Affes Statistik-blogg

En obarmhärtig uppgörelse. Julia Caesars bok.

Posted in Betraktelser, Gammelmedia, Migration by Affe on september 15, 2010

Många är det som har upptäckt krönikören Julia Caesar som skriver på den danska bloggen snaphanen. I kommentarerna lyfts hon till skyarna för sina välskrivna texter. Med all rätt. Hon skriver mycket bra och hon lyckas formulera det som så många känner och anar. Nu har hennes första bok kommit ut. Utan att ha hunnit läsa den så vet jag att den kommer vara något utöver det vanliga. Köp den, sprid den.

Världsmästarna är en faktabaserad granskning av hur den mångkulturella politiken har förändrat Sverige. Det är den granskning som massmedia borde ha gjort men inte gör. Boken innehåller en obarmhärtig uppgörelse med den egna yrkesgruppen – författaren är journalist med lång erfarenhet av medievärlden.

Några krönikor av Julia Caesar.
(Från bloggen Aktualia som har sammanställt och gjort en kort sammanfattning av alla Julia Caesars krönikor.)

Juvelerna i maktens krona
Julia Caesar skriver om den storskaliga bluffen med de ensamkommande flyktingbarnen som varken är ensamkommmande, flyktingar eller barn. På punkt efter punkt tar hon upp och pungslår de myter och godhetsfloskler som omger denna världsomspännande och kriminella människosmuggling, som sker med makthavarnas goda minne och på skattebetalarnas bekostnad.

Kriget mot läsarna
I medievärlden pågår ett tvåfrontskrig mellan tidningarna och Internet. De traditionella medierna (”gammelmedia”) har fått känna på verklighetens folk i och med att kommentarsfunktionen sett dagens ljus på tidningarnas webbplatser. Eftersom många läsare har en annan uppfattning än journalisten har tidningarna förklarat krig mot dem som de kallar ”arslen” och ”pissrännor” nu när deras åsiktsmonopol har fallit.

Moster och svenskheten
Den avlidna mosterns politiska engagemang under tidigt 1900-tal ställs i bjärt kontrast till dagens förda politik. Julia Caesars egen politiska blåögdhet under 1960-talet granskas mot bakgrund av den politiska indoktrinering som svepte och fortfarande sveper över Sverige.

Sverige sjunker som en sten
Sveriges nationella godhetssyndrom sätts under luppen. Hos vissa, i Sverige hos de styrande, kan det ta sig i uttryck i en sådan extrem variant att det vidareutvecklas till en sjukdom som är en allvarlig form av tvångssyndrom. Detta är en av orsakerna till att Sverige utvecklat en invandringspolitik som saknar motstycke i världen. Sverige tar emot fler invandrare per capita än något annat land och det finns inga tecken på en kursändring. Tvärtom ska invandringen öka ännu mer.

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. BLU-82 said, on september 15, 2010 at 4:02 e m

  Denna bok bara måste jag läsa ! :)

  Gilla

 2. Calle said, on september 15, 2010 at 7:22 e m

  Förutom att köpa denna bok så begär också att ert lokala bibliotek köper in den. Vid ett negativt svar be dom artigt att motivera sig skriftligt (ex.vis via epost) och publicera sedan detta svar på lämplig sajt. Och hänvisar de till budgetskäl ta då och gärna och kontrollera vad som övrigt köpts in under perioden…Vi måste nämligen för landets bästa sätta en blåslampa över alla de intellektuella akademsika såskoppar vi begåvats med i landet på senare år

  Gilla

  • Janne Josefsson said, on september 15, 2010 at 8:17 e m

   Bra förslag!! Detta ska göras i min kommun.

   Gilla

 3. Janne Josefsson said, on september 15, 2010 at 8:16 e m

  Denna bok ska jag köpa ett gross av. Tack Julia för dina artiklar genom åren.
  /J

  Gilla

 4. Robin Shadowes said, on september 15, 2010 at 10:27 e m

  Hoppas hon en dag vågar träda fram för jag skulle gärna vilja trycka hennes hand.

  Gilla

 5. Notarien said, on september 16, 2010 at 7:45 e m

  Tack Julia! Kanske Julia är en man? Har trott att det är Ulf Nilson.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: