Affes Statistik-blogg

Utländsk bakgrund i majoritet i Malmö

Posted in Migration by Affe on juli 1, 2014

I Malmö kommun är personer med svensk bakgrund numera i minoritet.

malmo_2002_2013

I åldrarna 0-44 år ser utvecklingen ut så här:

malmo_2002_2013_0_44

Antal personer med utländsk eller svensk bakgrund (fin indelning) efter region, ålder i tioårsklasser och kön. År 2002 – 2013

Tagged with: ,

79 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Blandt de 0-44-årige er svenskere endnu mere markant i mindretal, kun 42.5 % af befolkningen. Se videre hos Affe […]

  Gilla

 2. Stig Palm said, on juli 1, 2014 at 8:25 e m

  Malmöskånskan är på utdöende således…

  Gilla

 3. Anonym said, on juli 2, 2014 at 8:11 f m

  2. ”Det pågår en massinvandring och om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land”

  http://www.regeringen.se/sb/d/17468#item215169

  8. ”För att ta över Sverige får invandrare väldigt många barn”

  http://www.regeringen.se/sb/d/17468#item215179

  Det är sjukt vi har en Regering som lagt upp 20 ”myter” om invandringen som kan motbevisas mer eller mindre

  Gilla

  • Veritas said, on juli 2, 2014 at 5:43 e m

   Regeringen Reinfeldt är ”sjuk” och vänsteroppositionen är ännu värre!

   Gilla

 4. […] Affes statistikblogg  […]

  Gilla

 5. […] Nu är svenskarna i minoritet i Malmö. Källa […]

  Gilla

 6. Anonym said, on juli 2, 2014 at 9:15 f m

  […] […]

  Gilla

 7. Darkieee said, on juli 2, 2014 at 10:18 f m

  Källa tack, annat än bara SCB.

  Gilla

 8. Jimmy said, on juli 2, 2014 at 11:08 f m

  Vore mer trovärdigt om du kunde hänvisa direkt till länkarna hos SCB där du får dina siffror ifrån. Svårt att ta Affe seriöst när han bara skriver ”datakälla SCB”

  Gilla

  • Affe said, on juli 2, 2014 at 3:06 e m

   Det är problematiskt att djuplänka till SCB. Ibland går det, ibland går det inte.

   scb.se
   statistikdatabasen
   befolkning
   utländsk bakgrund
   fin indelning

   Gilla

   • Kenneth Böndergaard said, on juli 2, 2014 at 3:56 e m

    Bra jobbat Affe. Ja det är inte lätt att få fram direkta länkar från SCB, det vet vi. Men mitt förslag är att du lägger upp en skärmdump från resultatsidan för att glädja skeptikerna / Kenneth

    Gilla

   • Anonym said, on februari 13, 2015 at 10:04 e m

    Hur många av dessa är danskar? Hur många är studenter? Hur många är där tillfälligt för arbete eller projekt då Malmö ligger närmast resten av Europa? Denna statistik är så tagen ur sitt sammanhang, men det är klart, målgruppen är väl knappast kritiska personer som tänker efter lite.

    Gilla

 9. StoppaAntivitismen said, on juli 2, 2014 at 11:46 f m

  Nu skall nog även sådana mörkare som Jimmy kunna hitta bevisen Affe redovisar att det pågår ett folkmord på svenskarna.
  http://korta.nu/vhyt1

  Gilla

 10. wot said, on juli 2, 2014 at 11:58 f m

  Det finns nog ingen direkt länk till den här statistiken. Affe har antagligen använt statistikfunktionen hos SCB: Gå till scb.se, fliken ”Hämta statistik”, fliken ”Nyckelord”, klicka på ”Befolkning”, fliken ”Tabeller & diagram”, välj ”Utrikes födda”, välj ”Utrikes födda efter region…” och gör ditt urval bland de olika variablerna. Ni får nog lov att själva sammanställa siffrorna för de olika åldersgrupperna och göra jämförelsen med den svensketniska befolkningen.

  Kort sagt, Affe gör en hel del jobb åt oss, gratis. Jag har inte vid något tidigare tillfälle sett att han dribblat med siffrorna så jag finner honom trovärdig.

  Gilla

 11. […] nuvarande demografiska trenden i Malmö är rasande snabb. Affes statistikblogg kunde igår avslöja att andelen svenskar på 10 år har minskat med 10 procentenheter och om nuvarande takt rent […]

  Gilla

 12. […] Igår publicerade Affes Statistik-blogg siffror som visar på den skrämmande utvecklingen i den svenska mångkulturens kronjuvel, Malmö, […]

  Gilla

 13. Minoritet | Småförtretligt said, on juli 2, 2014 at 5:18 e m

  […] är Affes Statistikblogg som presenterar dessa (och andra) osannolika […]

  Gilla

 14. […] den som vanligt mycket ackurata och eminenta Affe på sin statistikblogg kan vi nu konstatera för första gången i Sverige att svenskar är i minoritet i en kommun […]

  Gilla

 15. lasse öhman said, on juli 2, 2014 at 7:39 e m

  Affe är en klippa att luta sig emot om man vill ha fakta!

  Gilla

 16. IckeSaMicke said, on juli 2, 2014 at 8:01 e m

  Jag har inte hårdkontrollerat siffrorna, men att personer med svensk bakgrund enligt Affes definition är i minoritet i Malmö stämmer.

  Affes definition av utländsk bakgrund stämmer dock inte överens med Sveriges definition av begreppet. Den officiella definitionen är ”Utländsk bakgrund har personer som är utrikes födda eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar.” (se den källa svenska Wikipedia hänvisar till). Med den definitionen är svensk bakgrund i majoritet (även om det är hyfsat jämnt).

  Ohederligt att använda en egen definition… Bör kanske i rättvisans namn nämnas att Affes definition använts tidigare (för drygt tio år sedan) men presenterar man aktuell statistik ska aktuella begrepp och definitioner användas.

  Gilla

  • Stig Palm said, on juli 2, 2014 at 8:05 e m

   Aktuella definitioner är ‘skräddarsydda’ att passa den styrande maktens syften.

   Gilla

   • IckeSaMicke said, on juli 2, 2014 at 8:20 e m

    Affes definition är ”skräddarsydd” att passa Affes syften. Det är just för att slippa anklagelser om att vinkla statistiken man använder sig av allmänna definitioner istället för att hitta på sina egna.

    Motsvarande diagram med den riktiga definitionen skulle visat på samma trend, även om siffran inte skulle vara över 50%.

    Sedan går det förstås att diskutera om en person med lika mycket bakgrund hos en svenskfödd förälder som en utlandsfödd förälder ska anses ha utländsk bakgrund eller svensk. Rimligtvis borde det ju vara varken eller. Med tanke på att man är född i Sverige och att föräldrarna förmodligen bor i Sverige (även den utlandsfödda) är det väl helt rimligt att det svenska ursprunget blir ”starkare”?

    Gilla

  • Affe said, on juli 2, 2014 at 8:38 e m

   Eller också kan man ju tycka att det är ohederligt av regimen att förändra en inarbetad definition. Hur många äldre vet till exempel om att betydelsen av ”utländsk bakgrund” ändrades 2003? Det är helt förkastligt att göra på det sättet. Det hade varit mycket mer praktiskt och ganska mycket mindre förvirrande att ha låtit ”utländsk bakgrund” ha kvar sin ursprungliga betydelse och kalla den nya definitionen något annat.

   Med tanke på den stora risk för missförstånd som uppstår när man plötsligt ändrar en definition på det här sättet, är det uppenbart att definitionsförändringen inte hade praktiska motiv.

   Gilla

   • IckeSaMicke said, on juli 3, 2014 at 4:43 f m

    Ärligt talat, hur många äldre tror du det är som känner till endera den gamla versionen, den nya versionen eller att det ändrats?

    Det är nog ytterst få, både äldre och yngre, som känner till någon av definitionerna. Det är därför man alltid anger definitionen när man redovisar statistiken (precis som du gjorde). När den ”nya” definitionen faktiskt var ny förutsätter jag att det även påpekades att den var ny och därför inte jämförbar med äldre undersökningar. Nu har det dock gått mer än tio år, så en sådan kommentar är överflödig.

    Läser jag om två olika resultat angående personer med utländsk bakgrund idag förväntar jag mig att definitionen av utländsk bakgrund är densamma. De flesta blir nog bra mycket mer förvirrade av att dina resultat inte går att jämföra med andras från idag än att andras från idag inte går att jämföra med över tio år gamla undersökningar…

    Om du nödvändigtvis ska använda dig av den gamla definitionen vore det hederliga att även vara tydlig med det och skriva något i stil med ”Notera att jag här använder definitionen av utländsk bakgrund som användes innan 2003 och att resultaten därmed inte är jämförbara med några nyare undersökningar.”.

    Gillad av 1 person

  • StoppaAntivitismen said, on juli 2, 2014 at 8:57 e m

   Den tidigare definitionen var svenskfödd av två svenskfödda föräldrar.
   Regimen tyckte de behövde vilseleda svenskarna ännu mer, så de ändrade definitionen.
   Sedan räknas tredje generationens invandrare felaktigt som svenskar.
   En arab, svart afrikan eller jude kan aldrig bli svensk, lika lite som du kan bli kines.
   Endast till svenskarna närstående folkslag kan blir svenskar i nästa eller nästnästa generation, beroende på när andra svenskar accepterar dem som sådana.
   Skulle vilja se dig försöka övertyga en kines om att du är kines bara för att bosatt dig där och erhållit medborgarskap. Kineserna skulle sätta dig på hispan eller i kommunistiskt arbetsläger direkt!

   Hybrider är heller inte svenskar, de blir rotlösa bastarder som en viss Fredrik, vilken bär ett outsinligt svenskhat.
   Hybridisering har lett till stora civilisationers fall, som den egyptiska och den romerska.
   Detta eftersom rasblandning späder ut egenskaper som förfinats under årtusenden.
   Det är bara att titta på IQ-kartan över jorden så förstår man varför u-länder är u-länder, när Svenskarna nu koloniseras av de med låg begåvning och hög nativitet får det givetvis till följd att också Sverige på sikt blir ett u-land!
   Wikipedia hade tidigare en redovisning av FN-prognosen för 2030 om HDI (Human Development Index), där Sverige 2030 rankades efter Kuba, men den censurerades eftersom Wikipedia är ett propagandaorgan i första hand och ett upplagsverk i andra hand.

   Gilla

  • annacarlbro said, on juli 4, 2014 at 1:05 e m

   Om jag har förstått rätt så räknas man nu som svensk om man har två inrikes födda föräldrar. Men det har stor betydelse för befolkningen om dessa två infödda föräldrar i sin tur har fyra utrikesfödda föräldrar. Det innebär att de etniska svenskarna (ja, vi finns) försvinner i statistiken – precis som i verkligheten.

   Gilla

  • Nisse said, on juli 13, 2014 at 10:07 f m

   Det IckeSaMicke säger är fel. Affes definition av utländsk bakgrund är den som har använts i Sverige av SCB fram tills alldeles nyligen, då SCB av politiska skäl ändrade definitionen. IckeSaMicke är antingen totalt obildad eller så är han just det han anklagar Affe för att vara, dvs ohederlig.

   Gilla

 17. Cassanders said, on juli 3, 2014 at 10:14 f m

  @IckeSaMicke
  Siden tillit er en viktig faktor for utviklingen i samfunnet (cfr Robert Putnam) fremstår Affe’s definisjon (den gamle statistikk-definisjonen) mest relevant. Politikken Sverige nå følger fører til omfattende produksjon av ”parabol-paralellsamfunn”. Disse oppstår dels som følge av sosiøkonomiske faktorer (inntektsnivå), men også som flytte- mønster og ”gruppegravitasjon” for diasporabefolkninger. Og, siden også 2.generasjon(og sannsynligvis 3.generasjon) av diasporagruppene er mer like foreldregenerasjonen enn svensker på viktige atferdsmønstre, bør en anvende Affe’s definisjon.

  Cassanders
  In Cod we trust

  Gilla

 18. Spettekaka said, on juli 3, 2014 at 11:29 f m

  Dansk räknas som utländsk i det här fallet va? Rätt många danskar som flyttat in efter att bron öppnades, tänker jag.

  Gilla

  • StoppaAntivitismen said, on juli 3, 2014 at 12:27 e m

   Med tanke på ditt användarnamn så bor du väl i Skåne?
   Är det inte lättare då att titta på vad du ser rent demografiskt på Malmös gator och skolor, och dra verkliga slutsatser utifrån det än att sitta här och tycka ”rätt”?

   Malmös gatubild är väldigt mörk, det är fakta som du aldrig kan blanda bort.

   Gilla

   • Ingenjören said, on juli 4, 2014 at 7:21 f m

    Trams. Jag bor i Malmö och det är ett jävla snack om det där när man läser alla stockholmare som anser att de vet bäst hur det ser ut i mitt kvarter. So what om det är lite för mörk hud för att du ska känna dig bekväm, vi har fortfarande färre våldsbrott per capita än i Stockholm, men det snackar man inte om eftersom det inte passar in i era fördomar.

    Gilla

   • AntirasistÄrKodordFörAntivit said, on juli 4, 2014 at 9:24 f m

    @Antivita folkmords”ingenjören”
    Du gör en epic fail som vanligt, då begåvning inte är en av Er antivitas starka sidor.
    Det är därför Ni inte ser mångkulturellt mörker som ett problem, ty lika barn leka bäst!

    Nåväl till din epic fail.
    Titta vilken artikel du kommenterar under, det är klart att nu när importer är majoritet i Malmö, vilket de ännu inte är i Stockholm så blir det så eftersom de inte rånar eller mördar eller våldtar sina egna i samma utsträckning som svenskar!
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandrare-krigar-mot-svenskar-med-ran/

    Som sagt var du kan aldrig blanda bort att Malmös gatubild och därmed framtid ter sig väldigt mörk!
    Precis som resten av Sveriges Highway to multicultural hell – första u-land i Norden i modern tid.

    Gilla

 19. […] Affes Statistik-blogg […]

  Gilla

 20. Ingenjören said, on juli 4, 2014 at 7:19 f m

  Så, eftersom jag är en malmöbo med dansk pappa ingår jag i din statistik. Och med tanke på att min flickvän är tyska så kommer inte ens mina barn bli svenskar enligt er. Bra att ni förtydligar var ni står.

  Gilla

 21. […] affes.wordpress.com/2014/07/01/utlandsk-bakgrund-i-majoritet-i-malmo/ […]

  Gilla

 22. Stig Palm said, on juli 4, 2014 at 11:33 f m

  Affe kanske skulle dela upp icke svenskarna i Europeisk, Asiatisk och Afrikans bakgrund att vi slapp kommentare av typen; Malmöbo med Dansk pappa och Tysk mamma et cetera? Dessutom blir statistiken mer intressant för de flesta?

  Gilla

  • Affe said, on juli 4, 2014 at 3:48 e m

   Om den statistiken hade funnits hade jag gjort det. Den kanske går att köpa från SCB, men det rör sig säkert om femsiffriga belopp.

   Grejen är att det alltid blir några som kommer i kläm. Det finns malmöbor med båda föräldrarna från Danmark som inte känner att de passar in i ”utländsk bakgrund”. Det finns utrikesfödda från norra Europa som kom till Sverige i unga år som också upplever att de kommer i kläm.

   Sen är det du och andra som skriver ”icke svenskarna” och dylikt. Det kan inte jag hjälpa. Jag skriver ”utländsk bakgrund” eftersom det är korrekt. En person med en förälder född utomlands har per definition utländsk bakgrund.

   Sen finns det anledning att fortfarande använda den ursprungliga definitionen.
   Gruppen född i Sverige med en förälder född utomlands är till exempel överrepresenterade i brottsstatistiken.
   De upplever tydligen hinder vid företagande och omfattas av satsningar som riktas till personer med ”utländsk bakgrund”. Som till exempel denna satsning:

   Program för företagare med utländsk bakgrund 2008-2010

   Att våra makthavare inte vill att vi ska räkna på det här sättet bryr jag mig inte om. De räknar ju själva så när det passar dem. Att några upplever att de hamnar i kläm är tråkigt och beklagligt, men det är inte mycket jag kan göra åt.

   Gilla

 23. Lidenkatten said, on juli 14, 2014 at 6:27 f m

  Hemskt! Anser att dessa invandrare och deras avkomma borde skickas ut ur Sverige!!
  M tycker jag är en lightversion av sossarna. Tyvärr blir det så här när generationer vuxit upp under socialismen.
  Sverige ska bevaras svenskt!!

  Gilla

 24. Nordtomta said, on juli 21, 2014 at 10:34 e m

  Hej Affe,
  Du har varit ett ljus i mörkret för mig under flera år och jag tackar dig innerligt för det.

  Min fråga är: har du möjlighet att få fram siffror avseende befolkningssammansättningen
  vad beträffar Helsingborgs kommun och invandrarbakgrunden där?

  Vi noterar (och tänker på den just nu aktuella syrieranstormningen) att fler och fler
  huckelkärringar (kvinnor som bär snipiga tyghucklen, men som inte döljer hela sina
  ansikten med niqaber eller burqas) rör sig i Hbgs centrum med välutrustade barnvagnar,
  barn i olika åldrar etc.

  Vi har också noterat en ökning av arabiska män i olika åldrar i flotta standardhöjande bilar
  som gärna kör aggressivt mellan de röda ljusen (där hastighetsbegränsningen = 40).

  Jag har ingen aning om de två nämnda grupperna har det minsta med varandra att göra
  utan det som intresserar mig är huruvida den muslimska inströmningen även i HBG närmar
  sig Malmös. Tidigare behövde man endast möta muslimer på sjukhuset i Hbg och på Söder,
  nu känns det som om de rör sig överallt. Och med tanke på muslimens automatiska förakt
  för våra judeokristna fria samhällen med den individuella frihet som den judeokristna
  traditionen förfäktar är närvaron av stora mängder muslimska förtryckare kolossalt obehaglig.

  Bästa hälsningar
  Nordtomta

  Gilla

 25. […] Likväl är det en process av samma karaktär: vi svenskar utsätts för dålig behandling och trängs undan. […]

  Gilla

 26. […] på varje nyfödd med svenskfödda föräldrar. Läs mer om det pågående befolkningsutbytet här. Relaterat: Affes statistikblogg: Utländsk bakgrund i majoritet i Malmö. Relaterat: Vita elever nu i […]

  Gilla

 27. […] Malmö är Sveriges mest mångkulturella stad. År 2014 är det dessutom den stad där invandrarna och deras barn numera är i absolut majoritet. […]

  Gilla

 28. […] are now a minority in Islamized Malmö. This is bomb number 35 and 36 in Malmö this year. Number 34 could be heard […]

  Gilla

 29. […] are a minority in Islamized Malmö and the city has had 36 bombs this year alone. Recently, a police station was […]

  Gilla

 30. […] are a minority in Islamized Malmö and the city has had 36 bombs this year alone. Recently, a police station was […]

  Gilla

 31. […] att förhöra sig om situationen i vad som brukar kallas Sveriges mångkulturella kronjuvel, staden där etniska svenskar idag är i minoritet. Forman anländer till Sverige i helgen och ska, innan han besöker Malmö på måndagen, delta i […]

  Gilla

 32. […] The country has also gotten more segregated due to poor immigrants moving into the same neighborhoods whilst Swedes and well-off immigrants move out. In Malmö, the third largest city, ethnic Swedes are a minority since 2013. […]

  Gilla

 33. […] obygd och ”skapa” mångkulturella fägringar. ”Kommuner som Södertälje och Malmö har gjort sitt många gånger om.” skriver Fadakar. Ja, det kan man ju verkligen […]

  Gilla

 34. […] Holm nævnede noget med en indvadrerandel på 40 procent, men oprindelige svenskere kom i mindretal i januar 2014. Det var en rigtig […]

  Gilla

 35. […] att detta bara var ett rykte i ”nätets mest illaluktande gölar”, men den utmärkte Affe bekräftade att etniska svenskar redan är i minoritet i […]

  Gilla

 36. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 37. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 38. […] Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 39. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 40. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 41. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 42. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 43. aladdinsmiraclelamp said, on mars 8, 2016 at 9:29 f m

  […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 44. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 45. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 46. […] Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 47. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 48. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 49. […] delle città svedesi con una forte presenza di immigrati, e dove gli svedesi sono di fatto una minoranza dal 2013, i problemi nelle piscine pubbliche sono cominciati almeno 15 anni […]

  Gilla

 50. […] una delle città svedesi con una forte presenza di immigrati, e dove gli svedesi sono di fatto una minoranza dal 2013, i problemi nelle piscine pubbliche sono cominciati almeno 15 anni […]

  Gilla

 51. […] de las ciudades con mayor concentración de inmigrantes en Suecia, y donde los suecos son de hecho minoría desde 2013, los problemas en las piscinas públicas empezaron hace quince […]

  Gilla

 52. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 53. […] uma das cidades com o maior número de imigrantes da Suécia e onde os próprios suecos já são maioria desde 2013, os problemas em piscinas públicas começaram há pelo menos 15 […]

  Gilla

 54. […] de las ciudades con mayor concentración de inmigrantes en Suecia, y donde los suecos son de hecho minoría desde 2013, los problemas en las piscinas públicas empezaron hace quince […]

  Gilla

 55. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 56. […] من أكثر المدن السويدية اكتظاظًا بالمهاجرين، حيث صارالسويديون يمثِّلون أقلية بالفعل منذ عام 2013، بدأت هذه المشاكل في الظهور في […]

  Gilla

 57. […] på varje nyfödd med svenskfödda föräldrar. Läs mer om det pågående befolkningsutbytet här. Relaterat: Affes statistikblogg: Utländsk bakgrund i majoritet i Malmö. Relaterat: Vita elever nu i […]

  Gilla

 58. […] Källa: Utländsk bakgrund i majoritet i Malmö […]

  Gilla

 59. […] In Malmö, one of the most immigrant-heavy cities in Sweden, and where Swedes have actually been a minority since 2013, the problems at public pools started at least 15 years […]

  Gilla

 60. Det stora utbytet « Avpixlat said, on juli 4, 2017 at 2:34 e m

  […] Samma situation råder redan i ett flertal europeiska städer. I Sverige kommer Malmö antagligen bli först med att ha en svensk minoritet – enligt vissa är detta redan verklighet. […]

  Gilla

 61. […] To get a seat in the Malmö City Council, a minimum of three percent of the votes are required, and the party is hopeful to garner the votes needed from the city’s burgeoning immigrant diaspora. In Malmö, Sweden’s third-largest city, ethnic Swedes have been in the minority since the mid-2010s, according to various estimates. […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: