Affes Statistik-blogg

Sverige i förändring

Posted in Betraktelser, Migration by Affe on april 7, 2012

Hur förändras Sveriges demografi och hur fort går det? I debatten förekommer alla möjliga siffror. Främst handlar det om olika bud om antalet som invandrar varje år. Det är inte lätt att få en klar bild av det utifrån Migrationsverkets statistik. Oklarheten gör att diskussionen inte kommer vidare.

Man kan istället titta på hur befolkningen har förändrats över tid och få en bättre bild av hur landet förändras. Det första diagrammet visar förändringen av antalet personer med utländsk bakgrund respektive svensk bakgrund per vecka.

Under 2011 ökade antalet med utländsk bakgrund med i genomsnitt 1 147 personer i veckan. De med svensk bakgrund ökade med i genomsnitt 147 personer i veckan.

Det andra diagrammet visar samma statistik men fördelat per dag. Under 3 285 dagar sedan 2002 har de med utländsk bakgrund ökat med i genomsnitt 152 personer per dag. Samtidigt har de med svensk bakgrund ökat med i genomsnitt 13 personer per dag.

Personer med utländsk bakgrund definieras som personer som är utrikes födda, eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar. Personer med svensk bakgrund definieras som personer som är födda i Sverige med två inrikes födda föräldrar eller en inrikes född och en utrikes född förälder.

SCB

31 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. davidstirling said, on april 8, 2012 at 4:21 f m

  Det är två saker som är intressanta här:
  1) De faktiska förhållandena att det ser ut som det gör (med god källredovisning);
  2) Vilka tjuvknep media/sjuklöverpolitrukerna ska använda sig av för att bortförklara det som framkommer.

  Gilla

  • Mästerkatten said, on april 10, 2012 at 10:24 e m

   2.) Att siffrorna blir så här extrema beror på att bortfallet av svenskar är stort jämfört med invandrarna som har en lägre genomsnitts ålder. (Siffrorna kommer med tiden plana ut.)

   Men det rasliga förfallet är uppenbart blandrasungar räknas som svenskar, fy fan.
   Hade varit mycket intressant att se statistik baserat på ras.

   Gilla

 2. Om fem år er jeg død « Snaphanen said, on april 8, 2012 at 2:15 e m

  […] os illusionsløse til, hvad politik overhovedet formår at forebygge. Hver uge tilkommer der 1147 nye udlændinge i Sverige, imod kun 147 indfødte svenskere. Måske begiver ikke flere svenskere sig ind i kampen for at bevare deres land, fordi de er lige […]

  Gilla

 3. Sverige « Yasers hörna said, on april 8, 2012 at 8:40 e m

  […] [Hur förändras Sveriges demografi och hur fort går det?] Rate this: Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]

  Gilla

 4. Illwill said, on april 10, 2012 at 2:23 e m

  Någon annan som mår illa?

  Gilla

  • yaser said, on april 10, 2012 at 8:34 e m

   Hur många barn har du och din kvinna?

   Gilla

   • Illwill said, on april 10, 2012 at 10:25 e m

    Färre än du och dina kvinnor antagligen, Yaser.

    Gilla

   • Leif said, on april 10, 2012 at 10:33 e m

    @ yaser

    Snart är festen slut för dig.

    Gilla

  • Anonym said, on april 12, 2012 at 11:19 e m

   ja det är vidrigt!

   Gilla

 5. […] Affes Statistik-blogg 2012-04-10, 20:52 (uppdaterat 2012-04-10, 20:52) | Kategori(er): Inrikes, Invandring/mångkultur, Politik /* […]

  Gilla

 6. Anonym said, on april 10, 2012 at 7:36 e m

  Och hur stor del av ökningen kommer från födda i sverige respektive invandring?

  Gilla

 7. yaser said, on april 10, 2012 at 10:57 e m

  @ Illwill
  Jag menar inte ”har fler barn än mig, annars så kommer jag att outbreeda dig” utan ”har du ens 2.11 barn?”

  Som jag har skrivit tidigare, jag önskar inte svenska något ont, utan tvärtom, jag önskar er en stark och självständig nation som möjligör för er att ge era starka sidor i arv till eran barn.

  Men det kan enbart hända ifall ni har barn. Det statestik jag har sett leder mig till att tro att ni föder 1.3 barn per kvinna, och det får man ingen framtid av, även om antalet invandrare är noll. Faktum är, ni måste ha invandrare som gör skitjobbet eftersom ni vägrar ha hällsosamma 2.5 barn per kvinna.

  Illwill, Leif, eran svar visar vilken reaktiv, defensiv och sårad sinnestämming ni har hamnat i. Ni tar en enkel fråga som ett existensiellt hot.

  Men varför tar ni invandrare som ett existensiellt hot istället för att fixa eran svaghet? Fan, ta och skaffa 2.11 barn så att ni överlever! Jag vill ha ett stark sverige, inte ett skitsverige som hjälper saudierna, böjer sig för EU och slickar USA röv.

  För i helvet, ryck upp er, lär era kvinnor att det vikitigaste de kan göra är at skaffa 2.5 barn och att allt annat är sekundärd. Ta och sparka ut avskummen som har tagit över eran media och politiska system och därigenom paralyserat, pasiciserat och försvagat de svenska männen och förvandlat eran kvinnor till männens konkurenter.

  Snälla, tror du taxischaffisen och pizzakillen är ansvariga för att ni går under? Inte ens de invandrare som begår våldtäkt har gjort att ni ligger så illa till demografiskt.

  Kolla in affes tidigare diagram, ni går back i befolkning. Och det är inte invanrarnas fel.

  Vi är inte här för att vi älskar att vara i ett av världens kallaste länder, där det är vinter i 9 månader. Vi är här eftersom NATO håller på att bomba våra länder. Vad i helvete är ni med i NATO för? Vad i helvete har ni soldater i Afghanistan för, varför bombar ni folk i Libyen? Snart kommer ni att även bomba Syrien vilket skapar ännu mer asylsökande.

  Och när asylsökande från länder ni bombar kommer hit så skall jag behöva höra att jag har många kvinnor och att min fest är snart slut?

  Fuck you, jag har inte haft inkomst i 6 månader, och inte heller har jag tagit soc. Vilken jävla fest? Jag skulle vilja åka tillbaka till mitt land och bygga upp det, men hur fan skall det gå när Europa skall ”rädda” oss genom kärleksbomber?

  Vi är båda offer, men det finns en skillnad.

  Ni trivs i eran offermentalitet och vill se mig som the bad guy. Varför inte ta en titt i spegeln och fundera på varför jag EGENTLIGEN är här och varför ni EGENTLIGEN håller på att gå back demografisk?

  Vem skall betala pensionen för era föräldrar om inte vi körde taxi, bakade pizza och flippa burgare på donken så at ni har något att käka efter fyllan?

  Inte ni, eftersom ni skickar de till hemmet och staten skall ta hand om de, eller hur? När var det sist du såg dinna föräldrar?

  Så skärp är. Fixa eran familjer, återskapa relationen till eran äldre, ta tillbaka makten över media, politiker och militär och hjälp mig klara av att åka hem igen.

  Gilla

  • Illwill said, on april 11, 2012 at 2:04 f m

   Yaser, ”ni” (som grupp, om än inte individuellt) är här för att få pengar. De flesta av er kommer inte hit som flyktingar, ”ni” flyr oftast inte.

   Men vad du inte förstår är att det inte är bra att föröka sig som kaniner, eller ens i sådan grad att vi blir fler. 7 miljarder människor är för många. Samtliga i-länder går bakåt, det är bara u-ländernas befolkningar som ökar (de sista som borde öka dessutom). Världen blir inte bättre av fler människor, speciellt inte av fel människor.

   Varför ska vi fixa allt? Åk hem och fixa ditt j-la land själv, jag har INGET ansvar för ditt land. Jag har INGET ansvar för att du och de likt dig ska få bidrag. DU har ansvar för ditt liv, ditt land, ditt folk…inte jag.

   Sen babblar du på om pensioner etc…alltså, ni (läs: ”invandrare”) kostar 1 miljard kronor om dagen, netto. Ni betalar inga pensioner, ni (åter igen, med ”ni” så menar jag inte dig som individ, utan MENA:iter etc) är en ren börda för oss. Vi klarade oss inte bara bra innan ni kom hit, vi klarade oss bättre. Skolan var bättre, tryggheten var större, ekonomin gick bättre…alltså, allt var bättre. Hade era folk och kulturer varit bättre än den svenska så hade era länder inte varit skit, ni hade inte kommit hit. Ni borde göra allt ni kan för att lära er av oss, för vi är bättre än ni…hade vi inte varit det så hade det varit vi som flyttat till era länder och försökt få bidrag.

   Vi trivs ABSOLUT inte som offer och vi vill inte tycka illa om dig/er…men då ni är en sådan extrem ekonomisk börda så är det svårt att inte göra det. Att ni står för över hälften av alla våldsbrott (upp till 100%, beroende på typ) hjälper inte direkt det heller.

   Du ska ge fan i att berätta för oss hur vi ska leva våra liv, vad vi ska göra, hur vi ska ta hand om våra äldre etc. Även om vi gör fel så är det inte upp till DIG att säga någonting om det, du är en gäst här. En oönskad gäst dessutom.

   Vidare, vi är inte med i NATO och Sverige har inte släppt en enda bomb över ett annat land…någonsin. Senaste gång vi var i krig så hade vi inte ens flygplan.

   Yasef, åk hem och försök bygga upp ditt land. Det är inte mitt jobb att ta hand om ditt land, mitt jobb är att ta hand om mitt land och pga förrädare och sådana som du så håller Sverige på att bli en tryckkokare…även om du (som individ) inte förstör alltför mycket för Sverige så tror jag att du ligger rätt risigt till när det svenska folket till slut fått nog.

   Gilla

   • yaser said, on juli 13, 2012 at 11:07 f m

    Illwill , läs det här:

    http://nyailconvito.wordpress.com/2012/07/12/vad-hande-i-libyen/

    Det är anledningen till att vi är här.

    Vi är inte här för att vi bestämde oss för att det är bättre att offra vårt hemland, släkt och bekanta så att vi kunde åka till så nära nordpolen man kan komma, så att vi kan ta soc och baka pizza.

    Vi hamnade här för att väst har destabiliserat regionen i över 100 år, och gör det fortfarande.

    Och anledningen till att vi blir insläppta är att samma grupper som destabiliserar mellanöstern är ute efter att använda flyktigarna som vapen mot det västliga medborganra, för att försvaga och splitra folket.

    Vi är båda offer i detta drama, och kommer inte att komma någon vart förän vi kan se vilka det är som sätter spelets regler.

    Gilla

  • Aemon Caar said, on juni 21, 2012 at 7:19 f m

   Tänk om alla handlat enligt dessa dina ”regler” Yaser. Då hade planeten varit överbefolkat för länge sen.

   Nej vi behöver inte 2.11 barn för att vi ska ”överleva som folk o nation”. Tvärtom behöver vi – worldwide – börja tänka på överpopuleringen av planeten – hur ska vi föda alla?

   Redan idag används drygt 80% av svensk jordbruksmark till att odla djurmat, trots att vi importerar massvis av miljöförstörande soyabaserad djurmat från sydamerika.

   Låt oss bara leka med tanken på att vi skulle bli dubbelt så många i landet, vad skulle behövas ändras?`
   – dubbelt upp med djurmat så vi kan äta själv (dvs 160% av åkermarken, hur nu det ska gå ihop)
   – dubbla skolor (med europas sämsta skolresultat bävar jag för en fördubbling av antalet elever)
   – dubbla sjukhus (vårdköerna bara växer o växer, vårdskandalerna avlöser varandra)
   – dubbla kollektivtrafiken (var ska vi få plats med alla spårvagnar o annat trams som de rödgröna vill ha?)
   – dubbla lägenheterna (som vi redan saknar tusentals av)
   – dubbla antalet jobb (som vi redan saknar hundratusentals av)
   – dubbelt avfall
   – dubbla problem…

   Facit för den politik Yaser vill föra:

   1920 var vi drygt 2 miljarder människor, mindre än hundra år senare har vi mer än tredubblats. FNs kalkyler för befolkningsökningen visar att med nuvarande ökning kommer vi att landa på drygt 134 trillioner (just det, 134 miljoner miljoner) människor runt år 2300 (ett ohållbart scenario såklart).

   Vad ska dessa människor äta?
   Vad ska de dricka?
   Var ska de arbeta?
   Var ska de bo?
   Men framför allt – var ska de få plats?

   Räknar man som Yaser med att det ska födas 2.11 barn så ser vi framöver en enorm katastrof. Bara fram till 2150 skulle den nuvarande takten innebära dryga 600 miljarder människor på planeten.
   Framstående forskare beräknar den optimala befolkningen för att bibehålla planeten till 0.6-1.2 miljarder.

   Men det e klart, Yaser har väl en annan planet liggandes som vi sen glatt flyttar till när det gått totalt åt helvete här…

   Gilla

   • yaser said, on juni 21, 2012 at 9:36 f m

    Överbefolkningen är en myt som skapades av samma grupp människor som gav bort Sveriges självständighet till EU och håller nu på att jobba mot svenska folkets intresse.

    Det är samma grupper som har störtat, destabiliserat och hindrat framsteg i mina delar av världen genom att finansera Saudierna, Operation AJAX och mycket annat skit som alla antingen vet eller inte vill veta.

    Kolla, jag vet att det jag säger går emot allt man får höra i media och allt man lär sig i skolan. Men ni är här just för att ni misstror dessa institutioner, eller hur? Kolla up det själv, spendera 3 månader på att researcha det, överbefolkning är en lögn som är riktad mot västvärlden i syfte att få er att må skit och spendera eran energi på att ta kollektiv självmord.

    Det är något jag inte vill! Jag vill inte se er ta livet av den framgångstrend som har rått i väst tills nyligen, jag vill ha en stark och kraftig väst som kan skaka av sig sin parasitiska klass!

    I afrika och mellanöstern är det ingen som tar det på allvar, men det spelar ingen roll för där använder makteliten sig av krig och svält för att hålla befolkningen fattiga och fogliga, så man kan ta alla naturesurser därifrån. Ni känner förhoppningsvist redan till vad oljebolag gör där nu när kolonialismen har försört kontinenten.

    I asien och sovjet använde man kommunism för att med våld förstöra befolkningens rikedomar. Ni känner till vad de gjorde med det sovjetiska agrikulturen? Ni känner till hur man mördar nyfödda i kina? Nu när man kontrollerar befolkningen i Kina samt industrin så fyller inte koldioxidmyten (överbefolkningsmytens efterföljara) någon funktion i Kina så man skratta gott åt Europa som håller på lägga ner sin industri medan Kina bygger ett nytt kolkraftsverk per vecka. Inse vad som händer!

    Kommunism är en västlig produktion som ämnade att krossa den kinesiska kulturen och avsätta de ryska Kungarna. Ni visste inte det? Kolla up det, läs Antony C. Suttons böcker!

    I USA har man inte heller varit så framgångsrikt med hjärntvätten, så man krashade deras ekonomi (genom att ta bort Glass-Steagall Act) och har förvandlat det till en polisstat som skall fylla funktionen som FNs arme, en arme som skall krossa alla kvarvarande nationer som vägrar ge efter för den globalistiska agendan (Libyen, Irak, Afganistan och nu Syrien och sen Iran. Samt de få Afrikanska länderna som inte är helt förslavade.)

    Här i väst behövs det ingen krig, kommunism eller ekonomisk krigsföring, man har lyckats intala er att ta kollektiv självmord. Så snälla, kolla in i det, överbefolkningsmyten är ett befolkningskontrollmekanism specialdesignad för just er! Man skrattar år det i andra delar av världen!

    Nedan länkar jag till en artikel där jag skriver lite mer om det.

    http://y4ser.wordpress.com/2012/02/02/overpopulation/

    Gilla

 8. Misslyckande said, on april 11, 2012 at 9:47 f m

  Jag behöver inte gissa mig längre varför detta pågår

  Skönt man har det avklarat i alla fall

  Sverige har vapenexport = arbetskraft

  Carl Bildt var förmedlare Jugoslavien = 100.000 jugoslaver

  Sverige sa ja till invasionen av Irak

  Hans Blixt var förmedlare = 100.000 irakier

  Sverige har patrullbåt i Persiska viken = 100.000 somalier

  Gilla

 9. Mikalea said, on april 11, 2012 at 2:00 e m

  Det bästa alla ungdomar av nordeuropeiskt ursprung kan göra är att gifta sig tidigt och skaffa sig minst 10 barn per familj.
  Ingå äktenskap i 20 årsåldern, och vid 35 års ålder kan där finnas en åtta- tio barn per familj.
  Det är det enda raka att göra. Allt annat är utan framgång för nordeuropeisk befolkningsökning.
  Att som t ex Breivik skjuta ihjäl sina egna folkfränder, (till stor del), tjänar verkligen inte viljan att öka den egna befolkningen. Tvärtom.
  Sätt igång ungdomar.
  Gift er och skaffa barn. Tävla om vem som kan skaffa sig flest barn mellan er.
  Tio barn blir storvinst.
  Fattigdom, enkelhet, hemlagade kläder och mat. Inga problem. Odla egen mat ännu bättre.
  Rök inte. Drick inte. Lyssna på god musik. Titta inte på tv. Strunta i modekläder.
  Saken är klar.
  Barnproduktion är nummer ett på ”önskelistan”.
  Ingenting annat.
  Äktenskap kan t.o.m. ingås från 18 års ålder. Strunta i om arbete finns. Varför skulle inte den svenska staten också försörja svenska unga familjer och hjälpa dem med bostäder, bosättningsbidrag, barnbidrag och försörjningsstöd?
  Vid 25 års ålder kan det redan finnas fyra eller fem barn i familjen. Vid 30 års ålder uppåt en 8-10 barn.
  Strunta i allting annat tjafs om hat mot de ena eller de andra. Eller vad mot vad som helst. Det leder i alla fall ingenstans konstruktivt. Låt er inte intalas någonting annat.
  Gift er tidigt och sätt barn till världen. Många barn. Det är det enda raka att göra.
  Det är det absolut mest viktiga man som ung av nordisk härkomst kan ägna sig åt. Absolut ingenting annat.
  Tio barn per familj.
  Storvinst.

  Gilla

  • Illwill said, on april 11, 2012 at 6:13 e m

   Så din lösning är att skapa ett land som till 90% består av vitt patrask istället? Låt mig gissa: nationalsocialist?

   Kvantitet är sällan bättre än kvalitet. En mindre befolkning, av utbildade/intelligenta människor, är betydligt bättre än en stor hord idioter. Det sista Sverige behöver är att de sämsta svenskarna börjar föröka sig som utlänningarna. Det bästa för Sverige vore om vi slängde ut alla kriminella analfabeter, tvångssteriliserade ointelligenta svenskar och fängslade 7-klöverns förrädare…fast det är väl inte direkt troligt att så kommer ske, heh.

   Gilla

   • Josefina Bergfast said, on april 15, 2012 at 3:38 e m

    Illwill verkar i själva verket vara ”agent” för någon slags variant av ”Hitlers dödshjälps”- samt ”folkförädlings”-program?

    Att Illwill över huvud taget talar om människor i begrepp som ”kvalitet” och ”patrask” verkar peka åt det hållet….

    Själva inriktningen på att idka familjebildning, istället för att kriga eller bedriva avlivningshjälp eller barmhärtighetsmord av olika slag, som verkligen skulle kunna beskrivas vara en utveckling av ett slags kliniskt samhälle som också i själva verket ”andas Hitlerism” om något(?), så är att idka familjebildning och fortplantning en konstruktiv och livsbejakande aktivitet.

    Illwills syn och beskrivning andas förakt lång väg. Kanske också hat mot svenskar och kanske också mot Sverige och då kanske särskilt ljust hat mot ljushyade, blonda och blåögda människor….

    En slags ”folkmördarförespråkare” med andra ord? Precis som eventuellt Hitler själv var…..

    Gilla

  • Aemon Caar said, on juni 21, 2012 at 7:39 f m

   ”Barnproduktion är nummer ett på ”önskelistan”.
   Ingenting annat.”

   Nej Mikaela jag är ledsen men ditt resonemang är totalt felaktigt.

   Det är istället tvärtom vi borde göra (som jag förklarat för Yaser ovan). Med nuvarande takt kommer vi raskt att förbruka planeten – med dina 10 barn per skalle så skulle vi endast påskynda vår egen undergång.

   Gilla

 10. JTS said, on april 11, 2012 at 2:33 e m

  Hur kommer det sig att antalet svenskar ökar, dvs att demografin för icke-utlänningar är positiv, när födslotalet för svenska kvinnor tydligen ligger kring 1,7?

  Kan någon (Affe?) förklara detta?

  /JTS

  Gilla

  • Illwill said, on april 11, 2012 at 2:39 e m

   Affe kanske har en bättre förklaring, men det finns många olika anledningar som jag kan komma på:

   1. folk blir äldre (alltså, vi dör av inte i samma takt som vi föds)
   2. andra generationens invandrare räknas som svenskar, och de har börjat föröka sig (tyvärr)
   3. barn som har en förälder som räknas som svensk (även om det är andra generationens invandrare) och en utländsk, räknas som svenskar

   Gilla

 11. Misslyckande said, on april 12, 2012 at 4:46 f m

  Fredrik Reinfeldt: 300.000 nya jobb år 2015

  http://misslyckande.wordpress….

  200.000 arbetslösa – 10.000 analfabeter
  200.000 arbetslösa – 39% okvalificerad arbetskraft
  200.000 arbetslösa – 1000 ensamkommande barn
  200.000 arbetslösa – 8000 flyktingar
  200.000 arbetslösa – 20.000 unga arbetslösa
  200.000 arbetslösa – 30.000 studenter
  200.000 arbetslösa – 30.000 asylsökande
  200.000 arbetslösa – 35.000 papperslösa
  200.000 arbetslösa – 40.000 gästarbetare
  200.000 arbetslösa – 50.000 anhöriginvandrare
  200.000 arbetslösa – 100.000 flyktingar
  200.000 arbetslösa – 200.000 arbetslösa
  200.000 arbetslösa – 430.000 socialbidrag

  Gilla

 12. manckerstroem said, on april 12, 2012 at 4:26 e m

  Ja, hur det än förhåller sig, i vilken omfattning vi är på väg att förlora rätten till vårat land, så följer Riksdagen en agenda som syftar till att förinta oss. Det är vad vi har att förhålla sig till. Till och med näringslivet menar i sin debattlitteratur genom åren, att invandring av lågutbildad arbetskraft inte är vad de behöver. Trots det översvämmas Sverige av just lågutbildad arbetskraft, vilket innebär att de är här, trots sin brottsbenägenhet, för att lösa upp kittet i den svenska kulturen. Så är tanken, i korta drag, samtidigt som även kriget mellan könen uppmuntras från regimens sida. Den totala kulturförintelsen. Det talas om vikten av förändring och modernisering, men i handling använde sig redan det gamla Rom av att söndra och härska.
  Den etniska rensningen, eller saneringen, motsvaras av Stalins Ukraina, även om det som sker i Sverige, sker under kamoflerande nonsensretorik om fred, frihet diskriminering med mera. Stalin var mera, rakt på sak, skulle men väl kunna säga, utan att för den skull kalla honom ärlig.
  Den enda möjlighet vi i nuläget har att försöka genomföra förändringar, är att rösta. Vem vet hur länge den finns kvar.

  http://manckerstroem.wordpress.com/2012/03/06/viket-parti-skulle-du-rosta-pa-om-det-vore-riksdagsval-i-dag-inlagg-nummer-50/

  Gilla

 13. […] Affe: Sverige i förändring […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: