Affes Statistik-blogg

Nyamko Sabuni, en ulv i fårakläder.

Posted in Betraktelser by Affe on juli 29, 2010

Folkpartiet ger sig in i svallvågorna efter den uppmärksammade artikeln i DN. En artikel skriven av ”kristna” företrädare och som i princip påstod att svenska djurvänner är intoleranta (och kanske lite nazistiska t o m) när de inte vill tillåta plågsam ritualslakt.

Folkpartiet kan bara inte hålla sig. Här finns det ju röster att fiska! 1100 arga kommentarer finns det under artikeln hon hänvisar till och de är till 95% arga på halalslakt utan bedövning.

Sabuni undviker det ämnet och betonar andra delar av artikeln, handskakningsdomen. Varför sällar hon sig inte till den arga kören som är förbannade på djurplågeriet med slakt utan bedövning? Det skulle ju garanterat öka på FPs röstetal.

Det ligger en hund begraven här.

Kan Sabunis skickliga och till synes omärkliga undvikande av den frågan bero på att folkpartisten Fredrik Malm så sent som 2007 motionerade om detta i riksdagen? Motion 2007/08:MJ381 Religiös slakt

Motionen skulle lika gärna kunna vara skriven av Weiderud och hans kristna kompisar. Komponenterna finns med, kräftkokning, älgjakten, nazistkopplingarna osv.

Skäktning förbjöds i Sverige år 1937. I alla områden där nazisterna hade makt var skäktning förbjuden. Det går därför inte att bortse från att den svenska lagstiftningen var starkt påverkad av Hitlertyskland och den nazistiska regimen….

…I ett svenskt perspektiv är det också intressant att se på traditionella fenomen såsom älgjakt, där det jagas för nöjes skull och risken att djuret plågas när det dödas är mycket stor. Att koka kräftor och hummer levande är andra exempel….

…Sverige bör välja en annan väg och tillåta religiös slakt utan bedövning.

Tänk på det innan ni lägger rösten på fp.

Nu kan man ju hävda att alla inte alls behöver tycka samma sak i ett och samma parti. Det är sant men Sabuni ger sig in i en debatt som är mycket het. De heta känslorna handlar om kravet på slakt utan bedövning. Hon lyckas säkert få en hel del djurvänners röster. Det ser ju åtminstone ut som att folkpartiet står på ”rätt” sida. Sabuni (och med det fp) hyllas i kommentarerna.

Borde inte Sabuni ha informerat om att en röst på fp även är en röst på Fredrik Malm?

http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GV02MJ381

Folkpartist vill tillåta halalslakt utan bedövning

http://www.dn.se/debatt/finn-fem-fel-1.1143590

Folkpartiet värvar SD-röster

Tagged with: , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Martin said, on juli 27, 2010 at 3:39 e m

    ”Att koka kräftor och hummer levande är andra exempel….”

    Då tycker jag att vederbörande kan äta skaldjur som redan är döda när de kokas.
    Ett oerhört korkat uttalande från en person som inte har någon som helst koll.

    Vänta lite.. han är politiker.

    Då är det förväntat.

    Gilla

  2. mopsen said, on juli 27, 2010 at 11:15 e m

    Jag skall inte lägga mig i just denna debatt annat än att jag ogillar halal- och koscherslakt. Jag vill istället tacka för all värdefull statistik.

    Bästa hälsningar

    Stellan

    Gilla

  3. galaxypaa said, on juli 28, 2010 at 8:58 f m

    Sabuni är muslim och sabunis bror är fantatisk muslim. Det är han som anmält ”Tintin i Kongo”, en riktig jävla Islamistpajas. Tänk på det ni som tänker rösta på FP…

    /Mats

    Gilla

  4. Robin Shadowes said, on juli 29, 2010 at 8:52 e m

    Sedan februari finns det en hel tråd ägnad åt klanen Sabuni på Exilen för den som är intresserad av att veta mer om denna invandrade afrikansk-muslimska klan med oerhört stor makt i Sverige.

    http://exilen.eu/showthread.php?6054-Sabuniklanen

    Gilla


.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.