Affes Statistik-blogg

Ekonomiskt bistånd i Katrineholm 1998-2009

Posted in Integration, Migration by Affe on mars 10, 2011

Från boken ”Världsmästarna” av Julia Caesar:

I Katrineholm har kommunalrådet Göran Dahlström insett att hans kommun inte längre klarar att ta emot nyanlända i den takt som kommunen har förbundit sig att göra. Etthundra flyktingar per år från 2007 har Katrineholm avtalat med Migrationsverket att ta emot. Men sedan avtalet skrevs har förutsättningarna ändrats drastiskt. Istället för 100 har det kommit 300 varje år. Man räknade inte med anhöriginvandringen – som är tre gånger så stor som asylinvandringen.

Under de senaste två åren har 400 barn flyttat in. I november 2009 väntade kommunen ytterligare 100 barn från Somalia – samtliga analfabeter som ställer stora krav på läs- och skrivundervisning på sitt hemspråk somaliska. Planerna för skola och barnomsorg måste göras om. Situationen har blivit ohållbar.

Som en följd av migrationsuppgörelsen ska alltså Katrineholm nu ta emot ytterligare kanske 300 somaliska barn.

Kan komma upp emot 300 barn
Upp till 300 somaliska barn väntas till Katrineholm

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. BLU-82 said, on mars 10, 2011 at 7:09 e m

  Schweinfeldt får åka till Katrineholm tillsammans med Göran Persson (s) och sjunga ” we shall overcome ” då blir säkert allt frid och fröjd..

  Gilla

 2. Olli Rein said, on mars 10, 2011 at 9:24 e m

  Ett vanligt argument från Vänsterns vänner, som naturligtvis precis som allting annat kommer från partiledningen, är det här. Invandrarna har redan sin utbildning klar, så därför kostar de mindre än de svenska ungdomarna som inte har det. De har även fått en siffra att nämna 200 000 kronor sparas det in på varje invandrare. Man glömmer dock att nämna att det i genomsnitt tar sju år innan invandraren får något jobb. Man glömmer också väldigt ofta att tala om att invandrarhustrun oftast inte har någon utbildning alls, samt att man istället för egen utbildning har 5 -8 barn som ska ha utbildning. Tyvärr så är det många sådana här myter som far runt. Då är det bra att kolla dina siffror, de ljuger inte. De är den bittra sanningen som vänstern inte vill kännas vid. Det är klart att en världsåskådning som bygger på dogmer och osanningar, kan aldrig förstå kalla fakta. Tack för att du finns Affe!

  Gilla

 3. axel said, on mars 15, 2011 at 8:35 e m

  Vad som inte kommer fram då det gäller överenskommelsen MP-alliansen är den diskriminering som drabbar alla svenskar som på gund av bl.a. arbete räknas som utlandsboende svenskar. De invandrare som kommer till Sverige ( oftast direkt kanske beroende av den fina reklam som görs av släkt och vänner som bor här) och inte kan räkna med uppehållstillstånd erbjuds – om de har förstånd att förstöra sina identitetshandlingar- förutom ett hyfsat boende ,betalt, fri sjukvård och deras barn kan skickas till skolan där de utbildas i väntan på en flerårig juridisk process som slutar med att den ”papperslöse ” får stanna i Sverige med sina anhöriga.
  En ”utlandssvensk” har däremot bl.a. inte rätt till sjjukvård i sitt eget land. Det kallar jag diskriminering.

  Gilla

 4. B. W. de Silva said, on mars 27, 2011 at 12:23 e m

  Hörde idag på radions Ekot den 27 mars -11, att man nu oroar sig för de somaliska barnen som kommit till Sverige, och för att det är så många av dem som har medfödda mentala defekter, är autistiska och har andra liknande sjukdomar, svårbotade, om inte helt omöjliga att göra något åt.

  Man trodde det berodde på att dessa barn hade brist på B12-vitamin, eller inte kunde tillgodogöra sig detta på samma sätt som våra europeiska/skandinaviska barn kan.

  Alltså ytterligare en belastning av den redan hårt ansträngda svenska sjukvården.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: