Affes Statistik-blogg

Södertäljeborna ska vara stolta

”Man ska känna sig stolt över Södertälje” står det i Länstidningen.

Det finns säkerligen saker att vara stolt över i Södertälje men även saker att vara mindre stolt över. Anders Lago satt i Gomorron Sverige nyligen och sa med eftertryck att brotten faktiskt hade gått ned kraftigt de senaste två åren.

Som synes var det rekord i både våldsbrotts- och hotbrotts-kategorin 2009. Förra året hade det i båda kategorierna gått ned till ”bara” den fjärde högsta noteringen någonsin. Jag kollade även siffrorna för första kvartalet i båda kategorierna, utifall Lago nu hade räknat med siffrorna för 2011. Men där såg det ännu värre ut. Hotbrotten slog rekord första kvartalet 2011 och våldsbrotten var bara några få brott ifrån att slå rekord. Kan tillägga att 2010 även var ett rekordår för anmälda våldtäkter i Södertälje.

Anders Lago ljuger inte. Men han vilseleder ordentligt genom att utelämna vissa fakta. Den totala brottsligheten har gått ned i Södertälje, och så vitt jag kan se verkar det vara i kategorierna Skadegörelse, Stöld och Snatteri som den största minskningen har skett. Skadegörelsen handlade framförallt om klotter.

Irriterande brott förvisso och bra att de har minskat. Men Lago vet förstås mycket väl att det inte är främst på grund av dessa brott som folk flyr från Södertälje. Han vet att det är våldet och hoten som skapar otrygghet och får människor att flytta.

Röster från Södertälje

Från kommentarsfälten under olika artiklar i lt.se.

”Jag flyttade för att barnen skulle ha en chans. Dottern gick i årskurs 7 och det var kaos i klassen. Lärarna kunde inte genomföra en enda lektion utan störningar och konflikter. Det var dagliga hot och slagsmål. Är övertygad att de flesta inte vill lämna Södertälje, som har varit en fin stad. Men som förälder har man ett ansvar att se till det bästa för sina barn. Och med tanke på hur det ser ut idag så är det inte ett svårt beslut.”
/Nina O

”Jag har bott i Tälje i 35 år och sett den fasansfulla utvecklingen där. Jo, jag har flyttat . Två år sedan nu, och jag har lärt mig att det finns platser, också större städer där man fortfarande stannar upp och pratar vänligt med varandra . Så var det i Tälje förr. Jag blev till och med tvungen att se till att mina gamla föräldrar, 85 år, flyttar, därför att man inte törs ha dom kvar.”
/Flytta från eländet nu

”Min familj går före mitt “samhällsansvar”. Mina barn skall inte behöva vara i frontlinjen för att stödja ert experiment med mångkultur.”
/Lasse

”Jag var stolt Södertäljebo för ca 20 år sedan. Men sedan hände något med våran stad!!!!!”
/Lilly

”Väldigt skönt att veta att man lämnar skiten bakom sig om några veckor då det är dags att flytta från den här staden. Uppväxt här men herre gud, det har ju verkligen gått åt helsike med Södertälje. Och det märks att det bara blir än värre.”
/Bengt

”Jag kom till Södertälje för 42 år då var det fantastisk liten stad,lugn och utan kriminalitet,men nu är alt åt skogen.Vanlig folk vågar ej gå ut så fort är mörkt.Det är Södertälje nu och blir bara värre i framtiden. ”
/Ivo

”Jag kan ärligt säga att den på senare tiden katastrofala utvecklingen av staden är den starkt bidragande orsak till en lägre livskvalitet för mig – vilket jag självklart inte kan utsätta mig för i långa loppet – men då jag inte ser några som helst likheter med dagens stad och den som fanns för 20 år sedan – så ämnar även jag lämna denna stad för gott – vemodigt nog. ”
/David

Södertälje växer

Kommer Södertälje att försvinna om nu så många väljer att fly? Nej inte alls. Tvärtom så har Södertälje växt med hela 6 633 personer mellan 2002 och 2010.

Tusentals flyr från Södertälje
Man ska känna sig stolt över Södertälje
Anders Lago i Gomorron Sverige
Politiskt inkorrekt
Julia Caesars krönika ”Flykten från mångkulturen”
SvD

10 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lena said, on maj 22, 2011 at 2:24 e m

  Politiker som ljuger (Anders Lago) och en Svensk stad som våldtas av invandrare, kan den tragedin försvaras av regeringen?
  Nej, politikerna bor ju inte själva i sådana områden så de bryr sig inte om problematiken, flina med och få röster är det som gäller!

  Gilla

 2. BLU-82 said, on maj 22, 2011 at 6:18 e m

  hemskt

  Gilla

 3. Robin Shadowes said, on maj 22, 2011 at 8:53 e m

  Jag tycker det rent ut sagt är för jävligt. Har aldrig varit i Södertälje själv, bara åkt förbi med tåg några gånger. Staden verkar numera helt förstörd och kan inte ens kallas svensk längre. Visserligen har den inte blivit mohammedansk men det är ändå en klen tröst eftersom det ändå handlar om MENA-folk om än dom kallar sig kristna i just det här fallet. Dom kommer lik förbannat från samma del av världen som mussarna och är lika kriminella som dem. Det är samma klan-struktur som gäller för syrianerna som för mussarna. Ta tillbaka alla dessa städer och gör dem svenska igen!

  Gilla

 4. Illwill said, on maj 23, 2011 at 6:38 f m

  Egentligen helt sjukt. Svenska politiker (och de som röstar på dem) skapar en situation som bara kan lösas med våld och de som sen blir tvungna att lösa problemet kommer bli de som utmålas som ”bovar”…förutsatt att problemet blir löst, alternativet är att vi låter landet falla.

  Gilla

  • Robin Shadowes said, on maj 27, 2011 at 12:23 f m

   Japp, precis som Radko Mladic.

   Gilla

 5. Lasse Öhman said, on maj 23, 2011 at 11:07 f m

  Så bra igen, Affe!

  Klara tydliga oomtvistliga fakta! Det är så debatterna vinns!

  Gilla

 6. […] mer på Affes Blogg […]

  Gilla

 7. TK said, on maj 25, 2011 at 4:59 e m

  var 3 ung invandrare är arbetslös, lögnen om 40-talisterna bekräftad! Det var bara en lögn med 27% medveten ungdomsarbetslöshet!

  http://sannomin7.wordpress.com/2011/05/25/lognen-om-40-talisterna-bekraftad/
  Svara

  Gilla

 8. […] Affes statistikblogg finns en uppsjö intressanta fakta om […]

  Gilla

 9. […] SE også: Södertäljeborna ska vara stolta […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: