Affes Statistik-blogg

Syntax Error hos djurrättsaktivisterna

Posted in Betraktelser by Affe on januari 26, 2010

I vågorna efter SvDs artikelserie om importerat kött från djur som ritualslaktats utan bedövning är det roande men beklämmande att se det ”Syntax Error” som uppstår hos djurrättsaktivisterna.

Vi har sju hycklande partier i riksdagen. Partier som slår sig för bröstet och hävdar djurens bästa och ser till att slakt av obedövade djur är förbjudet. Vad de inte talar högt om är att de inte förbjuder import av sånt kött, och att de inte har för avsikt att driva den frågan.

Ett enda parti, med stor chans att komma in i riksdagen, har en tydlig, logisk och ur ett svenskt perspektiv fullkomligt självklar syn på problemet. Det partiet är Sverigedemokraterna. De vill inte bara förbjuda slakt på obedövade djur utan även förbjuda import av sånt kött.

Här blir det alltså syntax error hos djurvännerna. De vet inte hur de ska reagera. Resultatet blir att de undviker det aktuella problemet bedövning/icke-bedövning eller bagatelliserar det. Istället diskuterar de köttätande och djurens livsvillkor överhuvudtaget. Att de som äter kött och samtidigt förfäras över slakt på obedövade djur är hycklare etc.

Mycket märkligt resonemang från en djurvän. Som om det ena utesluter det andra? Varför kan man inte ställa sig upp och säga att det är FEL med slakt på obedövade djur och enbart fokusera på det för tillfället?

Jo, på grund av Sverigedemokraterna. Ponera att istället ett etablerat parti hade varit det enda partiet i svensk politik som drev en ickehycklande och djurvänlig linje i denna fråga, då är jag säker på att alla djurrättsaktivister hade påtalat det och hyllat det partiet. Man hade då fokuserat på denna enskilda fråga. Inte simmat ut i utopiska önskedrömmar om att alla borde bli vegetarianer.

Man kan faktiskt, som djurvän, säga att SDs linje är rätt i just denna fråga, utan att jorden går under. Man kan även tillägga att man inte tänker rösta på dom eftersom man inte gillar deras politik i övrigt om man nu tycker så. Det går faktiskt. Men att i just denna fråga tycker jag precis som SD. Det är möjligt att deras bevekelsegrunder är annorlunda än mina. Att de inte alls är djurvänner utan hatar bara invandrare. Visst, det är möjligt, men de har lik förbannat rätt i sak och de driver den enda rätta linjen i denna fråga. Varenda djurvän vet om detta.

Fredrik Lindströms ironiserade apropå debattklimatet i Sverige.

Hitler var vegetarian. Så för att vara på den säkra sidan så är jag inte vegetarian.

Alla ni djurrättsaktivister som fegar ur. Känn er träffade.

Isabellas blogg Älska din nästa – stoppa ritualslakten SvD

18 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ree81 said, on februari 4, 2010 at 7:57 e m

  Hej Affe. Jag skulle vilja maila dig om en sak, men hittar ingen mailadress eller liknande. Skulle du kunna skicka iväg ett mail på hembakat@hotmail.com, eller skriva ut en mailadress här?

  Tack i förväg.

  Gilla

 2. anders said, on februari 6, 2010 at 11:14 f m

  Hej!
  Även om det inte har med ämnet ifråga att göra så måste jag säga det här med tanke på omständigheterna: Jag har varit en beundrare av Nima Dervish, men med tanke på hans kvinnoförakt tar jag helt avstånd från honom: ( http://www.realtid.se/ArticlePages/201002/03/20100203104824_Realtid135/20100203104824_Realtid135.dbp.asp?sAction=lk ).
  Han förtjänar inte längre vårt stöd. Dessutom är han för opålitlig. Ett konsekvent avståndstagande är aktuell.

  Gilla

 3. Angelica said, on februari 9, 2010 at 6:55 e m

  Jag lånade en stor del av din text, med noggrann källvisning, till min blogg. Hoppas det är okej. :) Tycker själv att det här är värt att skriva om, men du skrev det mycket bättre än vad jag kunde göra. Är det inte ok så raderar jag.

  Gilla

 4. Universalgeni said, on februari 12, 2010 at 8:21 e m

  Affe, nu glemmer du vel ikke helt din geniale blog? Du blogger fremragende. Kommer du snart på banen igen?

  Gilla

 5. Universalgeni said, on februari 13, 2010 at 3:43 f m

  Dette skulle være den britiske stats nye ”public data sharing” initiativ. Der skulle efter sigende være masser af tal her: http://data.gov.uk/

  Gilla

 6. Universalgeni said, on februari 24, 2010 at 3:32 e m

  Affe, er du blevet truet til tavshed? Eller har du travlt med studier? Eller hvad sker der? :-)

  Gilla

  • Affe said, on februari 24, 2010 at 7:21 e m

   Hej,
   Ingen fara. :-) Bara varit lite upptagen på sistone. Engagemanget är det inget fel med. Tvärtom. Har lite i skjortärmarna som snart ska vara klart hoppas jag. Tack för länkarna förresten. Intressant. Faktiskt så har sossarna i Sverige föreslagit något liknande. Att alla kommuner regelbundet ska visa upp kriminalstatistik och liknande på nätet. Kanske känner dom att de blir omsprungna :-)

   Gilla

 7. Ulla Lauridsen said, on februari 24, 2010 at 8:51 e m

  Jeg forstår det så godt, hvis du har fået en depression eller sådan noget – men vil du ikke lade høre fra dig? Mvh Ulla

  Gilla

 8. Universalgeni said, on februari 26, 2010 at 2:41 e m

  Tak, der var dejligt at høre fra dig igen! :-D Det med at lægge tal frem og lade andre afsløre virkeligheden, kan faktisk godt være med vilje. Sverige er meget langt ude efterhånden…

  Jeg så på Hodjas blog at ”blattar bråk” er taget ned fra YouTube. De har slettet metalmatte88 konto.

  Surt.

  Gilla

 9. Joacim Persson said, on februari 27, 2010 at 8:35 f m

  Frågan är om de som utför eller begär att slakt måste utföras enligt nämnda metoder, själva har reflekterat över orsaken och ursprunget till dessa regler. Jag tror nämligen att dessa regler ursprungligen kom till i djurskyddsavsikt, i en forntid då slaktmasken ännu inte hade uppfunnits. Det finns avsevärt långsammare och plågsammare sätt att avliva djur på än att skära halsen av dem. Problemet är väl att skriftbaserade religioner lätt blir dogmatiska och att utövarna slutar tänka själva. Den sekulära slakteritekniken har utvecklats, men religionerna står kvar och stampar i forntiden oförmögna att tillägna sig ny kunskap. Så går det när man tror på en gud som är så liten att han får plats i bokhyllan.

  Personligen bryr jag mig inte ett skvatt om hur man slaktar bara man har god hygien. Det är jag som skall må bra när jag äter, inte maten.

  Gilla

 10. dinosaurien said, on februari 27, 2010 at 4:47 e m

  Jag tror att slutsatsen du drar är fel. Dom andra partierna tänker INTE ta den här frågan även om SD hade hållt sig fem mils avstånd från djurskyddsfrågor. Det skulle ju innebära att ställa krav på invandrare från muslimska länder, att anpassa sig efter våra oskrivna och skrivna lagar här i Sverige. Det går ju inte för sig!

  Gilla

 11. naimlap said, on mars 14, 2010 at 12:04 f m

  Var är djurrättsaktivisterna och djurensvänner? Dagligen ser man hundratals ”fågelskämmor” ute på gator och torg. Till ett stor förfång för alla våra vackra
  fåglar. Jag kan ta den smutsiga staden Malmö, som ett exempel, härifrån har alla fåglar flytt eller skrämts ihjäl av dessa mängder av av fågelskrämmor. Vill man höra fågelsång idag
  för man åka till Vellinge kommun. För en del år sedan dog tiotusentals fåglar i Pildammsparken. Dödsorsaken blev aldrig känd, men jag misstänker hjärtslag när fågelskrämmorna dök upp i sådana oräkneliga skaror. Även barnen kan bli rädda ja, man
  behöver varkan vara fågel eller barn man kan bli rädd ändå.

  Gilla

 12. Varg i Veum said, on juli 18, 2010 at 7:46 f m

  Ungefär samma sytax error som feministerna får när det handlar om MENA-kultur. Men eftersom de florerar på vänsterkanten allihop sä är det väl bara naturligt att saker och ting inte går ihop riktigt.

  Gilla

 13. Patrik said, on juli 26, 2010 at 10:08 f m

  Vill inte förstöra din skadeglädje på något sätt men veganism har alltid varit emot slakt/tortyr av djur, oavsett bedövning eller inte, långt innan SD ens fanns. Det finns mycket mer som är fel än just det faktum att djuren känner smärta.

  När vi pratar om ett införande av dödsstraff i Sverige är metoden eller bedövningen irrelevant i grundfrågan, det är själva dödandet man diskuterar om huruvida det är rätt eller fel. När man är inne och pratar om metoder och bedövningar har man redan valt om man är för eller emot. SD har valt samma sida som alla andra partier, utöver att de också vill förbjuda importerat kött från djur som slaktats i enlighet med religioner de tar avstånd ifrån.

  Är det någon som tror att de driver denna fråga av djurrättsliga skäl? Den här frågeställningen är givetvis också irrelevant, men en intressant fotnot med tanke på hur Affe lyfter fram SD som ett djurvänligt parti i blogginlägget.

  Gilla

  • Affe said, on juli 26, 2010 at 1:27 e m

   Med andra ord, om något politiskt parti skulle lägga förslag om att minska på burstorlekarna, av ekonomiska skäl, skulle det vara lika knäpptyst från djurrättsorganisationerna som det är nu när slakt utan bedövning diskuteras?

   Skulle inte tro det. Det skulle bli ett ramaskri utan like. Med all rätt eftersom det innebär en försämring för djuren.

   Nej, de organiserade djurvännerna i Sverige har förlorat i trovärdighet, lika mycket som de knäpptysta feministerna har förlorat i trovärdighet när det handlar om hedersvåld.

   Gilla

 14. Karin said, on juli 31, 2010 at 12:36 e m

  Det är omöljigt att få till stånd ett förbud mot import av halal och kosher-slaktat kött. Det kan inte göras, om vi inte först går ur EU.

  Det vet rimligen även SD. Men det är kanske onödigt att berätta om det, så här i valrörelsen. Det är bevkämare att hoppas lura till sig röster från så väl främlingsfienliga, som från djurvänner.

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: