e m

   Lars, du är för dum för att du ska få skriva på internet (möjligt undantag för på Aftonbladets kommentarsfält). Gör dig själv en tjänst och håll dig med andra idioter (åter igen: Aftonbladets kommentarsfält finns till för sådana som du), så slipper du bli förolämpad…och vi andra slipper bli förolämpade av din fullständiga brist på intelligens.

   Även om det har kommit hit alldeles för många syrier (å andra sidan så är en en för många) så har det inte kommit hit så många att det direkt har påverkat andelen inkräktare i vårt land.

   Gilla

   • Lars Karlsson said, on mars 26, 2015 at 1:25 e m

    Oj här dundrade invektiven in, men det var ju väntat. Så om jag är lågintelligent får jag alltså inte ens besvara dessa inlägg? Bara på AB:s kommentatorsfält? Ja det är kanske ock väldigt diskriminerande ifrån extremhögern!

    Men jag skulle gärna svara på¨alla hatbrev ifrån er om ni lämnade en adress, men inte ens detta verkar ni klara!

    Gilla

  • stefan aake said, on mars 29, 2015 at 4:33 e m

   36 år fel på 4 år (2015-2011)… Hm, grovmiss är inte ordet för att beskriva det. Nej, jag har inte ord för det. Sån tur att det bara var någon man hur som helst kan skratta åt. En narr och expert på dåliga skämt… (fast dyra…)

   Gilla

  • Bornagainchristian said, on augusti 27, 2015 at 2:53 e m

   Men ska verkligen Sverige lösa Syriens flyktingpolitik? Och löses den bäst av att ta hit alla jordens allra olyckligaste? Den svenska megalomanin börjar bli rentav farlig för det här landet. Vad blir ditt nästa projekt som svensken ska lösa enligt dig Lars? kriget mellan Turkiet och pkk kanske?

   Gilla

 3. annacarlbro said, on mars 28, 2015 at 8:16 e m

  När man beräknar hur svenskarnas andel av befolkningen minskar kan man inte bara räkna dem som är utlandsfödda. De får ju barn, barnbarn osv. Så andelen med svenskt ursprung minskar mycket snabbare än vad som framgår av siffran för utlandsfödda.
  Men det kanske är skitsamma. Svenskar är ju alla med svenskt pass.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: