Affes Statistik-blogg

Breiviks nyttiga idioter i Sverige

Posted in Betraktelser, Gammelmedia, Medias mörkning by Affe on april 21, 2012

Anders Behring Breivik har i rättegången i Oslo Tingsrätt nu berättat om sitt motiv. Det svenska mediala etablissemanget har dock inte lyft fram och diskuterat detta. I vanliga fall brukar brottslingens motiv vara av största intresse. Man vill förstå varför och hur han eller hon tänkte. I synnerhet när gärningen är fullkomligt besinningslös och ofattbar som den är i Breiviks fall.

Vad är anledningen till oviljan i svenska media att diskutera motivet?

Många aktörer inom svensk media har hittills agerat precis på det sätt som Breivik ville och förväntade sig. Utifrån hans perspektiv hjälper de till att fullfölja planen. De är vad man brukar kalla ”nyttiga idioter”.

Här är ett utdrag från rättegången i tisdags. Åklagare Inga Bejer Engh förhör Breivik. (Min fetstil och mina hakparenteser.)

Breivik: Om du ser mig som en nationalist så har du helt fel.

Engh: Ja?

Breivik: Jag är inte nationalist. Jag är ultra-nationalist och motiven för en nationalist är helt annorlunda än motiven för en ultra-nationalist. Jag, och andra likasinnade, vill påskynda en konflikt [väpnat motstånd] eftersom vi [det norska folket] med tiden kommer att bli en minoritet. För att vi ska lyckas med att påskynda konflikten, så kände åtminstone jag att jag måste provocera fram en häxjakt på måttligt kulturkonservativa och nationalister.

Engh: Men kommer du att kunna ändra …

Breivik: Jag tror att 22 juli lyckades provocera fram en häxjakt på måttligt kulturkonservativa och nationalister. Det kan man se. Titta bara på Stoltenbergs nyårstal i vilket han i princip kallade alla som var kritiska till invandringen för extremister. Så det är verkligen precis vad jag har hoppats på. Det är många nationalister som har skrivit brev till mig och som menar att det jag har gjort inte kommer att stärka oss, vi blir ju istället svagare. Men då har de missförstått motivet. Målet är inte att vi ska få en omedelbar förstärkning, det kommer att bli en kris direkt efter [terrordådet], men på mycket mycket lång sikt kommer det att vara en fördel eftersom det kommer att bidraga till att öka censuren i Europa, som i sin tur, på mycket lång sikt, bidrar till en radikalisering av kulturella konservativa och nationalister, som leder till ökad polarisering. Nationalister som tror att jag gjorde detta för att uppnå framgång på kort sikt har missförstått helt.

Detta är alltså Anders Behring Breiviks plan:

1. Utför ett terrordåd som är så vidrigt att det enbart kan väcka avsky.
2. De nyttiga idioterna tar vid. Ledarskribenter, politiker, opinionsbildare faller för frestelsen att smutskasta sina politiska motståndare och ”smetar” Breivik på dem.
3. Desperationen tilltar bland dem som är kritiska mot invandringen och det multikulturella samhället. Att förändra utvecklingen på demokratisk väg upplevs som allt svårare eller omöjligt på grund av svartmålning, demonisering och begränsningar i yttrandefriheten.
4. Terrorgrupper bildas, och Breiviks efterlängtade väpnade kamp börjar.

Syftet med terrordådet var alltså inte bara att utdela ett förödande slag mot den norska arbetarrörelsen. Han ville också skada ”sin egen grupp”, den grupp han själv ansåg sig tillhöra innan han kom fram till att väpnad kamp är den enda vägen.

För att Breiviks plan ska gå i lås är steg 2 nödvändigt. Han behöver de nyttiga idioterna.

Vilka är Anders Behring Breiviks nyttigaste idioter i Sverige?

Listan är lång. Anders Lindberg, Göran Greider, Kurdo Baksi, Maria Sveland, Åsa Linderborg, Lisa Bjurwald, Anna-Lena Lodenius, Daniel Poohl, Alexander Bengtsson, Annika Hamrud, Johannes Forsberg, Daniel Swedin, Jan Guillou och mängder andra krönikörer och ledarskribenter.
Göran Greider, som har klippkort till varenda medieplattform i Sverige, intar en tätposition bland de nyttiga idioterna. Så här skrev han den 27 juli i en ledare i Dala-Demokraten:

”Det man nu kan hoppas på är att det fruktansvärda politiska massmordet i Norge sätter igång en process som börjar riva sönder den lilla legitimitet som olika högerpopulistiska och högerextrema rörelser tyvärr skaffat sig runtom i västvärlden.”

Det är inte våldsamma och militanta grupperingar Greider syftar på. De har ju inte fått någon legitimitet. Det är partier framröstade i demokratiska val som Greider avser. De som Breivik kallar ”måttligt kulturkonservativa och nationalister”.

Till och med efter att ”i lugn och ro” ha tagit del av Breiviks motiv fortsätter Göran Greider i samma stil.

”Många av hans ståndpunkter ropas ut på nätet och i kommentarsfälten – bara här i Dala-Demokraten har det tusen gånger om hörts Breivikliknande utrop när invandringen eller moskébyggen kommenteras.”

Åsikter om invandring och moskébyggen som inte faller Greider på läppen är alltså ”Breivikliknande”.

De som jag har räknat upp har alla mer eller mindre ”smetat” Breivik på dem som de anser förtjänar det. Men om nu någon förtjänar att få Breivik smetat på sig, vem förtjänar det mest? En Sverigedemokrat som inte alls gör som Breivik vill, eftersom Sverigedemokraten vill förändra samhället med demokratiska medel? Eller en opinionsbildare som använder sin plattform till att göra det som Breivik ”verkligen precis hade hoppats på”?

http://www.dalademokraten.se/Opinion–Kultur/Ledare/Breiviks-politiska-sprangstoff-/

http://debatt.svt.se/2012/04/16/jimmie-akesson-erkann-att-du-och-breivik-drivs-av-samma-ideologi/

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/22-juli-terror-oslo-og-utoya/her-er-breiviks-ordrette-forklaring-3757760.html

http://www.dalademokraten.se/Opinion–Kultur/Ledare/2011/07/25/Det-finns-inga-ensamma-galningar/

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/hatet-som-gor-mig-politiskt-deprimerad

http://debatt.svt.se/2012/04/15/varfor-vittnar-inte-jimmie-akesson-pa-breivik-rattegangen/

Breiviks världsbild – och borgerlighetens

Anders Behring Breivik och högerpopulismen

http://www.friatider.se/breiviks-mal-skapa-haxjakt-pa-konservativa

http://www.axess.se/blog/post/2012/04/18/Breiviks-nyttiga-idioter.aspx

Jimmie Åkesson och SD är på sikt mycket farligare än Breivik

Tagged with: ,

57 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Erik said, on april 21, 2012 at 7:18 e m

  Tvi fan vilken äcklig samling du fick ihop på en bild, det är bland det absolut sämsta klientel Sverige har att erbjuda.
  Urk, jag får ta en rejäl grogg för att få bort den dåliga smaken i munnen!

  Gillad av 2 personer

  • anders said, on juli 10, 2012 at 10:39 f m

   får nog tA en överdos herion om du ska bli kvitt smaken…. groggen räcker knappast….

   Gilla

 2. Joakim Makkonen said, on april 21, 2012 at 7:19 e m

  *gilla*

  Gilla

 3. Maria Nilsson said, on april 21, 2012 at 8:25 e m

  Det finns folk som har fattat, Lena Andersson min idol på DN. Läs henne.

  Gilla

 4. Matz said, on april 21, 2012 at 9:33 e m

  Vilket fynd! Jag har inte orkat ta mig igenom de norska referaten. Detta är ju ett lysande scoop. Thank you Affe.

  Gilla

 5. O_Rolig said, on april 21, 2012 at 10:20 e m

  Är Breiviks intelligens och långsiktighet skrämmande, imponerande eller både- och? Det jag vet är i alla fall att svenska politikers och medias ointelligens, arrogans och kortsiktighet BARA är skrämmande. Mycket skrämmande!

  Gilla

 6. Fredrik said, on april 21, 2012 at 10:20 e m

  Efter mer än 200 års fred i Sverige, verkar dumheten återigen vinna och krigstider stunda igen…
  Synd, jag gillade Sverige när jag växte upp.
  Synd att vi tydligen ansågs vara alltför lyckliga för att förtjäna det.
  Hur annars kan man förklara politikers och medias beteende?

  Gilla

  • Illwill said, on april 22, 2012 at 4:58 f m

   Det började med att det gick bra för Sverige och folket började rösta på politiker som körde på ”vi har det bra, vi är SKYLDIGA att hjälpa andra”-stuket istället för de som ville förbättra Sverige. Kortsiktiga lösningar har alltid varit något människan föredrog över de långsiktiga.

   Så, utan att fundera en sekund på vad som skulle hända med Sverige så fick S mer eller mindre monopol på styret. Vad gör socialister/kommunister när de får makt? De gör allt de kan för att inte bli av med makten. Ingenting betydde något, förutom makten (”makt är roligt”, som Mona Sahlin sa). Men, med fler och fler MENA:iter så började det svenska folket bli ”berikat” och en människa som blivit ”berikad” är inte längre lika benägen att rösta på förrädare. Socialbidragsdemokraterna märkte av detta och drog igång en massinvandring som världen aldrig sett tidigare, för ”nybyggarna” röstade på de som gav dem bidrag och så länge som (S) tog in fler inkräktare än de tappade svenska röster så kunde (S) behålla makten.

   Vad hände då? (S) tappade ju sin makt till slut. Var det för att de tog in för få inkräktare? Enligt Lööf så kanske det var så, men det var inte problemet. Var det för att de tappade för många svenska väljare? Nej, det svenska folket lär sig inte så snabbt och även om de tappade nästan alla ”berikade” röster så var svenskarna fortfarande i extrem majoritet. Två saker hände:

   1. Inkräktarna röstade inte i samma utsträckning som svenskar.
   2. Moderaterna insåg att de kunde få makt! Allt de behövde göra var att sluta prioritera sitt folk och börja vara mer förrädare än (S)! Waberi uppskattade den insikten.

   Media då? Väldigt enkelt egentligen, media är populister och anpassar sig efter folket. När folket var öppet negativa till invandring så skrev t.o.m DN om ankarbarn och invandrare som utnyttjade systemet, men ju mer den politiska delen av 7-klövern fick igenom sin oikofobiska politik, desto mer insåg den mediala delen av 7-klövern att folket ville ha förräderi. SVT räknas inte, de var alltid politiska.

   Vissa skulle väl påstå att Lilla Sjöbo-avtalet visar att media minsann gick emot folkets vilja, vilket självklart till viss del är sant, men bara till en liten del. De allra flesta svenskar vill inte veta hur verkligheten ser ut, de vill höra vackra lögner om ”myter/pensionsräddare/mångfald istället för enfald” osv.

   Så, om det svenska folket då börjar rösta på Sverigedemokraterna eller något annat svenskvänligt parti, kommer media börja skriva mer objektivt? Ja, men det förutsäger att SD inte anpassar sig efter 7-klövern (läs: börjar få alltför mycket smak för makt och pengar).

   Gilla

   • Illwill said, on april 23, 2012 at 12:46 e m

    ”Lilla Saltsjöbads-avtalet”* (kolla tiden jag skrev det!)

    Gilla

   • MartinA said, on juli 14, 2012 at 10:32 f m

    Jag gör en motsatt analys. För mig ser det ut som att Journalistpartiet har drivit koloniseringen av sverige från början till slut. Vissa politiker har gjort visst motstånd men till sist resignerat inför att man måste vara för att kolonisera sverige med MENA folk om man skall ha någon möjlighet att bli vald. Det som hände efter Janne Josefssons valstugereportage 2002 var att moderaterna kapitulerade inför media.

    Gilla

 7. Maria Nilsson said, on april 21, 2012 at 10:33 e m

  Jag tror inte på det Breivik säger. Det är en efterkonstruktion nu när han ser vad som har hänt. Han har ett absurt behov av att betyda något för mänskligheten och det som har hänt vill han ju gärna ha cred för. Nu när han ser att häxjakten harbörjat vil han gärna framhålla att han har makt över den men i somras hade han ingen aning om att den skulle starta!

  Gilla

  • Peter said, on april 22, 2012 at 8:12 f m

   Låter faktiskt inte helt otroligt. Att en person skulle kunna vara så kall och beräknande och få igenom saker som står utanför dennes egen kontroll och dessutom sätta hela sitt liv på spel för ett sådant osäkert ändamål låter mer som en film (typ ”Seven” eller ”Saw”) än att det skulle vara på riktigt.
   Frågan är om Breivik hade haft samma förklaring om han suttit helt isolerad utan tillgång till TV och tidningar..?

   Å andra sidan, då kan man spekulera i varför han gav sig själv till polisen. Mönstret hos massmördare är annars att de spar en sista kula till sig själva.
   Men det klart, det absurda behovet i att synas och att betyda något som i hans egna lilla värld är någonting mycket stort kan förstås vara en förklaring.. Ingen vet.. kanske inte ens Breivik själv.

   Gilla

   • Benge Runfalk said, on april 22, 2012 at 8:21 f m

    Breiviks plan finns väl beskriven i hans manifest 2083, det är ingen efterhandskonstruktion.

    Gilla

  • Feder said, on april 22, 2012 at 10:35 f m

   Mja, det känns väldigt långsökt. Hela hans idé finns beskriven i hans manifest som han började skriva långt innan terrordådet.

   Gilla

   • Antisocialist said, on april 23, 2012 at 12:29 e m

    Japp men manifestet har inte Maria Nilsson läst, de flesta inom PK har inte läst manifestet, och om de gjort det så har de inte förstått vad det läst vilket iofs inte är något ovanligt det är mycket de inte förstår.

    Gilla

  • rksmrgs said, on april 22, 2012 at 12:30 e m

   Han har ingen aning om ”vad som hänt”, han hålls helt isolerad från omvärlden och media. Allt han ser är vad som händer i rättssalen. Hela hans handlande är noga planerat, precis som han har beskrivit.

   Gilla

  • Anonym 3456 said, on april 22, 2012 at 2:45 e m

   Du har dock fel. Jag läste redan någon vecka efter attentaten att Breivik beskrivit denna plan även i sitt mainfest. Det är således ingen efterhandskonstruktion. Och egentligen är det inte så konstigt alls, vem som helst borde kunna ha listat ut att ett terrordåd som motiverats på det sätt Breivik motiverat sina dåd skulle ha lett till just den mediala reaktion de har lett till. Medierna har bara väntat på att få något de kan stigmatisera SD och andra man inte gillar (som t.ex. kritiker av radikalfeminism), och Breiviks dåd passar som handen i handsken i denna önskan. Att Breivik förstod detta redan när han skrev sitt manifest är inte ett dugg konstigt.

   Gilla

 8. Dannie_X said, on april 21, 2012 at 11:10 e m

  Exakt vad jag redan konstaterat ett par gånger på AP, men de drunknade i sorlet där.
  Tack Affe för att du så mitt i prick kan sätta bilder till de svenska nyttiga idioterna.

  Gilla

 9. patitasblogg said, on april 22, 2012 at 5:26 f m

  Bra analys, intressanta punkter du tar upp!

  Gilla

 10. omnirasa said, on april 22, 2012 at 6:17 f m

  Illwill, vad är ”Lilla Sjöbo-avtalet” för något?
  Du menar väl att det *förutsätter* ”att SD inte anpassar sig efter 7-klövern” ?
  I övrigt tycker jag att du har fångat det mesta i ett bra nötskal.

  Gilla

  • Anonym 3456 said, on april 22, 2012 at 2:47 e m

   Han menar ”Lilla Saltsjäbadsavtalet”, det förmodade avtal där medierna skall ha kommit överens om att aldrig skriva något negativt om invandrare, invandring eller mångkultur.

   Gilla

   • Anonym 3456 said, on april 22, 2012 at 2:48 e m

    ”Lilla Saltsjöbadsavtalet” menar jag naturligtvis. :)

    Gilla

 11. omnirasa said, on april 22, 2012 at 6:27 f m

  Tack Affe, för en mycket klarsynt reflektion.
  Breivik står åtminstone för vad han har gjort till 100%. Det är mer än man kan säga om en ynkrygg som Greider. Om det är någon som inte klarar sig utan att ständigt vara i strålkastarljuset, så är det väl Greider! Jag får ta huvudvärkstablett varje gång jag av en olyckshändelse ser honom i TV-rutan.

  Ingen ställer de brottslingar till svars, som utför systematiskt folkmord på sina nationers urbefolkning. Däremot behöver man monster som man kan sjukförklara och sätta i fängelse på livstid, så att man kan fortsätta att leva i lull-lull och tro att allt är mysigt i tillvaron. Breivik vet redan att han fyller även denna funktion för den ointelligenta massan.

  Gilla

 12. Breiviks marionetter « Avpixlat said, on april 22, 2012 at 7:00 f m

  […] Affes Statistikblogg visar hur väl Breivik har lyckats i sitt uppsåt, åtminstone i Sverige. I tidningar, radio och TV haglar nu attackerna mot oss svenskar som är stolta över vårt land och på goda grunder och i demokratisk ordning ifrågasätter den massinvandring, den undfallenhet gentemot underutvecklade kulturer och religioner och den utlokalisering av den politiska beslutsmakten till Bryssel som har underminerat landet under ett antal decennier. Affe kallar helt riktigt de som nu aningslöst går Breiviks ärende för hans “nyttiga idioter”. […]

  Gilla

 13. Benge Runfalk said, on april 22, 2012 at 7:50 f m

  Till kommenteren om megahycklaren Greider borde läggas hans ledare om massmördaren Mehra i Toulouse som han valde att se som ett offer ”söndersliten av motsättningar” eller hur det nu var. Där var det ju för Greider viktigast att förstå terrordådet som ett svar på den franska urbefolkningens rasism och att förhindra att andra muslimer förknippas med mördaren.
  Greider har ett elakt högeröga som han betraktar alla vita människor i västerlandet med och ett ömsint vänsteröga som han smeksamt blickar med på de förment förtryckta: muslimerna. Han använder sin enögda enfald på ett oerhört förutsägbart motbjudande sätt. Så arbetar en renlärig marxistisk propagandist. Det socialistiska utopin är målet och allt som tjänar saken används, dit hör inte strävan efter sanningen.

  Gilla

 14. Anonym said, on april 22, 2012 at 9:30 f m

  http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article14700348.ab?partner=wwwredirect

  Här är en intressant krönika av Johan Hakelius som ser den uppenbara likheten mellan Breivik och en radikal vänster – de hårdföra ”kulturmarxisterna” som idoliserar RAF, Solanas, FARC, Hamas och Brigade Rossi.

  Gilla

  • Martin Goës said, on oktober 11, 2012 at 11:20 e m

   Intressant vinkel! Till och med Aftonbladet anlitar skribenter som kan TÄNKA – dessvärre en bristvara i dagens medielandskap.

   Gilla

 15. GRU said, on april 22, 2012 at 10:02 f m

  Jag märkte direkt efter tragedin i Utöya hur vänstergrupperna började mobilisera sig i röda Norrbotten. Ja tyvärr, nu snart ett år senare så kan jag bara konstatera, Breivik har fått rätt hittills.

  Gilla

 16. Erik said, on april 22, 2012 at 10:13 f m

  Små Breivikar styrda av den riktige Breivik. Ganska bra samanfattning av situationen faktiskt.
  Den lilla extremisten Greider sitter i TV-sofforna och kritiserar den stora extremisten Breivik.

  Gilla

 17. Misslyckande said, on april 22, 2012 at 10:48 f m

  Vilka är extremisterna?

  1. Tvinga kommuner ta emot 2600 ”barn”

  2. Tvinga kommuner ta emot 30.000 asylsökande

  3. Tvinga kommuner ta emot 30.000 somaliska barn

  4. Tvinga kommuner ta emot 100.000 somalier

  5. Vilka leder av schizofren?

  6. Vilka är psykopater?

  Gilla

  • Robin Shadowes (@Robin_Shadowes) said, on april 22, 2012 at 5:53 e m

   Reinfledt är en betydligt farligare psykopat än Breivik. Men vem kommer någonsin att åtala Reinfeldt, trots att han har hundratusentals liv på sitt samvete och att det överordnade målet är Sveriges och svenskarnas totala utplåning?

   Gilla

 18. Misslyckande said, on april 22, 2012 at 10:49 f m

  Håller på och uppdaterar – Frågan är hur folk ska bemöta mig om detta?

  _________420.000 jobb år 2020________

  420.000 jobb år 2020 – 300.000 jobb år 2015
  420.000 jobb år 2020 – 330.000 pension år 2020
  420.000 jobb år 2020 – 420.000 jobb år 2020
  420.000 jobb år 2020 – 34.000 färre arbetsföra
  420.000 jobb år 2020 – 60.000 jobb årligen
  420.000 jobb år 2020 – 120.000 jobb årligen
  420.000 jobb år 2020 – 140.000 jobb övertid
  420.000 jobb år 2020 – Höjd pensionsålder 75 år
  420.000 jobb år 2020 – 690.000 arbetslösa
  420.000 jobb år 2020 – 137.000 unga arbetslösa
  420.000 jobb år 2020 – FAS 3 30.000
  420.000 jobb år 2020 – 70.000 arbetslösa 2 år
  420.000 jobb år 2020 – 200.000 studerande
  420.000 jobb år 2020 – 200.000 sysselsatta
  420.000 jobb år 2020 – 600.000 går till arbetet
  420.000 jobb år 2020 – 20.000 unga arbetslösa
  420.000 jobb år 2020 – 1.3 miljoner PUT 1980-2010
  420.000 jobb år 2020 – 1.2 miljoner i utanförskap
  420.000 jobb år 2020 – 840.998 invandrat – 553.000 utvandrat
  420.000 jobb år 2020 – 96.000 invandrat – 51.000 utvandrat
  420.000 jobb år 2020 – 375.000 PUT 2006-2010
  420.000 jobb år 2020 – 200.000 arbetslösa
  420.000 jobb år 2020 – 100.000 jugoslaver
  420.000 jobb år 2020 – 100.000 irakier
  420.000 jobb år 2020 – 100.000 somalier
  420.000 jobb år 2020 – 10.000 analfabeter
  420.000 jobb år 2020 – 39% okvalificerad arbetskraft
  420.000 jobb år 2020 – 1000 ensamkommande barn
  420.000 jobb år 2020 – 8000 flyktingar
  420.000 jobb år 2020 – 30.000 studenter
  420.000 jobb år 2020 – 2 år – 30.000 asylsökande
  420.000 jobb år 2020 – 35.000 papperslösa
  420.000 jobb år 2020 – 40.000 gästarbetare
  420.000 jobb år 2020 – 50.000 anhöriginvandrare
  420.000 jobb år 2020 – 100.000 flyktingar
  420.000 jobb år 2020 – 430.000 socialbidrag

  Gilla

 19. […] Affes blogg – den kanske bästa på webben – är lysande i sin sammanfattning av situationen. […]

  Gilla

 20. Du Gamla Du Fria said, on april 22, 2012 at 12:34 e m

  Enligt Breiviks logik;
  Det måste bli värre innan det kan bli bättre…Allt tyder på att det var hans agenda och hittills har media och politiker spelat efter hans regler. Fruktansvärt tragiskt att så många skulle dö för att vi har ett politiskt och ett medieklimat som skapar och kommer att skapa fler breivikare.

  Gilla

 21. […] . . Mer här […]

  Gilla

 22. Anonym said, on april 22, 2012 at 1:24 e m

  Otroligt bra affe! Kunde inte presenterat bättre själv. Jag bor i norge sedan länge och läst alla ord för ord referat som varit alla dagar i rättegången. Jag är fullständigt förbluffad över att INGEN vågar prata om VARFÖR han gjorde det, enlig honom själv. Istället gör de exakt som Breivik förutspådde, öka stigmatiseringen av moderata legitima kritiker av multikulturprojektet av samhället.

  En annan tragi-komisk sak är när norska tidningar skulle för en vecka sen finna faktafel i breiviks alla påståenden.

  ”I sin tale sa den tiltalte at Oslo etniske nordmenn vil være en minoritet i egen hovedstad om 5-10 år.

  Dette medfører ikke riktighet. En fersk undersøkelse fra SSB viser at dette først vil skje i 2040, altså om 28 år.”

  Ok. Så Att norrmän blir en minoritet i sin egen stad om 28 år istället för 10 år, gör saken bättre? Man diskuterar inte längre OM massinvandringen gör att etniska befolkningen kommer i minoritet, men diskuterar istället om NÄR.

  Helt otroligt att INGEN journalist tycker detta inte är hårresande och allvarligt. Att ingen reagerar mer på det uppenbara faktum att invandringen faktiskt är så oproportionerlig stor att den inom kort gör norrmän till en minoritet i Norge. Helt sjukt. Den dagen norrmän blir i minoritet i sitt eget land så slutar norge vara norge. Ett land definieras av vilka som bor där och vilken kultur dessa för med sig.

  Det man fakiskt håller på med är ett självmordsprojekt och ingen försöker å stoppa det. Vi lever i en sjuk politisk korrekt värld.

  Gilla

 23. Gruvmor said, on april 22, 2012 at 2:19 e m

  Vardagen blir allt skrämmande. Hur ska man orka?

  Gilla

 24. 1984 said, on april 22, 2012 at 4:43 e m

  Fan ta Breivik och hans nyttiga idioter. Jag ser också mer eller mindre inbördeskrigsliknande scenarier som en möjlig framtid. Men till skillnad från Breivik vill jag helst undvika de scenarierna, inte skynda på dem.

  Gilla

 25. teutas said, on april 22, 2012 at 4:53 e m

  Han har dödat många ungdomar och han fick bara 25 år fängelse .Tänk er om det var en muslim då skulle den få va där i hela sitt liv och alla skulle säga ‘Muslimska terrorister’ tycker ni att det är rätt at säga kristna terroristerna nu och det har inget med religionen att göra. Det finns psykisk sjuka människor även om de inte tillhör någon religion…..

  Gilla

 26. […] Affes statistik om nyttiga idioter […]

  Gilla

 27. Anonym said, on april 22, 2012 at 11:58 e m

  Jag vet inte om det kan ses som att man går Breiviks ärende så fort man kritiserar det kulturkonservativa. Vad är alternativet? Att ge SD fritt fram? Självklart tror jag på analysen, polariseringen ökar, men det ska inte skydda extrema nationalister från kritik, och det blir givetvis en knivskarp, snudd på omöjlig balansgång att hitta ett klimat där det främlingsfientliga ska kunna debatteras och belysas och kritiseras, utan att censuren ökar till den grad att polariseringen blir total. Men det ska inte vara ett sätt att som främlingsfientlig undslippa kritik heller vilket slutar i något slags moment 22 .

  Gilla

 28. Breiviks motiv | corneliadahlberg said, on april 23, 2012 at 10:44 f m

  […] Breiviks motiv Posted on april 23, 2012 by corneliadahlberg Vi har följt PK-medias rapportering av rättegången mot Breivik. En viktig fråga brukar vara: Vad hade brottslingen för motiv?  Här kan du läsa Breiviks egna svar på den frågan: https://affes.wordpress.com/2012/04/21/breiviks-nyttiga-idioter-i-sverige/ […]

  Gilla

 29. Antisocialist said, on april 23, 2012 at 12:20 e m

  På samma sätt som de inte ville diskutera Mohammed Merahs motiv som var minst lika klara och tydliga.

  För övrigt, vad de ser ut de där tyckarna som felaktigt kallas experter, är det något med att man måste se ut som hej kom och hjälp mig för att få vara tyckare i massmedia? Eller är det så att deras ideologi skapar fula människor?

  Gilla

 30. Antisocialist said, on april 23, 2012 at 12:21 e m

  Göran Greider och hans Stalinlika åsikter…

  Gilla

 31. Josef Boberg said, on april 23, 2012 at 8:31 e m

  Apropå ”Breiviks nyttiga idioter i Sverige” – Tryck på knappen för att få lite action :!:

  Gilla

 32. christalbum said, on april 23, 2012 at 8:56 e m

  Det är en blåkopia av Rote Arme Fraktion:s taktik. De ville skapa en polisstat som skulle bli så förtryckande att det skulle leda till ”revolution”.

  Mycket bra skrivet Affe!

  Gilla

 33. Rolf Nord said, on april 25, 2012 at 7:34 f m

  25/4 -12 Breivik är en psykopat. En person som kan begå vidriga handlingar utan mentala spärrar. Detta är ganska tydligt så här långt i medias rapportering. Vad som känns äckligt, förutom Breivik, är hela mediacirkusen kring och i rättegången. Det samma sak varje gång en våldsverkare ställs inför rätta. T ex Clark Olofsson i Norrmalmstorgsdramat på 1970-talet. Olofsson blev rena hjälten, en kändis. Fick reportageplats överallt i media. Vad man i Breivikfallet efterlyser är en handfast psykologisk analys och inte allsköns spekulationer. Hur är det möjligt att en människa kan göra så här mot sina medmänniskor ? Har Breivik någonstans i sitt inre ett dåligt samvete ? Ja, någonstans, tror jag. Upptäcker han sitt samvete och ser vidden av sitt handlande, kommer han förr eller senare att känna sitt liv som meningslöst. Ulf Nilsson, som förmodligen mördade Helen i Hörby, hängde sig i sin cell. Resultat av ett dåligt samvete ? Antagligen. Breivik har, trots massmorden på andra människor, tillfogat sig själv den största skadan. Vare sig han upptäcker detta eller ej, måste han hållas inlåst på livstid. Där kan han i lugn och ro upptäcka sitt samvete. Och det kommer att betyda ett helvete för honom. Detta förtjänar denne mördare.

  Gilla

 34. […] [Breiviks nyttiga idioter i Sverige] […]

  Gilla

 35. Valteri said, on juni 25, 2012 at 9:03 f m

  Ganska kul bild, som med orden visar att Berivik lyckades där han nog minst trodde det. Med den svenska PK-eliten som har som affärside att tänka för andra.
  Men man saknar Helle Klein på bilden. Hon passar in på alla sätt.

  Gilla

  • MartinA said, on juli 14, 2012 at 10:33 f m

   Norrmän är mycket medvetna om den allvarliga situationen i sverige. Våra grannländer är extremt oroade över vad som händer i sverige.

   Gilla

  • Martin Goës said, on oktober 12, 2012 at 12:14 f m

   Saknar? Det är väl skönt att slippa se henne…

   Gilla

 36. MartinA said, on juli 14, 2012 at 10:26 f m

  Eller så var motivet att han förlorat en massa pengar på börsen och hans grandiosa självbild inte stod ut med att vara en patetisk loser och han hellre ville ”go with a bang” så att säga.

  Gilla

  • Mikael Sjödin said, on juli 14, 2012 at 4:08 e m

   Vilket dravel. Det låter som om du bara var tvungen att skriva något där du fick klämma in ordet ”grandios”.

   Gilla

 37. Musse Motvals said, on november 19, 2013 at 12:14 e m

  Troll! Så skulle en Sverigedemokrat aldrig uttrycka sig, eller tycka.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: