Affes Statistik-blogg

Malmö, svenskar i minoritet 2018?

Posted in Betraktelser, Migration, Prognoser by Affe on juni 11, 2010

1965 var det oroligheter och upplopp i USA. Detta kommenterades i riksdagen av dåvarande statsminister Tage Erlander. Det är lätt att haka upp sig på ”rasen” i detta citat men det är tämligen ointressant. Hur man formulerar sig ändras över tid och idag hade Erlander säkerligen inte formulerat sig på det sättet.

Vad som däremot är intressant är innebörden i det han sa. Han var uppenbarligen övertygad om att vi var lyckligt lottade (dvs vi har inte upplopp, bränder, oroligheter som USA hade då) eftersom vi har en homogen befolkning. Med ”många andra avseenden” menade han förmodligen saker som normer, värderingar, kultur, traditioner. En känsla av samhörighet. Att man överlag har en likartad syn på vad som är ett bra samhälle och, inte minst, har en ganska likartad syn på hur man löser konflikter.

Vad hade Erlander sagt om dagens situation? Hur hade han förklarat våra dagars upplopp, bränder och stenkastning?

……………………………………………….”Utländsk bakgrund” innebär i denna framställning:
1. Utrikes födda.
2. Barn födda i Sverige där båda föräldrarna är utrikes födda.


Andra inlägg i samma serie
Förklaring av statistiken
Landskrona, svenskar i minoritet 2031?

Södertälje, svenskar i minoritet 2014?
Göteborg, svenskar i minoritet 2048?
Botkyrka, svenskar i minoritet 2007!
Sundbyberg, svenskar i minoritet 2026?
Huddinge, svenskar i minoritet 2030?
Järfälla, svenskar i minoritet 2036?

Babyboom i Malmö

Tagged with:

16 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg giiider ikke « Snaphanen said, on juni 11, 2010 at 5:37 e m

  […] Södertälje, svenskar i minoritet 2014?, Göteborg, svenskar i minoritet 2048?,  Botkyrka, svenskar i minoritet 2007!, Malmö, svenskar i minoritet 2018? […]

  Gilla

 2. Malmö-Möllan said, on juni 11, 2010 at 9:52 e m

  Lysande Affe!

  Jeg giiider ikke « Snaphanen:

  Om jag inte är helt felunderrättad så är Malmös befolkning till nästan 40% redan Muslimer och dessa kvinnor brukar inte föda 2-3 barn vilket är ”normalt” bland svenskar.

  Alltså ”Malmö, svenskar i minoritet 2018?” tror jag är ett önsketänkande…

  Detta är ett vansinne som tog fart när Olof Palme blev Statsminister och skänkte bort en stor del av Sveriges tillgångar och därigenom blev väldigt omtyckt i resten av världen.

  Se vad som händer nu… detta har jag räknat ut för längesedan, trist att inte Regeringen – oavsett vänster som höger har insett detta.

  Nu är det bara en sak som kanske kan rädda landet – rösta på SD 19/9!

  Gilla

 3. […] Malmö, svenskar i minoritet 2018? […]

  Gilla

 4. Malmö-Möllan said, on juni 12, 2010 at 2:23 e m

  Kent Ekeroth:
  Tyvärr ännu tidigare om det ska fortsätta såhär.

  Gilla

 5. Anna said, on juni 12, 2010 at 4:21 e m

  Tage Erlanders uttalande ang raskravallerna i USA 1965, är väl något sossarna försöker mörka så gått det bara kan. För det är ju att erkänna att Tage hade varit inne på samma linje som SD och det vill man ju inte va med om.

  Gilla

 6. Malmö-Möllan said, on juni 14, 2010 at 12:17 f m

  Helt rätt Anna!

  Hur var det med Sveriges fria passage för Tyskarna under 2:a världskriget från södra Sverige till Norge och sedan från Norge till Finland?

  Jo, det var Socialdemokraterna som tillät den.

  Så de så!

  Gilla

 7. Herr Eriksson said, on juni 14, 2010 at 10:34 e m

  Hej!

  Ur en av den svenska litteraturhistoriens klassiker läser jag följande (eventuella paralleller med dagens situation överlåter jag till läsaren att hitta):

  Råttor hållas just inte i högt anseende av de andra djuren, men svartråttorna på Glimmingehus utgjorde ett undantag. De omtalades alltid med aktning, därför att de hade visat mycken tapperhet i strid med sina fiender och mycken uthållighet under de stora olyckor, som hade övergått deras folk. De tillhörde nämligen ett råttfolk, som en gång hade varit mycket talrikt och mäktigt, men nu höll på att dö ut. Under en mångfald av år hade svartråttorna ägt Skåne och hela landet. De hade funnits i varenda källare, på varenda vind, i lador och logar, i visthus och bagarstugor, i ladugårdar och stall, i kyrkor och borgar, i brännerier och kvarnar, i varje av människor rest byggnad, men nu voro de fördrivna från allt detta och nästan utrotade. Bara på ett och annat gammalt ensligt ställe kunde man råka på några få av dem, och ingenstans funnos de till så stort antal som på Glimmingehus.
  När ett djurfolk dör ut, bruka människorna oftast vara skuld till det, men så var inte fallet denna gång. Människorna hade visserligen kämpat mot svartråttorna, men de hade inte kunnat göra dem någon nämnvärd skada. De, som hade besegrat dem, voro ett djurfolk av deras egen stam, som kallas gråråttor.
  Dessa gråråttor hade inte bott i landet alltifrån urminnes tid såsom svartråttorna. De härstammade från ett par fattiga invandrare, som för en hundra år sedan stego i land i Malmö från en lybsk skuta. Dessa voro hemlösa, utsvultna stackare, som höllo till i själva hamnen, simmade omkring bland pålarna under bryggorna och åto avfall, som kastades i vattnet. De vågade sig aldrig upp till staden, som ägdes av svartråttorna.
  Men så småningom, när gråråttorna hade växt till i antal, blevo de djärvare. Till en början flyttade de in i några öde och utdömda gamla hus, som svartråttorna hade övergivit. De sökte sin föda i rännstenar och sophögar och höllo till godo med allt skräp, som svartråttorna inte gitte ta vara på. De voro härdiga, förnöjsamma och oförskräckta, och inom få år hade de blivit så mäktiga, att de företogo sig att jaga bort svartråttorna från Malmö. De togo ifrån dem vindar, källare och magasiner, svälte ut dem eller beto ihjäl dem, för de voro inte alls rädda för strid.
  Och när Malmö var taget, drogo de bort i små och stora skaror för att erövra hela landet. Det är nästan omöjligt att förstå varför inte svartråttorna samlade sig till ett stort, gemensamt härnadståg och tillintetgjorde gråråttorna, medan dessa ännu voro fåtaliga. Men de svarta voro väl så säkra på sin makt, att de inte kunde tro på möjligheten att förlora den. De sutto stilla på sina egendomar, och under tiden tog gråråttorna ifrån dem lantgård efter lantgård, by efter by, stad efter stad. De blevo utsvälta, utträngda, utrotade. I Skåne hade de inte kunnat bibehålla sig på något enda ställe utom på Glimmingehus.
  De gamla stenhuset ägde så säkra murar, och så få råttgångar ledde genom dessa, att svartråttorna hade lyckats försvara dem och hindra gråråttorna från att tränga in. År efter år, natt efter natt hade striden fortgått mellan angripare och försvarare, men svartråttorna hade hållit trogen vakt och kämpat med största dödsförakt, och tack vara det präktiga gamla huset hade de alltid segrat.

  Selma Lagerlöf: Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. 1906.

  Gilla

 8. Erik said, on juli 15, 2010 at 9:08 e m

  En fråga till de här initierade om Malmös ekonom.
  Om befolkningen nu består av 40% invandrare. Hur många av dessa saknar arbete?
  Hur många av resten av Malmös befolkning saknar arbete? Hur kan de som är i arbete försörja det stora antal som inte arbetar? Eller försörjer dom sig på andra sätt? Eller, får Malmö förtäckta bidrag från andra kommuner, t.ex genom staten?
  Nått stämmer inte…

  Gilla

 9. Fri Demokrati said, on augusti 16, 2010 at 2:05 e m

  […] snart i minoritet? Se Malmö, Göteborg, Sundbyberg, Huddinge, Landskrona, Botkyrka […]

  Gilla

 10. Hello world! | Fri Demokrati said, on augusti 26, 2010 at 3:27 f m

  […] snart i minoritet? Se Malmö, Göteborg, Sundbyberg, Huddinge, Landskrona, Botkyrka ….. Affes Statistik – På begäran från […]

  Gilla

 11. […] snart i minoritet? Se Malmö, Göteborg, Sundbyberg, Huddinge, Landskrona, Botkyrka ….. Affes Statistik – På begäran från […]

  Gilla

 12. rurik said, on september 17, 2010 at 3:12 e m

  oh, come on!

  helt seriöst, KAN man utforma den här grafen och grafiken på den på ett sämre sätt ???

  Va sjutton ska man med år som kommer efter 2070 ?

  Vad gör dom på grafen ???
  De gör grafen svårt att överskåda, och bidrar till förvirring.
  FRAM MED BUDSKAPET – bort med onödig/överflödig info.

  vem komm på iden att man ska lägga färger i linjer i grafiken ovanpå varandra/ i varandra?

  alltså good god . . .
  om jag som har avslutat svensk högskoleutbildning i ekonomi, får sitta och försöka klura ut i 5 min. för att komma fram vad de är som menas med den här grafen, undrar hur lång tid de måste ta f. dom andra?

  *gissningsvis så blädrar de flesta förbi den här grafen p.g.a. grafiken,
  eller uppfattar inte vad som står eller missuppfattar…

  Gilla

 13. Affe said, on september 17, 2010 at 3:38 e m

  ”om jag som har avslutat svensk högskoleutbildning i ekonomi, får sitta och försöka klura ut i 5 min. för att komma fram vad de är som menas med den här grafen, undrar hur lång tid de måste ta f. dom andra?”

  ”Dom andra” kanske klickar på länken ”Förklaring av statistiken”?

  Gilla

 14. Ny dansk nättidning « Snaphanen said, on januari 3, 2012 at 3:27 e m

  […] ti til tyve år ude i fremtiden i form af politikontrol el. lign. Det kommende Malmø, – om et par år med indvandrerflertal og en dag også en muslimsk flertalsby, – bliver nødvendigt at indkapsle. Et halvlangt skud […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: