Affes Statistik-blogg

Hur många behövs för att försörja 3 000 flyktingbarn?

Posted in Betraktelser, Migration, Prognoser by Affe on juli 3, 2010

Hittade detta i en kommentar på Snaphanens blogg. Det är skrivet av signaturen elwee. Jag ändrade prognossiffran från 3 500 flyktingbarn 2010 till 3 000 eftersom jag inte kunde hitta nån källa på det, samt lade till lite grafik.
————-
Det har av flera oberoende källor gjorts beräkningar vad ett ensamkommande ankarbarn kostar per år. De flesta hamnar runt 1 200 000 SEK / barn.
Inte så mycket, säger de rättrogna så låt oss se hur staten genererar den summan:

Pelle tjänar 20 000 SEK/månad. Därmed är han inte över några brytpunkter så han betalar i runda tal 6000 SEK/mån i inkomstskatt.
Det blir 72 000 SEK/år.
Det i sin tur innebär att det krävs all inkomstskatt som Pelle och 16 av hans kompisar med samma lön betalar för att försörja ett ensamkommande barn.

I år visar bedömningar att ca 3000 flyktingbarn kommer att få PUT i Sverige! Det innebär att all inkomstskatt från så här många kompisar till Pelle kommer att krävas för att tillgodose behoven från de barn som kommer bara i år.
Till er som inte orkade räkna så var det 49 999 kompisar till Pelle.

edit: Jag har fått censurera bort ett antal förvirrade och obehagliga kommentarer till det här inlägget. Det är väldigt varmt så jag har överseende. Ta gärna en kall dusch och läs igenom kommentaren kritiskt en gång till innan ni skickar så kanske ni slipper att bli borttagna.

http://www.migrationsverket.se/info/428.html
SvD DN SdS

106 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. svansken said, on juli 3, 2010 at 2:06 e m

  Tack Affe – kommentarer onödiga:)

  Gilla

 2. MP said, on juli 3, 2010 at 3:01 e m

  Ja, tydligare än så kan det inte visas.

  Gilla

 3. Zalgonenko said, on juli 3, 2010 at 3:20 e m

  Man skall väl också ta med i beräkningen att inte alla kompisar till Pelle har ett arbete att gå till. Även om man är arbetslös får man ju vara med att betala i form av mindre/sämre samhällsservice. Runt 10% arbetslöshet ger ju ytterligare några tusen som skall finnas med där i listan!

  Gilla

 4. […] kommer informationen till sin rätt om den konsumeras på Affes blogg, men Politiskt Inkorrekt skal göra en kortare […]

  Gilla

 5. patrik blom said, on juli 3, 2010 at 7:17 e m

  Lysande som vanligt Affe! Det bör dock sägas att moms m m genererar större skatteintäkter (som kan användas för att förörja ”flyktingbarn”) än skatten på arbete.

  Gilla

 6. BLU-82 said, on juli 3, 2010 at 9:34 e m

  Alla ska med ! ( S )

  Gilla

  • Mats Bladh said, on juli 13, 2010 at 7:13 e m

   Men helst inte våra Svenska traditioner, för vår kultur är ju så löjlig (Mona Sahlin, JO det är samma Sahlin som är ledare för Socialdemokraterna)

   Gilla

 7. Thomasson said, on juli 3, 2010 at 9:45 e m

  Känns som om ‘- En bild säger mer än tusen ord…’-liknelsen är passande…

  Gilla

  • GustafHorn said, on juni 11, 2011 at 5:58 e m

   Eller ”-En bild säger mer än 50 000 ord…”

   Gilla

 8. scheisse said, on juli 3, 2010 at 10:06 e m

  ÅÅåååh, jag vill helst slippa se den där statistiken/grafiken som visar hur många Pellar det behövs sen när det ”ensamkommande” ”flykting” ”barnet” sen efter att ha fått PUT plötsligt, som av en slump, hittar hela sin släkt och fredrik och mona tar hit dom :(

  Gilla

 9. Birgitta said, on juli 3, 2010 at 10:35 e m

  Säger bara att jag mår illa, ända in i märken.
  Alltså, våra gamla då? Våra pensioner? Våra sjuka och skolbarn?” Nejhej, Ökey tycker dom att strunta i DE SOM BYGGT upp vårt land.
  Nej fy för allt detta hyckleri..TUR att svensken vaknat upp till slut, trots alla lögner från våra naiva politiker. SD behövs

  Gilla

  • Anonym said, on augusti 5, 2013 at 6:39 e m

   Det må så vara att hur flyktingar hanteras är undermåligt men det betyder inte att vi behöver ett rasistiskt parti med rötter i nazism. Lösningen kan aldrig vara ett annat problem. Även om du hållermed om vissa saker så får du så mycket baggage på köpet att du bör tänka efter några gånger innan du stödjer SD. Om du nu inte Är rasist. Då kan du ju bara köra på.

   Gilla

   • Svensk pensionär said, on september 20, 2015 at 1:17 e m

    SD är ett demokratiskt parti. Absolut inte nazistiskt. Ej heller andra flosker som ”främlingsfientlig”, ”rasistisk” etc.
    Om man sätter sig in i vad dessa ord betyder så inser man att det bara är ett fult sätt att smutskasta SD.

    Gilla

 10. Birgitta said, on juli 3, 2010 at 10:37 e m

  Hmm var lite snabb med tangenterna:-) Sorry

  ”Säger bara att jag mår illa, ända in i märgen.
  Alltså, våra gamla då? Våra pensioner? Våra sjuka och skolbarn? Nejhej!!!, Okey tycker dom att strunta i DE SOM BYGGT upp vårt land.
  Nej fy för allt detta hyckleri..TUR att svensken vaknat upp till slut, trots alla lögner från våra naiva politiker. SD behövs

  Gilla

 11. Daniel said, on juli 4, 2010 at 1:10 f m

  Jag är skeptiskt till siffrorna fram till dess att du källhänvisar på ett korrekt sätt.

  Statistik och siffror och ”oberoende källor” säger ingenting förrän det går att styrka.

  Jag tycker personligen att 1,2 miljoner per år för ett barn känns som väldigt mycket – varför skulle ett flyktingbarn kosta så mycket mer om året än ett infött svenskt barn?

  Forskning visar ju att ett barn i en svensk familj kostar ungefär 1,2 miljoner kronor från födseln upp till 19 års ålder, dvs 63 000 kr om året.

  Vad är det som gör att ett flyktingbarn kostar 19 gånger mer? Har de sån lyxmat på flyktingförläggningar och är de så dyra i drift att det kostar 1,2 miljoner att ha en enda person där?

  Det låter som en orimligt står siffra och jag kommer inte svälja den förrän du kan styrka det med riktig fakta och undersökningar. Redogör för de ”oberoende källorna” är till att börja med, så man kan kolla upp siffrorna.

  Gilla

  • svinfeldt said, on juli 5, 2010 at 11:37 e m

   Du som kallar dig ”Daniel” kallar dig ”jf87″ eller nåt liknande på politiskt inkorrekt,du gapar efter källor på sånt som vilken svensk med hjärna som helst kan ringa eller maila migrationsverket själva och få veta.

   Men själv sitter du soch skriver dussintals kommentarer om hur sverige tjänar på invandringen,du drar upp argument som krossats för flera år sen bland bloggare och forum,samt bland en hel del offentliga svenskar själva.

   Men aldrig,inte EN ENDA gång kommer du med en källa,trots att flera har frågat efter det i dina patetiska kommentarer,men då blir du tyst,anledningen är naturligtvis att du enbart är ett troll som sitter och ljuger.

   Jävla pajas.

   Gilla

  • Trader said, on juli 5, 2010 at 11:40 e m

   Gävle dagblad skrev förövrigt om att deras kommande skäggankare hade 27 anställda på 30 skägg…finns hur mkt offentliga siffror som helst som publicerats i minst 3 år på nätet,så lägg av med ditt jävla trollande din luffare.

   Själv presenterar du ALDRIG en enda jävla källa till ditt skitsnack och dina kommentarer,du blir mycket riktig helt tyst och försvinner från kommentarsfältet när någon ber dig om en källa på dina påståenden.

   Gilla

  • Nephilim´s Wings said, on juli 14, 2010 at 6:04 e m

   Siffran stämmer väl med vad jag hört ifrån en hög kommunchef. Förutom att få all den personal som det inte finns pengar till när det handlar om sjuka svenskar så bygger man om lokaler(exempelvis äldreboenden) enbart för det syftet.

   Gilla

  • Mats Bladh said, on juli 17, 2010 at 9:40 e m

   En bra start i att finna sanningen i detta är att det av någon outgrundlig anledning är ok att företag såsom Attendo Care debterar 2000 sek per DYGN, och detta enbart för sängplats och tak över huvudet för den ”stackars flyktingen”…(i media benämnd som ”det stackars flyktingbarnet”, med eller utan skägg)
   Bara vetskapen om detta faktum gör att resterande 400.000 till 500.000 i kostnad inte alls ter sej osannolik.

   Gilla

  • Bocken Bruse said, on juli 18, 2010 at 6:19 e m

   Förutom kostnader för sängplats och en vårdare per skägg, tillkommer all skadegörelse dessa söta barn åstadkommer, lägg därtill polisinsatser, sjukhusomkostnader då dessa söta barn ofta sticker kniven i oliktänkande, eller varför inte våldtar någon av våra kvinnor m.m m.m listan kan göras mycket lång.

   Förmodligen är 1.2 miljoner per år på tok för låg, jag tror att den lätt kan dubbleras kanske till och med det är för lågt vem vet. Med andra ord 1.2 miljoner är definitivt icke i överkant däremot i underekant.

   Gilla

  • Gabbe said, on juli 19, 2010 at 8:11 e m

   Boende, tolkar, specialiserad personal, extralärare, psykologer och skötare finns en del du bör räkna med vad gäller dessa ”barn”. En outbildad 16 årig analfabet lär kräva sina resurser innan han är lämplig in i det Svenska samhället. Fast visst finns alternativet med barnhem, dessa är billigare och kostar i runda slängar runt 8000 per månad eller 96 000 per år fast då räknar jag inte med extrautgifter.

   Gilla

   • Anonym said, on juli 20, 2010 at 1:43 f m

    Varför sätts dessa inte på barnhem ?
    De är ju BARN !
    Nä det kostar väl för lite skattemedel kan man anta. och sedan är det kanske så att företaget Attendo Care nog inte driver barnhemsverksamhet (därför är priset mycket billigare och därmed opassande, vi har ju råd, och dyrt måste det vara)

    Gilla

  • Albert K Tillman said, on juli 31, 2010 at 10:50 e m

   1.600 kr / mån får kommunen per ledig plats och ytterligare 300 kr per månad för en belagd sådan. Dessa siffror är enkla att kontrollera. Google, ring, maila eller skriv till migrationsverket samt din kommun för svar.

   Gilla

  • Bo Hofvander said, on augusti 6, 2010 at 3:25 e m

   Ett litet kunskapslyft kanske?

   Följande är hämtat ur senaste informationen från Vitboken om svensk invandring och ensamkommande flyktingbarn.

   ”Genom att klassas som ”barn” får vederbörande i princip personlig assistent och dygnetruntuppassning. Det handlar om en mycket personalintensiv verksamhet, med i stort sett lika många anställda som antalet ´barn´”.

   Ur VLT den 21/4 -10:
   ”15 nya, ensamkommande flyktingbarn ska placeras i Västerås. De ska bo i Iggebyvillan och i lägenheter som kommunen köper in. 15 nya tjänster är utlysta för dygnetruntverksamheten;
   • ”En kock ska anställas som också ska lära de unga laga mat,
   • en fastighetsskötare på Iggebyvillan ska lära dem sköta en lägenhet, städa, byta lampor med mera.
   • Fritidspedagog,
   • integrationssekreterare,
   • föreståndare ska anställas samt
   • språkresurser i somaliska, arabiska och dari (en dialekt som talas i Afghanistan).
   • Både för de unga i villan och i lägenheterna ska det finnas vaken nattpersonal.”

   Om ett boende i Västergötland informerade Radio Skaraborg den 30/4 -10:
   ”…Stor möda har lagts på att välja ut lämplig personal till boendet och erfarenheten och kompetensen hos de anställda är stor.”
   ”De flesta har högskoleutbildning och flera av dem kommer från andra kulturer. En av dem har jobbat som läkare i Afghanistan.” ”Personalstyrkan består av socionomer, sociologer, pedagoger, lärare och läkare, men också kockar och lagkunniga.”
   Månadskostnaden för ett ”ensamkommande flyktingbarn” ligger mer än 50 000 kr högre än för en vuxen asylant. Den totala årskostnaden hamnar på cirka 1 miljon kronor!

   Betänk nu vad all denna personal kostar oss skattebetalare per barn och år och jämför dessa kostnader med vad ett vanligt svenska barn kostar, omskött och under ansvar av sina egna föräldrar? Det blir som en piss i Atlanten och dessa svenska barn, jämfört med de ensamkommande flyktingungdomarna, betalas av redan skattade pengar – av föräldrarnas löner, alltså inte av det allmänna!

   Gilla

   • Peter said, on oktober 14, 2010 at 4:02 e m

    Det blir ju många arbetstillfällen

    dessutom är det inte bara Pelle som betalar skatt utan även de 85 % av invandrarna som har jobb.

    Gilla

   • Ante said, on november 29, 2010 at 10:51 f m

    > Det blir ju många arbetstillfällen

    Lär dig räkna! Det blir arbetstillfällen som staten bekostar! Alltså en KOSTNAD för staten, och därmed sveriges skattebetalare. Och en kostnad kan aldrig räknas som en intäkt, oavsett hur solidarisk man än.

    Återigen får du se sina argument smulas sönder. Kanske dags att omvärdera din naiva vild av svensk flyktingpolitik?

    Gilla

  • Torbjörn said, on oktober 26, 2011 at 1:22 e m

   @Daniel

   Jag skulle gärna också se vart du fått din statistik om 1,2 miljoner i kostnad från födseln till 19 års ålder? Skolpengen per läsår per elev är ca 80000-90000 kr för grundskola och gymnasium. Bara det är närmare 1,2 miljoner. En särskoleelev kostar ca 1,2 miljoner om året. Dvs 19 ggr mer. Då antar vi ändå att dessa har familjer, och att kommunen inte behöver betala boende, men lägg till handikappersättningar mm så hamnar man betydligt högre. Vi har ännu inte berört föräldrarnas del i kostnaden för mat, kläder mm.

   Flyktingbarnen ska alltså inkvarteras i boenden hos företag som tjänar på detta. Vilka skulle hantera dessa barn om inte ersättningarna vore frikostiga? Att hysa flyktingar inebär en kostnad per dygn som är att jämföra med hotellboende. Lägg sedan till, precis som andra säger här, i princip 1 personal per flyktingbarn (det är att jämföra med särskolan som också har 1 personal per 1-2 elever, många har personliga assistenter)

   Gilla

 12. bosse said, on juli 4, 2010 at 3:14 f m

  En enkel sökning på google kan ge vad en plats på flyktingförläggning kostar, 1500-3000 per dygn, sen kan du lägga till alla andra kostnader för samhället såsom ökad risk för brott, bidrag, doanmälningar etc

  Gilla

 13. Orre said, on juli 4, 2010 at 7:54 f m

  Var finns källorna? Går ju inte att tro blint på’t utan källor vettu.

  Gilla

 14. lee said, on juli 4, 2010 at 8:02 f m

  Allah ska med!!! Nu betalar Pelle oxå Moms ..så om skägg barnen vill ta hit sina föräldrar så är där mer pengar att ta av från Pelle ..och så vill KD att Pelle ska jobba tills han är 72 år och få en lägre pension …

  Gilla

 15. Ulla Lauridsen said, on juli 4, 2010 at 8:39 f m

  Overall, I agree, but those 1,2 million skr. – are they not the sum over several years?

  Gilla

 16. kuntakinte said, on juli 4, 2010 at 9:51 f m

  Jag hoppas du gör en liknande presentation av invandringens totala kostnader på ca 150-300 miljarder per år.

  Gilla

  • Mats Bladh said, on juli 20, 2010 at 1:45 f m

   Jag tror inte det finns en webbläsare som kan visa så många Pellar på en och samma gång.

   Gilla

 17. Anders said, on juli 4, 2010 at 11:30 f m

  Pelle betalar betydligt mer än 72000 SEK i skatt per år. Lite förenklat kan man räkna ut hur mycket skatt man betalar på följande sätt:

  betalad_skatt = årsinkomst * 0.315 + årsinkomst – årsinkomst * 0.685 * 0.75

  D.v.s arbetsgivaravgift (31.5%) + inkomstskatt (31.5%) + moms (25%)

  I Pelles fall blir det:

  240000 * 0.315 + 240000 – 240000 * 0.685 * 0.75 = 192300 SEK

  Matar man in det värdet i din uträkning blir resultatet 18721 Pelles.

  Gilla

  • Affe said, on juli 4, 2010 at 12:47 e m

   Förvisso, men det står ju faktiskt ”inkomstskatt” i inlägget.

   Gilla

   • Anders said, on juli 4, 2010 at 2:14 e m

    Arbetsgivaravgiften och momsen är dolda skatter som många inte tänker på, något jag tror du (eller mer korrekt orginalförfattaren) har utnyttjat i det här inlägget för att få ett mer spektakulärt resultat. Man läser inlägget och får uppfattningen att 50000 personer måste jobba i ett år för att betala för ”flyktingbarnen” vilket inte stämmer.

    Gilla

   • Mats Bladh said, on juli 13, 2010 at 7:20 e m

    Nä givetvis stämmer inte siffran, för det måste till betydligt fler än 50.000 för att betala skatten för de ”ensamkommande” ”flykting” ”barnen” eftersom de först uppräknade Pellarna faktiskt också utnyttjar samhällsservice medan de jobbar in de pengarna.

    Gilla

   • ekonomen said, on juli 22, 2010 at 1:18 f m

    Anders uträkning är fel. Momsen är inte en löneskatt, utan en konsumtionsskatt. Och momsen är inte 25 % generellt. Att lägga på moms om 25 % i snitt på alla löner blir totalfel hur man än ser det.

    /ekonomen

    Gilla

 18. Affe said, on juli 4, 2010 at 11:43 f m

  Det finns en otydlighet i texten om ersättningar från Migrationsverket. http://www.migrationsverket.se/info/428.html

  Jag antar att 1 200 000 är:

  1900 per barn * 365 = 693 500
  + 500 000
  = 1 193 500

  När det gäller summan 500 000 kr är det lite otydligt. Om det rör ”per barn och kommun” eller om det är för alla barn. Det senare vore konstigt, dvs om både en kommun som tar emot 3 barn och en som tar emot 100 barn skulle få samma summa.

  så här står det ordagrant, med stavfel och allt

  ” * Årlig ersättning på 500 000 kronor för ett kalenderår som ska underlätta mottagandet samt öka kvalitén på mottagandet.

  Kommuner får statlig ersättning för mottagande av ensamkommande barn såväl under tiden som de är asylsökande som tiden efteråt för dem som bevilhjas uppehållstillstånd. Ersättningarna administreras av Migrationsverket.”

  Det andra stycket tyder på att det syftas på individer, dvs 500 000 per barn. Men det är som sagt otydligt och jag kanske får ta bort några gubbar. Det kan vara så att det är svårt att få fram en exakt summa per barn och man istället får göra en uppskattning.

  Men vad än resultatet blir så är det ohyggligt dyrt och många gubbar blir det.

  Gilla

  • Bo Hofvander said, on augusti 6, 2010 at 3:48 e m

   Ja, ohyggligt dyrt blir det hur man än försöker räkna oaktat olika räknesätt, procentsatser hit och momssatser dit.

   Det är nästan onödigt att inför de/oss redan ”frälsta” – verklighetens folk – hålla på och diskutera detaljer på detta sätt. Vi märker det ju dagligen i samhället, att det saknas resurser precis överallt inom det offentliga. För det behöver vi inte hålla på att skärskåda och bryta ned alla uppgifterna mellan oss, för det vet vi väl redan – att det är den största, icke offentligt redovisade men budgeterade utgiften som staten Sverige har.

   Om något hade kostat så mycket hade det blivit stoppat omedelbart!

   Frågan som de ansvariga däremot måste svara på är:
   ”VAR TAR VÅRA SKATTER OCH OFFENTLIGA RESURSER VÄGEN?”

   Vi vet! Men annat är det när vi ska debattera med de politiskt korrekta, våra motståndare, som hyser uppfattningen att migrationen ”är så berikande” för lilla Sverige. Då måste vi kunna referera till källor och faktabaser och inte bara hörsägen och rykten.

   Det ligger ju mycket i åsikten hos våra motståndare, att invandringskritiker är så pålästa och kunniga i ämnet och det är ju bara bra. Det är ju vår styrka. Därför vågar de inte debattera med oss.

   Gilla

  • Peter said, on oktober 14, 2010 at 4:05 e m

   Här finns en länk till Migrationsverket som heter ”sanning eller myt”. Läs där innan ni pratar en massa lösa siffror

   http://www.migrationsverket.se/info/2551.html

   Gilla

   • Carl g- hag. said, on januari 12, 2012 at 7:07 e m

    Fakta om migration – är lika stor lögn som vad media framför, men om man är PK eller enormt Naiv, skall man tro på dessa lögner,ljuger man tillräckligt mycket om någonting tror man att det är sant så småningom,det är på så vis de försöker dölja sanningen på M – verket och i Regeringen för kloka människor.

    Gilla

 19. Berit said, on juli 4, 2010 at 4:23 e m

  Svenska politiker är landsförrädare allihop!
  Svenskarna skall ersättas av muslimer från hela jordklotet.
  Folkfördrivning av etniska svenskar pågår hela tiden från bostadsområden till vad då.
  Släng ut politikerna från maktens korridorer och låt dom leva långt under 10.000/mån.

  Gilla

  • Mats Bladh said, on juli 13, 2010 at 7:26 e m

   Politikerna kan som de som nu går på ”arbetslivsintroduktion” (märk namnet, de sjuka är inte sjuka, de har parasiterat länge nog på systemet och skall nu ”ut och jobba till varje pris”) leva på 3300 i månaden.

   Landsförrädare är de allihop ja !
   Förr hängdes sådant folk på stortorget, ibland önskar man att att det vore år 1750 istället.

   Gilla

   • Så trött said, on september 17, 2010 at 9:38 f m

    Hade det varit 1750 hade du inte haft något att komma med.

    Gilla

   • Mats Bladh said, on september 17, 2010 at 10:54 f m

    Vad menar Du ”Så trött” ??

    Menar Du att en kung som hade tagit hit kreti och pleti och gett dem gårdar bostäder hästar och mark medan de stal, rånade, våldtog hade kunnat sitta kvar länge som kung ?

    Gilla

   • Peter said, on oktober 14, 2010 at 4:07 e m

    Karl den XII var den kung som bodde i Turkiet en längre tid. Det var dessutom han som bjöd in de första muslimerna till Sverige som tack för att de hjälpt honom. Du kanske borde läsa på lite historia om svenska kungar

    Gilla

 20. Bengt S said, on juli 4, 2010 at 9:26 e m

  Nu vet vi varför politikerna tvingar sjuka ut i arbete och att vi skall jobba längre. Dom måste få in skattemedel för att försörja PUT:arna.

  Gilla

  • Mats Bladh said, on juli 20, 2010 at 1:49 f m

   Jaja, det sparas in på precis allt för att de skall kunna fortsätta ösa ut så mycket som möjligt till de stackars flyktingarna….

   Gilla

 21. Tore (preact) said, on juli 4, 2010 at 10:47 e m

  Javisst är de etablerade förrädare! Rubb och stubb! Klara siffror blir det när Jimmie och Co äntrar riksdagen. Då kan vi använda RUT= Riksdagens Utrednings Tjänst! Lätt som en plätt…och visst slutar inte kostnaderna här! När PUT inträder kommer hela anhörigskaran. Den där pajasen som chef för Migrationsverket, socialdemokrat och allting! Hur f*n kan en borglig regering ha en sådan chef, även om de borgliga är värre kålsupare. Sidachefen fick ju ”den blå foten”!
  ”Nu beslagtar vi all inkomst över 30.000 för att betala den okontrollerade invandringen”!
  Gissa om det blir fart på de med andra åsikter angående invandringen. Ett år till att börja med. :-)

  Gilla

 22. BLU-82 said, on juli 5, 2010 at 7:01 e m

  Men betänk vilken estetisk vinst Sverige gör när dessa gentlemän blandar sig med de svenska flickorna. De är ju så stiliga ! ( not )..

  Gilla

 23. svinfeldt said, on juli 5, 2010 at 11:24 e m

  Ni som gapar om ”riktiga källor” kan ju ta och börja med att lära er använda google och en telefon,migrationsverket själva har inga problem alls med att berätta vad ersättningarna är,dessa ersättningar hade dessutom totalsågats i svensk media om dom haft minsta lilla fel…det vet vi allla,lögn och rasistanklagelserna tillsammans med kopplingar till SD hade haglat ur svenska pressar om dessa siffror varit överdrivna.

  Använd google,och är ni lite ambitiösa(vilket ni inte verkar vara eftersom ni inte ens kan ta reda på såna enkla och offentliga siffror som funnits tillgängliga i år i landet)kan ni slå migrationsverket ett samtal eller ett mail…men det är väl för mycket begärt,pappa staten ska ”ordna”,och pappa staten rapporterar om sånt här,och pappa staten…

  Är ni inte ute efter att trolla så släpp ku*en och lär er tänka själva så hittar ni snart dessa siffror lätt,ta sen fram miniräknaren,har ni lärt er använda den kommer den visa en verklighet som är så bisarr att ni ger f-n i att kommentera mer,exakt så hycklande är ni.

  Gilla

 24. svinfeldt said, on juli 5, 2010 at 11:32 e m

  Du som kallar dig ”Daniel” kallar dig ”jf87” eller nåt liknande på politiskt inkorrekt,du gapar efter källor på sånt som vilken svensk med hjärna som helst kan ringa eller maila migrationsverket själva och få veta.

  Men själv sitter du soch skriver dussintals kommentarer om hur sverige tjänar på invandringen,du drar upp argument som krossats för flera år sen bland bloggare och forum,samt bland en hel del offentliga svenskar själva.

  Men aldrig,inte EN ENDA gång kommer du med en källa,trots att flera har frågat efter det i dina patetiska kommentarer,men då blir du tyst,anledningen är naturligtvis att du enbart är ett troll som sitter och ljuger.j-a pajas.

  Gilla

 25. patrik blom said, on juli 7, 2010 at 12:21 e m

  Affe har som alltid gjort ett fantastiskt bra arbete, och har givetvis all rätt i världen att ställa frågan hur många Pellars inkomstskatt som går åt för att betala för ett eller 3000 ”ensamkommande flyktingbarn”. Svaret på den frågan är tänkvärt nog.

  Annars bör beräkningarna kunna förenklas om man utgår från skattetrycket i Sverige, som f n är 48-49%. Dvs den genomsnittlige svensken betalar hälften av sin inkomst i skatt. En del av skatten är dock rundgång och återbetalas i form av t ex barnbidrag om Pelle har barn.

  Gilla

  • tjatte said, on juli 7, 2010 at 8:48 e m

   48-49% i genomsnittligt skattetryck?
   Nä du, det kan inte stämma!
   Bara kommunalskatten är ju drygt 30%. Sen har vi 25%ig moms, extra straffskatt på bensin (60-70% av priset) och snus (?). Statlig inkomstskatt för de som tjänar lite mer.. Arbetsgivaravgift på 31,5% för de som är 26 år och äldre, plus sociala avgifter och försäkringar då….
   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsgivaravgift/Sociala-avgifter/
   där kan man hitta en del, inte helt bra sida dock
   Hmm, det du sa stämmer visst, fast bara delvis.
   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skattetryck/Skattetrycket-historiskt/
   Skattetryck är verkligen inte samma sak som ”den genomsnittlige svensken betalar hälften av sin inkomst i skatt.”

   Gilla

  • Bo Hofvander said, on augusti 6, 2010 at 4:14 e m

   Hämtat från Skattebetalarnas förenings hemsida:

   ”Skattefridagen är den dag då normalinkomsttagaren har tjänat ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna betala årets alla skatter. År 2010 infaller skattefridagen den 20 juli.”

   ”Då alla skatter sammanräknats utgör de 54,7 procent av den totala lönen inklusive skatt. År 2009 var samma kvot 55,6 procent, vilket då var en klar förbättring jämfört med tidigare år. 2010 har inkomstskatten sänkts ytterligare genom det fjärde steget i det s.k. jobbskatteavdraget.”

   Intressant att veta är att vi alltså är tvingade att jobba full tid och all inkomst som intjänats till den 20 juli går till våra skatter. Därefter får vi behålla våra löner intakta i lite drygt fem månader – och sedan börjar det om igen, år ut och år in. Nivån beror på vilken politisk ledning landet får vart fjärde år. Numera, efter Alliansens skattesänkningar, har Danmark gått om Sverige när det gäller vem som har högst skattetryck. Men där har Sverige varit på första plats mycket länge.

   Men Sverige ska ju alltid var värst, alltid bäst och alltid vara ett ”föregångsland” i precis allting, ett världssamvete och företrädare för den oantastliga världsmoralen! Så infernaliskt självgoda. Men tack och lov är majoriteten av det svenska folket inte sådana, utan det är våra politiker och ledare som representerar Sverige internationellt, som sprider rykten om att det lilla landet i Norr är så ”rikt” och humant mot alla ”flyktingar”.

   Gilla

 26. illwillfn said, on juli 7, 2010 at 9:46 e m

  Inte tror någon på fullaste allvar att staten tar 50% av det man tjänar?

  Tror ni att Astrid Lindgren var något specialfall (hon betalade 102%)? Ok, visst, det var hon…men den dagen vi bara betalar 50% i skatt i Sverige, det är den dagen jag kan tänka mig att bo kvar här tills jag dör.

  Ni bor i ett land där vi betalar skatt på skatt och i några fall skatt…på skatt…på skatt. Köpt bensin på sistone? Köpt alkohol? Kanske köpt tobak?

  Den svenska staten behöver dra in runt miljarden om dagen för att betala för andra länders medborgare, och sen några hundralappar för att betala för sådant löjligt som infrastruktur, vård, skola och några ören till pension. Med tanke på alla som jobbar för stat/kommun/landsting och/eller är sjukskrivna (de kvinnor som är sjukskrivna brukar vara f.d statligt anställda trots allt), invandrarna, politiker och övriga som ska leva på våra pengar så är jag rädd att 50% inte räcker långt.

  Effektivt ligger vi närmare 90%. Jobba ett år och vid oktober så börjar du tjäna pengar till dig själv (förutsatt att du börjar jobba jan 1 då).

  Gilla

 27. Thomas Bolding Hansen said, on juli 10, 2010 at 12:04 e m

  Hej Affe

  Jeg tænkte, har nogensinde lavet en statistik, der regner ud Hvor mange voldtægter der er per 10.000 borgere i lokale län /byer ? Og tilfælde af vold per 1000 personer i lokale områder ?

  Som den her:

  http://logisksnit.blogspot.com/2009/09/sikre-og-usikre-zoner-i-danmark.html

  Bare med tallene fra Sverige?

  For der må være stor forskel på de forskellige områder i Sverige.

  Det kunne være interessant at se forskellen grafisk.

  Gilla

 28. 2 Pelle said, on juli 12, 2010 at 2:51 e m

  Vill be om ursäkt för en del uttalanden jag råkade kläcka ur mig angående en viss minoritetsgrupp. Jag blev lite upprörd pga vissa rent av främlingsfientliga inlägg i denna debatt och en del av ”referenserna”. Ironiskt nog, genom mina uttalande, var jag inte bättre själv än de som skrev in dessa inlägg. Jag var nog för impulsiv och känslomässig av mig och trodde att dessa åsikter delades av de flesta i den här debatten. Det ursäktar absolut inte mina uttalanden och ber om usräkt än en gång för alla som har funnit de stötande. Jag står dock fast vid resten av mitt inlägg.
  Jag tycker att sådana debatter är oerhört viktiga för demokratin och för oss alla som människor. Jag vill gärna vara med och bidra till diskussionen men skulle förstå om ni inte skulle svara på mitt/mina inlägg…

  Gilla

  • patrik blom said, on juli 12, 2010 at 6:51 e m

   Det inlägg som ströks var verkligen extremt ointelligent och mobjudande.

   Om du ändå vill delta i debatten här och sympatiserar med något av riksdagspartierna kan du ju börja med att meddela dess ordförande och kansli att du tycker att debatten om invandringens kostnader och övriga olägenheter är ”oerhört viktig för demokratin” som du skriver. Sedan kan du återge svaret här.

   Gilla

 29. […] för att försörja 3000 flyktingbarn?” Posted on 13 juli, 2010 by kentekeroth Hur många behövs för att försörja 3 000 flyktingbarn? Det har av flera oberoende källor gjorts beräkningar vad ett ensamkommande ankarbarn kostar per […]

  Gilla

 30. Tomas said, on juli 17, 2010 at 7:57 e m

  Det är väl inget fel på skatt? Så länge det går till rätt saker?
  När Sverige och världen(faktiskt)är en ekonomisk kris, har vi inte råd att ta emot folk som vill ha det bättre.
  Jag betalar gärna skatt för att skola, sjukvård, omsorg ska bli bättre men jag har fått nog att ta emot ”lyxflyktingar”. Ni som tror att desom kommer hit riskerar döden om de får vända, bör kolla upp SCB eller Migrationsverkets siffror. Tror det var 7% av de som kommer hit som uppger det som skäl. Sen hur ärliga dom är vet man inte.
  Allt mygel med SFI o skit. Kolla runt på nätet. Man hittar utan problem Uppdrag Granskning, Debatt osv där de intervjuar folk som varit här i 15år som inte kan ett ord Svenska.
  Sen vägrar de att acceptera att vi bor i ett sekulariserat land och kräver undantag eller fördelar pga religion. Nä, trots att jag alltid röstat till vänster om mitten blir det nu ändring. SD till nästa val!(trots att jag inte alls håller med dem i någon annan fråga)

  Gilla

 31. Mats Bladh said, on juli 19, 2010 at 1:02 f m

  Ja så är det, denna fråga är så otroligt viktig att den går före alla andra….

  Gilla

 32. Mats Bladh said, on juli 19, 2010 at 1:18 f m

  Det är ju mycket märkligt detta, om man kollar på nigrationsverkets sida så ser man att ersättningen till kommuner för ett barn:

  ”•1 600 kronor per dygn för varje överenskommen plats.
  •Därutöver 300 kronor per dygn för varje belagd plats.”

  Observera att Migrationsverket betalar mer för en tom plats än de sedan lägger till när platsen blir belagd.

  Man verkligen anstränger sej för att få kommunerna att öppna sina armar för dessa stackars söta små barn.

  Antagligen betalar kommunerna detta rakt över till företagen som får spektaklet på entreprenad.. men hur kan man betala 1600 av skattemedel för en tom sängplats ?
  HUR är detta möjligt, hur kan denna kostnad få finnas överhuvudtaget när alla andra verksamheter konkurrensutsätt, stramas åt, säljs ut eller läggs ner ???

  Ovanstående borde få vem som helst att reeagera och rösta på SD.

  Gilla

 33. Ronny said, on juli 21, 2010 at 10:00 f m

  1600 per dag?

  Det är slantar som skulle kunna försörja sjuksköterskor, vårdare eller soldater.

  Gilla

 34. Erik said, on juli 23, 2010 at 1:24 f m

  Uträkning är inte hundraprocentig då man inte får glömma arbetsgivaravgiften, sen är det statligt stödet per så kallat flyktingbarn 500 000 SEK så om kommun kliver över det är det kommunens fel. Där skall kommunploitekerna ställas till svar. De kostnader som däremot tillkommer staten och medborgarna är dock alla statliga myndigheter som måste handskas med dessa så kallade flyktingbarn. En mycket bra visning för ungefär hur läget ligger till men den är lite skev. När skall vi arbetsklassen förstå att det inte är gratis att importera massarbetslöshet? När skall facket som skall skyddas oss arbetare förstå att man inte skyddar arbetarna genom att stödja sossarna som försöker lönedumpa samt höja skatten för oss arbetare. Under skatter vi digna ner.

  Gilla

 35. Skåning said, on juli 25, 2010 at 9:44 e m

  Mycket pedagogiskt, Affe. Stående ovationer.

  Gilla

 36. Wat said, on juli 30, 2010 at 12:55 e m

  Skönt att vi tar hand om invandrarna, medans människorna som byggt upp detta land lider pga bristande sjukvård & låga pension.

  Gilla

  • Mays Bladh said, on juli 30, 2010 at 1:05 e m

   Indeed är det verkligen så , och vi måste snabbt se till att få alla nära och kära, vänner med flera att snabbt förstå det viktiga eftersom det snart är försent att röstvägen vinna tillbaka rättvisan och sunda förnuften i landet, politikerna importerar köpta röster i sådan grad att de snart är i majoritet.

   Gilla

 37. Mays Bladh said, on augusti 6, 2010 at 4:26 e m

  ”De flesta har högskoleutbildning och flera av dem kommer från andra kulturer”

  Barn kan väl inte vara högutbildade ?
  Om de nu mot all formdan är det så kan de väl redan laga sin egen mat ??
  Eller kanske den store Allah matade dem intravenöst när de sov i sina forna hemländer kanske ?

  Gilla

 38. Fri Demokrati said, on augusti 16, 2010 at 2:05 e m

  […] propagandabluff Intressanta gärningsmän bakom kniv och misshandelsfall Hur många behövs för att försörja 3 000 flyktingbarn? Länk till källa här Börjar sanningen krypa fram? En […]

  Gilla

 39. Svea said, on augusti 23, 2010 at 1:46 e m

  Vilken tur att jag inte har nån kompis som heter Pelle för jag vill inte betala för ens 1 flyktingbarn.

  Gilla

 40. Hello world! | Fri Demokrati said, on augusti 26, 2010 at 3:27 f m

  […] Ensamkommande propagandabluff  Intressanta gärningsmän bakom kniv och misshandelsfall  Hur många behövs för att försörja 3 000 flyktingbarn? Länk till källa här Börjar sanningen krypa fram? En kalldusch Juvelerna i maktens […]

  Gilla

 41. […] Ensamkommande propagandabluff Intressanta gärningsmän bakom kniv och misshandelsfall Hur många behövs för att försörja 3 000 flyktingbarn? Länk till källa här Börjar sanningen krypa fram? En kalldusch Juvelerna i maktens […]

  Gilla

 42. Monty said, on september 1, 2010 at 7:06 f m

  Som brukligt på dessa sidor är de fulla av ointelligenta och ogenomtänkta kommentarer, och allt detta pga Affes mycket märkliga uppfattning om statistik och hur den tolkas. De flesta intelligenta människor vet att man kan använda statistik för att bevisa nästan vad som helst. Detta genom att bara belysa en liten del och plocka bort annat som talar emot ens uppfattning. Jag tror att de flesta som skriver och läser på den här sidan är i de närmaste analfabeter när det gäller statistik och därmed mycket lätta att lura.

  Gilla

  • Mats Bladh said, on september 1, 2010 at 8:29 f m

   All politik bygger på statistik och de som använder den mest är som sagt de etablerade i riksdagen sittande partierna, åter en anledning att röra om i grytan då.

   Du finns ju också här på denna kommentarssida, så vad gör dej bättre än oss andra ?

   Nä ditt vänsterspöke, kryp in i ditt hål igen tack.

   Gilla

   • Monty said, on september 1, 2010 at 10:03 f m

    Något vänsterspöke är jag då rakt inte. Jag är bara en vän av att man använder statistiken seriöst och inte på detta oseriösa och misstolkande sätt. Det som ”gör mig bättre än alla andra” är att jag förhåller mig kritiskt till det jag läser. Ni verkar i det närmsta som fullkomligt fundamentalistiskt bokstavstroende. Likheten med extremvänstern och extremhögern är så slående att jag inte vet om jag skall skratta eller gråta.

    Gilla

   • Mats Bladh said, on september 17, 2010 at 10:57 f m

    Jag är varken höger eller vänster men ser ändå att de tagit så mycket de kunnat från mej och sedan ger alldeles för mycket till de som kommer hit, i allt för stora mängder.

    Gilla

  • Mats Bladh said, on november 29, 2010 at 2:54 e m

   ”De flesta intelligenta människor vet att man kan använda statistik för att bevisa nästan vad som helst.”

   Aha, Ja nu plötsligt när någon vill använda statistiken till att lufta vad som pågår och vad det kostar så är den plötsligt värdelös…
   Nåja, men då kan vi ju tänka i de banor som gjorde att vi först reagerade nämligen att:
   Importera analafabeter kan aldrig vara en tillgång, speciellt inte om de har en totalt olika samhälls och världssyn.

   Gilla

  • Carl g- hag. said, on januari 12, 2012 at 6:56 e m

   Vilken verklig tur att det finns så otroligt intelligenta personer som du utger dig att vara Monty du kanske har några svar på hur mycket invandringen kostar oss skattebetalare varje år,det bör en så enormt överintelligent stjärna kunna ge oss ett riktigt svar på så vi,enligt ditt godtycke,analfabeter kan få höra från dig professor Monty.

   Gilla

 43. patrik blom said, on september 1, 2010 at 11:30 f m

  Monty,
  Då kan väl du lägga fram några konkreta exempel på felaktigheter i Affes statisstik och visa – inte påstå, utan visa – hur det ska vara i stället.

  Gilla

 44. patrik blom said, on september 1, 2010 at 6:03 e m

  Monty

  Inget svar? Nänä. Då vet vi att det inte fanns någon substans alls bakom dina oförskämdheter mot Affe och hans statistiska information och mot oss som gärna deltar i diskussionen om den.

  Gilla

  • Mats Bladh said, on november 29, 2010 at 2:55 e m

   Nä den där Monty är ett troll och de har aldrig någon substans bakom sina påståenden…

   Gilla

 45. leif clavenheim said, on september 4, 2010 at 1:17 f m

  Skatt+ sociala avgifter+ moms=c:a 77% lön 23%

  Gilla

 46. netto said, on april 15, 2011 at 10:41 f m

  Siffrorna är ganska hafsiga, men storleksordningen slog mig som intressant. Det sägs ju att vi tjänar på invandringen, men om det går åt i runda slängar femtiotusen arbetande bara för att bekosta de ”ensamkommande barnen” kan man sätta det i relation till hela nettoinvandringen och inse att verksamheten inte ens där går plus ens om man räknar med 100% sysselsättning bland invandrarna. Hur mycket skulle det ha kostat att sponsra barnhem i länderna de kom ifrån eller dess närområden? Man hade garanterat kunnat hjälpa mångfalt fler och till en rimligare summa på det sättet.

  Gilla

 47. riffi said, on april 17, 2011 at 11:44 f m

  Om det är riktigt att ett skäl att ta in invandrare är att övervinna demografiska problem, då undrar jag (under lika förutsättningar) hur många ytterligare invandrare det krävs för att lösa de demografiska problem som uppkommer när dagens invandrare och de som enligt ovan betalar för de ensamkommande flyktingbarnen blivit gamla.

  DVS invandring för att lösa demografiska poblem är i bästa fall ett pyramidspel där de som blir vårdade av dagens massinvandring har en viss nytta av det. Säkert kan Affe räkna ut vilken invandring som krävs under lika förutsättningar för att klara ut de demografiska problem som uppkommer 2050 av dagens massivandring. Jag skulle förmoda 100 000 i månaden.

  Hur många ytterligare invandrare krävs för att försörja invandrarna?

  Gilla

 48. Kjelle said, on maj 4, 2011 at 10:49 f m

  Det var nyligen en verklighetsfrämmande person i Kalix kommun som tyckte att visst skulle kommunen ta emot flyktingbarn. Det kostar ju inte kommunen något. Pengarna till bostäder och uppehälle betalas från Stockholm. Jojo! Svenska skattepengar! Hur djävla efterbliven får man tillåtas vara.
  När hela släkten kommer från öknen kostar dom och tex när mormor fyller 65 då får hon frånsett bostadsbidrag 11 tusen kronor i pension. Utan att ha betalat en krona i skatt. Nu behövs det krafttag. Men vem skall leda revolutionen? SD är bara ett steg mot att Sverige blir svenskt igen.

  Gilla

  • Mats Bladh said, on maj 5, 2011 at 10:46 f m

   Det ENDA möjliga steget, de andra svamlar bara vidare precis som förr om at vi måste säkra arbetsstyrkan och säkerställa försörjningen av av det ökande antalet pensionärer.

   Vi ser nu i media att arbetslösa göms undan i fas-3 och sjuka göms undan i socialbidragsberoende med upp till 60% lägre inkomster (efter att de tvingats sälja ALLT av värde inklusive bil) än innan de blev utförsäkrade.

   Alliansen gömmer precis likdant som vänstersidan undan folk från statistiken, med den skillnaden att nu får folk mycket lägre att leva för.

   Men INVANDRARNA de går oberörda genom egotripp-sparivern, där talas det enbart om ökning av insatserna och åtgärderna för de ”stackars flyktingarna”.

   USCH !

   Gilla

 49. Hammarkullen said, on maj 12, 2011 at 6:18 e m

  Svenska staten borde skämmas, efterblivna jävlar, ta hand om det vi HAR för i HELVETTE

  Gilla

 50. […] Betänkt t.ex. att FN:s flyktingorgan UNHCR kan hjälpa en människa med mat och medicin för 7 kronor per dag med ett s.k. ”ensamkommande flyktingbarn” kostar 2000 kr per dag. Så istället för att hjälpa en person i Sverige hade vi kunnat hjälpa 300 i Afrika. Vad är mest humant? (läs mer här vad man istället frigöra för resurser om dessa pengar lades i deras närområde. Se även Affes Statistik-blogg) […]

  Gilla

 51. Anonym said, on augusti 11, 2011 at 6:27 e m

  Så jävla bra!!

  Kolla på denna, sanningen FINNS därute!
  /Robban

  Gilla

 52. gubbenibyn said, on december 29, 2011 at 5:36 e m

  Det är ju inte heller bara flyktingbarn som skall försörjas. Jag läste om en man från Irak som behövde dialys flera gånger i veckan. Enligt hans utsago var det trevligare och framför allt billigare att få dialys i Sverige än i hans hemland. Han fick PUT av humanitära skäl. Finns det ingen i den centrala statsapparaten i vårt land som kan räkna? Enkel aritmetik?

  Gilla

 53. Carl g- hag. said, on januari 12, 2012 at 6:46 e m

  Det måste finnas möjligheter att sätta fast de regeringsgubbar och gummor som påm det bedrägliga viset stjäl våra välfärdspengar och ger bort till helt okända som inte gjort ett dyft för att hjälpa till i vårt samhälle. Det här är landsförräderi och grovt bedrägeri från regeringen,det är inte regeringens pengar dom bedrar oss med utan det är våra egna som vi svenskar skapat för vår egen välfärd,inte för araber och afrikaqner dom har egna länder som de bör bo uti vårt land är ej jordens största socialbyrå fast regeringen tror det. Vi måste gemensamt få ett stopp på det här eländet dom håller på med.Vi kan inte låta de här grova brotten få fortsätta utan åtgärder nu.

  Gilla

 54. Anonym said, on januari 17, 2012 at 11:50 f m

  Så många rasister här

  Gilla

 55. Olli1 said, on februari 10, 2012 at 5:59 e m

  http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4296684-manga-invandrare-startar-eget

  Kan du som är riksdagsman och ska var en mycket klok människa förklara detta ovan? Samt kan du (om du nu representerar folket) ange hur många invandrare respektiev svenskar som startar eget företag? Kan du inte det affe ska jag givetvis hjälpa dig med detta.

  Gilla

  • Affe said, on februari 10, 2012 at 6:35 e m

   Du har nog blandat ihop mig med Thoralf. Han är riksdagsman. Jag är inte det.

   Gilla

 56. […] skrev för ett tag sedan om kostnaden för s.k. “ensamkommande”. Läs om detta här. Den uträkningen är dock baserat på en kostnad på 3000 kr per […]

  Gilla

 57. Ted Kjelldahl said, on januari 21, 2013 at 7:55 f m

  Som vanligt i sådana debatter så ställs kostnaderna för invandring helt utan någon parallell, självklart kan man säga att invandring och ensamkommande flyktingbarn kostar mycket, men då måste man ju även tänka på dels du inkomster som denna grupp genererar, och även i de fall det är ungdomar som kommer, vad det kostar med dagis och skolgång för ett svenskt barn. Tänk på att de ungdomar som kommer hit är människor som i många fall kan hoppa direkt in på arbetsmarknaden och som Sverige faktiskt TJÄNAR på. Är ju ingen slump att alla som talar mot invandring aldrig kan få sina värden och sin statistik korrekt, för hur skulle det se ut om folk skulle se att vi inte förlorar massa pengar på invandring som vissa är duktiga på att få det se ut som? Då skulle ju alla Sverige Demokrater inte längre ha någon fråga att gömma sin rasism bakom.

  Gilla

 58. Kaffemuggen said, on augusti 5, 2013 at 1:50 e m

  Nu är det ju inte riktigt så. Vi har andra skatter än inkomstskatten i Sverige, så det krävs inte 50 000 personer för att försörja 3000 barn, vi har tex även en bolagsskatt.

  Gilla

 59. oldman94 said, on november 24, 2013 at 10:14 e m

  Fruktansvärt men en bra bild. Sedan finnas punktskatter och företagsskatter förstås men till syvende och sist så är det ett ganska stort samhälle som krävs för att bära denna börda. 30% skatt är också bara kommunal skatt. Stat 800, kommuner 600, landsting 300 BPF´s. och inte kostar andra så väsentligen mycket mindre heller så jag räknar: Skatter kan redocisas på andra sätt också men totalen blir densamma.

  Sedan lite matte
  3.00050.000 totalt ~3.6Miljarder
  30.000500.000……~36Miljarder
  100.0001.700.000 ~120Miljarder
  dvs så är det det vi spederar mer än vad landet orkar med
  MEN vi får bita ihop och montera ned försvar och äldrevård osv och investeringar……..

  Och då jag ögnar kommentarerna så finns en hel del tips rörande att invandring är så berikande, att man inte betalat så mycket för skola osv……MEN om man i stället bara ser till vad vi i Sverige bidrar med, i medel, och förväntar oss att varje kohort skall bidra lika mycket, i medel, vad annars. Ja då kostar det under lång tid eftersom mediantid till arbete är mer än 7 år…..för att en kohort skall vara bidragande på samma sätt som vi i Sverige så kommer den ”återvinningen” av investeringen påbörjas en generation bort.

  Själv har jag inte ett problem att vi investerar på detta sätt….vad jag ser som ett gigantiskt problem är att om denna verklighet visas så kommer många att vilja investera i andra saker än invandring……därför mörkar man den gigantiska, och osäkra, investering som detta innebär…….

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: