Affes Statistik-blogg

Fredrik Reinfeldt öppnar sitt hjärta

Posted in Integration, Migration, Satir by Affe on augusti 21, 2014

29 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Se videre på Affes Statistik-blogg […]

  Gilla

 2. Bjovulf said, on augusti 22, 2014 at 12:07 f m

  Just precis ;-) – fantastisk!

  Gilla

 3. Landet som Gud glömde said, on augusti 22, 2014 at 12:31 f m

  Ondskans hantlangare.

  Gilla

 4. […] tal med de redan bevingade orden “öppna era hjärtan” får här, tack vare Affes statistikblogg, det oförglömliga landsfaderstalet i […]

  Gilla

 5. nilsdacke said, on augusti 22, 2014 at 6:58 f m

  Går det att få tag i enbart statistikbilden rensad från Reinfeldt?

  Gilla

  • Affe said, on augusti 22, 2014 at 2:58 e m

   Asylsökande

   Gilla

   • John Adams said, on december 5, 2014 at 8:58 f m

    Hej Affe ,

    Du skriver fantastiskt bra…och Dina diagram är jättebra !
    Chapeau !..som man säger i Frankrike !

    Under 2014 har antalet asylsökande ökat väsentligt i förhållande till 2013
    Kan Du inte, i brist på nya siffror från Eurostat, göra om detta diagram..dvs
    öka på procentuellt (om man utgår ifrån att distributionen varit den samma)
    Antalet Asylsökande i Sverige April-Oktober 2014
    bör Du ju kunna få från Migrationsverket.

    Då kommer vi att ha ett diagram som ännu bättre påvisar hur extrem massinvandringen är
    till Sverige jämfört med övriga EU-länder.

    Du bör kanske också visa ”genomnitts-asylmottagandet” så att vi kan påstå
    att ”Sverige tar emot xy% fler (eller med andra ord: Z gånger fler invandrare än EU-genomsnittet )”

    ———————————————-

    Som valarbetare för SD vid Extravalet 22 mars 2015 behöver jag 4-6 diagram som påvisar
    den absurda situationen som våra politiker försatt oss i

    ————————————————–

    Vi måste också ha diagram som visar hur mycket större kostnaderna för
    massinvandringen är än genomsnittet i EU.

    Enligt Jan Tullberg kostar invandringen cirka 250 miljarder (7% av BNP )

    Ett förslag..som kanske SD borde föra fram, är att begränsa de offentliga utgifterna
    för invandringen till någon sorts % av BNP…eller någon sorts % av de offentliga utgifterna.
    ..jfr U-hjälpen där gränsen är 1% av BNP (Riksdagsbeslut)

    —————————————————-

    Jag skulle gärna vilja träffa Dig…kanske vi kan äta lunch ?

    MVH

    John Adams
    Civ Ing

    Lillkyrka Prästgård 2
    74597 Enköping

    Mobil: 0763108827

    Gilla

 6. Fredrik Reinfeldt öppnar sitt hjärta said, on augusti 22, 2014 at 9:22 f m

  […] var ett tag sedan men nu tar vi och delar med oss av den eminenta Affes blogg där han på ett underbart satiriskt sätt visar hur vår ”landsfader” Reinfeldt […]

  Gilla

 7. […] var ett tag sedan men nu tar vi och delar med oss av den eminenta Affes blogg där han på ett underbart satiriskt sätt visar hur vår ”landsfader” Reinfeldt fungerar med […]

  Gilla

 8. Robert Traberg said, on augusti 22, 2014 at 10:20 f m

  Ha! Ha! – fantastisk!

  Det danske Trykkefrihedsselskab har for øvrigt en rigtig sjov tegning i dag om samme emne:

  http://www.trykkefrihed.dk/ved521.htm

  Gilla

 9. […] har nu framkommit ur statsminitens egen mun, att invandringen kostar pengar, en hel del pengar. Tidigare har han sagt, att invandringen berikar […]

  Gilla

 10. Jari. Päiväniemi said, on augusti 22, 2014 at 11:08 f m

  Mitt namn är Jari.päiväniemi och jag är en rasist,eller ?.. Vi som vågar säga sanningen om dagens invandrarpolitik är rasister . Alla ni som sitter hemma och ”smyghycklar ” i hemmen , vad är ni ? Värnar ni om Sverige och de våra ? Jag skulle kategoriskt säga NEJ !.. Ruinfeldt och hans lakejer uppmanar er nu inför valkampanjen att ”öppna era hjärtan” vilket om man översätter till normal svenska = öppna plånboken och ge mer pengar till invandringen. Sverige är på ruinens brant, och dessa miljarder som satsas på dagens invandringspolitik kunde vi hjälpa vården,skolorna, svenska ungdomar, pensionärerna bara att ta några exempel. I september kan ni alla göra vad som är rätt för detta land som en gång kallades Moder Svea, rösta rätt och rösta för Svenskarna . Litet tillägg , karln är ju en Mytoman som har snärjt in sig i alla lögner som har kommit ut , så nu vet han varken in eller ut . SD 2014.

  Gilla

 11. Karl Olof Kollberg said, on augusti 22, 2014 at 12:14 e m

  En röst på SD är iallafall en röst på det socialistiska blocket oavsett vad som sägs här. SDs väljare är nyttiga idioter. Tokvänstern jublar och applåderar varje röst på SD, för det för dem närmare en valseger.

  Gilla

  • Arguing said, on augusti 22, 2014 at 3:10 e m

   Du får nog utveckla det påståendet lite grann. SD är enligt mig ett mittenparti, det bästa av vänstern och det bästa av högern, lite kortfattat iaf. Så självklart finns det inslag i SDs politik som vänstern inte har något emot och detsamma gäller högern. Pragmatiska politiker som förhåller sig till verkligheten och lyssnar på folkviljan (och inte försöker styra dessa två) är framtiden.

   Gilla

  • TT2 said, on augusti 22, 2014 at 10:27 e m

   Varje röst på SD för förstås SD närmare en valseger, och inget annat. Beroende på vad man röstade på innan får vänsterblocket samma eller mindre chans till majoritet, men aldrig större. Man bör naturligtvis rösta på SD om man vill att SDs politik ska få inflytande.

   Ditt förslag att man bör rösta på Alliansen om man vill Sverige väl är alltigenom felaktig. Alliansens invandringspolitik har varit oerhört destruktiv för Sverige.

   Gilla

 12. Karl Olof Kollberg said, on augusti 22, 2014 at 3:35 e m

  Hej Arguing och tack för ditt inlägg. Jag menade helt enkelt så här. I Sverige har vi blockpolitik. Så länge som SD för en politik som ställer dem utanför blocken kommer s.a.s. deras röster inte att räknas. Sen kan man tycka vad man vill i sakfrågorna men som det är nu (och kommer att vara inom överskådlig tid) är det bästa man kan göra att rösta på ett alliansparti om man vill Sverige väl. OBS, därmed inte sagt att SD har fel i sakfrågan men det är dock ett faktum att SD kommer att vara politiskt isolerade och ställda totalt utan politiskt inflytande inom överskådlig framtid.

  Gilla

  • Kolibri said, on augusti 22, 2014 at 5:08 e m

   Jag misstänker, i och med stridshingstens utspel ovan, att du kommer att bli lite överraskad. För den enda förklaring jag kan se är att han bereder marken för en koalition med Mp.

   Gilla

  • Förbryllad said, on augusti 22, 2014 at 10:23 e m

   Du förklarar inte varför du menar att den som vill Sverige väl bör rösta på något av de partier under vars styre Sverige haft rekordstor utomeuropeisk invandring. Jag förutsätter att du som läsare av denna blogg är medveten om att invandringspolitiken är den absolut viktigaste aktuella politiska frågan för Sveriges utveckling på lång och medellång sikt, så andra politiska frågor bör vara närmast irrelevanta för den som röstar efter Sveriges (långsiktiga) väl.

   Gilla

 13. Loa said, on augusti 22, 2014 at 9:34 e m

  Affe, TACK för att du förgyller vårt liv!! Och såna snapshots du prickat in.
  Jag tycker denna också är relaterad:
  https://affes.wordpress.com/2011/03/16/fredrik-reinfeldts-dilemma/

  Gilla

 14. Karl Olof Kollberg said, on augusti 23, 2014 at 1:44 f m

  Det är som vi ser här alltid svårt att tala till de redan frälsta men faktum är att SDs politik som den nu är ställer partiet utan politiskt inflytande på riksdagsplanet.

  Vad man borde göra från SDs sida är att betona sina social konservativa delar – som ju M så lägligt lämnat helt vidöppna fär exploatering från annat håll. Att fortsatt slä vakt om kristna värderingar är även det en god ide eftersom KD verkar bli allt svagare på det.

  Lägg till det en mindre aggressiv hållning i invandrarfrågan (utan att fär den skull sluta att driva på för en förändring och färbåttring i denna fullständigt kollapsade del av svensk politik) och partiet har en potential att nå omkring 20% i valen framöver men viktigast av allt kanske även bli tagna på allvar i politiken.

  Med nuvarande politik kommer SD att nå 12% i riksdagsvalet och fortsatt vara fullständigt marginaliserade. Trist fär partiet har en hel del goda ideer och borde få vara del av ett regeringsalternativ framöver.

  Endast då kan man nå sitt övergripande mål att bryta den koncensus som råder i invandrarfrågan och påverka politiken i en rimligare riktning..

  Gilla

 15. Richard Conricus said, on augusti 23, 2014 at 8:17 f m

  Att vara en humanitär stormakt är föredömligt – om man har råd med det. Problemet är snarare om humanism resulterar i att vi utplånar oss själva. Vi måste vara medvetna om att människor från speciellt Mellerstaöstern inte har samma referensramar som vi då det gäller respekt för demokratiska beslutsprocesser och religionsfrihet. Svenskar verkar i allmänhet inte inse var problemen ligger. Inte heller USAs president Obama har klart för sig:

  I ett TV-sänt tal efter mordet på den amerikanske journalisten James Foley hävdade Obama:
  ”Islamiska Staten talar inte i någon religions namn. Deras offer äv överväldigande muslimer – och ingen tro lär människor att slakta oskyldiga. Ingen rättrådig Gud skulle försvara vad de gjorde igår och dagligen gör.” (Rapport 20/8 19.30).

  Den amerikanske president blottar genom detta uttalande grov okunnighet om begreppet Gud och vad skrifterna kräver av tillbedjande människor. Islamiska Statens medlöpare följer i själva verket enbart ord-för-ord Koranen. Något som för övrigt även bokstavstrogna judar och kristna måste rätta sig efter (eftersom de tillbedjer samma monoteistiska Yahweh/Gud/Allah).

  I Andra Moseboken 32:27-29 läser vi:
  Och han sade till dem: »Så säger HERREN, Israels Gud: Var och en binde sitt svärd vid sin länd. Gån så igenom lägret, fram och tillbaka, från den ena porten till den andra, Och dräpen vem I finnen, vore det också broder eller vän eller frände. Och Levi barn gjorde såsom Mose hade sagt; och på den dagen föllo av folket vid pass tre tusen män. Och Mose sade: »Eftersom I nu haven stått emot edra egna söner och bröder, mån I i dag taga handfyllning till HERRENS tjänst, för att välsignelse i dag må komma över eder.»

  I Koranens omskrivning (2:191) blir det:
  Ni får döda dem som för krig emot er, och ni får driva ut dem eftersom de drivit ut er. Förtryck/misstroende/otrohet [fitna – Koranens ord] är värre än mord.

  Barak Obamas muslimska bakgrund och uppväxt i (fredligare) muslimska Indonesien har otvetydigt färgat hans världsbild. På samma sätt som alla andra ungdomars världsbild färgas av omgivande kultur och vardagskoder. Obama förstår tydligen lika lite som många andra i västvärlden var Islamiska Statens barbarism kommer ifrån.

  Skillnaden mellan Islam och Judendom/Kristendom är att de senare sedan Renässansen men framför allt sedan Upplysningen distanserat sig från dylika inhumana och barbariska uppmaningar. Tyvärr har den muslimska världen inte genomgått samma process; framför allt beroende på grundmurat misstroende mot västvärldens koloniala och imperialistiska historiska förtryckarregimer. För Islamiska Statens religiösa krigare är detta påbuds efterlevnad det enda rätta, liksom det för övrigt är för alla andra fundamentalistiska muslimska terrorgrupper, typ Hamas och Hizbollah (båda av EU definierade som terrororganisationer; Hamas 2003-09-11 och Hizbollah 2013-07-22).

  En väg upp ur detta religiösa träsk vore att avkräva lojalitetsförklaring till det demokratiska samhällets beslutsprocesser och avståndstagande från Sharia-lagar vilka är motsatsen till demokrati (enligt fundamentalisterna själva).

  Richard Conricus
  Författare till boken ”Är präststyre på väg tillbaka i Europa?”.

  Gilla

 16. Karl Strom said, on augusti 23, 2014 at 8:44 f m

  Splittra och söndra,förstöra,dra ur proppen,så det tar 100 år att reparera Sverige.! Det är de Nya Moderaterna.

  Gilla

 17. Jenny Wulff said, on augusti 23, 2014 at 10:21 f m

  Just som vi tagits till den nivå på debatten som partiet behöver för att nå ut till fler väljare togs vi omedelbart ner på fotbollshuligansnivå igen.

  Det är bara att hoppas att partiledningen fortsätter att låta kvasten gå i leden och skakar ut lössen ur SDs banér. Nu framförallt på kommunal och gräsrotsnivå.

  Ska vi någonsin kunna påverka invandringspolitiken i detta land måste vi ha disciplin nog att hålla en saklig och sansad ton.

  Gilla

 18. Andreas said, on september 11, 2014 at 7:39 f m

  Det här var bland de roligaste satirerna jag läst! Mer sånt här! Det är med humor som de Svenska folket ska väckas.

  Gilla

 19. B. Wahlgren said, on oktober 4, 2014 at 5:21 e m

  På pricken avslöjande satir! Reinfeldt framstår, även nu efter valet, som en självmotsägande dubbeltungad clown som slank iväg med svansen mellan benen. Tidigare statsministrar hade i allmänhet åtm. någon ryggrad. Nu verkar förresten riksdagen mer lekstuga. Två ”eliter” turas om sitta vid grytorna.
  Vad Jenny Wulff sa ovan är säkert viktigt för framtiden.
  Affes insats är enorm och viktig.

  Gilla

 20. John Adams said, on oktober 28, 2014 at 3:34 f m

  Hej Affe,

  Diagrammet med ”Asylsökande per miljon” bör snarast aktualiseras

  Antalet som smugglats hit det senaste halvåret är dubbelt så stort
  som perioden okt-13 till mars-14

  SVERIGE FRAMSTÅR SOM ÄNNU MER EXTREMT..

  ASYLSYSTEMET HAR KOLLAPSAT

  Med denna typ av diagram bör det bli lätt att vända opinionen

  John Adams

  Gilla

 21. Sofia said, on december 27, 2014 at 12:08 f m

  Danskarna vill gärna få tillbaka sina förlorade landsdelar:
  http://www.politiko.dk/nyheder/hvis-de-er-ligeglade-saa-tager-vi-gerne-imod-skaane-halland-og-blekinge

  Gilla

 22. […] Fredrik Reinfeldt öppnar sitt hjärta. […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: