Affes Statistik-blogg

Hur många behövs för att försörja 3 000 flyktingbarn?

Posted in Betraktelser, Migration, Prognoser by Affe on juli 3, 2010

Hittade detta i en kommentar på Snaphanens blogg. Det är skrivet av signaturen elwee. Jag ändrade prognossiffran från 3 500 flyktingbarn 2010 till 3 000 eftersom jag inte kunde hitta nån källa på det, samt lade till lite grafik.
————-
Det har av flera oberoende källor gjorts beräkningar vad ett ensamkommande ankarbarn kostar per år. De flesta hamnar runt 1 200 000 SEK / barn.
Inte så mycket, säger de rättrogna så låt oss se hur staten genererar den summan:

Pelle tjänar 20 000 SEK/månad. Därmed är han inte över några brytpunkter så han betalar i runda tal 6000 SEK/mån i inkomstskatt.
Det blir 72 000 SEK/år.
Det i sin tur innebär att det krävs all inkomstskatt som Pelle och 16 av hans kompisar med samma lön betalar för att försörja ett ensamkommande barn.

I år visar bedömningar att ca 3000 flyktingbarn kommer att få PUT i Sverige! Det innebär att all inkomstskatt från så här många kompisar till Pelle kommer att krävas för att tillgodose behoven från de barn som kommer bara i år.
Till er som inte orkade räkna så var det 49 999 kompisar till Pelle.

edit: Jag har fått censurera bort ett antal förvirrade och obehagliga kommentarer till det här inlägget. Det är väldigt varmt så jag har överseende. Ta gärna en kall dusch och läs igenom kommentaren kritiskt en gång till innan ni skickar så kanske ni slipper att bli borttagna.

http://www.migrationsverket.se/info/428.html
SvD DN SdS

106 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. svansken said, on juli 3, 2010 at 2:06 e m

  Tack Affe – kommentarer onödiga:)

  Gilla

 2. MP said, on juli 3, 2010 at 3:01 e m

  Ja, tydligare än så kan det inte visas.

  Gilla

 3. Zalgonenko said, on juli 3, 2010 at 3:20 e m

  Man skall väl också ta med i beräkningen att inte alla kompisar till Pelle har ett arbete att gå till. Även om man är arbetslös får man ju vara med att betala i form av mindre/sämre samhällsservice. Runt 10% arbetslöshet ger ju ytterligare några tusen som skall finnas med där i listan!

  Gilla

 4. […] kommer informationen till sin rätt om den konsumeras på Affes blogg, men Politiskt Inkorrekt skal göra en kortare […]

  Gilla

 5. patrik blom said, on juli 3, 2010 at 7:17 e m

  Lysande som vanligt Affe! Det bör dock sägas att moms m m genererar större skatteintäkter (som kan användas för att förörja ”flyktingbarn”) än skatten på arbete.

  Gilla

 6. BLU-82 said, on juli 3, 2010 at 9:34 e m

  Alla ska med ! ( S )

  Gilla

  • Mats Bladh said, on juli 13, 2010 at 7:13 e m

   Men helst inte våra Svenska traditioner, för vår kultur är ju så löjlig (Mona Sahlin, JO det är samma Sahlin som är ledare för Socialdemokraterna)

   Gilla

 7. Thomasson said, on juli 3, 2010 at 9:45 e m

  Känns som om ‘- En bild säger mer än tusen ord…’-liknelsen är passande…

  Gilla

  • GustafHorn said, on juni 11, 2011 at 5:58 e m

   Eller ”-En bild säger mer än 50 000 ord…”

   Gilla

 8. scheisse said, on juli 3, 2010 at 10:06 e m

  ÅÅåååh, jag vill helst slippa se den där statistiken/grafiken som visar hur många Pellar det behövs sen när det ”ensamkommande” ”flykting” ”barnet” sen efter att ha fått PUT plötsligt, som av en slump, hittar hela sin släkt och fredrik och mona tar hit dom :(

  Gilla

 9. Birgitta said, on juli 3, 2010 at 10:35 e m

  Säger bara att jag mår illa, ända in i märken.
  Alltså, våra gamla då? Våra pensioner? Våra sjuka och skolbarn?” Nejhej, Ökey tycker dom att strunta i DE SOM BYGGT upp vårt land.
  Nej fy för allt detta hyckleri..TUR att svensken vaknat upp till slut, trots alla lögner från våra naiva politiker. SD behövs

  Gilla

  • Anonym said, on augusti 5, 2013 at 6:39 e m

   Det må så vara att hur flyktingar hanteras är undermåligt men det betyder inte att vi behöver ett rasistiskt parti med rötter i nazism. Lösningen kan aldrig vara ett annat problem. Även om du hållermed om vissa saker så får du så mycket baggage på köpet att du bör tänka efter några gånger innan du stödjer SD. Om du nu inte Är rasist. Då kan du ju bara köra på.

   Gilla

   • Svensk pensionär said, on september 20, 2015 at 1:17 e m

    SD är ett demokratiskt parti. Absolut inte nazistiskt. Ej heller andra flosker som ”främlingsfientlig”, ”rasistisk” etc.
    Om man sätter sig in i vad dessa ord betyder så inser man att det bara är ett fult sätt att smutskasta SD.

    Gilla

 10. Birgitta said, on juli 3, 2010 at 10:37 e m

  Hmm var lite snabb med tangenterna:-) Sorry

  ”Säger bara att jag mår illa, ända in i märgen.
  Alltså, våra gamla då? Våra pensioner? Våra sjuka och skolbarn? Nejhej!!!, Okey tycker dom att strunta i DE SOM BYGGT upp vårt land.
  Nej fy för allt detta hyckleri..TUR att svensken vaknat upp till slut, trots alla lögner från våra naiva politiker. SD behövs

  Gilla

 11. Daniel said, on juli 4, 2010 at 1:10 f m

  Jag är skeptiskt till siffrorna fram till dess att du källhänvisar på ett korrekt sätt.

  Statistik och siffror och ”oberoende källor” säger ingenting förrän det går att styrka.

  Jag tycker personligen att 1,2 miljoner per år för ett barn känns som väldigt mycket – varför skulle ett flyktingbarn kosta så mycket mer om året än ett infött svenskt barn?

  Forskning visar ju att ett barn i en svensk familj kostar ungefär 1,2 miljoner kronor från födseln upp till 19 års ålder, dvs 63 000 kr om året.

  Vad är det som gör att ett flyktingbarn kostar 19 gånger mer? Har de sån lyxmat på flyktingförläggningar och är de så dyra i drift att det kostar 1,2 miljoner att ha en enda person där?

  Det låter som en orimligt står siffra och jag kommer inte svälja den förrän du kan styrka det med riktig fakta och undersökningar. Redogör för de ”oberoende källorna” är till att börja med, så man kan kolla upp siffrorna.

  Gilla

  • svinfeldt said, on juli 5, 2010 at 11:37 e m

   Du som kallar dig ”Daniel” kallar dig ”jf87″ eller nåt liknande på politiskt inkorrekt,du gapar efter källor på sånt som vilken svensk med hjärna som helst kan ringa eller maila migrationsverket själva och få veta.

   Men själv sitter du soch skriver dussintals kommentarer om hur sverige tjänar på invandringen,du drar upp argument som krossats för flera år sen bland bloggare och forum,samt bland en hel del offentliga svenskar själva.

   Men aldrig,inte EN ENDA gång kommer du med en källa,trots att flera har frågat efter det i dina patetiska kommentarer,men då blir du tyst,anledningen är naturligtvis att du enbart är ett troll som sitter och ljuger.

   Jävla pajas.

   Gilla

  • Trader said, on juli 5, 2010 at 11:40 e m

   Gävle dagblad skrev förövrigt om att deras kommande skäggankare hade 27 anställda på 30 skägg…finns hur mkt offentliga siffror som helst som publicerats i minst 3 år på nätet,så lägg av med ditt jävla trollande din luffare.

   Själv presenterar du ALDRIG en enda jävla källa till ditt skitsnack och dina kommentarer,du blir mycket riktig helt tyst och försvinner från kommentarsfältet när någon ber dig om en källa på dina påståenden.

   Gilla

  • Nephilim´s Wings said, on juli 14, 2010 at 6:04 e m

   Siffran stämmer väl med vad jag hört ifrån en hög kommunchef. Förutom att få all den personal som det inte finns pengar till när det handlar om sjuka svenskar så bygger man om lokaler(exempelvis äldreboenden) enbart för det syftet.

   Gilla

  • Mats Bladh said, on juli 17, 2010 at 9:40 e m

   En bra start i att finna sanningen i detta är att det av någon outgrundlig anledning är ok att företag såsom Attendo Care debterar 2000 sek per DYGN, och detta enbart för sängplats och tak över huvudet för den ”stackars flyktingen”…(i media benämnd som ”det stackars flyktingbarnet”, med eller utan skägg)
   Bara vetskapen om detta faktum gör att resterande 400.000 till 500.000 i kostnad inte alls ter sej osannolik.

   Gilla

  • Bocken Bruse said, on juli 18, 2010 at 6:19 e m

   Förutom kostnader för sängplats och en vårdare per skägg, tillkommer all skadegörelse dessa söta barn åstadkommer, lägg därtill polisinsatser, sjukhusomkostnader då dessa söta barn ofta sticker kniven i oliktänkande, eller varför inte våldtar någon av våra kvinnor m.m m.m listan kan göras mycket lång.

   Förmodligen är 1.2 miljoner per år på tok för låg, jag tror att den lätt kan dubbleras kanske till och med det är för lågt vem vet. Med andra ord 1.2 miljoner är definitivt icke i överkant däremot i underekant.

   Gilla

  • Gabbe said, on juli 19, 2010 at 8:11 e m

   Boende, tolkar, specialiserad personal, extralärare, psykologer och skötare finns en del du bör räkna med vad gäller dessa ”barn”. En outbildad 16 årig analfabet lär kräva sina resurser innan han är lämplig in i det Svenska samhället. Fast visst finns alternativet med barnhem, dessa är billigare och kostar i runda slängar runt 8000 per månad eller 96 000 per år fast då räknar jag inte med extrautgifter.

   Gilla

   • Anonym said, on juli 20, 2010 at 1:43 f m

    Varför sätts dessa inte på barnhem ?
    De är ju BARN !
    Nä det kostar väl för lite skattemedel kan man anta. och sedan är det kanske så att företaget Attendo Care nog inte driver barnhemsverksamhet (därför är priset mycket billigare och därmed opassande, vi har ju råd, och dyrt måste det vara)

    Gilla

  • Albert K Tillman said, on juli 31, 2010 at 10:50 e m

   1.600 kr / mån får kommunen per ledig plats och ytterligare 300 kr per månad för en belagd sådan. Dessa siffror är enkla att kontrollera. Google, ring, maila eller skriv till migrationsverket samt din kommun för svar.

   Gilla

  • Bo Hofvander said, on augusti 6, 2010 at 3:25 e m

   Ett litet kunskapslyft kanske?

   Följande är hämtat ur senaste informationen från Vitboken om svensk invandring och ensamkommande flyktingbarn.

   ”Genom att klassas som ”barn” får vederbörande i princip personlig assistent och dygnetruntuppassning. Det handlar om en mycket personalintensiv verksamhet, med i stort sett lika många anställda som antalet ´barn´”.

   Ur VLT den 21/4 -10:
   ”15 nya, ensamkommande flyktingbarn ska placeras i Västerås. De ska bo i Iggebyvillan och i lägenheter som kommunen köper in. 15 nya tjänster är utlysta för dygnetruntverksamheten;
   • ”En kock ska anställas som också ska lära de unga laga mat,
   • en fastighetsskötare på Iggebyvillan ska lära dem sköta en lägenhet, städa, byta lampor med mera.
   • Fritidspedagog,
   • integrationssekreterare,
   • föreståndare ska anställas samt
   • språkresurser i somaliska, arabiska och dari (en dialekt som talas i Afghanistan).
   • Både för de unga i villan och i lägenheterna ska det finnas vaken nattpersonal.”

   Om ett boende i Västergötland informerade Radio Skaraborg den 30/4 -10:
   ”…Stor möda har lagts på att välja ut lämplig personal till boendet och erfarenheten och kompetensen hos de anställda är stor.”
   ”De flesta har högskoleutbildning och flera av dem kommer från andra kulturer. En av dem har jobbat som läkare i Afghanistan.” ”Personalstyrkan består av socionomer, sociologer, pedagoger, lärare och läkare, men också kockar och lagkunniga.”
   Månadskostnaden för ett ”ensamkommande flyktingbarn” ligger mer än 50 000 kr högre än för en vuxen asylant. Den totala årskostnaden hamnar på cirka 1 miljon kronor!

   Betänk nu vad all denna personal kostar oss skattebetalare per barn och år och jämför dessa kostnader med vad ett vanligt svenska barn kostar, omskött och under ansvar av sina egna föräldrar? Det blir som en piss i Atlanten och dessa svenska barn, jämfört med de ensamkommande flyktingungdomarna, betalas av redan skattade pengar – av föräldrarnas löner, alltså inte av det allmänna!

   Gilla

   • Peter said, on oktober 14, 2010 at 4:02 e m

    Det blir ju många arbetstillfällen

    dessutom är det inte bara Pelle som betalar skatt utan även de 85 % av invandrarna som har jobb.

    Gilla

   • Ante said, on november 29, 2010 at 10:51 f m

    > Det blir ju många arbetstillfällen

    Lär dig räkna! Det blir arbetstillfällen som staten bekostar! Alltså en KOSTNAD för staten, och därmed sveriges skattebetalare. Och en kostnad kan aldrig räknas som en intäkt, oavsett hur solidarisk man än.

    Återigen får du se sina argument smulas sönder. Kanske dags att omvärdera din naiva vild av svensk flyktingpolitik?