Affes Statistik-blogg

Hushållsbarnen

Posted in Betraktelser by Affe on maj 19, 2009

Har surfat runt på några favoritbloggar.
Hittade på Merit Wagers blogg ett för mig nytt begrepp.
”hushållsbarn”.

”Vad gäller ”hushållsbarn” så ser Migrationsverkets taktik ut så här. En vuxen i någon av de ovanstående kategorierna säger att denne tagit hand om ett barn och vill därför att det barnet ska få uppehållstillstånd i Sverige. Det barnet sägs typiskt vara antingen ett syskonbarn, kusinbarn, hittebarn, eller klanbarn. Barnet identitet är okänd och Migrationsverket gör inga efterforskningar om barnets föräldrar. På enbart muntliga uppgifter skriver så Migrationsverket ut uppehållstillstånd för barnet, på tillståndsgrunden “hushållsgemenskap”. Någon övrig myndighetskontakt tas inte.”

Det kan alltså mycket väl vara kidnappade barn och humanistiska
Sverige i all sin präktighet och godhet hjälper kidnapparna.

”Sveket mot barnen är kanske det allra värsta – förutom att man bryter mot lagen och man struntar i vilka man släpper in i landet. Jag glömmer aldrig den somaliska man som ringde mig för några pår sedan och som jade fått reda på att tre av hans barn som följt med en främmande familj när den flydde från Somalia för mer än tio år sedan.”

Ibland känner man sig riktigt stolt över att vara svensk. Not!

Läs mer om detta på Merit Wagers blogg

Jag googlade på ”hushållsbarn” för att se hur uppmärksammat det blivit. 7 träffar förutom hennes egna artiklar. Nästan bara bloggar hade skrivit om det. Inte en enda tidning eller ”tung” opinionsbildare verkar ha uttalat sig. Är inte det ganska märkligt?

Svenska statliga tjänstemän på migrationsverket, med stöd från sina chefer, hjälper barnkidnappare. Allt för att inte stöta sig med antirasist-lobbyn. I media är det knäpptyst. Inga ansvariga ställs mot väggen. Inga politiker frågas ut. Inga stora rubriker. Ingenting. Sjukt!

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Hushållsbarnen, Affes Statistik-blogg […]

  Gilla

 2. Berra said, on maj 21, 2009 at 4:46 e m

  Snart förvånar ingenting när det gäller att få in så många bidragstagare och invandrare till Sverige som möjligt och som inte kan försörja sig.Nu är det tydligen barnimport som gäller,och ingen verkar att kontrollera deras rätta identitet,Det är väl klart att dom ger väl ett bra bidragstillskott till dem som tar emot dem.Man kan ju undra om tidnings media tror att det är blivande tidningsköpare och därför inte nämner importen av hushållsbarn med en rad i tidningarna

  Gilla

 3. […] 17-åringar som är 35… Apropå 17-åringen som man trodde var 35… Hushållsbarnen Inga kommentarer « Gävleborgs län – Misshandel inkl. […]

  Gilla

 4. […] Hushållsbarnen, Affes Statistik-blogg” […]

  Gilla


Kommentera gärna. Håll god ton.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: