Affes Statistik-blogg

Barnperspektivet

Posted in Betraktelser by Affe on april 1, 2012

14 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. yaser said, on april 2, 2012 at 7:57 f m

  Personen i första artikel blev omskuren vid åtta års ålder, utan att ha blivit informerad, och under former som påminer om ett överfall – klart det var traumatisk.

  Men i andra fall, när det sköts snyggt, så är inte ens islamkritiker som Nima fientlig inställda, trots att han själva har blivit omskuren.

  Läs kommentarar av Nordic Dervish nedan:

  http://nordicdervish.wordpress.com/2007/10/23/kurdisk-omskarelse-fest/

  http://nordicdervish.wordpress.com/2007/10/23/omskarelse-part-ii-the-return-of-the-forhud/

  Själv minns jag inte ens att jag blev omskuren och kände inte ens till det som koncept förän runt jag var 11-12 år. Nedan är en länk till en ganska partisk inlägg jag skrev tidigare.

  http://y4ser.wordpress.com/2012/02/13/omskarelse/

  Så om Nima inte bryr sig, och jag anser att det är en viktig del av min religiösa indenditet, varför bryr ni er? Om det hade varit en del av era seder (vilket jag vet att det inte är), hade ni reagerat likadant?

  Betänk att jag hade känt att mina rättigheter hade blivit åsidosatta om jag blev tvungen att vänta tills jag blev 15 år eller whatever, dels för att det inte skedde tidigt, dels för att det är en jobbigare procedur ju äldre man är.

  Om ni är emot dålig skötta omskärelser, så är jag med er. Annat, så är det ärligt talat inte eran sak.

  Gilla

  • dubbelv said, on april 15, 2012 at 6:59 f m

   Det är inte min sak att bestämma över andras stympning eller inte stympning. Det är ju inte det någon säger heller…
   Vi säger helt enkelt att det ska vara fritt val, vilket det inte är om personen som ska stympas inte själv väljer det.

   Gilla

   • yaser said, on april 16, 2012 at 10:52 e m

    Kommigen vännen, hur mycket fritt val har egentligen en nyfödd gosse? Ingen.

    Barn får inte välja i stort sätt någonting. De får inte välja att avstå från farliga svininfluensevacciner, de måste ta alla vacciner föräldern tvingar på de, oavsätt hur mycket de gråter, de får inte välja om det skall operar bort en godartad cancertumör eller leva med den, de får inte välja vilken genus de skall ha om de får en könsrelaterad missbildning. Seriöst vad får de välja?

    Sen när de blir äldre får de inte välja vilken skola de vill gå i, vilken religion (islam, kristendom, ateism etc) de skall bli uppfostrade i, inte vilka klasskamrater de skall ha, inte vilka lärare, de får inte välja ett skit som spelar roll. De får välja om de skall ha en playstation eller en XBOX.

    Allt i deras liv styrs av deras vårdnadshavare, till och med vilken mat de skall käka.

    Och det här vet du, så jag menar att det är medvetet eller omedvetet intellektuellt ohederlig av dig att hävda att barn skall välja om de skall bli omskurna eller inte.

    Du väljer att se det som stympning som medför minimala till mediokra negativa konsekvenser och ser ingen anledning att låta dina barn genomgå det. Helt naturlig med tanken på din världsbild.

    Min världsbild leder mig till andra slutsatser. Min son behöver liksom mig genomgå en omskärelse för att följa de bud vi anser vi har fått av Gud. Låter vi bli att göra det så skadar det vår andliga relation med Gud och därmed orsakar oss psykisk lidande. Jag gör min son en otjänst genom neka honom en omskärelsen så pass tidigt att han inte mins operationen.

    Eventuella invändningar om att man får sämre känsel är helt irrelevanta med tanken på ändamålet. För övrigt är eventuell mindre känslighet vid sex välkommet, det gör det lättare att tillfredställa frugan.

    Onani argumentet faller platt då det inte är tänkt att man skall göra det till att börja med, och vill man göra det ändå så fungerar flytande tvål alldelles utmärkt, eftersom man ändå gör sånt i duschen, eftersom sperma är religiöst orent och man vill inte ha det i sängen.

    Hela tanken om att ”låt barnet välja” är för övrigt baserad på tanken att det finns en objektiv neutral läge där man gör val ifrån. Något sånt existerar inte. Antingen är föräldern som mig eller som dig, och är man ateist så har man inga moraliska eller filosofiska verktyg för att hävda att den ena preferensen står över den andra. Som teist har jag sådana verktyg, och de pekar på att tidig omskärelse är en klart bättre alternativ.

    Som sagt gör barn inga val överhuvudtaget, och vill de hamna konflikt med Gud längre fram så kan alltid genomgå en operation för att förlänga förhuden, en helt bissart tanke. Som sagt, inte ens islamkritiker som Nima stör sig på det hela och har inget emot att gå på en omskärelsefest samtidigt som han skriver hur mycket han avskyr Islam.

    Trots allt, hur vet du att du gör rätt? Det vet du inte, utan du anser att du inte har någon anledning att göra som jag gör. Vilket är din rätt. Men vad ger dig rätten att förneka mig min perspektiv?

    Gilla

 2. Magnus said, on april 3, 2012 at 12:25 f m

  Ha ha du är duktig på det du gör! :)

  Gilla

 3. Proktologen said, on april 4, 2012 at 9:03 e m

  Varför är MÅNGA omskurna män usla på fotboll, gymnastik, häcklöpning, 100 och 200m i fridrott, simning och övriga klassiska grenar? Varför vinner inte någon jude eller turk i folkliga grenar under OS eller VM? I alla explosiva sporter är omskurna sämst fastän dras antal är väldigt stort! I Sverige slås alla omskurna ut direkt i konkurrans och kompetens! Detta gäller alla i länder där idrott dyrkas!

  Gilla

  • Pelle P said, on april 5, 2012 at 6:02 f m

   Mja,kanske ollonet skaver inihelvete mot kallingarna & ömmar lite gott så att dom inte kan koncentrera sig fullt ut på det dom gör. Har någon en bättre teori? Sen håller jag med Magnus,du är duktig på det du gör. Glad Påsk.

   Gilla

  • Illwill said, on april 6, 2012 at 12:32 e m

   Nja, det där är ju aningens mer kopplat till genetik än könsstympning. Trots allt så kan du ju inte påstå att amerikanare inte vinner i de sporterna (möjligt undantag fotboll av uppenbar anledning), eller hur? En absolut majoritet av alla amerikanska män (upp till över 90% i vissa områden) har blivit könsstympade, även om siffran börjat går ner lite.

   Gilla

   • Pelle P said, on april 6, 2012 at 6:29 e m

    Det där med amerikanarna har jag faktiskt inte tänkt på,då faller min ollonteori. Det är nog som du påstår,mer genetik än hudkapning.

    Gilla

  • yaser said, on april 8, 2012 at 8:29 e m

   Hossein Rezazadeh (Persian: حسین رضازاده‎, born May 12, 1978 in Ardabil, Iran) is an Iranian former world and double Olympic champion in Olympic weightlifting. He is also a world record holder in the clean and jerk and considered as one of the greatest weightlifters of all time.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Hossein_Rezazadeh

   Explosivt nog?

   (Till Affe: tänker du godkänna min första kommentar för denna artikel, den som är först i kommentarlistan?)

   Gilla

   • Affe said, on april 8, 2012 at 9:32 e m

    Sorry, den kom i filtret eftersom det var två länkadresser i den.

    Gilla

   • yaser said, on april 8, 2012 at 9:36 e m

    Tack :)

    Gilla

 4. Erik said, on april 5, 2012 at 8:04 e m

  Ja vad ska man säga, den var både djup och svårslagen och dessutom obehaglig!
  Affe, har du någon koll på vad feministerna och henisterna anser om att man skär sönder pojkbebisarnas snoppar, jag har sökt länge men hittar ingenting!?
  PS). När det gäller åsikter om att skära sönder underliven på flickor hittar man miljontals sidor, både för och emot!!

  Gilla

 5. Gus said, on april 6, 2012 at 1:33 f m

  Vilket sinne du har för bildspråk! Du utelämnar och får därigenom fram poänger. Mycket coolt.
  Dina serier borde användas i kurser i serieskapande. Jag ringer en folkhögskola och tipsar om din sida. De blir säkert intresserade, hehe.

  Gilla

 6. Misslyckande said, on april 8, 2012 at 6:18 f m

  Fredrik Federley: Det pågår ingen massinvandring – Fredrik Reinfeldt: Det heter urbanisering

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/04/08/891/

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: