Affes Statistik-blogg

Slutlig statistik för år 2009, våldtäkt, sexualbrott, hotbrott

Posted in Kriminalstatistik - Sverige by Affe on april 3, 2010

36 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Preliminära siffror för 2009. 5879 anmälningar kommer förmodligen justeras uppåt en aning när siffrorna är fastställda. edit: Slutlig statistik här […]

  Gilla

  • monument22 said, on juni 13, 2010 at 6:35 f m

   Funderingar över våldtäktsstatistik.

   Ett brottsoffer som blir utsatt för en gruppvåldtäkt med fyra förövare, hur hanteras detta
   statistiskt ? Räknas det efter antalet brottsoffer dvs ett, eller räknas det som fyra våld-
   täkter ? Det här är mycket viktigt att det bringas klarhet i. Räknas det efter antalet
   brottsoffer så blir ju det statistiska materialet helt irrelevant och om så är fallet, är det ett
   sätt att mörka den fasansfulla utvecklingen ?

   Gilla

 2. Il Padre said, on april 4, 2010 at 6:55 f m

  Kan svenska politiker verkligen blunda för den katastrof som SCB-statistiken visar? DETTA ÄR JU GRÄSLIGT AVSLÖJANDE! Vi ser hur varje slag av brott utvecklats relaterat till befolkningsökningen, och samtidigt vet alla att det är inströmningen av flyktingar och de barn som de obekymrat föder på eftersom de vet att de finns i en ekonomisk gräddfil bekostad av svenska medborgares ihopslitna skattepengar! I can’t help it… blodet svallar! Jag blir så förbannad att jag skulle vilja kasta mig över ritningar till giljotinen eller garotten i samma stund… Båda Sveriges regeringar och riksdagsledamöter HAR faktiskt sålt ut, övergett, ja förrått dem som röstat fram dem! Den som inte förstår detta måste helt enkelt vara så korkad att rösträtten borde dras in omgående… Vad gör ett folk om vi står där på morgonen efter valdagen med grusade förhoppningar? Tar till vapen? Fortsätter ”gnälla” som vissa föredrar att kalla, ren och oförfalskad och i allra högsta grad befogad rädsla för att vårt älskade fosterland är på väg att förstöras? Ja vad gör vi med dom som beter sig så farligt och galet att de är på väg att störta landet i fördärvet? I Turkiet har dom trots allt militären som känner sig tvingad att med odemokratiska metoder sätta gränser för islamiseringen, men vad har vi? Herrejösses, finns det INGA kloka ”folkvalda” i partierna som begriper det här och som tillsammans vågar göra ”intern revolution”? Ska ett fruktansvärt scenario vara möjligt att undvika måste ni ju för bövelen byta ut era partitoppar och sätta in sansade människor!!!

  Gilla

  • olle said, on april 5, 2010 at 5:02 e m

   Håller till 110% med dej!

   Gilla

  • Rikard said, on maj 3, 2012 at 7:21 f m

   Turkiet? Ett muslimskt land som tvingas ”sätta gränser för islamiseringen”… du måste skoja. I Turkiet sätter man stopp för alla som inte tycker som regeringen.

   Gilla

 3. […] Slutlig statistik för år 2009, våldtäkt, sexualbrott, hotbrott […]

  Gilla

 4. […] är konstruerade av statistikern ”Affe” på Affes statistikblogg och avstämda mot SCB:s siffror av Fria Tider, som kontrollerat riktigheten genom […]

  Gilla

 5. Olle said, on april 4, 2010 at 9:53 f m

  Det vore intressant om man kunde börja lite tidigare, till exempel vid 1955 i stället för 1975. Min teori är att man då skulle få se en närmast horisontell kurva för våldtäkter, mm fram till 1975. Det skulle kunna göra diagrammet ännu mer slående. Kan statistikfantomen Affe kanske berätta om det låter sig göra?

  Gilla

  • Affe said, on april 4, 2010 at 4:16 e m

   Ja det finns ju säkerligen statistik men hur man får tillgång till den vet jag tyvärr inte. Om någon läser detta som kan få fram siffror, kontakta mig gärna.

   Gilla

  • Albert K Tillman said, on april 8, 2010 at 7:14 e m

   Det ser onekligen ut så för om kurvan skulle ha samma utveckling innan 1975 som efter skulle vi hamna på noll runt 1965 och det vet vi att det inte stämmer.

   Gilla

 6. veggavisen said, on april 4, 2010 at 12:24 e m

  sexualbrott 1975 – 2009 er det møjligt att få en statistisk kurve med innvandring sedan 1975 och sammenlikna graferna?

  Gilla

 7. Il Padre said, on april 4, 2010 at 2:44 e m

  Hur har riksdag och regeringar kunnat missa att befolkningstillskottet är synnerligen brottsaktiva, eller tror dom att svenskarna blivit vildare. Brista på svensk kultur Mona Sahlin?

  Gilla

 8. Thomasson said, on april 5, 2010 at 5:51 e m

  @Affe:
  Har du inte möjlighet att installera ett addon så att man kan visa inlägg på Facebook? =)

  Gilla

 9. Arne H said, on april 6, 2010 at 8:52 f m

  Svenska folket borde anmäla direkt de brott de ser och har fått reda på genom bekanta.
  Hellre anmäla ett brott förmycket än inte något alls.
  I denna valrörelse borde vi fråga de politiska partierna vad de ska göra för något åt den ökande brottsligheten!

  Gilla

 10. Olle med stort O said, on april 6, 2010 at 10:46 f m

  Vänsterpartiet skulle åka ur riksdagen utan invandrarrösterna!
  Sossarna skulle vara lika stora som Folkpartiet utan Södertälje malmö och Göteborg!
  Det är det enda sanna skälet till att vi har den invandringspolitik vi har.
  De fullständigt skiter i kostnader våldsoffer och hot.De är bara intresserade av att sitta vid skttegrytorna och sko sig genom att lägga våra gemensamma skattemedel i fickorna på hundraprocentigt skattesubventionerade jobb inom stat och kommun.Att köpa röster a 800.000 kr styck genom att importera röster från Muslimska länder bekommer de inte det minsta.Journalsiter är vänsterfolk helt utan moral och härbärgerar ett medborgarförakt som är så grandiost att de tillåter sig att ljuga hur myvket som helst om invandringspolitiken. KICK SOME ASS!!!

  Gilla

 11. Universalgeni said, on april 7, 2010 at 5:23 f m

  Affe, jeg tror, dit feed er i uorden. Det er mystisk ud? Fedt, at du blogger igen!

  Gilla

 12. Albert K Tillman said, on april 8, 2010 at 7:08 e m

  En starkt deprimerande kurva. 1993 finns det en liten topp. Var det kanske året som 70.000 kosovoalbaner fick asyl?

  Gilla

 13. vinterbadaren said, on april 8, 2010 at 11:17 e m

  Ställ upp mot islamiseringen av Sverige! Visa din avsky i Göteborg nu på söndag 11/4.

  http://www.keillerspark.se

  Gilla

 14. antiism said, on april 9, 2010 at 11:01 e m

  Till veggavisen: Kan denna länk vara utav intresse?

  http://www.immi.se/migration/statistik/inochut.htm

  Gilla

 15. Den Vänlige said, on april 10, 2010 at 5:06 e m

  Affe:

  Tack för en faktaorienterad och saklig blogg. Du gör ett bra jobb, skriv gärna mer!

  Här har du statistik från betydligt längre tillbaka än 1975, ända från 1750:

  von Hofer (2008). Brott och straff i Sverige: Historisk kriminalstatistik 1750–2005
  Diagram, tabeller och kommentarer.

  Klicka för att komma åt Brott_och_straff_i_Sverige_2008.pdf

  Källan ovanför innehåller massor med brottsstatistik för dig att göra diagram på. Den tar även med flera andra källor än anmälningar (och visar därmed att man inte kan skylla på ”anmälningsbenägenhet”). Den representerar nog den bästa sammanställningen av historisk brottsstatitik i Sverige. Hanns von Hofer är kriminolog men han är betydligt ärligare och mer faktaorienterad än de flesta svenska kriminologer.

  Gilla

 16. Ann Helena Rudberg said, on april 28, 2010 at 7:42 f m

  Detta är helt otroligt och Margot Wallström som står upp och säger att Kongo är världens våldstäktscentrum. Här verkar det vara Sverige. Ett land i fred. Det finns inga exakta siffror från Kongo, men Expressen skrev 2008 att det var 400 i månaden som våldtogs. Det låter som om Sverige också är inne i ett krig. Vår befolkning är mycket mindre än Kongos. Nio miljoner mot sextiotvå miljoner. Vad ska man säga?

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1361464/400-valdtakter-i-manaden-pa-flyktinglager-i-kongo

  Gilla

 17. Simon said, on maj 10, 2010 at 11:04 f m

  Hej! gör ett skolarbete och undrar vad siffran 63,451,257 betyder? eller egentligen alla siffror till vänster på bilden. ”våldtäkt inkl. grov – sverige 1975-2009” ?

  Gilla

  • Affe said, on maj 10, 2010 at 11:51 f m

   Hej,
   Det är axeln för folkmängden. Hur stor den hade behövt vara för att matcha brottsutvecklingen. dvs. om folkmängden från 1975-2009 hade ökat lika mycket som våldtäkt (673%) då hade Sverige haft 63 milj invånare.

   Gilla

 18. […] orsakerna? Titeln ”Bäst i Europa på våldtäkter” känner iaf jag är en GIGANTISK ringklocka om att något radikalt måste göras NU! Och det är chockerande att endast ett politiskt parti tar […]

  Gilla

 19. Fri Demokrati said, on augusti 16, 2010 at 2:05 e m

  […] I Norge talar man klarspråk om våldtäkterna (innehåller även videoklipp) Affes Statistik: Våldtäkt, Misshandel, Våld/rån/mord (diagram) Polis och […]

  Gilla

 20. Hello world! | Fri Demokrati said, on augusti 26, 2010 at 3:26 f m

  […] I Norge talar man klarspråk om våldtäkterna (innehåller även videoklipp) Affes Statistik: Våldtäkt, Misshandel, Våld/rån/mord  (diagram) Polis och Sverigedemokrat Sverige – våldtaget land SD:s […]

  Gilla

 21. […] I Norge talar man klarspråk om våldtäkterna (innehåller även videoklipp) Affes Statistik: Våldtäkt, Misshandel, Våld/rån/mord (diagram) Polis och Sverigedemokrat, Polis: Vad har hänt med Sverige? […]

  Gilla

 22. […] -Finns assimilated within years, not like now when politicans and multiculturalists hope that the 2nd generation immigrants would assimilate. Neither were Finns rioting in Sweden and although I wouldn’t doubt that Finns were overrepresented in crimes, historical crime-figures from Sweden show that the boom in immigration didn’t have a similar boom in crima as it has today. […]

  Gilla

 23. Anonym. said, on oktober 1, 2010 at 7:02 f m

  Albert K Tillman: Kanske var det så, Albert. Men säkerligen var det Svensson som angrep sig på de vackra kvinnorna från syd, not the other way around.

  Gilla

 24. bringitup said, on oktober 7, 2010 at 6:19 e m

  Inte skulle du kunna sammanställa dessa grafer även på engelska, samt bilbränder och andra relaterade till brottslighetens ökande samt invandring från farliga länder?
  Skulle vara bra att sprida detta tydligare omkring, och nu är det ganska avgränsat till Sverige, Norge och Danmark.

  Gilla

  • Affe said, on oktober 8, 2010 at 5:53 e m

   Kan vara en idé. Ska titta på det.

   Gilla

 25. Juanjo said, on december 19, 2010 at 4:25 e m

  Don’t need to know Swedish legal details, to recognize this surrealist juridical scandal in Sweden. This is running around the world, damaging the neutral position reputation of this country. Only to cover the lies of Anna Ardin and Sofia Wilden? Sweden must be the first country in the world, where the victim, (the raped woman) offers a party to the offender. The lack of credibility of these two women, put in jeopardy the credibility of the entire juridical system in Sweden. And this only to prosecute Julian Assange and make happy US demands? I’m shame on you Sweden. And just for Michael Moore, Volvo is no longer Swedish.

  Gilla

 26. […] tanke på den brottsutveckling vi fått i Sverige med allt fler grövre brott och hot mot vittnen och brottsoffer har man en viss förståelse för de som vägrar ställa upp […]

  Gilla

 27. Våldtäktslösning? said, on juli 11, 2011 at 3:54 f m

  […] JO-kritik Du kan kolla BRÅ:s statistik här. Kriminellt.com * Tystad åklagare * BRÅ om saken * Hur det har ökat våldsamt * Amnesty är upprörda över att det är så här i Sverige * Feministernas […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: