Affes Statistik-blogg

Över 100 muslimer om dagen.

Posted in Betraktelser, Migration, Prognoser by Affe on december 13, 2010

Med tanke på vad som hänt i Stockholm den 11 dec kan det vara intressant att titta på hur många muslimer som kommer till Sverige. Detta är förstås något som inte finns siffror på. Dels är det svårt att definiera och dels finns det inget som helst intresse från våra myndigheter att ha koll på det. Det är ju ointressant. Alla är ju lika. Hursomhelst, jag är intresserad av det och säkert fler med mig.

Hur många muslimer finns det i Sverige?
Man kan lugnt konstatera att det råder en stor osäkerhet när det gäller uppskattningar om detta. T ex så uttalade man sig så här år 1998 i den socialdemokratiska Broderskapsrörelsens medlemstidning:

Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige – de skulle tillsammans kunna lyfta vilket parti som helst till oanade höjder.

Det var 12 år sen och invandringen från muslimska länder har varit mycket stor sen dess. Andra uppskattningar är allt från 250 000 – 400 000 muslimer. 400 000 är nog den vanligaste uppskattningen och det lite märkliga är att den siffran används år efter år efter år. Jag tror jag hörde den första gången för 10 år sen och senast upprepade imamen Abd al Haqq Kielan den siffran i Agenda ikväll utan att någon reagerade. Han kommer nog att sitta i en TV-studio om 10 år och fortfarande påstå att det finns 400 000 muslimer i Sverige utan att någon programledare reagerar.

Hur många muslimer invandrar till Sverige varje år?
Jag hittade en lista på de 50 mest muslimdominerade länderna i världen och använde det som riktlinje. Nu är nog inte alla som kommer från de här länderna muslimer men å andra sidan är heller inte alla som kommer från icke-muslimska länder icke-muslimer. T ex har Indien 12 procent muslimer och en hel del av de ca 4 700 indierna som kommer få uppehållstillstånd/ uppehållsrätt 2010 kan mycket väl vara muslimer men de är alltså inte medräknade i denna uppskattning. Uppskattningen kan med andra ord ”diffa” ordentligt åt båda hållen.

Siffran som jag kom fram till baserar sig på 11 månader 2010 och utgör de som kom från något av länderna i listan som länken ovan går till. Det blev 3 378 personer per månad vilket blir
40 541 för hela året. Delar man det med 365 så blir det 111 personer om dagen.

111 personer om dagen som kommer från länder där islam utövar alltifrån ett mycket stort inflytande till fullständigt dominerar. Man kan nog anta att en mycket stor del av dessa personer är muslimer i en eller annan form. Men alla är ju inte islamister? Nej säkerligen inte. Det har gjorts flera försök att mäta hur stor del av den muslimska gruppen som kan betraktas som islamister. Genom att fråga om sympatier för Al Qaida eller vad de tycker om självmordsbombare med mera. Det brukar hamna på mellan 5 procent och 10-15 procent som hyser och stödjer extrema islamistiska idéer.

Om vi använder oss av den lägsta siffran 5 procent så skulle det innebära att det varje dag kommer ca 5 st personer med islamistiska idéer till Sverige. Eller ca 2 000 om året.

Fiska i grumliga vatten.
Jag antar att Jan Eliasson med ”grumliga vatten” syftar på svenskar som inte gillar denna utveckling. I synnerhet när utvecklingen beror på frivillighet och politiska beslut, och att de själva betalar dyra skattepengar för detta.

Är det verkligen så ”obeskrivligt konstigt” Jan Eliasson?

http://www.migrationsverket.se/info/1903.html

http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/matsskogkar/article158013/Hand-i-hand-med-Hamas.html

DN DN SvD SvD SvD

30 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Anna said, on december 13, 2010 at 10:48 f m

  Det finns också en trend som muslimerna inte vill erkänna. Många invandrade muslimer lämnar islam, speciellt de från Iran. En del blir icketroende många blir kristna. Detta stör nog muslimerna och de vill inte erkänna denna flykt från islam. Alla som kommer från muslimska länder backas tillsammans i en grupp och kallas muslimer och det är ju inte rätt.

  Gilla

  • Andreas said, on december 13, 2010 at 11:56 f m

   Problemet är, att ju fler muslimer som kommer hit,
   desto färre i sverige kommer lämna Islam.

   Och dom är inte många till att börja med.

   Gilla

  • Demokratbloggen said, on december 17, 2010 at 6:16 e m

   Det är visst rätt!

   Då sätter vi press på dem att lämna Islam, för om vi inte gör det så får vi ännu fler.

   Jag vill att nazisterna ska lämna nazismen annars hatar jag dem, och på precis samma sätt är det med Muhammedanerna. De ska hatas tills de lämnar Islam!

   Gilla

   • Petra said, on februari 9, 2016 at 10:06 e m

    Och vilka är nazister, om man får fråga? Är man rasist/nazist om att man inte vill ha hit invandrare? Om man vill repatriera folk? Om man är emot Sveriges ansvarslösa regering?

    Gilla

 2. Jonas said, on december 13, 2010 at 11:51 f m

  Ovanstående kommentar typsk kvinnligt flum

  Gilla

 3. Anklever said, on december 13, 2010 at 12:05 e m

  Anna har dock helt rätt. Många som invandrar från muslimska länder gör det för att de vill lämna islamistiskt förtryck. Man ska inte tro att det är de som för med sig fundamentalismen.

  Gilla

  • Magnus said, on december 15, 2010 at 9:18 f m

   Jo, det finns olika muslimer som invandrar men om man ser på opinion avseende t ex dödsstraff för homosexuella i muslimska länder resp. i väst är det typ 6-8 av 10 muslimer i muslimska länder som vill ha det och kanske 2 av 10 invandrade muslimer i väst. Men cirka 3 av 10 av barn till muslimska invandrare. En hel del som kommer till väst är alltså troligen mindre radikala, men ändå långt ifrån alla.

   Radikal ev. minoritet är ändå många människor och en majoritet muslimer i europeiska länder brukar önska någon form av sharia. Så visst finns problem.

   Men man bör hålla sig saklig om att det finns olika muslimska invandrargrupper som i olika grad innebär utmaningar och inte påstå att alla är livsfarliga störda terrorister. En stor del — kanske inte lika många från Iran (även om de ibland är USA-hatare) — har så avvikande syn på samhälle och demokrati att de bör bli ett problem som stor andel av svensk (eller kommunal?) befolkning.

   Sen kan man tycka att man kan få önska — och Sverige ha rätt att ha — en restriktiv invandringspolitik alldeles oavsett vad man har för åsikt om muslimer.

   Gilla

  • Aguierre said, on december 17, 2010 at 12:21 e m

   Spelar ingen större roll varför dom kommer hit. Islams huvudmål är fortfarande att islamisera hela världen. Med mer eller mindre brutala metoder.

   Gilla

 4. Illwill said, on december 13, 2010 at 12:45 e m

  ”Anklever”, har du någon statistik som backar upp ditt påstående? Vad är din definition av ”många”?

  Gilla

 5. […] bland våra muslimer som ett dödligt hot. Affe funderar över det problemet i ett inlägg på Affes  Statistikblogg idag, två dagar efter vår första självmordsbombare i Sverige. Han gör det som vanligt med […]

  Gilla

 6. herik said, on december 13, 2010 at 7:52 e m

  europols statistik över terrordåd i europa 06-09:
  total number: 1770
  right wing ethno-nationalist and separatist: 1596 (90.17%)
  left wing: 106 (5.99%)
  other/not specified: 62 (3.50%)
  islamic: 6 (0.34%)

  Klicka för att komma åt Tesat2010.pdf

  kolla på statistiken istället för att hitta på egna uträkningar och slutsatser.

  Gilla

  • Magnus said, on december 15, 2010 at 10:50 f m

   Den statistiken visar att sån kan ljuga. Har ju påpekats att 1000+ smällare i papperskorgar ställs mot 100-talet döda bara i attentaten i Madrid och London. De 0.34 procenten gjorde alltså större skada än det andra.

   (Vidare har antisemitiska hatbrott mångdubblats i Europa, bl a med förstörda synagogor och judiska gravplatser i Frankrike. Orsaken till det är inte antisemiter med europeisk bakgrund.)

   Gilla

  • Galne Gunnar said, on december 15, 2010 at 11:10 f m

   Magnus Ranstorp, specialiserad på terrorism och forskare på CATS, slår effektivt hål på din statistik i en DN Chat:

   Så här svarar Magnus Ranstorp:

   ”Alla vänsterdebattörer har en tendens att dra fram Europol:s statistik kring terrorhotet i Europa (finns på nätet och heter TE-SAT rapporten) som bevis för att islamistiska terrorismen är överdriven. Två fel med detta: Storbritannien rapporterar inte in statistik (och de har över 235 terrordömda; de senaste 10 åren har de haft 20 planerade terrordåd (inkl. London 2005) varav 8 var riktigt allvarliga och 6 av dessa hade kopplingar till Pakistan) och statistiken visar inte avvärjda dåd (eftersom man också går in polisiärt tidigare). Denna typ av argumentation är totalt missvisande och tyvärr dras den ofta upp i debatten att det inte finns något terrorhot.”

   http://www.dn.se/nyheter/chattar/chattrum6/

   Sett till hela världen leder islamistiska terrorister stort. Sajten med det sarkastiska namnet ”The Religion of Peace” listar varenda dåd som utförs och sedan den 11 september 2001 har det skett 16 516 terrordåd i islams namn, och det ökar varje dag…

   http://www.thereligionofpeace.com/

   Vakna upp och se verkligheten som den är, istället för att hitta på ursäkter för Islam.

   Gilla

  • Galne Gunnar said, on december 15, 2010 at 1:28 e m

   Du verkar för övrigt ha missat slutsatserna i Europolrapporten:

   Sidan 6, 2:a stycket:

   ”The Member States of the EU continue to be exposed
   to a serious threat from Islamist, ethno-nationalist
   and separatist, as well as from left-wing and
   anarchist terrorism.”

   NOTERA: Det står inget om att right-wing terrorism skulle vara ett problem i EU…

   Sidan 44, punkt 10:

   ”Activities by left-wing and anarchist,
   right-wing and single-issue terrorist and
   extremist organisations are a relatively
   minor factor in the EU compared to Islamist
   and separatist terrorist activities.

   Klicka för att komma åt Tesat2010.pdf

   Du verkar läsa rapporter lite som du vill…

   Har du läst den överhuvudtaget…

   Gilla

 7. […] på Affes Statistikblogg har utifrån Migrationsverkets statistik gjort en beräkning av hur många muslimer som invandrar till Sverige. Det är en preliminär […]

  Gilla

 8. Jonny said, on december 14, 2010 at 11:29 f m

  <>

  ”Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist” är en värdelös kategori, vilket du säkert vet om du verkligen har gått igenom materialet. Separatisterna i ETA är ju för övrigt gamla marxister/socialister, precis som IRA/Sinn Fein.

  Tittar man på statistiken i Europol-rapporten för 2010 så visar det sig att ”separatister” stod för flertalet attentat 2009. Samtliga fall är koncentrerade till Frankrike och Spanien, och verkar vara kopplade till just ETA, samt korsikanska nationalister/maffian:

  ”In 2009, six Member States reported 294 failed, foiled or successfully executed attacks. Furthermore, an additional 124 attacks were carried out in Northern Ireland

  In 2009, there was only one Islamist terrorist attack, directed at a military target in Italy.

  Separatist terrorist organisations were responsible for 237 attacks; all of which were carried out in France and Spain. The decreasing trend in the number of separatist attacks, already noticeable in 2008, continued in 2009.

  Greece, Italy and Spain reported 40 attacks by leftwing and anarchist terrorists.”

  Klicka för att komma åt TE-SAT%202010.pdf

  Gilla

 9. Galne Gunnar said, on december 15, 2010 at 10:43 f m

  Imamen Abd al Haqq Kielan säger alltså att det finns 400 000 muslimer i Sverige. Det är lite märkligt eftersom han i detta klipp från mars 2010, säger att: ”vår andel av befolkningen är 5-10%”, dvs 500.000 – 1.000.000 muslimer:

  För övrigt så minns jag att jag såg ett program på SVT år 1997 där de sa att 40% av Malmös befolkning hade utländsk bakgrund; men när jag nyligen gick in på Malmös hemsida för att kolla den dagsaktuella siffran, så visar det sig till min stora förvåning att den officiella siffran för 2010 fortfarande ligger på 40%, trots en enorm massinvandring de senaste 13 åren.

  http://www.malmo.se/faktaommalmopolitik/statistik/02utlandskbakgrund/malmobormedutlandskbakgrund.4.33aee30d103b8f15916800028428.html

  Det råder ingen som helst tvekan om att det från officiella håll finns all andledning att mörka dessa siffror, och att presentera dem rejält i underkant.

  Something is rotten in Sweden…

  Gilla

 10. Lasse Öhman said, on december 16, 2010 at 12:52 f m

  Hmmm………..jag tror nog att det behövs en kille som Affe som tog tag i det hela och analyserade för att få någon ordning på ovanstående Europastatistik för den kommer nog att åberopas i många sammanhang.

  Gilla

 11. Axel said, on december 16, 2010 at 4:36 e m

  Terrordåd i Europa mellan 2006-2009.

  Total number: 1770
  Islamic: 6 (0.34%)
  ……Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)
  Left Wing: 106 (5.99%)
  Other/Not Specified: 62 (3.50%)

  Statistik från Europeiska polissamarbetet Europol

  Hur får ni ihop det här med er syn på muslimer och er själva?

  Gilla

  • Galne Gunnar said, on december 16, 2010 at 4:47 e m

   Magnus Ranstorp, specialiserad på terrorism och forskare på CATS, slår effektivt hål på din statistik i en DN Chat:

   Så här svarar Magnus Ranstorp:

   ”Alla vänsterdebattörer har en tendens att dra fram Europol:s statistik kring terrorhotet i Europa (finns på nätet och heter TE-SAT rapporten) som bevis för att islamistiska terrorismen är överdriven. Två fel med detta: Storbritannien rapporterar inte in statistik (och de har över 235 terrordömda; de senaste 10 åren har de haft 20 planerade terrordåd (inkl. London 2005) varav 8 var riktigt allvarliga och 6 av dessa hade kopplingar till Pakistan) och statistiken visar inte avvärjda dåd (eftersom man också går in polisiärt tidigare). Denna typ av argumentation är totalt missvisande och tyvärr dras den ofta upp i debatten att det inte finns något terrorhot.”

   http://www.dn.se/nyheter/chattar/chattrum6/

   Sett till hela världen leder islamistiska terrorister stort. Sajten med det sarkastiska namnet ”The Religion of Peace” listar varenda dåd som utförs och sedan den 11 september 2001 har det skett 16 516 terrordåd i islams namn, och det ökar varje dag…

   http://www.thereligionofpeace.com/

   Som du ser så får vi ihop det alldeles utmärkt! Däremot är det dags för dig att vakna upp och se verkligheten som den är, istället för att hitta på ursäkter för Islam.

   Gilla

  • Galne Gunnar said, on december 16, 2010 at 4:53 e m

   Och så har vi ännu en som totalt missat slutsatserna i Europolrapporten:

   Sidan 6, 2:a stycket:

   ”The Member States of the EU continue to be exposed
   to a serious threat from Islamist, ethno-nationalist
   and separatist, as well as from left-wing and
   anarchist terrorism.”

   NOTERA: Det står inget om att right-wing terrorism skulle vara ett problem i EU…

   Sidan 44, punkt 10:

   ”Activities by left-wing and anarchist,
   right-wing and single-issue terrorist and
   extremist organisations are a relatively
   minor factor in the EU compared to Islamist
   and separatist terrorist activities.

   Klicka för att komma åt Tesat2010.pdf

   Du verkar läsa rapporter lite som du vill…

   Har du läst den överhuvudtaget…

   Gilla

 12. Galne Gunnar said, on december 16, 2010 at 4:48 e m

  @Affe:

  Jag har tre inlägg som fasnat i ditt filter.

  Gilla

  • Affe said, on december 16, 2010 at 7:55 e m

   Sorry, fixat nu.

   Det blir så när det är länkar med i kommentaren.

   Gilla

   • Galne Gunnar said, on december 17, 2010 at 1:30 f m

    Ingen fara!

    Du har dock ett nytt inlägg från mig som inväntar granskning. ;)

    PS: Inlägget är FYI, och kan bli intressant att följa om Hanif Bali (M) vågar besvara min fråga.

    Gilla

 13. Aguierre said, on december 17, 2010 at 12:17 e m

  Skulle vara intressant om ngn som är bevandrad i Statistikens Underbara Värld kunde vidimera påståendet att vi inom en kortare tidsperiod kommer att vara i minoritet i ett muselmandominerat Sverige. I och för sig är det väl inget Gammelmedia är intresserat av men vi som bryr oss är det definitivt.
  Borde väl ”bara” vara att räkna hur många som är här vs svenskar, medellivslängd, nativitet, mortalitet samt årligt tillskott.

  Gilla

 14. Galne Gunnar said, on december 21, 2010 at 12:03 e m

  Färsk rapport om partnervåld: ”Män som hatar kvinnor”

  ”Och att det finns ett samband mellan patriarkala maktstrukturer i samhället och våld mot kvinnor innebär inte att alla attityder, som stöder dessa maktstrukturer per automatik utgör riskfaktorer för att enskilda män ska göra sig skyldiga till partnervåld. Detta är en helt ovetenskaplig sammanblandning av samhällsnivå och mellanmänsklig nivå.”

  ”Bland resultaten framgår att kvinnomisshandlare ofta har ett påtagligt behov av att känna sig som ”herre på täppan” och förknippar manlighet med auktoritet, dominans och kontroll.”

  […]en av de mest centrala beståndsdelarna en generellt negativ kvinnosyn.

  ”Studien pekar också på att det finns stor variation mellan hur partnervåld betraktas i olika kulturella sammanhang. Klart är att våld i nära relationer är mer vanligt i miljöer där kvinnors sexuella dygd, trohet och tillgivenhet är avgörande för mäns heder.”

  Gilla

 15. Demonian Evilius said, on december 22, 2010 at 11:59 f m

  Är inte de flesta islamiska terrorister i Europa födda, uppväxta och radikaliserade i Europa?

  Är det så att andra generationens invandrare som blivit utsatta för mångkulturens välsignelser från födseln löper större risk att bli extremister.

  Gilla

  • Bella said, on januari 1, 2011 at 1:20 e m

   Som svar på din första fråga: mycket möjligt. Det är väl billigare och lättare att dölja utbildandet av terrorister i Europa, i och med att attackerna sker här. Dels slipper Saudiarabien (även andra länder självfallet, men många terrorister kommer därifrån och landet äger även många företag i Sverige) betala flygresor för alla självmordsbombare och dels skulle det ju dra till sig enorm uppmärksamhet (och misstänksamhet) om det kom ett plan fullt av muslimer till exempelvis Luton (där har många terrorister, inklusive den ”svenske” varit) var och varannan dag.
   De islamistiska terroristerna är lite som en trojansk häst. De låtsas vara alldeles ofarliga, men attackerar sedan Europa och de enskilda länderna inifrån.

   Gilla

 16. Galne Gunnar said, on januari 5, 2011 at 11:23 f m

  Den nyblivne amerikanske kongressledamoten, den karismatiske Allen West, begriper hotet från den växande radikala islamismen och formulerar det som ingen annan:

  Gilla

 17. […] vårt land säljs ut till en ideologi som strider mot allt vad västerländsk demokrati står för. Sverige importerar i genomsnitt 111 (etthundraelva) invandrare från muslimska länder – per dag. Det är ändå lågt […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: